BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

De BMW 8 Reeks Coupé M wagens belichamen het toppunt van luxueus rijplezier. Op elegante wijze combineren ze pure M genen met opperste exclusiviteit – voor sportief-exclusieve rijervaringen op de weg en op het circuit. En dat in drie meeslepende varianten: de BMW M850i xDrive Coupé maakt indruk door een unieke synthese van comfort, vermogen en efficiëntie. De BMW M8 Coupé met M xDrive biedt niet alleen een hoogwaardige sfeer, maar ook een ultiem racesportgevoel, en is erop gericht om de grenzen van de rijdynamiek te herdefiniëren. Het hoogtepunt wordt gevormd door de BMW M8 Competition Coupé met M xDrive, als nog krachtigere en extravagantere uitvoering van deze high-performance-sportwagen.BMW M8 Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,2-11,4
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 257-260BMW M8 Competition Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,2-11,4
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 257-260


BMW M850i xDrive Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6-10,8
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242-247

 

HIGHLIGHTS BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

KLIK HIER VOOR HIGH PERFORMANCE OP HET EERSTE GEZICHT

De eerste BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart vooraanzicht F92.

ONGEËVENAARDE PRESTATIES

DE HIGH-PERFORMANCE M TWINPOWER TURBO V8-BENZINEMOTOR

De krachtige 4,4 liter-biturbomotor van de BMW M8 Competition Coupé levert een uitmuntend vermogen van 460 kW (625 pk) en een koppel van 750 Nm. Een cilinderrij-overspannend uitlaatspruitstuk optimaliseert de gasrespons van de M motor, die in een gelijkaardige uitvoering als in de racesport geïnstalleerd wordt. Twee TwinScroll-uitlaatgasturbo's optimaliseren het rendement en bieden uitstekende prestaties – op de weg en op het racecircuit.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart zijaanzicht in beweging met sterrenhemel als achtergrond F92.

ULTIEM RIJPLEZIER

AANDRIJVING EN CHASSIS VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

De rijervaring in de BMW M8 Coupé met M xDrive en BMW M8 Competition Coupé met M xDrive is ongelooflijk. Daarvoor zorgt een perfect op elkaar afgestemd samenspel van hoogontwikkelde aandrijf- en ophangingscomponenten, die met hun racesport-DNA de essentie van de ingenieurskunst van BMW M vertegenwoordigen. Voor ultiem rijplezier tijdens elke seconde.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic brandende LED Headlights, stilstaand driekwart vooraanzicht voor villa ‘s nachts F92.

UITSTRALING VAN EEN ICOON

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Perfect vormgegeven grote oppervlakken met uiterst nauwkeurige lijnen benadrukken de elegante sportiviteit van de BMW M8 Coupé en de BMW M8 Competition Coupé – en leggen tegelijk de basis voor een nieuwe vormtaal voor luxesportwagens. De dynamische voorkant, het vloeiende coupé-silhouet met vlak aflopende daklijn en de atletische achterkant drukken dynamische performance en onmiskenbare présence uit.

BMW M8 Competition Cabrio, cockpit ‘s nachts met lederen M stuur en blauwe sfeerverlichting F92.

EXTRAVAGANTE SPORTIVITEIT

HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Het exclusieve interieur onderstreept de unieke sportiviteit van een M wagen zonder compromissen op het vlak van luxe. Van het lederen M stuur en de M sportzetels in vollederuitrusting Merino over de nauwkeurige lichtgeleiders op de deuren en de middenconsole tot de contrastrijke rode accenten die typisch zijn voor M – elk detail bevestigt het expressieve sportwagenkarakter van deze luxueuze wagen.

Kracht, elegantie en aerodynamisch raffinement verenigen zich in het exterieur van de nieuwe BMW M8 en creëren een ongelooflijk fascinerende wagen.
Marcus Syring, hoofd Design BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

ONTDEK MET EEN KLIK DE DESIGNHIGHLIGHTS IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

Het vooruitstrevende design van de BMW M8 Competition Coupé overtuigt met een radicaal dynamische en tegelijk bijzonder elegante lijnvoering. Het resultaat is een meeslepende sportwagen die zijn luxueus karakter vanuit elk perspectief op superieure wijze presenteert. Het interieur vormt dankzij de edele materialen en meesterlijke handwerkkunst de perfecte symbiose van pure sportiviteit en voortreffelijke luxe.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic brandende LED Headlights, driekwart vooraanzicht in beweging ‘s nachts F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic brandende LED-achterlichten, stilstaand driekwart achteraanzicht bij volle maan F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, stilstaand driekwart zijaanzicht ‘s nachts F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, close-up achterkant ‘s nachts met M diffusor in Carbon Schwarz F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, nachtelijke close-up schouderpartij met M achterspoiler in Carbon F92.
BMW M8 Competition Cabrio, interieur ‘s nachts met lederen M stuur en blauwe sfeerverlichting met geopende bestuurdersdeur F92.
BMW M8 Competition Coupé, M sportzetel met M8 badge en bekleding in volleder Merino Schwarz met contrast in Midrand Beige F92.
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic brandende LED Headlights, driekwart vooraanzicht in beweging ‘s nachts F92.

Smalle koplampen met BMW Laserlight en opvallende M nieren met dubbele spijltjes in Schwarz hochglänzend. Daarbij komt een sculpturale M voorschort met grote luchtinlaten en sierroosters in honingraatlook. Onmiskenbare elementen als deze stralen in combinatie met het voorover gebukte koetswerk een bijzonder dynamische indruk – alsof deze luxesportwagen op elk moment klaarstaat om te springen.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic brandende LED-achterlichten, stilstaand driekwart achteraanzicht bij volle maan F92.

De gespierde achterkant van de BMW M8 Competition Coupé drukt maximale performance uit. De gecontourde schouderpartijen vormen samen met de LED-achterlichten en de brede wielkasten een compacte eenheid. De M achterspoiler is een blikvanger en maakt deel uit van het door de racesport geïnspireerde aerodynamische totaalconcept.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, stilstaand driekwart zijaanzicht ‘s nachts F92.

Het vloeiende silhouet van deze luxueuze sportcoupé met zijn langgerekte voorkant, vlak aflopende daklijn en atletische achterkant met korte overhangen definieert elegant gestrekte proporties. Deze extreem dynamische indruk wordt versterkt door de indrukwekkende BMW 20" lichtmetalen velgen en de Air Breather-sierelementen in carbon.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, close-up achterkant ‘s nachts met M diffusor in Carbon Schwarz F92.

Het optionele M Carbon exterieurpakket bevestigt met elk sportief-exclusief detail het indrukwekkende potentieel van de BMW M8 Competition Coupé. De M diffusor in Carbon Schwarz is als kenmerkend onderdeel geïntegreerd in de opvallende achterschort met de dubbele uitlaatpijpen met een diameter van 100 mm aan weerskanten.

BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, nachtelijke close-up schouderpartij met M achterspoiler in Carbon F92.

Het M Carbondak is niet alleen een visueel kenmerk van een authentiek high-performance-concept, maar beperkt bovendien aanzienlijk het gewicht van de BMW M8 Competition Coupé en verlaagt op die manier het zwaartepunt, voor een bijzonder dynamisch rijgedrag.

BMW M8 Competition Cabrio, interieur ‘s nachts met lederen M stuur en blauwe sfeerverlichting met geopende bestuurdersdeur F92.

De sportief-luxueuze cockpit van de BMW M8 Competition Coupé met zijn M specifieke instrumenten getuigt van een compromisloze oriëntatie op de bestuurder.

BMW M8 Competition Coupé, M sportzetel met M8 badge en bekleding in volleder Merino Schwarz met contrast in Midrand Beige F92.

Het interieur van de BMW M8 Competition Coupé is tegelijk luxueus en onweerstaanbaar sportief. De met de hand genaaide M sportzetels zijn uitgevoerd in de bijzonder edele vollederuitrusting Merino met verlicht M8 logo in de hoofdsteunen en bieden perfecte zijdelingse steun en uitstekend comfort op lange trajecten.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ EN BMW M8 COUPÉ IN DETAIL: INFORMATIE EN TECHNISCHE GEGEVENS

HIGHLIGHTS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

EFFICIËNTE SPORTIVITEIT, SLECHTS EEN KLIK VERWIJDERD: MOTOR, RIJDYNAMIEK EN DESIGN

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht stilstaand voor gebouw G15.

OVERTUIGENDE KRACHT

AANDRIJVING VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

De krachtige M TwinPower Turbo V8-benzinemotor van de BMW M850i xDrive Coupé biedt met een cilinderinhoud van 4,4 liter, een vermogen van 390 kW (530 pk) en een koppel van 750 Nm op elk moment pure opwinding.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links, in beweging ‘s nachts G15.

BUITENGEWONE DYNAMIEK

RIJDYNAMIEK VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

De BMW M850i xDrive Coupé combineert uitmuntende rijdynamiek met hoog comfort. Voor perfecte tractie en optimale koersstabiliteit zorgen de 20" high-performance-banden, de vierwielaandrijving BMW xDrive met M sportdifferentieel, de adaptieve M ophanging en de elektromechanische rolstabilisatie.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart achteraanzicht links, stilstaand ‘s nachts G15.

EXTRAVAGANTE UITSTRALING

HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Het exterieur van de BMW M850i xDrive Coupé benadrukt met talrijke hoogwaardig gegalvaniseerde onderdelen in Cerium Grey zijn exclusieve uitstraling.

BMW M850i xDrive Coupé, cockpit met BMW Live Cockpit Professional en lederen M stuur G15.

COMFORTABELE SPORTIVITEIT

HET INTERIEURDESIGN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Het interieur van de BMW M850i Coupé overtuigt door de edelste materialen en combineert uitmuntend comfort met exclusieve sportiviteit.

HIGHLIGHTS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

ONTDEK MET EEN KLIK DE HIGHLIGHTS IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

Het design van de BMW M850i xDrive Coupé straalt door het samenspel van nauwkeurige lijnen en krachtige verhoudingen dynamiek en présence uit. Deze indruk wordt ondersteund door opvallende M specifieke designelementen in Cerium Grey, die exclusief voorbehouden zijn aan de BMW M850i xDrive Coupé. Daartoe behoren bijvoorbeeld het nierframe, de nierspijltjes, de Air Breather inleg en de uitlaatpijpen met vrije vorm. In het interieur zorgen uiterst exclusieve bekledingen en uitrustingen voor een comfortabele en exclusieve sfeer – waarbij elk detail in harmonie is met het sportieve karakter van deze luxueuze sportcoupé.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links, stilstaand voor gebouw G15.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, zijaanzicht stilstaand voor gebouw G15.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, achteraanzicht, in beweging ‘s nachts G15.
BMW M850i xDrive Coupé, interieur met multifunctionele zetels in BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Tartufo/Schwarz G15.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, driekwart vooraanzicht links, stilstaand voor gebouw G15.

De dynamische voorkant van de BMW M850i xDrive Coupé maakt met de zeshoekige dubbele nieren en met het nierframe en de nierspijltjes in Cerium Grey de sportieve ambitie op het eerste gezicht duidelijk. Deze opvallende indruk wordt ondersteund door de extreem vlakke LED-koplampen met BMW Laserlight en de omlijstingen van de luchtinlaten in Schwarz hochglänzend.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, zijaanzicht stilstaand voor gebouw G15.

Het langgerekte silhouet met de vlak aflopende daklijn maakt in combinatie met de sculpturale flanken van de BMW M850i xDrive Coupé een bijzonder sportieve indruk. Dit wordt nogmaals versterkt door de expressieve BMW M 20" lichtmetalen velgen en de Air Breather inleg in Cerium Grey.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, achteraanzicht, in beweging ‘s nachts G15.

De opvallende achterkant van de BMW M850i xDrive Coupé weerspiegelt met de grote spoorbreedte en de gespierde wielkasten perfect het prestatievermogen van deze exclusieve sportcoupé. De smalle LED-achterlichten en de trapeziumvormige uitlaatpijpen in Cerium Grey en de diffusor in Dark Shadow metallic benadrukken op indrukwekkende wijze het dynamische postuur.

BMW M850i xDrive Coupé, interieur met multifunctionele zetels in BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Tartufo/Schwarz G15.

Het interieur van de BMW M850i xDrive Coupé heeft een bijzonder dynamische en luxueuze aantrekkingskracht. Comfortabele multifunctionele zetels in BMW Individual volleder Merino benadrukken het exclusieve karakter evenzeer als het lederen M stuur en de hier afgebeelde decoratieve lijsten in Edelstahlgewebe. Hoogwaardige details, zoals de glasafwerking 'CraftedClarity' van de keuzehendel, onderstrepen deze luxueuze indruk.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ: MOTOR, UITRUSTING EN TECHNISCHE GEGEVENS

BMW M8 Competition Coupé, achteraanzicht, in beweging ‘s nachts bij volle maan F92.

BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

BMW M8 Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,2-11,4
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 257-260


BMW M8 Competition Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 11,2-11,4
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 257-260


BMW M850i xDrive Coupé
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6-10,8
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242-247

Afbeeldingen tonen opties, weergaven zijn afhankelijk van de uitrusting.


De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.


Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).


De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.


Meer lezen