KRACHT, IN VOLMAAKTE VORM.

De BMW M6 Gran Coupé.

KRACHT, IN VOLMAAKTE VORM.

De BMW M6 Gran Coupé.

KRACHT, IN VOLMAAKTE VORM.De BMW M6 Gran Coupé.
BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

412/560

Gecombineerd verbruik in l/100 km

9,9

Acceleratie 0-100 km/u in s

4,2

CO2-emissies in g/km

231

Max. koppel in Nm bij t/min

680/1.500–5.750

Indrukwekkend in elk detail, overweldigend als totaalwerk: de BMW M6 Gran Coupé is veel meer dan een perfect gecoördineerde combinatie van high-performance-technologieën. Veeleer vertegenwoordigt hij de ervaring en de ambachtskunst van de ingenieurs van BMW M. Met een al even temperamentvol als onverstoorbaar karakter, dat u zelf moet ervaren. Het liefst op een van de vijf perfect gecontourde zitplaatsen – als optie omgeven door de fijnste materialen van de BMW Individual Collectie. De diepe grom uit de kenmerkende dubbele uitlaatpijpen verraadt de enorme kracht van de 560 pk sterke M TwinPower Turbo V8-benzinemotor. Dankzij de symbiose van technologieën zoals de M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic en de als optie verkrijgbare M carbon-keramische remmen wordt de BMW M6 Gran Coupé een meeslepende kennismaking met de M filosofie. En zelfs deze ervaring kan nog intenser worden beleefd: het extra verkrijgbare Competition Pack verhoogt de prestaties en de hartslag van de piloot in de cockpit van het karaktervol gevormde koetswerk.
Ontdek de BMW M6 Gran Coupé met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Het unieke karakter van de BMW M6 Gran Coupé is vanuit elk gezichtspunt duidelijk zichtbaar. De luchtinlaten aan de voorkant wijzen beklemtonen al op het eerste gezicht zijn sportieve ambities. Net als elk detail van deze elegante vierdeurs volgen ze de basisregels van functionaliteit en voorzien ze de krachtige motor achter de verchroomde M nieren met dubbele spijltjes onafgebroken van voldoende frisse lucht. Vlak achter de M kieuwelementen vertrekt de kenmerkende riblijn. Ze loopt over de krachtig gevormde wielkasten naar de gespierde achterkant, die het decor voor de typische M dubbele uitlaatpijpen vormt. Net als het dak is ook de diffusor van het lichte materiaal carbon gemaakt. De lakkleur in Pure metal Silber geeft het uiterlijk van de BMW M6 Gran Coupé zelfs nog meer uitstraling: als vloeibaar metaal fonkelt deze buitengewone BMW Individual optie over het koetswerk en houdt ze de toeschouwer in haar ban.

INTERIEURDESIGN.

Zodra u een van de vier deuren opent, maakt de verlichte instaplijst met M logo als eerste indruk. Wanneer u op een van de 5 perfect gecontourde zetels plaatsneemt, wordt u ondergedompeld in de exclusieve sfeer in de cockpit. Ambachtelijke vaardigheid is in elk detail aanwezig. Als optie worden de inzittenden omgeven door de fijnste materialen uit de BMW Individual Collectie: de optionele BMW Individual vollederuitrusting Merino Platin verwent de zintuigen met een uitzonderlijk zachte touch en de onvergelijkbare geur van een exclusief materiaal. Kwaliteiten die consequent door het hele interieur worden doorgetrokken en in de als optie verkrijgbare BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz en in de hemelbekleding in Alcantara Anthrazit zichtbaar worden. Eén plaats blijft daarbij de meest begeerde in de BMW M6 Gran Coupé: de bestuurderszetel. Met zijn perfecte ergonomie creëert de traditioneel op de rijders toegespitste cockpit de ideale voorwaarden voor lange reizen en snelle ronden. Om intussen alles in het oog te houden, projecteert het als optie verkrijgbare Head-Up Display in kleur alle belangrijke gegevens rechtstreeks op de voorruit.

CARBONDAK.

Als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, het wagengewicht te verminderen en bezorgt het de wagen een lager zwaartepunt. De zo verminderde verplaatsing van de wielbelasting resulteert in een betere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het versnellen en afremmen, en de kwaliteiten van de banden worden beter benut. De markant gecontourde daklijn van het carbondak versterkt de dynamische lijnvoering van het M design. De zichtbare CFK-vezelstructuur wijst op de geavanceerde meerlagige opbouw van de dakschaal, die net als de voorruit met het koetswerk is verbonden door middel van een bijzondere kleeftechniek.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

ACTIEF M DIFFERENTIEEL.

Het actieve M differentieel met volledig variabele verdeling van het aandrijfkoppel tussen de achterwielen verbetert de tractie en rijstabiliteit bij dynamische rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek, zelfs op sneeuw, grind en ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnellingen staat het borg voor een precieze wegligging. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel maakt het rijgedrag harmonieuzer en extreme rijsituaties daardoor beter controleerbaar. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie. Het uit de autosport afkomstige systeem is via een elektronische regeleenheid met Dynamic Stability Control (DSC) verbonden en zorgt in alle rijomstandigheden proactief voor een aan de situatie aangepaste benutting van de sperkracht tussen nul en 100 procent, waardoor zelfs de kleinste koppelverschillen tussen de aandrijfwielen geneutraliseerd worden – zonder neiging tot onderstuur. Op die manier zorgt het actieve M differentieel voor optimale grip en een stabiele, optimale wegligging en zet het de aandrijfkracht haast zonder verlies om in stuwkracht.

M CARBON-KERAMISCHE REMMEN.

De M carbon-keramische remmen* staan voor consequente technologietransfer uit de autosport. Door het gebruik van een nieuw soort koolstofvezel-composietkeramiek is de toepassing van de remkracht nog directer en neemt de fadingstabiliteit verder toe. Bovendien zijn ze corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder onderhevig aan slijtage en dragen ze bij tot de gewichtsvermindering. Door hun lichtgewicht constructie worden de roterende en onafgeveerde massa's verkleind, wat leidt tot een verbetering van het acceleratievermogen, het reactievermogen en de rijeigenschappen van de wagen, maar ook tot meer rijdynamiek en tractie, een verbeterd veercomfort en een verminderd brandstofverbruik.
Met hun buitengewoon grote remschijven (410 mm vooraan, 396 mm achteraan), de vaste remzadels met zes zuigers vooraan en de zwevende remzadels met enkele zuiger achteraan zijn de M carbon-keramische remmen door hun hoge hittebestendigheid ook bij langdurig gebruik geschikt voor het circuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, geventileerde remschijfring voor een intensievere warmteafvoer. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan de lak van de remzadels in de kleur Gold mat en aan het karakteristieke M logo.
*Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen afhankelijk van situatie en gebruik werkingsgeluiden ontstaan, vooral in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Door de invloed van vocht en strooizout kan de werking van de remmen overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit kan kortstondig als gereduceerde remwerking waargenomen worden en indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk.

7-TRAPS M VERSNELLINGSBAK MET DUBBELE KOPPELING EN DRIVELOGIC.

De M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic is een innovatieve versnellingsbak met dubbele koppeling die speciaal op de BMW M hoogtoerentalmotoren afgestemd is. Hij heeft een automatische selectie van de versnelling met het oog op een optimale tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en een Auto Start Stop functie. Hij wordt automatisch of manueel bediend via de schakelpaddles aan het lederen M stuur of de keuzehendel in de middenconsole. De M versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt extreem snel en zonder onderbreking van de trekkracht. Dat is te danken aan twee deelversnellingsbakken met elk een eigen koppeling, die de motorkracht door overlapping van de koppelingen zonder enige onderbreking naar de achterwielen overbrengen. Daarbij wordt de schakelstrategie aan de hand van de bestaande navigatiegegevens geoptimaliseerd, doordat de M versnellingsbak met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor bochten proactief terugschakelt. De aanvullende functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie, zorgt voor een extreem dynamische rijbeleving: bij plankgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging. De functie Drivelogic biedt hiervoor zowel in de geautomatiseerde (modus “D”) als in de manuele stand (modus “S”) telkens de keuze uit drie schakelprogramma’s: uiterst sportief, comfortabel of gericht op een optimaal verbruik.

M DRIVER’S PACKAGE.

Met het M Driver’s Package wordt de topsnelheid van de standaard 250 km/u tot 305 km/u verhoogd. Het M Driver’s Package kan direct bij aankoop van een nieuwe wagen besteld worden, maar kan ook achteraf op elk moment probleemloos geïnstalleerd worden. Alle andere technische gegevens blijven bij de installatie ongewijzigd. Bovendien is een bon voor een BMW M Intensive Training van BMW Driving Experience inbegrepen. Als het M Driver’s Package herhaaldelijk aangekocht wordt, kan de training bij de Driving Experience tegen meerprijs ook in een andere training omgezet worden.

BMW INDIVIDUAL.

BMW INDIVIDUAL VOOR HET KOETSWERK.

Kracht en elegantie uit overtuiging. Er zijn maar weinig woorden nodig om de BMW M6 Gran Coupé met de BMW Individual lakkleur in Pure metal Silber te beschrijven. Het unieke aan deze bijzondere lakkleur: ze geeft de indruk van vloeiend metaal. Een effect dat de esthetische en atletische eigenschappen nog meer accentueert en ware luxe uitstraalt. Voor een volmaakte afwerking zijn daarnaast nog elf andere lakkleuren van BMW Individual beschikbaar: Tansanitblau metallic betovert als een intens donkerblauw met een bijzondere uitstraling, dat bij rechtstreekse lichtinval fascinerend turkoois glanst. Of de satijnmatte vlakken van de lakkleur Frozen Grey metallic – een lakkleur die dominantie uitstraalt zonder zich op de voorgrond te dringen. Het spectrum van de BMW Individual koetswerkkleuren gaat daarmee van onmiskenbaar sportief tot uiterst exclusief.

BMW INDIVIDUAL IN HET INTERIEUR.

Een nieuwe definitie van exclusiviteit, een nieuwe interpretatie van persoonlijkheid. Dat is het met BMW Individual uitgeruste interieur van de BMW M6 Gran Coupé. Bijzonder aanbevolen door de designers is daarbij de compositie van de fluweelzachte BMW Individual vollederuitrusting Merino in Platin vol effect, de hemelbekleding in Alcantara en de tijdloos mooie decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz. Het resultaat is een uitnodigende sfeer die het interieur nog ruimer laat lijken en in niets hoeft onder te doen voor de kwaliteit van de lakkleur. Alsof dat nog niet genoeg was: als aanvulling op het BMW Individual volleder Merino in Platin zijn nog vier andere tinten beschikbaar, die het aanbod van de reeks vervolledigen met unieke nuances en een hoge materiaalkwaliteit. Hiertoe behoort ook de kleur Cohibabraun, waarvan de tint aan de bekende handgemaakte sigaren herinnert en eveneens een onnavolgbaar aroma verspreidt.

Het aanbod wordt afgerond door de beide andere BMW Individual decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering.

M COMPETITION PACK.

Puur racegevoel: met het M Competition Pack brengt de BMW M6 dankzij het grotere motorvermogen, de directer werkende stuurinrichting en de speciaal afgestelde ophanging nog meer performance op de weg over.
 

Het vermogen van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor wordt van 423 kW tot 441 kW opgevoerd. Dit extra vermogen wordt verkregen door de laaddruk in het bovenste toerentalbereik te verhogen. De M sportuitlaat produceert een bijzonder sportieve motorsound die u gegarandeerd kippenvel bezorgt. Op het racecircuit en in alledaagse omstandigheden zorgen de speciaal afgestelde ophanging en de bijzonder sportief-directe stuurinrichting ervoor dat elk stuurcommando met maximale precisie wordt uitgevoerd. Aan de buitenkant zijn het de exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, dubbelspaak 601 M, 20", in Bicolor look met combinatie van verschillende bandentypes en de zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen van het M sportuitlaatsysteem die indruk maken.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,950
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,410
Laadvermogen in kg
535
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,180/1,260
Motor
Cilinders/kleppen
8/4
Cilinderinhoud in cm³
4,395
Slag/boring in mm
88.3/89.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
412 (560)/6,000–7,000
Max. koppel in Nm bij t/min
680/1,500–5,750
Compressieverhouding: 1
10.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
4.2
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
13.9–13.9
Buiten bebouwde kom in l/100 km
7.6–7.6
Gecombineerd in l/100 km
9.9–9.9
CO2-emissies in g/km
231–231
Tankinhoud, ca. in l
80
Velgen
Bandenmaat vooraan
265/35 ZR20 99Y XL
Bandenmaat achteraan
295/30 ZR20 101Y XL
Velgmaat en materiaal vooraan
9.5 J x 20
Velgmaat en materiaal achteraan
10.5 J x 20

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).