RICHTINGGEVEND.

De BMW X5.

RICHTINGGEVEND.

De BMW X5.

RICHTINGGEVEND.De BMW X5.

Voorbeeld voor

BMW X5 sDrive 25d

Max. vermogen in kW (pk) bij t/min

155/211

Gecombineerd verbruik in l/100 km

5,3-5,4

Acceleratie 0-100 km/u in s

7,7

CO2-emissie in g/km

139-141

Max. Koppel in Nm bij t/min

500/2.000

In de derde generatie overtreft de BMW X5 opnieuw de door hemzelf gezette maatstaven – als een SAV (Sports Activity Vehicle), dat superieure luxe brengt overal waar de hoogste eisen gesteld worden. Daarvoor zorgen tal van intelligente technologieën, die efficiëntie, dynamiek, comfort en veelzijdigheid naar een volledig nieuw niveau tillen – zelfs buiten de verharde wegen.
Ontdek de BMW X5 met alle uitrustingsopties in de configurator.

RIJDYNAMIEK.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive biedt altijd een optimale tractie doordat ze zich perfect aan het wegdek aanpast, zelfs als dat in slechte staat is. Met xDrive en Dynamic Stability Control (DSC) blijft de BMW stabiel en spoorvast. Met behulp van de sensoren van DSC kan xDrive de aandrijfkracht ruim op tijd over de assen verdelen en vroegtijdig ingaan tegen eventueel over- of onderstuur in bochten. Daardoor neemt ook de spoorvastheid van de wagen toe. Ook vlot en veilig wegrijden gaat moeiteloos, zelfs op een gladde ondergrond en steile hellingen. DSC zelf moet op wegen in slechte staat minder vaak ingrijpen. BMW xDrive combineert zo efficiënt de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, stabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van BMW.

ADAPTIEVE OPHANGINGEN.

Wat zijn superieure uitstraling al laat vermoeden, bevestigt de BMW X5 op elke weg. Sportief of comfortabel, de optionele adaptieve ophangingen leveren naar wens in elke rijsituatie het optimale contact met de rijweg.

COMFORT.

FUNCTIONALITEIT.

Heel veel plaats en plaats voor heel veel: ook het transport van zware en grote voorwerpen is geen probleem in de BMW X5 − dankzij vele praktische en ruimtebesparende mogelijkheden. Zowel in het interieur als aan de buitenkant toont de BMW X5 zich extreem veelzijdig. Bijvoorbeeld door de tweedelige bagageruimteklep: de bovenste klep opent ver naar boven voor het in- en uitladen van kleinere en lichtere voorwerpen. De onderste klep vormt wanneer ze open is met de bodem van de bagageruimte een vlak, afsluitend platform waarop de bagage kan worden geplaatst nog voor het inladen. Komt daar nog de aanhangwagenkoppeling bij die niet alleen een aanhangwagenlast tussen 2,7 en 3,5 t (afhankelijk van de motor) aankan, maar ook een hoge mate van veiligheid biedt: door de aanhangwagenstabiliteitscontrole wordt gevaarlijk slingeren van de aanhangwagen tijdig herkend, wat door snel afremmen van het trekkend voertuig (en via de oplooprem van de aanhangwagen) het span weer in een veilige toestand brengt. Ook in het royale interieur is veelzijdigheid troef. De achterbank kan in de verhouding 40:20:40 worden gedeeld om de ruimte flexibel aan te passen in functie van de inzittenden of de bagage. Het opbergpakket breidt de dagelijkse functionaliteit van de wagen uit met veel intelligente oplossingen om kleinere en grotere voorwerpen onder te brengen. Daartoe behoren onder andere een brillenvak, een haak, netten en sjorrails met ogen in de bagageruimte.

ZETELS.

Ongeacht waar u plaatsneemt – dankzij de verhoogde zitpositie vooraan en de flexibiliteit achteraan zit u in de BMW X5 op de eerste rij. Bestuurder en voorpassagier in de BMW X5 kunnen niet alleen genieten van de verhoogde zitpositie die typisch is voor X, maar ook van de optionele comfortzetels. Het bovenste segment van de leuning, de breedte van de leuning, de dijsteun en de hoogte van de hoofdsteun kunnen elektrisch worden ingesteld om spanningen en vermoeidheidsverschijnselen te verminderen en het algemene zitcomfort te verhogen. Achterin kan de achterbank afhankelijk van het aantal passagiers of de hoeveelheid bagage in de verhouding 40:20:40 worden neergeklapt; zo kan de bagageruimte groeien tot een enorme 1.870 liter. De als extra uitrusting verkrijgbare comfortzetels achterin beschikken over een bijzonder comfortabele bekleding en kunnen individueel op veel verschillende manieren worden ingesteld. Zo kan de helling van de rugleuning van de beide buitenste zitplaatsen individueel in zes standen over in totaal tien graden worden versteld. Bovendien kunnen de comfortzetels in de verhouding 60:40, 80 millimeter in de lengterichting worden verschoven. Zo kan naar behoefte de knie- of de bagageruimte worden vergroot. De rugleuning van de achterbank kan ook in een verhouding van 40:20:40 volledig worden neergeklapt. Nog meer ruimtelijke flexibiliteit biedt de derde zetelrij.

BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SOUND SYSTEM.

Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System biedt dankzij de innovatieve Dirac-Dimensions-signaalverwerking een open en levendige klankruimte met een uitstekende akoestiek. Daarvoor zorgen 16 luidsprekers met een vermogen van 1.200 W, inclusief een automatisch uitschuivende Centerspeaker op het dashboard. Die bevat de luidsprekers voor de middentonen en de Acoustic Lens Technology die op alle zitplaatsen een constante geluidskwaliteit garandeert. U hebt de keuze tussen twee soundinstellingen: “Studio” voor een loepzuivere klank en “Expanded” voor een duidelijke hoorbare uitbreiding van de klankruimte. De lichtenscenering van de verschillende luidsprekerlijsten maakt de audiovisuele ervaring compleet. Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System is enkel verkrijgbaar in combinatie met de uitrusting TV-functie of navigatiesysteem Professional.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Met zijn dynamische, sterke proporties is de BMW X5 in de derde generatie onmiddellijk herkenbaar als BMW X model. Toch pakt hij uit met een aantal nieuwe designkenmerken die zijn superieure look en zijn onoverwinnelijke veelzijdigheid extra benadrukken. Een belangrijk element van zijn optimaal design is de focus op de aerodynamica. Dankzij opvallende aerodynamische elementen in de voorzijde, de achterzijde en de zijkanten worden vorm en functie harmonisch gecombineerd: grote luchtinlaten, het Air Curtain in de voorschort en de nieuw ontwikkelde Air Breather bij de wielkasten vooraan benadrukken het sportieve karakter en dragen tegelijkertijd bij tot de vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-emissies. De aerodynamische vorm wordt aan de achterkant verder gezet. De Aeroblade op de D-stijl laat de wagen visueel niet alleen breder lijken, maar verbetert ook de luchtstromen. Vooraan geeft de vlakke, brede vormgeving van de BMW nieren de BMW X5 een imposante atletische uitstraling. De nieren en de koplampen worden met elkaar ‘verbonden’ om visueel een eenheid te vormen en het brede spoor van de wagen te beklemtonen. Tegelijkertijd wordt het visuele zwaartepunt van de wagen door de korte afstand tussen de A-stijl en de vooras naar voor verschoven, wat de vierwielaandrijving van de wagen sterker in de kijker zet.

INTERIEURDESIGN.

Hoogwaardig leder, geraffineerde veredelde oppervlakken, sfeervolle verlichting en maximaal ruimtecomfort: dompel u onder in het interieur van de BMW X5 en voel zijn exclusiviteit.

SFEER.

Wie plaatsneemt in de BMW X5 wordt het meteen duidelijk: echte perfectie toont zich in de som van alle details. Het royale en luxueuze interieur palmt u in met de zorgvuldige selectie van uitstekende materialen en hun kwaliteitsvolle verwerking. Het fijnste leder in een elegant decor − wat vooral door de individuele samenstelling van de sfeerverlichtingen met het optionele lichtpakket met sfeerverlichtingdesign een optimale exclusieve sfeer in het leven roept. Veelvuldig elektrisch verstelbare comfortzetels vooraan voor bestuurder en voorpassagier dragen bij tot bijzonder ontspannen rijden zonder vermoeid te geraken en zijn verkrijgbaar als extra uitrusting. Door het hoogwaardige, vrijstaande Control Display en het optionele Bang & Olufsen High End Surround Sound System met zijn voortreffelijke akoestiek, wordt perfectie hier helemaal een ervaring van alle zintuigen.

BMW X5 M50d.

In de BMW X5 M50d wordt de ruime ervaring van de BMW ingenieurs samengebracht met het voor M typische samenspel op het vlak van aandrijving, ophangtechniek en design. Zo is een wagen ontstaan die fascineert door de indrukwekkende combinatie van pure dynamiek, comfort en dagelijkse functionaliteit.

BMW i PERFORMANCE.

Het beste van twee werelden, verenigd in een uitgesproken comfortabele plug-in-hybride met vierwielaandrijving: de BMW X5 xDrive40e iPerformance. Innovatie wordt meesterlijk gecombineerd met de luxe en flexibiliteit van een BMW X5. Indrukwekkende dynamische kwaliteiten met uiterste efficiëntie en milieuvriendelijkheid – een uniek concept, perfect toegespitst op de kwaliteiten van een Sports Activity Vehicle.

ORIGINELE BMW ACCESSOIRES.

Met originele BMW accessoires benadrukt u het superieure karakter van de BMW X5 individueel. Originele BMW accessoires bieden een brede waaier van hoogwaardige en praktische producten aan.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).