BMW Z4 Roadster rijdt in berglandschap G29

THE Z4

DE BMW Z4: MODELLEN & UITRUSTINGEN

THE Z4DE BMW Z4: MODELLEN & UITRUSTINGEN

  MODELVARIANTEN.

  Modellen en uitrustingen van de BMW Z4 Roadster.

  BMW Z4 Model Sport

  Het Model Sport overtuigt met zijn dynamisch uiterlijk. Opvallende details in het exterieur en het interieur in Schwarz hochglänzend en aluminium gesatineerd accentueren zijn sportieve karakter. Voorzieningen zoals de sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca Schwarz en de automatische airconditioning met 2-zoneregeling verhogen het comfort.

  Silhouet van de BMW Z4 Roadster Model Sport G29

  Het Model Sport overtuigt met zijn dynamisch uiterlijk. Opvallende details in het exterieur en het interieur in Schwarz hochglänzend en aluminium gesatineerd accentueren zijn sportieve karakter. Voorzieningen zoals de sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca Schwarz en de automatische airconditioning met 2-zoneregeling verhogen het comfort.

  • Exterieur

  • Interieur

  BMW Z4 Model M Sport

  Het Model M Sport verleent de wagen een nog sportievere uitstraling. Naast een door vele details aangescherpt uiterlijk in exterieur en interieur zorgt het Model M Sport voor een stijging van het rijplezier. Zo optimaliseren de M sportophanging, de M sportremmen en het M aerodynamicapakket de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

  Silhouet van de BMW Z4 Roadster Model M Sport G29

  Het Model M Sport verleent de wagen een nog sportievere uitstraling. Naast een door vele details aangescherpt uiterlijk in exterieur en interieur zorgt het Model M Sport voor een stijging van het rijplezier. Zo optimaliseren de M sportophanging, de M sportremmen en het M aerodynamicapakket de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.

  • Exterieur

  • Interieur

  DESIGN.

  Het exterieur- en interieurdesign van de BMW Z4 Roadster.

  Het design van de BMW Z4 Roadster straalt zowel binnen als buiten een gevoel van ontspannen sportiviteit en aparte esthetiek uit. De BMW nieren in mesh-design, de elegante softtop en elementen van de Shadow Line zijn sprekende kenmerken van het dynamische uiterlijk. Het interieur vervolledigt het coherente designconcept met opties zoals de M sportzetels of de sfeerverlichting.

  Rijdende BMW Z4 Roadster vanuit vogelperspectief G29
  BMW Z4 Roadster met nieren in mesh-design G29

  BMW nieren in mesh-design.

  De afhankelijk van de motor verschillend uitgevoerde BMW nieren in mesh-design dragen bij tot het dynamische uiterlijk. Bij het basismodel is het mesh-rooster in Schwarz hochglänzend uitgevoerd, bij de Sport Line en het M Sportpakket in mat aluminium, telkens met een nierlijst in chroom. Het topmodel M40i is te herkennen aan de volledig in Ceriumgrau uitgevoerde BMW nieren.
  BMW Z4 Roadster met Air Breather en voorwiel G29

  Air Breather.

  Samen met het Air Curtain in de voorschort zorgen de achter de voorste wielkasten geplaatste Air Breathers voor een duidelijke vermindering van de luchtwervelingen in de wielkast en een doelgerichte kanalisering van de rijwind – daardoor wordt de luchtweerstand verminderd. Tegelijkertijd versterken ze als sierelement het atletische karakter van de wagen.
  BMW Z4 Roadster silhouet met gesloten stoffen kap G29

  Stoffen kap.

  De zwarte stoffen kap past harmonieus in de dynamische lijnen van de wagen. Met een druk op een knop opent en sluit hij in slechts tien seconden elektrisch, zelfs tijdens het rijden met een snelheid tot 50 km/u. Een van de uitstekende eigenschappen van deze zeer hoogwaardige kap is de prima geluidsisolatie.
  BMW Z4 Roadster zijspiegel met Shadow Line hochglänzend G29

  Shadow Line hochglänzend.

  De Shadow Line hochglänzend met uitgebreide uitrusting omvat uitrustingsdetails in Schwarz: nierframe en BMW nieren in mesh-design in Schwarz hochglänzend en uitlaatpijpen in Schwarzchrom.
  BMW Z4 Roadster uitlaatpijpen met vrije vorm G29

  Uitlaatpijpen met vrije vorm.

  Uitlaatpijpen in vrije vorm rechts en links achteraan zetten de prestaties van de wagen visueel in de verf.
  BMW Z4 Roadster cockpit met sfeerverlichting G29

  Sfeerverlichting.

  De sfeerverlichting doet een ontspannen, behaaglijke lichtsfeer in het interieur ontstaan. Er zijn elf vooraf gedefinieerde lichtdesigns in zes verschillende kleuren met contour- en sfeerverlichting in het instrumentenbord, de deurbekleding en de middenconsole selecteerbaar.
  Luidsprekers in de cockpit van de BMW Z4 Roadster G29

  Harman Kardon surround sound system.

  Het Harman Kardon surround sound system met uitstekende geluidskwaliteit onderscheidt zich door een digitale versterker van 408 watt, zeven kanalen en twaalf luidsprekers. Het produceert een gedifferentieerd klankbeeld met een klank die de ruimte vult. Een wagenspecifieke en snelheidsafhankelijke equalizing compenseert subtiel de invloed van rijgeluiden.
  BMW Z4 Roadster M sportzetels G29

  M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier.

  De M sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen, diepe zitgedeelten, hoge zijsteunen voor zitting en rugleuning bieden bestuurder en passagier betere steun, ook in snel wisselende bochten. Bovendien kan de bestuurderszetel en afhankelijk van de uitrusting de voorpassagierszetel dankzij de geïntegreerde breedteverstelling van de rugleuning individueel aan de lichaamsmaten worden aangepast.

  RIJDYNAMIEK.

  De rijdynamiek van de BMW Z4 Roadster.

  Sportiviteit en wendbaarheid bepalen hem. De BMW Z4 Roadster toont zijn sportieve afkomst op de weg. Met de modernste technologie en innovatieve aandrijvings- en ophangingscomponenten levert hij indrukwekkende prestaties – en biedt hij rijdynamiek van topklasse.

  BMW Z4 Roadster achterkant, vogelperspectief G29

  M sportdifferentieel.

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  Close-up van de M sportremmen G29

  M sportremmen.

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  BMW Z4 Roadster Adaptieve M ophanging G29

  Adaptieve M ophanging.

  De tien millimeter verlaagde adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
  Rijdende BMW Z4 Roadster langs achter in de bergen G29

  Variable Sport Steering.

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.
  Sportversnellingsbak Steptronic: close-up van de middenconsole G29

  Sportversnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic met Launch Control maakt zeer sportief schakelen mogelijk, zowel automatisch als manueel met de keuzehendel of de schakelpaddles voor comfortabel cruisen of een dynamische rijstijl. In de modus SPORT of SPORT+ en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties.
  BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor G29

  BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

  Superieure kracht, een zijdezachte loop en een fascinerend geluid kenmerken de BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor uit de nieuwe generatie van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll-turbocompressor toont hij zich bijzonder krachtig en efficiënt.

  RIJHULPSYSTEMEN.

  De intelligente rijhulpsystemen van de BMW Z4 Roadster.

  De BMW Z4 Roadster biedt zijn bestuurder een groot aantal intelligente hulpsystemen. Van Park Assist tot de persoonlijke spraakassistent verhogen de innovatieve technologieën het comfort en de veiligheid tijdens het rijden. Tegelijkertijd maken ze semi-autonoom rijden mogelijk, afhankelijk van de situatie.
  Zicht door de voorruit in het interieur van de BMW Z4 Roadster G29

  Driving Assistant Pack.

  Het veiligheidspakket Driving Assistant Pack omvat de cameragebaseerde systemen botswaarschuwing vooraan met remingreep, Speed Limit Assist incl. Speed Limit Info met No Passing Info en anticipatie, en Lane Departure Warning. Daarnaast omvatten de radargebaseerde uitrustingen de Crossing Traffic Warning achteraan, Lane Change Warning en waarschuwing voor kop-staartbotsingen.
  Parking Assistant Pack op het Control Display van de BMW Z4 Roadster G29

  Parking Assistant Pack.

  Parking Assistant Pack vergemakkelijkt het parkeren van de wagen. De achteruitrijcamera zorgt voor een beter zicht achteruit. Active Park Distance Control biedt extra bescherming tegen parkeerschade. Park Assist parkeert de wagen automatisch parallel of dwars ten opzichte van de rijbaan en rijdt ook weer weg uit parallelle parkeerplaatsen. De Reversing Assistant ondersteunt u bij het achteruitrijden, bv. in smalle steegjes.
  Stuur van de BMW Z4 Roadster met toetsen G29

  Active Cruise Control met Stop&Go functie.

  De Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt de afstand tot de voorligger aan, incl. stoppen en weer vertrekken in stop-and-go-verkeer. Met Speed Limit Assist kunnen snelheidsbeperkingen in de Cruise Control overgenomen worden. De botswaarschuwing met remfunctie reageert op stilstaande voertuigen, voetgangers en fietsers.
  BMW Z4 Roadster met stuur, Head-Up Display en Control Display G29

  Head-Up Display.

  Het BMW Head-Up Display in kleur projecteert de gegevens die voor de rit relevant zijn in het gezichtsveld van de bestuurder en verhoogt op die manier de concentratie op het verkeersgebeuren. Hier worden onder andere de actuele snelheid en – afhankelijk van de uitrusting – navigatieaanwijzingen, Speed Limit Info incl. No Passing Info, telefoon- en entertainmentinformatie weergegeven.
  BMW Z4 Roadster met scherm van de Intelligent Personal Assistant G29

  Intelligent Personal Assistant.

  “Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent omvatte? Met de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Hij kent u, leert van u, wordt steeds beter en helpt in elke situatie. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.

  NETWERKCOMMUNICATIE.

  Netwerktechnologieën en Digital Services in de BMW Z4 Roadster.

  De innovatieve netwerktechnologieën van de BMW Z4 Roadster verbinden de bestuurder naadloos met zijn wereld. Slimme uitrustingen zoals het doordachte bedieningsconcept met Touch en Voice Control en de Digital Key zorgen tegelijkertijd voor ultramodern comfort.

  BMW Operating System 7 BMW Z4 Roadster

  BMW Operating System 7.

  Het innovatieve bedieningsconcept van het BMW Operating System 7 maakt een nog eenvoudigere bediening van de voertuigfuncties mogelijk via bv. Voice Control, aanraakscherm en iDrive Controller – heel intuïtief. Daarvoor werd de functionaliteit van de Controller uitgebreid. Zo kan nu het appsmenu direct geselecteerd worden.
  Lees er meer over
  Intelligent Personal Assistant BMW Z4 Roadster

  Intelligent Personal Assistant.

  “Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent was? Met de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Hij kent u, leert van u, wordt steeds beter en helpt in elke situatie. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
  Lees er meer over
  Connected Music BMW Z4 Roadster

  Connected Music.

  Luister naar uw lievelingsmuziek, waar u ook bent. Klassiek op de autoweg, jazz in het spitsuur en pop bij het cruisen. Met Connected Music streamt u onbeperkt en rechtstreeks via de in de wagen ingebouwde simkaart tot 30 miljoen songs via de BMW muziekpartner Spotify.
  Lees er meer over
  • Brandstofverbruik en CO2-emissie:

   BMW Z4 Roadster sDrive20i:
   Brandstofverbruik in L/100 KM (gecombineerd): 6,8-7,2
   CO2-emissie in G/KM (gecombineerd): 156-165

   BMW Z4 Roadster sDrive20iA:
   Brandstofverbruik in L/100 KM (gecombineerd): 6,8-7,2
   CO2-emissie in G/KM (gecombineerd): 155-165

   BMW Z4 Roadster sDrive30i:
   Brandstofverbruik in L/100 KM (gecombineerd): 6,9-7,3
   CO2-emissie in G/KM (gecombineerd): 157-166

   BMW Z4 Roadster M40i:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,9-8,0
   CO2-emissie in G/KM (gecombineerd): 181-182

   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie.

   De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel), http://www.health.belgium.be/eportal

   De waarden zijn op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.