TERRITORIUM VEROVEREN.

De BMW X6 M.

TERRITORIUM VEROVEREN.

De BMW X6 M.

TERRITORIUM VEROVEREN.De BMW X6 M.
BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

423/575

Gecombineerd verbruik in l/100 km

11,1

Acceleratie 0–100 km/u in s

4,2

CO2-emissies in g/km

258

Max. koppel in Nm bij t/min

750/2.200–5.000

De BMW X6 M verenigt de kracht van een M wagen met de flexibiliteit van een X model. Een temperamentvolle M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, de 8-traps M versnellingsbak Steptronic en M specifieke xDrive staan garant voor extreem rijplezier. Standaard BMW lichtmetalen velgen van 20" of als optie 21" en krachtig gevormde voor- en achterschorten zorgen voor een imposante verschijning. In het ruime interieur overtuigt de Sports Activity Coupé met edele materialen, sportief gevormde zetels met verhoogde zitpositie en vele visuele details in het unieke M design. Een high-performancewagen – met een spectaculair acceleratievermogen en dito wegligging, comfortabel en vrij van alle beperkingen.
Ontdek de BMW X6 M met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Machtige luchtinlaten en de brede dubbele M nieren domineren de voorkant en laten het enorme vermogenspotentieel vermoeden. Het dynamische karakter werd verder uitgewerkt met markante koplampen als sluitstuk. Met een coupéachtig silhouet, M zijdrempels en een tweedelige riblijn. De als optie verkrijgbare BMW M lichtmetalen velgen van 21" in krachtig gevormde wielkasten staan klaar voor de start. De gespierde schouderlijn mondt uit in een opvallende achterspoiler. Daar vlak onder: de M achterschort en de diffusor met daarin twee gepolijste dubbele uitlaatpijpen als sportief sluitstuk. U wilt meteen instappen om extreem rijplezier te beleven. Een rasechte sportwagen in M traditie, tot in het kleinste detail voor topprestaties gebouwd.

INTERIEURDESIGN.

Een enkele blik in het inwendige van de BMW X6 M volstaat om te beseffen: dit is geen bestuurderszetel maar een cockpit, ontworpen voor sportieve topprestaties. Als optie nodigen multifunctionele M zetels met speciaal gevormde zijkussens uit tot snel bochtenwerk. Het 3-spakige lederen M stuur met geïntegreerde schakelpaddles ligt ook bij razendsnelle veranderingen van richting perfect in de hand. De M keuzehendel en de toetsen voor de rijdynamiek zijn naar de bestuurder gericht en bevinden zich in de middenconsole. Links en rechts daarvan tegen de zijkanten – knee pads van leder voor meer comfort bij rijden tegen de limiet. Dit is het autosportfacet van de BMW X6 M. Een ander facet wordt bepaald door de exclusieve materialen, zoals een volledig lederen uitrusting in Aragonbraun, gepolijste lijsten van carbon en fijne edelhoutsoorten. Kenmerkende details voor het luxueuze facet van de BMW X6 M.

VELGEN.

Standaard is de BMW X6 M met BMW M lichtmetalen velgen, dubbelspaak 612 M, 21" uitgerust. De banden in de maten 285/35 R 21 (vooraan) en 325/30 R 21 (achteraan) hebben geoptimaliseerde rijdynamische eigenschappen. Ze hebben een uitstekende grip en zorgen voor een bijzonder direct stuurgedrag en een perfecte wegligging.

RIJDYNAMIEK.

M SPECIFIEKE xDRIVE.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos over de assen. Om zo goed mogelijk en gelijktijdig te voldoen aan de vereisten van tractie, spoorstabiliteit en rijveiligheid, verdeelt het elektronische systeem de aandrijfkracht bliksemsnel. Daardoor kan ook onder- of overstuur worden tegengegaan, wat de spoorstabiliteit en de wegligging van de wagen nog verbetert. Voor nog betere dynamische eigenschappen is xDrive bij een BMW M wagen vooral op de achteras gericht. Daarbij wordt de aandrijfkracht eerst naar de achterwielen en duidelijk later naar de voorwielen geleid. Daardoor wordt vooral bij het verlaten van bochten de neiging tot onderstuur onderdrukt. De bestuurder kan dus vroeger en krachtiger accelereren en zo het hoge dynamische potentieel van de wagen optimaal benutten. Indien nodig wordt tot 50 procent meer aandrijfkoppel naar de vooras geleid. Als Dynamic Stability Control uitgeschakeld is, zijn zelfs gecontroleerde drifts mogelijk.

8-TRAPS M VERSNELLINGSBAK STEPTRONIC MET DRIVELOGIC.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic vormt de nieuwe norm in sportiviteit en schakelmogelijkheden. De bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de versnellingen en de extreem snelle schakelovergangen maken een optimale krachtontplooiing mogelijk bij alle snelheden, wat zowel de aandrijfdynamiek als de efficiëntie verhoogt. Vooral bij hoge snelheden worden het toerental en dus ook het verbruik en het motorgeluid door de achtste versnelling verlaagd. Manueel schakelen kan zowel in de modus “D” als in de modus “S”, naar keuze met de M keuzehendel of met de M schakelpaddles aan het stuur. In de manuele modus “S” schakelt de M versnellingsbak Steptronic niet automatisch op, waarbij de motor wanneer nodig in de hoge toeren wordt gedwongen. Ook kan de bestuurder bij volgas extreem sportief schakelen en het schakelgedrag met de Drivelogic-functie rechtstreeks met een toets in drie standen instellen: van zuinig en comfortabel over sportief tot vergelijkbaar met de autosport, met extreem korte schakeltijden. Voor een bijzonder directe krachtverbinding tussen motor en aandrijfwielen zorgen het schakelen zonder onderbreking van de trekkracht en een na het vertrek in alle rijsituaties gesloten overbrugging van de koppelomvormer. Wanneer de wagen stilstaat, zijn de motor en de versnellingsbak exclusief bij M wagens niet automatisch gekoppeld, zodat “kruipen” uitgesloten is. Om bijvoorbeeld te manoeuvreren kan “kruipen op verzoek” worden geactiveerd door het gaspedaal even licht in te drukken.

M COMPOUND-REMMEN.

Door de technologietransfer uit de autosport behouden de M compound-remmen ook onder hoge belasting een constante remwerking en fading-stabiliteit. Het gebruik van verschillende, hoog belastbare materialen leidt tot een hogere thermische stabiliteit en een lange levensduur, een precieze doseerbaarheid en een gewichtsvermindering, die een positieve invloed heeft op de wendbaarheid, de dynamiek, het acceleratievermogen en het brandstofverbruik. De geperforeerde, geventileerde remschijfringen met vaste remzadels met zes zuigers vooraan zorgen voor optimale reacties in natte weersomstandigheden en een verbeterde warmteafvoer. De sportieve look van de remschijven en het unieke, authentieke M design worden opvallend geaccentueerd door remzadels in blauw metallic met het kenmerkende M logo.

DYNAMIC PERFORMANCE CONTROL.

Dynamic Performance Control (DPC) zorgt voor een merkbaar surplus aan sportiviteit en een optimale rijdynamiek, doordat het de aandrijfkracht flexibel tussen de wielen van de achteras verdeelt. In combinatie met de andere chassisregelsystemen zorgt DPC voor een nog preciezer en sportiever rijgedrag. Met de M specifieke afstelling wordt de nodige stuurhoek beperkt en de stuurprecisie vergroot. Hiervoor is de achteras naast het asdifferentieel met twee elektronisch geregelde transmissies uitgerust, waarmee Dynamic Performance Control afhankelijk van de rijsituatie meer aandrijfkoppel naar het wiel in de buitenkant van de bocht leidt.

M DRIVER’S PACKAGE.

Met het M Driver’s Package wordt de topsnelheid van de standaard 250 km/u tot 280 km/u verhoogd. Het M Driver’s Package kan direct bij aankoop van een nieuwe wagen besteld worden, maar kan ook achteraf op elk moment probleemloos geïnstalleerd worden. Alle andere technische gegevens blijven bij de installatie ongewijzigd. Bovendien is een bon voor een BMW M Intensive Training van BMW Driving Experience inbegrepen. Als het M Driver’s Package herhaaldelijk aangekocht wordt, kan de training bij de Driving Experience tegen meerprijs ook in een andere training omgezet worden.

BMW INDIVIDUAL.

BMW INDIVIDUAL KOETSWERKKLEUREN.

Extreem sportief, al in stilstand. Zo ziet de BMW X6 M eruit in de BMW Individual koetswerkkleur Azuritschwarz metallic. Het bijzondere hieraan: in direct licht vertoont het normaal zwarte oppervlak intrigerende nuances van donkere blauwtinten en accentueert het zo de dynamische lijnvoering van de BMW X6 M nog meer. Met de koetswerkkleur Pyritbraun metallic is een elegant, maar minstens even fascinerend alternatief van BMW Individual beschikbaar.

BMW INDIVIDUAL VOLLEDERUITRUSTING MERINO.

De allerfijnste luxe, die gezien en gevoeld mag worden: de BMW X6 M vormt ook in het interieur de nieuwe maatstaf. Als een van de vijf bijzonder hoogwaardige varianten van de BMW Individual vollederuitrusting Merino maakt vooral de combinatie van volleder in Rauchweiß, de hemelbekleding Alcantara in Rauchweiß en het met leder beklede instrumentenbord in Scotch dunkel indruk. Een unieke heldere kleurencombinatie die een luxueus gevoel van interieurruimte belooft.

BMW INDIVIDUAL DECORATIEVE LIJSTEN.

Een natuurlijk-volmaakt samenspel: in het interieur vormen de BMW Individual decoratieve lijsten in edelhout Esche Vulcano Braun een fascinerend contrast met het zijdematte leder Merino Feinnarbe Rauchweiß van BMW Individual. Ook de andere BMW Individual decoratieve lijsten maken al evenveel indruk met hun ambachtelijke afwerking en materiaalkeuze: de edelhoutuitvoering in fijn gevlamd Sen Hellbraun of de elegante Pianolack Schwarz.

MULTIFUNCTIONELE M ZETELS.

Exclusieve multifunctionele M zetels weerspiegelen de sportieve uitstraling van het exterieur in het interieur van de wagen. De bestuurder en de voorpassagier zitten op zetels met volledig lederen bekleding en ingeperst M logo aan de hoofdsteunen. Zelfs bij een bijzonder sportieve rijstijl garanderen diepe zitvlakken, hoge zijkussens en de bovenaan uitstekende zijstukken aan de schouders steeds een perfecte zijdelingse steun. Ook het zitcomfort en het zitgevoel zijn op de uitgesproken sportieve prestaties van de wagen afgestemd en bieden ook een hoog comfort tijdens lange reizen. De geïntegreerde hoofdsteunen onderstrepen de sportieve look. Tot de veelvuldige instelmogelijkheden behoren ook de elektrische verstelling van de zitdiepte en van het bovendeel en de breedte van de rugleuning.
In het bovenste deel van de rugleuning vertoont de zetel een uitsparing die voor visuele lichtheid zorgt. Deze indruk wordt nog versterkt door een contrastvlak onder de opening. Een bijzonder exclusieve toets krijgen de zetels door dubbele naden in contrastkleur, die de hoogwaardige BMW Individual vollederuitrusting Merino nog beter doen uitkomen.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Gewicht
Leeggewicht EU in kg
2,340
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,950
Laadvermogen in kg
685
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,420/1,610
Motor
Cilinders/kleppen
8/4
Cilinderinhoud in cm³
4,395
Slag/boring in mm
88.3/89.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
423 (575)/6,000–6,500
Max. koppel in Nm bij t/min
750/2,200–5,000
Compressieverhouding: 1
10.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
4.2
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
14.7–14.7
Buiten bebouwde kom in l/100 km
9.0–9.0
Gecombineerd in l/100 km
11.1–11.1
CO2-emissies in g/km
258–258
Tankinhoud, ca. in l
85
Velgen
Bandenmaat vooraan
285/40 R20 104Y
Bandenmaat achteraan
325/35 R20 108Y
Velgmaat en materiaal vooraan
10 J x 20 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
11.5 J x 20

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).