BMW X3 M.

Vier krachtige modellen van de BMW X3 voor het sportieve verschil.

BMW X3 M COMPETITION.

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel en 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrustingen
 • 375 kW/510 pk, 600 Nm, 0–100 km/u in 4,1 s
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur F97.

BMW X3 M.

Rijdynamiek op het hoogste niveau.
 • High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel
 • 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • 353 kW/480 pk, 600 Nm, 0–100 km/u in 4,2 s
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur F97.

BMW X3 M40i.

Buitengewoon evenwichtige performance en dagelijkse inzetbaarheid.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • BMW xDrive
 • 8-versnellingsbak Steptronic
 • 265 kW/360 pk, 500 Nm, 0–100 km/u in 4,8 s
BMW X3 M40i in Saphirschwarz metallic, exterieur G01.

BMW X3 M40d.

Kracht en efficiëntie zonder compromissen.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor
 • BMW xDrive
 • 8-versnellingsbak Steptronic
 • 240 kW/326 pk, 680 Nm, 0–100 km/u in 4,9 s
BMW X3 M40d in Phytonicblau metallic, exterieur G01.
 • BMW X3 M COMPETITION.
 • BMW X3 M.
 • BMW X3 M40i.
 • BMW X3 M40d.

BMW X3 M COMPETITION EN BMW X3 M.

Performancekenmerken.

Twee modellen, unieke performance: alle aandrijvings- en ophangingsonderdelen documenteren de racesportwortels van BMW M. Aangevuld met rasecht X-karakter zorgen ze voor typisch M rijplezier op elk terrein.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, vooraanzicht vanuit vogelperspectief F97.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, high-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor F97.

High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich door een superieure krachtontplooiing en een zijdezachte loop met een sportieve motorsound. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en twee turbocompressoren levert hij 353 kW (480 pk); in het Competition model zelfs 375 kW (510 pk).
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, motor, M Carbon precisiebalk F97.

M Carbon precisiebalk.

De M Carbon precisiebalk verhoogt de stijfheid in de voorzijde van de wagen en draagt tot een grotere stuurprecisie en baanvastheid bij. De hoogwaardige component uit met koolstofvezels versterkte kunststof is extreem licht en lijkt bij geopende kap recht uit de autosport te komen. Zo komt het sportieve potentieel ook hier bijzonder goed tot uiting.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, driekwart achteraanzicht, M specifieke ophanging F97.

M specifieke ophanging.

De M specifieke ophanging laat het hoge dynamische potentieel van de wagen optimaal tot zijn recht komen. Behalve de drie rijmodi COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de bestuurder drie instellingen voor Dynamic Stability Control (DSC) kiezen om de invloed van de stabiliserende rijhulp aan zijn geprefereerde rijstijl aan te passen.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, Control Display, M xDrive F97.

M xDrive.

BMW M xDrive en actief M differentieel garanderen maximale tractie en rijdynamiek bij sportief gebruik en in het dagelijks verkeer. Dankzij de M specifieke technologie is de wagen op elke ondergrond en ook bij sterke acceleraties uit scherpe bochten steeds nauwkeurig te besturen en veilig onder controle te houden.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, M keuzehendel, 8-traps M versnellingsbak Steptronic F97.

8-traps M versnellingsbak Steptronic.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar of brandstofbesparend. De bestuurder kan manueel schakelen met de versnellingspook of de schakelpaddles op het stuur, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, cockpit, lederen M stuur, M Servotronic F97.

M Servotronic.

De M Servotronic zorgt in elke rijsituatie voor het passende stuurkoppel door de stuurkracht optimaal aan de rijsnelheid aan te passen. Ook verschaft het systeem bij elke snelheid een direct en precies stuurgevoel. Het systeem is M specifiek afgesteld en beschikt over drie verschillende curves, die met een druk op een toets kunnen worden opgeroepen.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M lichtmetalen velg met M compound-rem F97.

M compound-remmen.

Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgen de M compound-remmen niet alleen uitstekende vertragingswaarden, maar ook een hoge standvastigheid en levensduur en een lager gewicht, wat een positief effect heeft op de wendbaarheid, de dynamiek en de acceleratie. De remzadels in Blau metallic met M logo kenmerken het specifieke M high-performanceremsysteem.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, achteraanzicht met M sportuitlaat F97.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.

BMW X3 M COMPETITION.

Designkenmerken.

Gespierde verhoudingen en perfect op elkaar afgestemde M designelementen in Schwarz hochglänzend verlenen de BMW X3 M Competition een uitstraling van maximale performance. In het interieur wordt sportiviteit met exclusieve details gecombineerd tot een unieke totaalervaring.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, driekwart vooraanzicht F97.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, voorkant met M nieren in Schwarz hochglänzend F97.

M nieren.

De opvallende M nieren in Schwarz hochglänzend met modelopschrift domineren het dynamische voor M specifieke design van de neus. De dubbele spijltjes in Schwarz hochglänzend nemen het typische dubbelspakendesign van de M lichtmetalen velgen over. De M nieren geven uitdrukking aan de bijzonder sportieve ambities en laten vermoeden welke krachten erachter paraat staan.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, achterkant met “X3 M Competition” opschrift F97.

“X3 M Competition” opschrift.

Het zwarte “X3 M Competition” opschrift op de achterkant verwijst naar de dynamische kwaliteiten van de wagen.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M kieuwen in Schwarz hochglänzend met modelbenaming F97.

M kieuwen.

Het typische M kieuwelement met M modelopschrift accentueert als uitgesproken driedimensionaal sportief accent het vermogenspotentieel van de wagen en belooft een buitengewone rijbeleving. Het veraanschouwelijkt de dynamische combinatie van technische perfectie en emotionele vorm, die M wagens altijd al typeerde.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M buitenspiegels in Schwarz hochglänzend F97.

M buitenspiegels.

De aerodynamisch geperfectioneerde M buitenspiegel is een opmerkelijk onderdeel van het sportief-dynamische M design. Met het koetswerk verbonden via een zich aftekenende dubbele spijl wordt hij een designsymbool en straalt hij tegelijkertijd de kwaliteit van een precisiecomponent uit. De extra LED-richtingaanwijzer is precies passend in een smalle, langgerekte voeg ingewerkt.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M dakspoiler F97.

M dakspoiler.

De M specifieke dakspoiler levert met zijn opvallende vorm bij hogere snelheden meer neerwaartse druk op de achteras. Tegelijkertijd zorgt hij in driekwart achteraanzicht voor de kenmerkende sportieve uitstraling en belooft hij een bijzonder dynamische rijervaring.
BMW X3 M Competition, interieur, M sportzetels in leder Merino met Alcantara F97.

M sportzetels.

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting. (De hierboven getoonde M veiligheidsgordels zijn volgens planning vanaf 8/2019 verkrijgbaar.)
BMW X3 M Competition, interieur, decoratieve lijsten in Carbon Fibre F97.

Decoratieve lijsten in Carbon Fibre.

Decoratieve lijsten in Carbon Fibre op instrumentenbord, deuren en middenconsole met sierlijsten Perlglanz Chrom.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, multifunctioneel lederen M stuur F97.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo, chroominleg en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in dubbelspaakdesign uitgevoerd. Met een stuurkrans in zwart leder met gekleurde contrastnaden en voorgevormde duimsteunen ligt het perfect in de hand. Via de M Drive-toetsen kan de bestuurder tijdens het rijden de set-up aanpassen.
BMW X3 M Competition, interieur, M keuzehendel F97.

M keuzehendel.

Naast het M logo boven op de M keuzehendel bevindt zich ook de wipschakelaar om de drie Drivelogic-schakelprogramma’s te selecteren, met vlak daaronder de P-toets voor de parkeerblokkering. In de manuele modus “S” kan typisch voor M met de keuzehendel worden geschakeld, in de modus “D” verloopt het schakelen automatisch.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, M specifieke instrumentencombi F97.

M specifieke instrumentencombi.

De M specifieke instrumentencombinatie omvat vier analoge wijzers voor snelheid, toerental incl. Shift Lights, tankinhoud en motorolietemperatuur, en statusweergave van de specifieke M systemen voor optimalisatie van de rijdynamiek – stuurinrichting, ophanging, motor, Drivelogic en M xDrive. Het Info Display kan individueel ingesteld worden en geeft bv. buitentemperatuur en functies van de boordcomputer weer.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, rode start-/stopknop F97.

Start-/stopknop.

De rode start-/stopknop bevindt zich op de middenconsole en dient om de motor zonder sleutel te starten nadat de wagen werd ontgrendeld. De bestuurder kan er de motor ook mee stoppen. De autosleutel wordt automatisch herkend zonder dat hij in het contactslot moet worden gestoken.
BMW X3 M Competition, interieur, deurdrempel met Competition opschrift F97.

Deurdrempels met Competition opschrift.

De deurdrempels met het opschrift “X3 M Competition” verwelkomen de bestuurder en voorpassagier al bij het instappen. Het opschrift geeft de inlegstukken in Schwarz op de instaplijsten vooraan links en rechts een bijzonder hoogwaardige, exclusieve look.
BMW X3 M Competition, interieur, M veiligheidsgordels F97.

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels* met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren en beklemtonen de zeer hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur. (* Volgens planning verkrijgbaar vanaf 8/2019)
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, driekwart zijaanzicht F97.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, voorkant, M nieren met chroomhighlights en modelbenaming F97.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, BMW M 20" lichtmetalen velgen in Orbitgrau F97.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, M kieuwen met chroomhighlights en modelbenaming F97.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, spiegelbehuizingen in koetswerkkleur. F97
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, achterkant met modelbenaming F97.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, achterkant met uitlaatpijpen in chroom F97.
BMW X3 M, interieur, sportzetels in leder Vernasca Schwarz F97.
BMW X3 M, interieur, cockpit, lederen M stuur met M specifieke contrastnaden F97.

BMW X3 M.

Geeft zin voor avontuur een extreem sportief gezicht: de BMW X3 M. Krachtige verhoudingen en expressieve M designelementen verwijzen zelfbewust naar het motorsport-DNA van dit X-model. Glansgedraaide BMW M 20" lichtmetalen velgen in Orbitgrau geven de wagen een zelfverzekerde basis. Chroomhighlights op het nierframe en de kieuwen en uitlaatpijpen in chroom benadrukken het sportief-exclusieve karakter. De atletische uitdrukking wordt in het interieur voortgezet. Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca Schwarz bieden perfect zitcomfort – zowel bij dagelijks gebruik als tijdens dynamische ritten op het racecircuit. Het exclusieve interieur wordt afgerond door hoogwaardige details, waaronder de hemelbekleding in Anthrazit en het lederen M stuur met M specifieke contrastsiernaden.

BMW X3 M40i EN BMW X3 M40d.

Design en rijdynamiek.

Krachtig design, sportieve rijdynamiek. Met exclusieve uitrustingselementen voor binnen en buiten en een prestatiegericht technologiepakket bewijzen de BMW X3 M40i en de BMW X3 M40d hun sportieve DNA.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, rijdend, exterieur, zijaanzicht voor berglandschap met lichtstrepen G01.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, exterieur, driekwart vooraanzicht G01.

Exclusief design.

Exclusieve designkenmerken beklemtonen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant het rijdynamische potentieel van de BMW X3 M40i en BMW X3 M40d. Daartoe behoren o.a. grotere luchtinlaten, nierframe, -spijltjes en spiegelbehuizingen in Cerium Grey evenals sportzetels, lederen M stuur met schakelpaddles en het exclusieve M40i opschrift in de instrumenten, op de deurdrempels en aan de achterkant.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, cockpit met lederen M stuur G01.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, sportzetels voor bestuurder en voorpassagier G01.

Sportzetels voor bestuurder en voorpassagier.

De individueel aanpasbare sportzetels voor bestuurder en voorpassagier onderscheiden zich door talrijke manuele instelmogelijkheden zoals de verstelling van de breedte van de leuning, de zitlengte en helling van rugleuning en zitvlak. Dankzij de hogere zijkussens van het zitkussen en de leuning en uitgesproken zijsteunen bieden ze een uitstekende ergonomie en veel zijdelingse steun.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, exterieur, voorkant met M aerodynamicapakket G01.

M aerodynamicapakket.

Het M aerodynamicapakket accentueert optisch het sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Het omvat een voorschort met vergrote luchtinlaten, specifieke zijdrempels en een achterschort met diffusorinzet. De uitlaatpijpen zijn in chroom uitgevoerd.
BMW X3 M40i in Saphirschwarz metallic, rijdend, exterieur, driekwart achteraanzicht tegen een stedelijke achtergrond met lichtstrepen G01.

Rijdynamiek en wendbaarheid.

De BMW X3 M40i en de BMW X3 M40d bieden een uitstekende precisie en wendbaarheid. De uitgebreide nieuwe afstelling van de ophanging, de specifieke M Performance afstelling van de Variable Sport Steering, de standaard M sportremmen en de vierwielaandrijving BMW xDrive met nadruk op de achterwielen verhogen de dwars- en langsdynamische eigenschappen en garanderen intens rijplezier.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, rijdend, exterieur, zijaanzicht met draaiende lichtmetalen velg G01.

Adaptieve M ophanging.

De adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, exterieur, lichtmetalen velg met M sportrem G01.

M sportremmen.

De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met twee zuigers achteraan in donkerblauw en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphirschwarz metallic, exterieur, achterkant met M sportuitlaat G01.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert afhankelijk van de rijmodus een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, keuzehendel, 8-traps sportversnellingsbak Steptronic G01.

Sportversnellingsbak Steptronic.

De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de SPORT-modus en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, cockpit, lederen M stuur, Variable Sport Steering G01.

Variable Sport Steering.

De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.

M TWINPOWER TURBO BENZINEMOTOR.

BMW X3 M40i, M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor G01.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW X3 M40i biedt met de 8-traps sportversnellingsbak Steptronic een indrukwekkende dynamiek dankzij een superieur vermogen. Met TwinScroll-turbocompressor, volledig variabele klepsturing Valvetronic en de directe hogedrukinjectie High Precision Injection levert hij 260 kW (354 pk) en biedt hij een maximumkoppel van 500 Nm.

M TWINPOWER TURBO DIESELMOTOR.

BMW X3 M40d, M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor G01.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor van de BMW X3 M40d maakt indruk door zijn hoog vermogen en uitzonderlijke efficiëntie. Uitgerust met twee TwinScroll-turbocompressoren met variabele turbinegeometrie en Common Rail directe injectie levert de motor met een geoptimaliseerd gewicht 240 kW (326 pk) en een indrukwekkend koppel van 680 Nm. Dit garandeert uitmuntende stuwkracht en een hoge rijdynamiek.

BMW X3 M WAGENS.

Driver assistance en connectivity.

Focus op de essentie. Met innovatieve rijhulpsystemen en comfortabele uitrustingselementen in de geconnecteerde cockpit zijn de BMW X3 M wagens technologisch helemaal up-to-date – voor eigentijdse mobiliteit op het hoogste niveau.
BMW X3 M wagens, Control Display, Driving Assistant Pack Plus F97.

Driving Assistant Pack Plus.

Het Driving Assistant Pack Plus biedt meer comfort en veiligheid in monotone en onoverzichtelijke rijsituaties zoals file, vastlopend verkeer of lange ritten in de stad, op het platteland of op autosnelwegen en op kruispunten of bij veranderingen van rijstrook.
BMW X3 M wagens, Control Display, Parking Assistant Pack Plus F97.

Parking Assistant Pack Plus.

Het uitrustingspakket Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren van de wagen. Het omvat Surround View incl. Top View, Remote 3D View, PDC alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active PDC en Park Assist met begeleiding in lengterichting, dat de wagen volledig automatisch parallel of dwars op de rijbaan parkeert.
BMW X3 M wagens, BMW Connected, vrouw met verlichte wereldbol in de hand F97.

BMW Connected.

Maak een verbinding met uw BMW. De BMW Connected App is uw digitale mobiliteitsassistent die zich al voor het rijden om uw wensen bekommert. Maak via smartphone, compatibele smartwatch, Amazon Echo of Google Assistant een verbinding met uw wagen, stuur bestemmingen naar het navigatiesysteem of laat u aan afspraken herinneren om er op tijd te zijn.
Lees er meer over
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, Head-Up Display met M specifieke indeling F97.

Head-Up Display.

Het Head-Up Display in kleur projecteert de gegevens die voor de rit relevant zijn in het gezichtsveld van de bestuurder en verhoogt op die manier de concentratie op het verkeersgebeuren. Hier worden onder andere de actuele snelheid en – afhankelijk van de uitrusting – navigatieaanwijzingen, Speed Limit Info incl. No Passing Info en telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven. In de BMW X3 M en BMW X3 M Competition is het Head-Up Display bijkomend voorzien van een M specifieke indeling (zie afbeelding).
BMW X3 M wagens, Control Display, navigatiesysteem Professional F97.

Navigatiesysteem Professional.

Het navigatiesysteem Professional incl. 10,25" lcd-kleurendisplay en radio Professional met dvd-speler beschikt over 20 GB geheugencapaciteit, bijv. voor audiobestanden. De bediening gebeurt intuïtief via de iDrive Touch Controller met zeven snelkeuzetoetsen of anders via het Touch Display.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW X3 M:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 239

  BMW X3 M Competition:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 239

  BMW X3 M40i:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 207–206

  BMW X3 M40d:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,5–6,4
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 172–169

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.