PRESTATIES ZITTEN IN DE DETAILS.

De nieuwe BMW X4 M40i.

BMW MPerformance

PRESTATIES ZITTEN IN DE DETAILS.

De nieuwe BMW X4 M40i.

PRESTATIES ZITTEN IN DE DETAILS.De nieuwe BMW X4 M40i.

Bij topprestaties maken kleine details vaak het grote verschil. Dat bewijst de BMW X4 M40i met uitstekende prestaties en wendbaarheid, waarmee u zelfs moeilijke rijsituaties met gemak onder controle houdt. Hij dankt deze unieke soevereiniteit vooral aan de 353 pk (260 kW)/500 Nm sterke M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor, de innovatieve lichtgewicht constructie en de adaptieve M ophanging.

 

BMW X4 M40i(2)(3):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,2–9,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 213–209

Read more

CONCURRENTIEVERSTOORDER.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

CONCURRENTIEVERSTOORDER.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

Bijblijven was nog nooit zo moeilijk – voor de concurrentie. Want de M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor neemt dankzij de TwinScroll-turbocompressor, de volledig variabele klepsturing Valvetronic en de directe hogedrukinjectie High Precision Injection met 353 pk (260 kW) een ruime voorsprong. Dat zorgt voor een maximumkoppel van 500 Nm, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden – en vooral een nog grotere kloof met de concurrentie.

Read more

PERFORMANCE-PERFECTIONIST.

De dynamische eigenschappen van de BMW X4 M40i.

PERFORMANCE-PERFECTIONIST.

De dynamische eigenschappen van de BMW X4 M40i.

Wie steeds weer voor nieuwe uitdagingen staat, moet altijd optimaal voorbereid zijn. Daarom is de BMW X4 M40i in absolute topvorm. De uiterst precieze M sportophanging en de Variable Sport Steering zorgen voor een uiterst nauwkeurige wegligging. De standaard M sportremmen, de vierwielaandrijving BMW xDrive en het M sportdifferentieel versterken de dwars- en langsdynamische eigenschappen van de wagen. Ontworpen om nieuwe normen te stellen.

Read more
 • Adaptieve M ophanging

  De adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.

 • Variable Sport Steering

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.

 • BMW xDrive inclusief M sportdifferentieel

  De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Voor een nog betere wendbaarheid onderdrukt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook onder- en overstuur in bochten. Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij een hoge rijdynamiek en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts.

TOPVORM IN TOPVORM.

De specifieke M Performance designkenmerken accentueren het exclusieve karakter van de BMW X4 M40i al op het eerste gezicht. Grotere luchtinlaten, nieren en buitenspiegelbehuizingen in Ceriumgrau maken de sportieve ambities meteen duidelijk. BMW lichtmetalen velgen van 21" zorgen voor een sterke uitstraling, terwijl exclusieve, in vrijevormtechniek uitgevoerde uitlaatpijpen in Schwarzchrom een blijvende indruk nalaten. De M badges op de zijkanten vooraan en de typebenaming achteraan, eveneens in Ceriumgrau, ronden het atletische totaalbeeld af.

ACHTEROVERLEUNEN EN VOOROPRIJDEN.

Het standaard M sportpakket verleent de BMW X4 M40i een dynamiek die door het hele interieur loopt. Van het lederen M stuur en de specifieke M Performance instrumenten over decoratieve lijsten tot de M voetsteun – sportiviteit tot in de kleinste details.

Read more

In ieder opzicht richtinggevend.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
Read more

Voortreffelijk in functie en design.

De individueel aanpasbare sportzetels voor bestuurder en voorpassagier onderscheiden zich door talrijke manuele instelmogelijkheden zoals de verstelling van de breedte van de leuning, de zitlengte en helling van rugleuning en zitvlak. Dankzij de hogere zijkussens van het zitkussen en de leuning en uitgesproken zijsteunen bieden ze een uitstekende ergonomie en veel zijdelingse steun.
Read more

Sportbadge met uitstraling.

De middenconsole is vooraan voorzien van een gekleurde M badge in plaats van de modelreeksbenaming, wat de sportieve sfeer in het interieur onderstreept en de rijdynamische kwaliteiten van de wagen benadrukt.
Read more

PRESTATIEMAATSCHAPPIJ.

M Performance wagens.

PRESTATIEMAATSCHAPPIJ.

M Performance wagens.

FOTO’S & VIDEO’S.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

  De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).