De eerste BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart vooraanzicht.

THE M8

BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS IN DETAIL

THE M8BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS IN DETAIL

BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ – UITRUSTINGEN

Voor de BMW 8 Reeks Coupé M wagens is op het vlak van design, rijdynamiek en technische innovaties een opvallende veelheid aan uitrustingsvarianten verkrijgbaar – telkens ontwikkeld om rijplezier op een nieuw niveau te brengen. Tenslotte bieden deze indrukwekkende luxesportwagens niet alleen een uitmuntend, op technologische topprestaties berustend prestatievermogen, maar bovendien ook een luxueuze sfeer, hoogwaardige digitale services en innovatieve rijhulpsystemen.

Meer info

VERGELIJKING VAN DE BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS

OVERZICHT VAN DE FEITEN: DRIE KEER SPORTIEF-LUXUEUZE FASCINATIE

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel en 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrustingen
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,2 s
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic.

BMW M8 COUPÉ

Rijdynamiek en luxe op het hoogste niveau
 • High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel
 • 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,3 s
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Krachtige performance met luxueuze sfeer
 • M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive met M sportdifferentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,7 s
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic.
 • BMW M8 COMPETITION COUPÉ
 • BMW M8 COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M8 COMPETITION COUPÉ EN BMW M8 COUPÉ

GEÏNSPIREERD OP DE AUTOSPORT: OVERZICHT VAN DE AANDRIJF- EN OPHANGINGSTECHNOLOGIEËN

Talrijke op de racesport geïnspireerde doorontwikkelde aandrijf- en ophangingscomponenten zorgen voor meer vermogen, meer wendbaarheid en meer precisie – en daardoor voor meer rijplezier vol adrenaline.
BMW M8 Competition Coupé, high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

Passende prestaties worden gegarandeerd door de nieuwste versie van de high-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor. De hoogtoerentalmotor ontwikkelt een vermogen van 460 kW (625 pk). De twee turbocompressoren schitteren dankzij cilinderrij-overspannende uitlaatspruitstukken met optimale respons. De V8-motor is ook ontworpen voor de extreme belastingen op het circuit.
BMW M8 Competition Coupé met adaptieve M ophanging.

Adaptieve M ophanging.

Met de adaptieve M ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo de rijdynamiek en het rijcomfort te verhogen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoog rijcomfort kan ook het programma SPORT worden ingeschakeld voor een stuggere afstelling van de schokdempers en SPORT+ bv. voor gebruik op het circuit.
BMW M8 Competition Coupé met M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive met actief M differentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek zowel in het dagelijks verkeer als op de racepiste. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de sereniteit van vierwielaandrijving. U kunt kiezen tussen de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in de DSC-off-modus – 2WD.
BMW M8 Competition Coupé met 8-traps M Steptronic versnellingsbak.

8-traps M versnellingsbak Steptronic.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar of brandstofbesparend. U kunt manueel schakelen met de versnellingspook of de schakelpaddles op het stuur, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
BMW M8 Competition Coupé met M carbon-keramische remmen.

M carbon-keramische remmen.

De optionele lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger en minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fadingstabiliteit van de remmen.
BMW M8 Competition Coupé met M MODE.

M MODE.

Met de M MODE-toets op de middenconsole kunt u de regelintensiteit van de rijhulpsystemen instellen. De modus ROAD biedt de volledige functionaliteit van de elektronische hulpsystemen. In de instelling SPORT waarschuwen ze alleen, maar grijpen ze niet in. Met TRACK kunt u de hulpsystemen, bijv. op het circuit, volledig uitschakelen. Afhankelijk van de geselecteerde modus komt in het weergaveconcept ook de overeenkomstige rij-informatie op de voorgrond.
BMW M8 Competition Coupé met configureerbare M remmen.

Configureerbare M remmen.

Geïntegreerd remsysteem met nauwkeurig pedaalgevoel en M specifieke configuratiemogelijkheid. Met het nieuwe systeem worden de functies rembediening, rembekrachtiging en remregeling in één compacte module gecombineerd. In de COMFORT- en de SPORT-modus zijn de verhoudingen tussen de vertraging van de wagen en de kracht die de bestuurder moet uitoefenen op het pedaal telkens verschillend.
BMW M8 Competition Coupé met M sportuitlaat.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

M SPECIFIEKE DESIGNELEMENTEN IN HET EXTERIEUR EN HET INTERIEUR

Het design van de BMW M8 Competition Coupé zet nieuwe maatstaven in het segment van de luxesportwagens en drukt opperste performance uit. Perfect op elkaar afgestemde M designelementen in Schwarz hochglänzend en opvallende onderdelen uit het M Carbon exterieurpakket benadrukken het sportieve potentieel van deze buitengewone wagen. In het interieur wordt het dynamische karakter benadrukt door exclusieve M specifieke details van de BMW M8 Competition Coupé.
De BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart vooraanzicht, in beweging ‘s nachts.
BMW M8 Competition Coupé met M specifiek sierrooster vooraan.

M specifiek sierrooster vooraan.

Het zwarte sierrooster vooraan met frame in Schwarzchrom en M8 embleem in Schwarz hochglänzend versterkt het nog toegenomen sportieve karakter van uw wagen.
BMW M8 Competition Coupé met spiegelbehuizingen in Carbon.

Spiegelbehuizingen in Schwarz.

De in Schwarz hochglänzend afgewerkte spiegelbehuizingen verlenen de M8 Competition een bijzonder sportief karakter. Met het optionele M Carbon exterieurpakket zijn de spiegelbehuizingen in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
BMW M8 Competition Coupé met M kieuwen in Carbon.

M kieuwen in Schwarz.

De M kieuwen in de flanken vooraan zijn afgewerkt in Schwarz, de inzet met M8 embleem in Schwarzchrom. Bij het optionele M Carbon exterieurpakket wordt met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) gebruikt.
BMW M8 Competition Coupé met BMW M 20" lichtmetalen velgen 813 M.

BMW M 20" lichtmetalen velgen 813 M.

BMW M 20" lichtmetalen velgen, sterspaak 813 M Bicolor Jetblack met combinatie van verschillende bandentypes, glanzend gefreesd, vooraan 9,5 J x 20, banden 275/35 R 20, achteraan 10,5 J x 20, banden 285/35 R 20.
BMW M8 Competition Coupé met M achterspoiler in Carbon.

M achterspoiler in Schwarz.

De M achterspoiler in Schwarz hochglänzend benadrukt het sportieve silhouet van de wagen en vermindert de ongewenste liftkracht voelbaar. Met het optionele M Carbon exterieurpakket is de M achterspoiler in met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) uitgevoerd.
M8 Competition opschrift van de BMW M8 Competition Coupé.

M8 Competition opschrift.

Het zwarte M8 Competition opschrift op de achterkant verwijst naar de hoge dynamische kwaliteiten van de wagen.
BMW M8 Competition Coupé met vollederuitrusting Merino/Alcantara.

Vollederuitrusting Merino/Alcantara.

Exclusief voor de M8 Competition is de tweekleurige variant volleder Merino Schwarz met contraststitching in Midrand Beige. Deze uitrusting wordt aangevuld met zijkussens en een bekleding van de middenconsole in Alcantara.
BMW M8 Competition Coupé, middenconsole met M8 Competition badge.

Competition badge.

De middenconsole is vooraan voorzien van een Competition badge, die de sportieve sfeer in het interieur onderstreept en de rijdynamische kwaliteiten van de wagen benadrukt.
M veiligheidsgordels in de BMW M8 Competition Coupé.

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een fijn ingeweven accent in de typische M kleuren en beklemtonen de zeer hoogwaardige en sportieve sfeer in het interieur.
Deurdrempels van de BMW M8 Competition Coupé met M8 Competition opschrift.

Deurdrempels met M8 Competition opschrift.

De deurdrempels met M8 Competition opschrift verwelkomen u en uw voorpassagier al bij het instappen. Het opschrift geeft de inlegstukken in Schwarz op de instaplijsten vooraan links en rechts een bijzonder hoogwaardige, exclusieve look.
M keuzehendel van de BMW M8 Competition Coupé.

M keuzehendel.

De M keuzehendel in een nieuw design onderscheidt zich door een M specifiek schakelpatroon en zijn uitstekende bediening. In de manuele modus “S” kan typisch voor M met de keuzehendel of de schakelpaddles aan het stuur worden geschakeld, in de modus “D” verloopt het schakelen automatisch. De Drivelogic-schakelaar voor de selectie van de drie schakelprogramma’s en de P-toets voor de parkeerblokkering zijn onder het M logo geplaatst.
M specifieke instrumentencombi van de BMW M8 Competition Coupé.

M specifieke instrumentencombi.

Met de M specifieke instrumentencombi kunt u ook extra informatie voor bijzonder sportief rijden weergeven. Als u de rijmodus TRACK voor op het racecircuit hebt geselecteerd, kunt u op de instrumentencombi bv. de laaddruk, de bandenspanningen en -temperaturen en de G-krachten van de dwars- en langsversnelling weergeven.
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver, driekwart vooraanzicht van voren.
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver, driekwart vooraanzicht van achter.
BMW M8 Coupé, cockpit met lederen M stuur met rode M1/M2-toetsen.
BMW M8 Coupé, interieur met M sportzetels in volleder Merino Taruma Braun.
BMW M8 Coupé, interieur met Bowers & Wilkins Diamond surround sound system.

BMW M8 COUPÉ DESIGNHIGHLIGHTS

Het design van de BMW M8 Coupé is een statement van echte sportiviteit in combinatie met onweerstaanbare luxe. Hierbij leggen opvallende M specifieke designelementen, zoals het nierframe of de sportuitlaat in hoogglanzend chroom onmiskenbare accenten in het exterieur. Bovendien verwijzen ook de grote luchtinlaten, spijlen en frontsplitter in Schwarz hochglänzend, de M buitenspiegels en de M achterspoiler – beide in koetswerkkleur – naar het hoge prestatievermogen van de BMW M8 Coupé. De krachtige BMW M 20" lichtmetalen velgen benadrukken het dynamische karakter nog meer. Die exclusieve sportiviteit zet zich in het interieur voort: de M sportzetels in leder Merino, van het lederen M stuur en extravagante details, zoals de sportieve decoratieve lijsten en de hemelbekleding in Alcantara, zorgen voor een stijlvol luxueus rijgevoel.

BMW M8 Competition Coupé, luchtinlaten van het M Carbon exterieurpakket,
BMW M8 Competition Coupé, achterschort van het M Carbon exterieurpakket.
BMW M8 Competition Coupé, achterspoiler van het M Carbon exterieurpakket.
BMW M8 Competition Coupé met spiegelbehuizing in Carbon.

M CARBON EXTERIEURPAKKET

De hoogwaardige elementen van het M Carbon exterieurpakket onderstrepen het sportieve karakter en de typische M atletiek van de wagen. Bij het M Carbon exterieurpakket horen zijdelingse luchtgeleidingselementen (Air Curtain) in de voorbumper links en rechts, buitenspiegelbehuizingen en achterspoiler uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK). Het pakket wordt afgerond met een diffusorinzet aan de achterkant. Alle exterieurelementen zijn met veel oog voor detail zo vormgegeven, dat een harmonieus totaalbeeld met een nadrukkelijk sportieve flair wordt gecreëerd. De componenten uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) zijn lichter dan vergelijkbare standaardonderdelen.

BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Dravitgrau metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Brillantweiß metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Aventurinrot metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Frozen Dark Silver metallic, driekwart vooraanzicht.
BMW Individual M8 Coupé, M sportzetels in volleder Merino | Silverstone met M8 badge.
BMW Individual M8 Coupé, interieur met volleder Merino | Silverstone en BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz.
BMW M8 Competition Coupé, interieur in volleder Merino | Schwarz en BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz.

BMW INDIVIDUAL.

De BMW M8 Coupé drukt een sterke persoonlijkheid uit. De exclusieve uitrustingsopties van BMW Individual verlenen deze luxueuze sportwagen een uniek karakter. Kies uit een veelheid aan unieke lakkleuren, die de exclusiviteit van deze luxesportwagen briljant onderstrepen, zoals de hier afgebeelde lakkleuren Dravitgrau metallic, Aventurin Rot metallic, Frozen Brilliant White of Frozen Dark Silver metallic. Met de hand genaaide sportzetels in leder Merino van de hoogste kwaliteit geven in talrijke kleurvarianten en met fijne contrastnaden een exclusief aura aan het edele interieur. Bijvoorbeeld de vollederuitrustingen Merino Schwarz, Merino Silverstone Weiß en Merino Elfenbeinweiß/Nachtblau – allemaal met geraffineerde hexagonale stiksels. De sportief-luxueuze sfeer wordt afgerond met exclusieve BMW Individual decoratieve lijsten, zoals de hier weergegeven lijsten in Pianolack Schwarz, en de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara in de varianten Schwarz, Anthrazit of Nachtblau.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

GESELECTEERDE DESIGN- EN RIJDYNAMIEKUITRUSTINGEN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Het vooruitstrevende exterieurdesign van de BMW M850i xDrive Coupé fascineert door een dynamische uitstraling met opvallende designelementen in Cerium Grey. Deze exclusieve indruk wordt doorgetrokken in het interieur: met een sportieve sfeer die aan bijzonder hoge eisen voldoet. Bovendien verzekeren aandrijf- en ophangingscomponenten een voortreffelijk sportieve en comfortabele rijervaring – en rijplezier vol adrenaline op elke weg.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic in beweging, driekwart vooraanzicht.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, spiegelbehuizing in gegalvaniseerd Cerium Grey.

BMW M850i exterieurelementen.

De exterieurelementen zoals spiegelbehuizingen, opschriften, uitlaatpijpen, rand van de Air Breather, nierlijst en nierspijltjes zijn als contrast met de koetswerkkleur in gegalvaniseerd Cerium Grey uitgevoerd. Ze passen harmonieus in het dynamische totaalbeeld en accentueren het sportieve voorkomen van de wagen.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, BMW M 20" lichtmetalen velgen, Y-spaak 728 M Bicolor Ceriumgrau.

BMW M 20" lichtmetalen velgen.

BMW M 20" lichtmetalen velgen, Y-spaak 728 M Bicolor Ceriumgrau met sportbanden en combinatie van verschillende bandentypes, glansgedraaid, vooraan 8 J x 20, banden 245/35 R 20, achteraan 9 J x 20, banden 275/30 R 20.
BMW M850i xDrive Cabrio in Barcelona Blau metallic met M aerodynamicapakket, luchtinlaten.

M aerodynamicapakket.

Het M aerodynamicapakket accentueert het uiterst sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Op de voor- en achterzijde prijken autonome bumpers die in koetswerkkleur gelakt zijn. De specifieke drempelbekledingen die ook in koetswerkkleur zijn uitgevoerd, accentueren de sportieve look. Een blikvanger op de achterzijde is de achterdiffusorinzet die in de kleur Dark Shadow metallic omrand is.
Cockpit van de BMW M850i xDrive Coupé met lederen M stuur.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur is in sportief 3-spakig design uitgevoerd. De lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met gevormde duimuitsparingen ligt perfect in de hand en zorgt voor een sportief direct stuurgevoel. Dankzij de multifunctionele toetsen kan de bestuurder talrijke functies comfortabel bedienen zonder de handen van het stuur te moeten nemen. Een M logo op de stuurwielkrans verwijst naar de sportieve prestaties van de wagen.
BMW M850i xDrive, interieur, detailaanzicht keuzehendel met glasafwerking 'CraftedClarity'.

Glasafwerking ‘CraftedClarity’.

De exclusieve glasafwerking 'CraftedClarity' omvat met de hand vervaardigde glaselementen aan versnellingspook, volumeregeling, iDrive Controller en start-/stoptoets en verleent het interieur een zichtbare en voelbare meerwaarde.
Deurdrempels van de BMW M850i xDrive Coupé met M850i opschrift.

Deurdrempels met M850i opschrift.

De deurdrempels met verlicht M850i opschrift en de verwijzing naar Carbon Core accentueren het sportief-elegante karakter van de wagen. De luxueuze inzetstukken met aluminium siervlakken in matte uitvoering doen al bij het openen van de deur naar de komende rijervaring verlangen.
BMW M850i xDrive Coupé met uitlaatpijpen aan beide kanten.

Uitlaatpijpen aan beide kanten.

In de achterschort zijn telkens rechts en links twee uitlaatpijpen geïntegreerd en voorzien van een ruitvormig sierstuk in Cerium Grey.
M TwinPower Turbo V8-benzinemotor van de BMW M850i xDrive Coupé.

M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

De M TwinPower Turbo V8-benzinemotor combineert twee turbocompressoren, de volledig variabele kleppensturing Valvetronic en de directe benzine-injectie High Precision Injection. Hij levert een top van 390 kW (530 pk) en heeft een maximumkoppel van 750 Nm. De beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken ondergebracht.
BMW M850i xDrive Coupé met adaptieve M ophanging.

Adaptieve M ophanging.

Met de adaptieve M ophanging is het mogelijk om de demperkarakteristiek aan de rijsituatie aan te passen en zo de rijdynamiek en het rijcomfort te verhogen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoog rijcomfort kan ook het programma SPORT worden ingeschakeld voor een directere afstelling van de schokdempers.
BMW M850i xDrive Coupé met intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive.

BMW xDrive.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Met de nieuwe verbinding met alle regelfuncties voor de dwarsdynamiek van de wagen kan de aandrijving worden ingesteld van vooral tractiegericht tot uiterst dynamisch en sportief.
BMW M850i xDrive Coupé met M sportremmen.

M sportremmen.

De wagen is aangepast aan zijn hoog dynamisch potentieel en beschikt over krachtige M sportremmen die ook bij een zeer sportieve rijstijl en bij nat weer altijd borg staan voor een uitstekende vertraging. De exclusief blauw gelakte remzadels met M opschrift zijn optische blikvangers. De remzadels vooraan zijn telkens uitgerust met vier zuigers, die achteraan telkens met één zuiger. De bijzonder grote geventileerde schijven garanderen een uitstekend remvermogen.
BMW M850i xDrive Coupé met M sportuitlaat.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat met twee elektrisch bediende uitlaatkleppen biedt een krachtige en sportieve sound, die zich aan de rijsituatie en de wensen van de bestuurder laat aanpassen. Daardoor wordt het rijden zowel bij het cruisen als bij een sportieve rijstijl een indrukwekkende luisterervaring.
BMW M850i xDrive Coupé met M sportdifferentieel.

M sportdifferentieel.

Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
BMW M850i xDrive Coupé met Integral Active Steering.

Integral Active Steering.

Integral Active Steering combineert een stuurhoekafhankelijke overbrenging op de vooras met meesturende achterwielen. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in de tegengestelde richting, zodat de wagen nog wendbaarder en soepeler wordt. Bij hogere snelheden draaien de achterwielen met de voorwielen mee om de stabiliteit en het comfort te verhogen.

BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS

RIJHULPSYSTEMEN EN CONNECTIVITY

Focus op de essentie: met innovatieve rijhulpsystemen en comfortabele uitrustingselementen in de geconnecteerde cockpit zijn de BMW 8 Reeks Coupé M wagens technologisch helemaal up-to-date – voor eigentijdse mobiliteit op het hoogste niveau.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren en manoeuvreren van de wagen. Het omvat o.a. het Surround View-systeem met Top View, Panorama View en Remote 3D View alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control (PDC), Park Assist met begeleiding in de lengte en de dwarsrichting en Reversing Assistant.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met Driving Assistant Pack Professional.

Driving Assistant Pack Professional.

Het Driving Assistant Pack Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in tal van kritieke en monotone verkeerssituaties met de Steering & Lane Control Assistant incl. ondersteuning bij wegversmallingen, noodstopassistent, lokale gevarenwaarschuwing, Lane keeping assistant with active side collision protection en andere veiligheidsfuncties.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent omvatte? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, wordt steeds beter en helpt in tal van situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringswoord geven. Hij kan u alles uitleggen over de wagen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met M specifiek Head-Up Display.

M specifiek Head-Up Display.

Het M specifieke Head-Up Display met configureerbare info plaatst bij een sportieve rijstijl relevante informatie zoals de toerenteller met waarschuwingszone, Shift Lights en de ingeschakelde versnelling centraal. * enkel beschikbaar in de BMW M8 Competition Coupé en BMW M8 Coupé
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional met navigatiefunctie omvat een digitaal weergaveconcept bestaande uit een 10,25" groot Control Display met hoge resolutie en aanraakbediening, een 12,3" instrumentendisplay en een M specifiek Head-Up Display.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens met Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade.

U wilt uw BMW up-to-date houden en met de nieuwste software uitrusten? Met Remote Software Upgrade is en blijft uw BMW steeds up-to-date zonder dat u bij uw BMW Servicepartner hoeft langs te gaan. De upgrades worden via het netwerk geïnstalleerd, zoals u dat van een smartphone gewoon bent. Zo kunnen ook andere functies in uw wagen geactiveerd worden.
BMW 8 Reeks Coupé M wagens technische gegevens.

BMW 8 REEKS COUPÉ M WAGENS TECHNISCHE GEGEVENS

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

BMW M8 Coupé:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242–238

BMW M8 Competition Coupé:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 242–238

BMW M850i xDrive Coupé:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0–9,9
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 227–224

Afbeeldingen tonen opties, weergaven zijn afhankelijk van de uitrusting.

De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.

Meer info