BMW M850i xDrive Gran Coupé, informeren, uitrustingen, technische gegevens

THE 8

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

THE 8

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

THE 8BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

De BMW M850i xDrive Gran Coupé overtuigt naast zijn vooruitstrevende design en zijn uitstekende performance met tal van aantrekkelijke uitrustingen en technische innovaties. Laat u fascineren door toonaangevenderijhulpsystemen en verbonden functies die in een sportief-luxueuze sfeer een baanbrekende en comfortabele mobiliteit op het allerhoogste niveau bieden.

Read more

TOPPRESTATIES IN TOPVORM

DESIGN EN RIJDYNAMIEK VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Het design van de BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt gekenmerkt door bijzonder esthetische kenmerken en verleidt vanuit elke gezichtshoek. Ook achter het stuur blijft hij fascineren. Enerzijds met het sportieve en luxueuze interieur, dat zelfs aan de meest exclusieve eisen voldoet. Anderzijds met zijn indrukwekkend sportief karakter, dat met de op prestaties gerichte componenten voor aandrijving en ophanging uit de autosport voor onvergelijkbaar rijplezier zorgt.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, design, rijdynamiek, uitrustingen
  • Design
  • Rijdynamiek
BMW M850i xDrive Gran Coupé, panoramisch doorschijnend schuifdak

Panoramisch doorschijnend schuifdak

Het elektrische panoramisch doorschijnend schuifdak met schuif- en kantelfunctie zorgt geopend voor de aanvoer van veel frisse lucht en creëert ook gesloten een prettige sfeer met veel licht in het interieur. U opent en sluit het met een toetsdruk of met de autosleutel. Het is uitgerust met een zonnescherm en een windgeleider. Het zorgt ook voor een doorlopend glazen vlak van de voorruit tot de achterruit.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Carbon exterieurpakket

M Carbon exterieurpakket

Het M Carbon exterieurpakket onderstreept het sportieve karakter van de wagen. Zijdelingse luchtgeleidingselementen in de voorbumper, een blade centraal in het luchtinlaatrooster, buitenspiegelbehuizingen en een eendelig sierstuk in carbon rond de uitlaatpijpen bestaan uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK). Het pakket wordt afgerond met een diffusorinzet aan de achterkant met een specifieke geometrie.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M aerodynamicapakket

M aerodynamicapakket

Het M aerodynamicapakket accentueert optisch het sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Het omvat een voorschort met grotere luchtinlaten, specifieke zijdrempels en een achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportzetels

M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier

De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Individual binnenbekleding volleder Merino

BMW Individual binnenbekleding volleder Merino

De BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe is verkrijgbaar in talrijke esthetische tinten en kleurcombinaties en overtuigt met een exclusieve lederkwaliteit die aan de strengste eisen voldoet. Hiervoor worden zonder uitzondering grote huiden van de beste kwaliteit gebruikt en verwerkt tot een zeer fijn, stabiel natuurlijk leder zonder kunstmatige indrukking of oppervlaktebehandeling. Het leder is bijzonder volumineus, zacht en luchtdoorlatend en is volmaakt afgewerkt met exclusieve siernaden en verfijnde stiksels.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, lederen M stuur

Lederen M stuur

Het multifunctionele lederen M stuur met M embleem is in sportief 3-spakig design uitgevoerd. De lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met gevormde duimuitsparingen zorgt voor een sportief direct stuurgevoel.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor

BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor

De BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor combineert twee turbocompressoren, de volledig variabele kleppensturing Valvetronic en de directe benzine-injectie High Precision Injection. Hij levert een top van 390 kW (530 pk) en heeft een maximumkoppel van 750 Nm. De beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken ondergebracht.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, adaptieve M ophanging Professional

Adaptieve M ophanging Professional

De adaptieve M ophanging Professional voegt een actieve rolstabilisatie toe aan de adaptieve M ophanging en Integral Active Steering. Het resultaat: een maximum aan stabiliteit en rijdynamiek.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportdifferentieel

M sportdifferentieel

Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportremmen

M sportremmen

De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, sportuitlaat

Sportuitlaat

De standaard sportuitlaat biedt een krachtige en sportieve sound, die zich aan de rijsituatie en de wensen van de bestuurder laat aanpassen. Daardoor wordt het rijden vooral bij een sportieve rijstijl een indrukwekkende luisterervaring.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW xDrive

BMW xDrive

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Met de nieuwe verbinding met alle regelfuncties voor de dwarsdynamiek van de wagen kan de aandrijving worden ingesteld van vooral tractiegericht tot uiterst dynamisch en sportief.

MET ELKE KILOMETER DE TOEKOMST ERVAREN

INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN IN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Terwijl de BMW M850i xDrive Gran Coupé een indrukwekkend sportieve rijervaring biedt, wordt u door talrijke innovatieve technologieën ondersteund. Zo is er een aanpasbaar bedieningsconcept van de nieuwste generatie met veelzijdige bedieningsmogelijkheden via spraak, gebaren, aanraakscherm of iDrive Controller. Bovendien helpen de spraakassistent BMW Intelligent Personal Assistant en de semi-autonome rijhulpsystemen van BMW u in tal van situaties. Dat maakt rijden nog veiliger, comfortabeler en relaxter.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, technologieën, uitrustingen
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent omvatte? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Digital Key

Digital Key

Waarom de autosleutel insteken als u uw smartphone bij zich hebt? Met de Digital Key of de Key Card kunt u uw BMW ver- en ontgrendelen en zelfs de motor starten. Installeer de digitale sleutel via de BMW Connected App op uw Android-smartphone en deel hem met familie en vrienden.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, In-Car Experiences

In-Car Experiences

Uw BMW Intelligent Personal Assistant omringt u met alle zorg. Hij zorgt voor verkwikking als u moe bent, voor ontspanning na een stressvolle dag, en past het interieur van uw wagen optimaal aan uw stemming aan. Met de In-Car Experiences, die bestaan uit de Caring Car-programma's en de Experience Modes, zorgt hij ervoor dat u zich beter voelt.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Driving Assistant Pack Professional

Driving Assistant Pack Professional

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in tal van kritieke en monotone verkeerssituaties met de Steering & Lane Control Assistant incl. ondersteuning bij wegversmallingen, noodstopassistent, lokale gevarenwaarschuwing, Lane keeping assistant with active side collision protection en andere veiligheidsfuncties.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Parking Assistant Pack Plus

Parking Assistant Pack Plus

Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
BMW M850i xDrive Gran Coupé technische gegevens

BMW M850i GRAN COUPÉ TECHNISCHE GEGEVENS

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIES

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0–9,9
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 229–226

De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

De waarden zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.

Read more