VERKEN HET ONBEKENDE.

De BMW X1.

VERKEN HET ONBEKENDE.

De BMW X1.

VERKEN HET ONBEKENDE.De BMW X1.

De BMW X1 is de perfecte wagen voor iedereen die zijn eigen koers in het leven vaart. Zijn SAV-verhoudingen geven blijk van een indrukwekkende zelfverzekerdheid, zijn interieur van een enorme flexibiliteit. De BMW xLine en de BMW Sport Line vormen twee designwerelden waarmee u zowel in het exterieur als in het interieur speciale accenten kunt leggen. Dankzij de combinatie van BMW EfficientDynamics technologieën en zuinige benzine- en dieselmotoren overtuigt elke uitvoering van de BMW X1 door lage verbruiks- en emissiewaarden.
Ontdek de BMW X1 met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Alleen zijn uiterlijk al prikkelt de geest van de ontdekker: hier versmelten de stilistische kenmerken van een SAV-concept met de dynamiek en de sportiviteit van het leven in de stad. Met zijn hoge daklijn creëert het koetswerk in het interieur een immens gevoel van ruimte. Als optie verkrijgbare xLine aanbouwelementen van gesatineerd aluminium aan het koetswerk versterken de atletische look en de visuele verwantschap met de X-familie. Ook verlenen ze de voorkant en achterkant hun opvallend uiterlijk. Daarbij beschermen deze karakteristieke elementen ook de in talrijke exclusieve kleurvarianten verkrijgbare lak tegen steenslag op het terrein. Voor een uitstekende aerodynamica en de daarmee gepaard gaande brandstofbesparing zorgen details zoals de zijdelingse aeroblades aan de achterklep en de Air Curtains in de luchtinlaten vooraan.
Read more

LED-LICHTDESIGN.

De BMW X1 herkent u zelfs in het absolute donker: met zijn typisch 6-ogengezicht laat hij zich onloochenbaar als lid van de X-familie kennen. En ook overdag springt de BMW X1 met de standaard LED-dagrijlichten in het oog. De als optie verkrijgbare LED Headlights met uitgebreide functies en hoekverlichting produceren een krachtig en energiezuinig bi-LED-licht voor de dimlichten en grote lichten. De hoekverlichting in LED-technologie maakt een adaptieve lichtspreiding met verhoogde zijdelingse verlichting in het stadsverkeer mogelijk. LED’s verbruiken daarbij tot 50% minder energie dan de gebruikelijke gloeilampen en hebben een langere levensduur en een betere lichtspreiding.
Read more

INTERIEURDESIGN.

De BMW X1 verrast met het vertrouwde. Dat komt door de bekende op de bestuurder gerichte lay-out van de cockpit met al even vernieuwende als hoogwaardige designelementen. De tastzin speelt hierbij een doorslaggevende rol: de fijnste materialen en een eersteklas afwerking overtuigen bij de eerste aanraking. De perfect op het interieur afgestemde sfeerverlichting en een ruime keuze aan materialen zoals leder, edelhout en aluminium bekoren met hun onmiskenbare kwaliteit. En ook het praktische komt in de BMW X1 aan bod: de ruim bemeten middenconsole met de met rolschermen afsluitbare bekerhouders en andere opbergvakken bieden heel wat ruimte en accentueren het flexibele karakter van het interieur. Technische highlights zoals het als optie verkrijgbare navigatiesysteem Plus met Touch Controller bevinden zich op een intuïtieve plaats rond de bestuurdersplaats. Zo voelt u zich in de BMW X1 al voor de eerste start thuis.
Read more

COMFORT & FUNCTIONALITEIT.

VERHOOGDE ZITPOSITIE OP DE BESTUURDERSZETEL.

De verhoogde zitpositie in de BMW X1 biedt een hele reeks voordelen. De meest voor de hand liggende: bestuurder en medereizigers genieten van een uitstekend uitzicht rondom, wat tegelijkertijd ook voordelig is voor de veiligheid in het verkeer. Daarnaast wordt ook het in- en uitstappen voor alle inzittenden van de BMW X1 duidelijk comfortabeler. En door deze zitpositie zult u het interieur zeker ook als bijzonder ruim ervaren: door het verhoogde gezichtspunt ontstaat in combinatie met de grote venstervlakken en het als optie verkrijgbare panoramisch glazen schuifdak een aangenaam weids gevoel van ruimte.
Read more

RUIMTEGEVOEL.

De BMW X1 overtuigt in het dagelijkse stadsverkeer met zijn compacte buitenafmetingen. Daarachter gaat veel meer schuil dan u zou kunnen vermoeden. Door de typische SAV-koetswerkvorm maakt het interieur met de hoge daklijn een bijzonder ruime en uitnodigende indruk. Die wordt nog versterkt door de grote overzichtelijkheid, het resultaat van de verhoogde zitpositie en de grote venstervlakken rondom. De BMW X1 overtuigt echter niet alleen subjectief: 56 centimeter knieruimte achterin biedt zelfs lang opgeschoten passagiers comfortabel plaats over lange afstanden.
Read more

HANDENVRIJ OPENEN VAN DE ACHTERKLEP.

Wie met de handen vol voor de wagen staat en de bagageruimte wil openen, moet geen moeite meer doen om de autosleutel uit zijn zakken te vissen. De comforttoegang met de automatische achterklepbediening maakt het openen van de achterklep met de voet mogelijk – een sensor activeert het openen van de achterklep. Die ontgrendelt en zwaait vervolgens zelfstandig open.
Read more

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLOGIE.

De combinatie van zuinige BMW TwinPower Turbo motoren, een intelligente lichtgewicht constructie en een uitgekiende aerodynamica vormt in de BMW X1 de basis voor meer rijplezier met minder verbruik. Deze basis wordt aangevuld door BMW EfficientDynamics technologieën zoals het standaard energiebeheer met Auto Start Stop functie en Brake Energy Regeneration. Opties zoals de 8-versnellingsbak Steptronic maken de BMW X1 nog dynamischer en efficiënter.
Read more

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive biedt altijd een optimale tractie doordat ze zich perfect aan het wegdek aanpast, zelfs als dat in slechte staat is. Met xDrive en Dynamic Stability Control (DSC) blijft de BMW stabiel en spoorvast. Met behulp van de sensoren van DSC kan xDrive de aandrijfkracht ruim op tijd over de assen verdelen en vroegtijdig ingaan tegen eventueel over- of onderstuur in bochten. Daardoor neemt ook de spoorvastheid van de wagen toe. Ook vlot en veilig wegrijden gaat moeiteloos, zelfs op een gladde ondergrond en steile hellingen. DSC zelf moet op wegen in slechte staat minder vaak ingrijpen. BMW xDrive combineert zo efficiënt de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, stabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van BMW.
Read more

ECO PRO-MODUS.

Afhankelijk van het individuele rijgedrag maakt de ECO PRO-modus een vermindering van het verbruik met tot 20% mogelijk, zoals bleek uit een interne verbruiksstudie van BMW. De extra functies Coasting en ECO PRO-route vertegenwoordigen een bijkomend besparingspotentieel.
Read more

CONNECTED DRIVE SERVICES.

De uitrusting ConnectedDrive Services is de basis voor BMW ConnectedDrive diensten die de bestuurder onderweg van een ruim informatie- en entertainmentaanbod voorzien, zoals nieuws, online-zoekfunctie en Office-functies. Daarnaast wordt het gebruik van geselecteerde smartphone apps en de BMW ConnectedDrive Store mogelijk.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

Read more