DE SCHONE IS EEN BEEST.

De BMW M6 Cabrio.

DE SCHONE IS EEN BEEST.

De BMW M6 Cabrio.

DE SCHONE IS EEN BEEST.De BMW M6 Cabrio.
BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

412/560

Gecombineerd verbruik in l/100 km

10,3

Acceleratie 0-100 km/u in s

4,3

CO2-emissies in g/km

239

Max. koppel in Nm bij t/min

680/1.500–5.750

De mooiste dromen droomt u met open ogen – en met open kap. Zoals in de BMW M6 Cabrio: hier laat de onmiskenbare stempel van BMW M GmbH de perfecte symbiose van adembenemende prestaties en een luxueuze cabrio ontstaan. In 19 seconden onthult de kap een op maat vervaardigde cockpit van de meest uitgelezen materialen uit de BMW Individual Collectie. Met een volle sound ontwaken de 560 pk’s van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. Een opwindend superieure krachtbron, die de spurt tot 100 km/u in 4,3 seconden aflegt. Om zijn kracht steeds precies op het asfalt over te brengen, is de BMW M6 Cabrio voor ultieme vinnigheid met het actieve M differentieel, de snelheidsafhankelijke M Servotronic stuurinrichting en de M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic uitgerust. En dankzij de als optie verkrijgbare M carbon-keramische remmen staat de BMW M6 Cabrio in een oogwenk stil. Het ideale moment om het krachtig gevormde exterieurdesign van deze cabrio in alle rust in zich op te nemen.
Ontdek de BMW M6 Cabrio met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Bij deze aanblik is het jammer dat hij meestal snel weer uit het gezicht is verdwenen. Want open of gesloten: met zijn krachtige lijnen is de BMW M6 Cabrio vooral in de als optie verkrijgbare BMW Individual lakkleur Frozen Blue metallic een echte blikvanger. Design en performance vormen een volmaakte symbiose. Hoe volmaakt, merkt men aan de aerodynamisch geperfectioneerde voorschort, waarin grote luchtinlaten de V8-motor steeds van voldoende lucht voorzien om te ademen. Ook de kleinste details verdienen de grootste aandacht. Dat blijkt uit de manier waarop de hoogglanzend zwarte dubbele spijltjes de nieren van het M embleem omlijsten. Of waarop de opvallende M kieuwen met geïntegreerde richtingaanwijzers net achter de voorste wielkasten duidelijke accenten leggen. Een elegant samenspel van vorm en functie, dat ook aan de achterschort zichtbaar is. Die omhult de typische M dubbele uitlaatpijpen en de diffusor voor de nodige neerwaartse druk zodanig, dat ze de harmonieuze lijn van de BMW M6 Cabrio ondersteunt. Met gesloten kap of onder de open hemel.

INTERIEURDESIGN.

Het interieur van de BMW M6 Cabrio is op maat gemaakt, de doordachte architectuur laat geen vragen onbeantwoord. Als uit één stuk gegoten omgeeft de cockpit de piloot, indien gewenst vervaardigd van uitgelezen materialen van de BMW Individual Collectie. Elk bedieningselement bevindt zich precies waar het nodig is. Zelden voelde u zich in een sportwagen sneller thuis. Het functionele middelpunt vormt het lederen M stuur en slechts een vingerbreedte van de duimsteunen voor een goede grip verwijderd: de schakelpaddles van de M versnellingsbak met dubbele koppeling met Drivelogic en de M Drive-toetsen. Om vanop de bestuurderszetel alles in het oog te kunnen houden, geven specifieke M instrumenten belangrijke rijinformatie ook bij sterke lichtinval betrouwbaar weer. De perfecte combinatie van performance en onvervalst cabrioplezier. Het best op de ergonomische M zetels te genieten, als ze als optie met exclusief leder in Feinnarbe Opalweiß bekleedt zijn – en omgeven door exclusieve decoratieve lijsten in Esche Maser Weiß.

KAP.

De volautomatische kap heeft een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. In gesloten toestand verleent ze de cabrio een coupéachtig silhouet. De elektrisch neerlaatbare, verwarmbare achterruit zorgt voor een doeltreffende verluchting van het interieur zonder tocht. Behalve in Anthrazit met zilvereffect is de kap ook in twee andere kleuren verkrijgbaar. Tot een rijsnelheid van 40 km/u gaat ze in slechts 19 seconden open en in 24 seconden weer dicht. Ook in gesloten toestand wordt de inzittenden van de cabrio het gevoel van open rijden niet ontzegd. De vijf ruiten kunnen gelijktijdig worden geopend, terwijl de kap zelf gesloten blijft, bijvoorbeeld als bescherming tegen al te felle zonnestraling.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

ACTIEF M DIFFERENTIEEL.

Het actieve M differentieel met volledig variabele verdeling van het aandrijfkoppel tussen de achterwielen verbetert de tractie en rijstabiliteit bij dynamische rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek, zelfs op sneeuw, grind en ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnellingen staat het borg voor een precieze wegligging. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel maakt het rijgedrag harmonieuzer en extreme rijsituaties daardoor beter controleerbaar. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie. Het uit de autosport afkomstige systeem is via een elektronische regeleenheid met Dynamic Stability Control (DSC) verbonden en zorgt in alle rijomstandigheden proactief voor een aan de situatie aangepaste benutting van de sperkracht tussen nul en 100 procent, waardoor zelfs de kleinste koppelverschillen tussen de aandrijfwielen geneutraliseerd worden – zonder neiging tot onderstuur. Op die manier zorgt het actieve M differentieel voor optimale grip en een stabiele, optimale wegligging en zet het de aandrijfkracht haast zonder verlies om in stuwkracht.

M CARBON-KERAMISCHE REMMEN.

De M carbon-keramische remmen* staan voor consequente technologietransfer uit de autosport. Door het gebruik van een nieuw soort koolstofvezel-composietkeramiek is de toepassing van de remkracht nog directer en neemt de fadingstabiliteit verder toe. Bovendien zijn ze corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder onderhevig aan slijtage en dragen ze bij tot de gewichtsvermindering. Door hun lichtgewicht constructie worden de roterende en onafgeveerde massa's verkleind, wat leidt tot een verbetering van het acceleratievermogen, het reactievermogen en de rijeigenschappen van de wagen, maar ook tot meer rijdynamiek en tractie, een verbeterd veercomfort en een verminderd brandstofverbruik.
Met hun buitengewoon grote remschijven (410 mm vooraan, 396 mm achteraan), de vaste remzadels met zes zuigers vooraan en de zwevende remzadels met enkele zuiger achteraan zijn de M carbon-keramische remmen door hun hoge hittebestendigheid ook bij langdurig gebruik geschikt voor het circuit. Daarbij zorgt de geperforeerde, geventileerde remschijfring voor een intensievere warmteafvoer. De M carbon-keramische remmen zijn te herkennen aan de lak van de remzadels in de kleur Gold mat en aan het karakteristieke M logo.
*Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen afhankelijk van situatie en gebruik werkingsgeluiden ontstaan, vooral in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Door de invloed van vocht en strooizout kan de werking van de remmen overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit kan kortstondig als gereduceerde remwerking waargenomen worden en indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk.

7-TRAPS M VERSNELLINGSBAK MET DUBBELE KOPPELING EN DRIVELOGIC.

De M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic is een innovatieve versnellingsbak met dubbele koppeling die speciaal op de BMW M hoogtoerentalmotoren afgestemd is. Hij heeft een automatische selectie van de versnelling met het oog op een optimale tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en een Auto Start Stop functie. Hij wordt automatisch of manueel bediend via de schakelpaddles aan het lederen M stuur of de keuzehendel in de middenconsole. De M versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt extreem snel en zonder onderbreking van de trekkracht. Dat is te danken aan twee deelversnellingsbakken met elk een eigen koppeling, die de motorkracht door overlapping van de koppelingen zonder enige onderbreking naar de achterwielen overbrengen. Daarbij wordt de schakelstrategie aan de hand van de bestaande navigatiegegevens geoptimaliseerd, doordat de M versnellingsbak met dubbele koppeling bijvoorbeeld voor bochten proactief terugschakelt. De aanvullende functie Launch Control, waarmee een start vanuit stilstand mogelijk is met maximale acceleratie, zorgt voor een extreem dynamische rijbeleving: bij plankgas schakelen, zonder koppelingspedaal, met ononderbroken krachtoverbrenging. De functie Drivelogic biedt hiervoor zowel in de geautomatiseerde (modus “D”) als in de manuele stand (modus “S”) telkens de keuze uit drie schakelprogramma’s: uiterst sportief, comfortabel of gericht op een optimaal verbruik.

BMW INDIVIDUAL.

BMW INDIVIDUAL VOOR HET KOETSWERK.

Zo verfrissend kan individuele esthetiek zijn. Dit komt tot uiting in de BMW M6 Cabrio in de rijke BMW Individual koetswerkkleur Frozen Blue metallic. Een kleur die de atletische verschijning en de markante lijnen door zijn moderne matte look accentueert. Maar ook alle andere BMW Individual lakkleuren hebben een heel eigen karakter. Van extravagant over modern tot elegant. Zoals de lakkleur Citrinschwarz metallic, die bij een bepaalde lichtinval de indruk creëert dat door het diepdonkere olijfzwarte oppervlak fijn goudstof schemert. Welke kleur van BMW Individual u ook kiest, ze geeft een schitterend resultaat om uiting te geven aan uw persoonlijkheid.

BMW INDIVIDUAL IN HET INTERIEUR.

Als uiting van waarschijnlijk de beste plek onder de zon. De BMW M6 Cabrio in combinatie met exclusieve uitrusting van BMW Individual staat open voor uw persoonlijke stijl. Veel meer dan stijlvol is de hier afgebeelde BMW Individual vollederuitrusting Merino in stralend Opalweiß, dat samen met het grafische beeld van de decoratieve lijsten in edelhout Esche Maser Weiß een volmaakt harmonieus interieur creëert en de luxueuze sfeer van een modern jacht oproept. Een bijzonder kleurrijk accent: de ambachtelijk indrukwekkende contrastnaad van de donkere siernaden. Om u zelf het effect te laten bepalen, biedt BMW Individual nog andere kleurschakeringen aan: van Platin over Champagner tot Cohibabraun zijn andere lederkleuren beschikbaar, die dankzij hun natuurlijke poreuze oppervlakken voor een uniek gevoel van luxe zorgen. Luxe die zelfs nog kan worden uitgebreid als u de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara kiest, voor een volmaakte afwerking en dus een indruk van ultieme kwaliteit in het interieur.

M COMPETITION PACK.

Puur racegevoel: met het M Competition Pack brengt de BMW M6 dankzij het grotere motorvermogen, de directer werkende stuurinrichting en de speciaal afgestelde ophanging nog meer performance op de weg over.
Het vermogen van de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor wordt van 423 kW tot 441 kW opgevoerd. Dit extra vermogen wordt verkregen door de laaddruk in het bovenste toerentalbereik te verhogen. De M sportuitlaat produceert een bijzonder sportieve motorsound die u gegarandeerd kippenvel bezorgt. Op het racecircuit en in alledaagse omstandigheden zorgen de speciaal afgestelde ophanging en de bijzonder sportief-directe stuurinrichting ervoor dat elk stuurcommando met maximale precisie wordt uitgevoerd. Aan de buitenkant zijn het de exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, dubbelspaak 601 M, 20", in Bicolor look met combinatie van verschillende bandentypes en de zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen van het M sportuitlaatsysteem die indruk maken.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Gewicht
Leeggewicht EU in kg
2,055
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,410
Laadvermogen in kg
430
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,200/1,260
Motor
Cilinders/kleppen
8/4
Cilinderinhoud in cm³
4,395
Slag/boring in mm
88.3/89.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
412 (560)/6,000–7,000
Max. koppel in Nm bij t/min
680/1,500–5,750
Compressieverhouding: 1
10.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
4.3
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
14.2–14.2
Buiten bebouwde kom in l/100 km
7.9–7.9
Gecombineerd in l/100 km
10.3–10.3
CO2-emissies in g/km
239–239
Tankinhoud, ca. in l
80
Velgen
Bandenmaat vooraan
265/40 ZR19 102Y XL
Bandenmaat achteraan
295/35 ZR19 104Y XL
Velgmaat en materiaal vooraan
9.5 J x 19
Velgmaat en materiaal achteraan
10.5 J x 19

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).