BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic stilstaand voor gebouw vogelperspectief

THE M8

BMW M8 GRAN COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN

THE M8BMW M8 GRAN COUPÉ: MODELLEN & UITRUSTINGEN

  BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ – UITRUSTINGEN, DETAILS EN INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN

  Voor de BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens is op het vlak van design, rijdynamiek en technische innovaties een opvallende veelheid aan uitrustingsvarianten verkrijgbaar – telkens ontwikkeld om rijplezier op een nieuw niveau te brengen. Tenslotte bieden deze indrukwekkende luxesportwagens niet alleen een uitmuntend, op technologische topprestaties berustend prestatievermogen, maar bovendien ook een luxueuze sfeer, hoogwaardige digitale services en innovatieve rijhulpsystemen.

  Meer lezen

  VERGELIJKING VAN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ M WAGENS

  OVERZICHT VAN DE FEITEN: DRIE KEER SPORTIEF-LUXUEUZE FASCINATIE

  BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  Maximale rijdynamiek en exclusiviteit.
  • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
  • M xDrive met actief M differentieel en 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
  • Exclusieve designelementen en uitrustingen
  • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,2 s
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart vooraanzicht

  BMW M8 GRAN COUPÉ

  Rijdynamiek en luxe op het hoogste niveau
  • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
  • M xDrive met actief M differentieel
  • 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
  • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,3 s
  BMW M8 Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Frozen Dark Silver metallic driekwart vooraanzicht

  BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  Krachtige performance met luxueuze sfeer
  • M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
  • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
  • BMW xDrive met M sportdifferentieel
  • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,9 s
  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht
  • BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ
  • BMW M8 GRAN COUPÉ
  • BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  BMW M8 GRAN COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  GEÏNSPIREERD OP DE AUTOSPORT: OVERZICHT VAN DE AANDRIJF- EN OPHANGINGSTECHNOLOGIEËN

  Talrijke op de racesport geïnspireerde doorontwikkelde aandrijf- en ophangingscomponenten zorgen voor meer vermogen, meer wendbaarheid en meer precisie – en daardoor voor meer rijplezier vol adrenaline.
  High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020

  High-performance BMW M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

  Passende prestaties worden gegarandeerd door de nieuwste versie van de high-performance BMW M TwinPower Turbo V8-benzinemotor. De hoogtoerentalmotor ontwikkelt een vermogen van 460 kW (625 pk). De twee turbocompressoren schitteren dankzij cilinderrij-overspannende uitlaatspruitstukken met optimale respons. De V8-motor is ook ontworpen voor de extreme belastingen op het circuit.
  BMW M8 Competition Gran Coupé met adaptieve M ophanging F93 2020 BMW Individual Ametrin close-up voorkant

  Adaptieve M ophanging.

  Met de adaptieve M ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo de rijdynamiek en het rijcomfort te verhogen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoog rijcomfort kan ook het programma SPORT worden ingeschakeld voor een stuggere afstelling van de schokdempers en SPORT+ bv. voor gebruik op het circuit.
  BMW M8 Competition Gran Coupé met M xDrive F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic driekwart zijaanzicht kikvorsperspectief

  M xDrive.

  BMW M xDrive met actief M differentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek zowel in het dagelijks verkeer als op de racepiste. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de sereniteit van vierwielaandrijving. U kunt kiezen tussen de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in de DSC-off-modus – 2WD.
  BMW M8 Competition Gran Coupé met 8-traps M Steptronic versnellingsbak F93 2020 interieur

  8-traps M versnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar of brandstofbesparend. U kunt manueel schakelen met de versnellingspook of de schakelpaddles op het stuur, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
  M carbon-keramische remmen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic zijaanzicht

  M carbon-keramische remmen.

  Bij de optionele M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf zijn corrosievrij en nog beter tegen hitte en slijtage bestand dan hun voorgangers. Bovendien dragen ze bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De bijzonder technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door remzadels in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen bij het remmen verhoogde werkingsgeluiden ontstaan, bv. bij langere beperkte belasting of in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Deze geluidsontwikkeling, die inherent is aan de constructie, kan vermeden worden door de remmen na een belasting in vochtige omstandigheden droog te remmen of na een langere, beperkte rembelasting opnieuw sterker te belasten. Door de invloed van vocht en strooizout, bijv. na het gebruik van wasstraten, nachtelijke condensatie, rijden in de regen enz., kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze gereduceerde remwerking kan indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van de remmen.
  BMW M8 Competition Gran Coupé met M Mode F93 2020 interieur

  M MODE.

  Met de M MODE-toets op de middenconsole kunt u de regelintensiteit van de rijhulpsystemen instellen. De modus ROAD biedt de volledige functionaliteit van de elektronische hulpsystemen. In de instelling SPORT waarschuwen ze alleen, maar grijpen ze niet in. Met TRACK kunt u de hulpsystemen, bijv. op het circuit, volledig uitschakelen. Afhankelijk van de geselecteerde modus komt in het weergaveconcept ook de overeenkomstige rij-informatie op de voorgrond.
  Configureerbare M remmen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic zijaanzicht

  Configureerbare M remmen.

  Geïntegreerd remsysteem met nauwkeurig pedaalgevoel en M specifieke configuratiemogelijkheid. Met het nieuwe systeem worden de functies rembediening, rembekrachtiging en remregeling in één compacte module gecombineerd. In de COMFORT- en de SPORT-modus zijn de verhoudingen tussen de vertraging van de wagen en de kracht die de bestuurder moet uitoefenen op het pedaal telkens verschillend.
  M sportuitlaat BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up achterkant

  M sportuitlaat.

  De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.

  BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

  M SPECIFIEKE DESIGNELEMENTEN IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

  Het design van de BMW M8 Competition Gran Coupé zet nieuwe maatstaven in het segment van de luxesportwagens en drukt opperste performance uit. Perfect op elkaar afgestemde M designelementen in Schwarz hochglänzend benadrukken het sportieve karakter van deze buitengewone wagen. Indrukwekkende 20" lichtmetalen velgen beklemtonen dit nadrukkelijk. In het interieur wordt de dynamische uitstraling van de BMW M8 Competition Gran Coupé voortgezet met exclusieve M specifieke details.
  BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic in beweging ’s nachts driekwart vooraanzicht
  M specifiek sierrooster vooraan BWM M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic vooraanzicht

  M specifiek sierrooster vooraan.

  Het zwarte sierrooster vooraan met frame in Schwarzchrom en M8 embleem in Schwarz hochglänzend versterkt het nog toegenomen sportieve karakter van uw wagen.
  Spiegelbehuizingen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin close-up

  Spiegelbehuizingen in Schwarz.

  De in Schwarz hochglänzend afgewerkte spiegelbehuizingen verlenen de M8 Competition een bijzonder sportief karakter. Met het optionele M Carbon exterieurpakket zijn de spiegelbehuizingen in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
  M kieuwen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up

  M kieuwen in Schwarz.

  De M kieuwen in de flanken vooraan zijn afgewerkt in Schwarz, de inzet met M8 embleem in Schwarzchrom. Bij het optionele M Carbon exterieurpakket wordt met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) gebruikt.
  M lichtmetalen velgen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic zijaanzicht

  BMW M 20" lichtmetalen velgen 811 M Bicolor.

  BMW M 20" lichtmetalen velgen, sterspaak 811 M Bicolor Jetblack met combinatie van verschillende bandentypes, glanzend gefreesd, vooraan 9,5 J x 20, banden 275/35 R 20, achteraan 10,5 J x 20, banden 285/35 R 20.
  M achterspoiler in Carbon BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up achterkant

  M achterspoiler.

  De M achterspoiler in Schwarz hochglänzend benadrukt het sportieve silhouet van de wagen en vermindert de ongewenste liftkracht voelbaar. Met het optionele M Carbon exterieurpakket is de M achterspoiler in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
  M8 Competition opschrift BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic close-up achterkant

  M8 Competition opschrift.

  Het zwarte M8 Competition opschrift op de achterkant verwijst naar de hoge dynamische kwaliteiten van de wagen.
  M sportzetels BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  M sportzetels.

  De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.
  Middenconsole met Competition badge BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  Competition badge.

  De middenconsole is vooraan voorzien van een Competition badge, die de sportieve sfeer in het interieur onderstreept en de rijdynamische kwaliteiten van de wagen benadrukt.
  M veiligheidsgordels BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  M veiligheidsgordels.

  De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren en beklemtonen de zeer hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur.
  Deurdrempels M8 Competition opschrift BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  Deurdrempels met M8 Competition opschrift.

  De deurdrempels met M8 Competition opschrift verwelkomen u en uw voorpassagier al bij het instappen. Het opschrift geeft de inlegstukken in Schwarz op de instaplijsten vooraan links en rechts een bijzonder hoogwaardige, exclusieve look.
  M keuzehendel BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

  M keuzehendel.

  De M keuzehendel in een nieuw design onderscheidt zich door een M specifiek schakelpatroon en zijn uitstekende bediening. In de manuele modus “S” kan typisch voor M met de keuzehendel of de schakelpaddles aan het stuur worden geschakeld, in de modus “D” verloopt het schakelen automatisch. De Drivelogic-schakelaar voor de selectie van de drie schakelprogramma’s en de P-toets voor de parkeerblokkering zijn onder het M logo geplaatst.
  M specifieke instrumentencombi BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit

  M specifieke instrumentencombi.

  Met de M specifieke instrumentencombi kunt u ook extra informatie voor bijzonder sportief rijden weergeven. Als u de rijmodus TRACK voor op het racecircuit hebt geselecteerd, kunt u op de instrumentencombi bv. de laaddruk, de bandenspanningen en -temperaturen en de G-krachten van de dwars- en langsversnelling weergeven.
  BMW M8 Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Frozen Dark Silver driekwart zijaanzicht
  BMW M8 Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Frozen Dark Silver zijaanzicht
  BMW M8 Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Frozen Dark Silver driekwart achteraanzicht
  M lichtmetalen velgen BMW M8 Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Frozen Dark Silver zijaanzicht
  Cockpit BMW M8 Gran Coupé F93 2020 interieur
  M sportzetels mit M8 logo in leder Merino BMW M8 Gran Coupé F93 2020 interieur
  Deurdrempels met M8 markering BMW M8 Gran Coupé F93 2020 interieur

  BMW M8 GRAN COUPÉ DESIGNHIGHLIGHTS

  Het design van de BMW M8 Gran Coupé maakt indruk door een symbiose van extreme dynamiek en onweerstaanbare elegantie. Hierbij leggen opvallende M specifieke designelementen, zoals het nierframe of de sportuitlaat in hoogglanzend chroom onmiskenbare accenten in het exterieur. Grote luchtinlaten, spijlen en frontsplitter in Schwarz hochglänzend, de M buitenspiegels en de M achterspoiler – beide in koetswerkkleur – verwijzen naar het hoge prestatievermogen van de BMW M8 Gran Coupé. De krachtige BMW M 20" lichtmetalen velgen benadrukken het dynamische karakter nog meer. Die exclusieve sportiviteit zet zich in het interieur voort: de M sportzetels in leder Merino, van het lederen M stuur en extravagante details, zoals de sportieve decoratieve lijsten en de hemelbekleding in Alcantara, zorgen voor een stijlvol luxueus rijgevoel.

  BMW M8 Competition Gran Coupé driekwart vooraanzicht F93 2020 BMW Individual Dravitgrau metallic driekwart vooraanzicht
  BMW M8 Competition Gran Coupé driekwart vooraanzicht F93 2020 BMW Individual Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht
  BMW M8 Competition Gran Coupé driekwart vooraanzicht F93 2020 BMW Individual Almandinbraun metallic driekwart vooraanzicht

  BMW INDIVIDUAL

  De BMW M8 Gran Coupé is een vierdeurs luxesportwagen met een sterke, extraverte persoonlijkheid – een uitmuntend karakter dat met de exclusieve uitrustingsopties van BMW Individual nog verder kan worden aangescherpt. Kies uit een verscheidenheid aan fascinerende koetswerkkleuren die het exclusieve karakter van deze M wagen op briljante wijze onderstrepen; zoals de afgebeelde koetswerkkleuren Dravitgrau metallic, Frozen Bluestone metallic of Almandinbraun metallic. Opvallende M lichtmetalen velgen zoals de fraai ontworpen sterspaak 811 M in Bicolor-look zorgen voor een passend accent. In het interieur creëren de met de hand gestikte M sportzetels in de uiterst elegante BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe een sfeer die zwanger is van sportiviteit en luxe. Pas het interieur van uw BMW M8 Gran Coupé naar smaak aan met zeshoekig gestikte BMW Individual lederen bekledingen in uitzonderlijke kleurvarianten, zoals Elfenbeinweiß/Nachtblau of Elfenbeinweiß/Tartufo. De hoogwaardige uitstraling wordt vervolledigd met exclusieve details zoals de BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolak Schwarz of de BMW Individual hemelbekleding Alcantara.

  BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic driekwart vooraanzicht
  BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic vooraanzicht
  BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic zijaanzicht
  BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic driekwart achteraanzicht
  Deurdrempels met M8 markering BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic interieur
  “First Edition” markering BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 BMW Individual Aurora Diamond Green metallic interieur

  BMW M8 GRAN COUPÉ FIRST EDITION

  Sportief, extravagant en uiterst exclusief: de BMW M8 Gran Coupé First Edition tilt de unieke uitstraling van de BMW M8 Gran Coupé naar een ongekend niveau. De bijzondere aantrekkingskracht van deze gelimiteerde editie ligt in het samenspel van de buitengewone BMW Individual koetswerkkleuren Aurora Diamond Green metallic met bijzondere details in Goldbronze op de BMW nieren, de M kieuwen op de zijkanten of de opvallende M lichtmetalen velgen in Y-spaakdesign. Een ander hoogtepunt: het geel oplichtende BMW Iconic Laserlight zorgt niet alleen voor perfecte lichtomstandigheden, maar onderstreept ook het extraverte uiterlijk van de wagen. De exclusieve indruk wordt in het interieur duidelijk voortgezet met verlichte deurdrempels met M8 badge en een stijlvolle “First Edition”-markering in de middenconsole.

  BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  DESIGN EN RIJDYNAMIEK VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

  Het design van de BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt gekenmerkt door bijzonder esthetische kenmerken en verleidt vanuit elke gezichtshoek. Ook achter het stuur blijft hij fascineren. Enerzijds met het sportieve en luxueuze interieur, dat zelfs aan de meest exclusieve eisen voldoet. Anderzijds met zijn indrukwekkend sportief karakter, dat met de op prestaties gerichte componenten voor aandrijving en ophanging uit de autosport voor onvergelijkbaar rijplezier zorgt.
  BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Mineralweiß zijaanzicht
  Panoramisch doorschijnend schuifdak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic vogelperspectief

  Panoramisch doorschijnend schuifdak.

  Het elektrische panoramisch doorschijnend schuifdak met schuif- en kantelfunctie zorgt geopend voor de aanvoer van veel frisse lucht en creëert ook gesloten een prettige sfeer met veel licht in het interieur. U opent en sluit het met een toetsdruk of met de autosleutel. Het is uitgerust met een zonnescherm en een windgeleider. Het zorgt ook voor een doorlopend glazen vlak van de voorruit tot de achterruit.
  M Carbon exterieurpakket BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  M Carbon exterieurpakket.

  Het M Carbon exterieurpakket onderstreept het sportieve karakter van de wagen. Zijdelingse luchtgeleidingselementen in de voorbumper, een blade centraal in het luchtinlaatrooster, buitenspiegelbehuizingen en een eendelig sierstuk in carbon rond de uitlaatpijpen bestaan uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK). Het pakket wordt afgerond met een diffusorinzet aan de achterkant met een specifieke geometrie.
  M aerodynamicapakket BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Mineralweiß metallic vooraanzicht

  M aerodynamicapakket.

  Het M aerodynamicapakket accentueert visueel het sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Het omvat een voorschort met grotere luchtinlaten, specifieke zijdrempels en een achterschort met diffusorinzet in Dark Shadow metallic.
  M sportzetels BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

  M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier.

  De veelvoudig instelbare M sportzetels met kuipzetelkarakter en gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden u en uw passagier uitstekende steun. Bovendien kan de breedte van de leuning individueel ingesteld worden. Door het specifieke design met verlicht M logo komen de sportieve aspiraties van de wagen nog beter tot uiting.
  BMW Individual binnenbekleding volleder Merino BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

  BMW Individual binnenbekleding volleder Merino.

  De BMW Individual binnenbekleding volleder Merino Feinnarbe is verkrijgbaar in een selectie van esthetische kleurtinten en kleurencombinaties. De exclusieve lederkwaliteit maakt indruk – en vervult de hoogste verwachtingen. Hiervoor worden zonder uitzondering grote huiden van de beste kwaliteit gebruikt en verwerkt tot een zeer fijn, stabiel natuurlijk leder zonder kunstmatige indrukking of oppervlaktebehandeling. Het leder is bijzonder volumineus, zacht en luchtdoorlatend en is volmaakt afgewerkt met exclusieve siernaden en verfijnde stiksels.
  Lederen M stuur BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

  Lederen M stuur.

  Het multifunctionele lederen M stuur met M embleem is in sportief 3-spakig design uitgevoerd. De lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met gevormde duimuitsparingen zorgt voor een sportief direct stuurgevoel.
  M TwinPower Turbo V8-benzinemotor BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  BMW M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

  De BMW M TwinPower Turbo V8-benzinemotor combineert twee turbocompressoren, de volledig variabele kleppensturing Valvetronic en de directe benzine-injectie High Precision Injection. Hij levert maximaal 390 kW (530 pk) bij een maximumkoppel van 750 Nm. De beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderrijen geplaatst.
  Adaptieve M ophanging Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  Adaptieve M ophanging Professional.

  De adaptieve M ophanging Professional voegt een actieve rolstabilisatie toe aan de adaptieve M ophanging en Integral Active Steering. Het resultaat: een maximum aan stabiliteit en rijdynamiek.
  M sportdifferentieel BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  M sportdifferentieel.

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  M sportremmen BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic zijaanzicht

  M sportremmen.

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  Sportuitlaat BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

  Sportuitlaat.

  De standaard sportuitlaat biedt een krachtige en sportieve sound, die zich aan de rijsituatie en de wensen van de bestuurder laat aanpassen. Daardoor wordt het rijden vooral bij een sportieve rijstijl een indrukwekkende luisterervaring.
  BMW M850i Gran Coupé met BMW xDrive G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic achteraanzicht

  BMW xDrive.

  De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Met de nieuwe verbinding met alle regelfuncties voor de dwarsdynamiek van de wagen kan de aandrijving worden ingesteld van vooral tractiegericht tot uiterst dynamisch en sportief.

  BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ M WAGENS

  RIJHULPSYSTEMEN EN CONNECTIVITY

  Focus op de essentie: innovatieve rijhulpsystemen en comfortabele voorzieningen in de geconnecteerde cockpit van de BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens bieden moderne mobiliteit op het hoogste niveau.
  Parking Assistant Pack Plus BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020 interieur

  Parking Assistant Pack Plus.

  Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
  Driving Assistant Pack Professional BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020 interieur

  Driving Assistant Pack Professional.

  Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en veiligheid in kritieke en monotone verkeerssituaties. Naast de inhoud van het Driving Assistant Pack omvat het o.a. Steering & Lane Control Assistant met uitgebreide functies, Lane Change Assistant, noodstopassistent en Lane keeping assistant with active side collision protection.
  BMW Intelligent Personal Assistant BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020 interieur

  BMW Intelligent Personal Assistant.

  “Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent omvatte? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
  M specifiek Head-Up Display BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020

  M specifiek Head-Up Display.

  Het M specifieke Head-Up Display* met configureerbare info plaatst bij een sportieve rijstijl relevante informatie zoals de toerenteller met waarschuwingszone, Shift Lights en de ingeschakelde versnelling centraal. * Enkel beschikbaar in de BMW M8 Competition Gran Coupé en BMW M8 Gran Coupé.
  BMW Live Cockpit Professional BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020 interieur

  BMW Live Cockpit Professional.

  BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening en een volledig digitaal, 12,3" groot instrumentendisplay. Het BMW Operating System 7 kan o.a. met de iDrive Touch Controller bediend worden.
  Remote Software Upgrade BMW 8 Reeks Gran Coupé M wagens F93 2020

  Remote Software Upgrade.

  U wilt uw BMW up-to-date houden en met de nieuwste software uitrusten? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW steeds up-to-date. De upgrades worden via het netwerk geïnstalleerd, zoals u dat van een smartphone gewoon bent. Zo kunnen ook andere functies in uw wagen geactiveerd worden.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW M8 Competition Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


   BMW M8 Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,4-11,6
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 261-264


   BMW M850i xDrive Gran Coupé
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8-11,0
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246-252


   De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.


   Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).


   De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.