BMW M5 Competition details en gegevens.

THE M5

BMW M

De BMW M5 wagens in detail: design, motoren, uitrustingen en technische gegevens

THE M5

De BMW M5 wagens in detail: design, motoren, uitrustingen en technische gegevens

THE M5De BMW M5 wagens in detail: design, motoren, uitrustingen en technische gegevens

VERGELIJKING VAN DE BMW M5 WAGENS.

De belangrijkste gegevens over de modellen BMW M5 Competition, BMW M5, BMW M550i en BMW M550d.

BMW M5 COMPETITION.

Maximale performance, gekoppeld aan sportieve exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel en 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrustingen
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,3 s
Nu configureren
BMW M5 Competition.

BMW M5.

High-performance-sportberline met power, precisie en wendbaarheid.
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M differentieel
 • 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,4 s
Nu configureren
BMW M5.

BMW M550i xDRIVE.

De perfecte combinatie van sportiviteit, comfort en dagelijkse bruikbaarheid.
 • M TwinPower Turbo V8-benzinemotor
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive met M sportdifferentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,8 s
Nu configureren
BMW M550i xDrive.

BMW M550d xDRIVE.

Efficiënt krachtpakket met hoge wendbaarheid.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor
 • 8-traps sportversnellingsbak Steptronic
 • BMW xDrive met M sportdifferentieel
 • 294 kW (400 pk), 760 Nm, 0–100 km/u in 4,4 s
Nu configureren
BMW M550d xDrive.
 • BMW M5 COMPETITION.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDRIVE.
 • BMW M550d xDRIVE.

BMW M5 COMPETITION EN BMW M5.

Overzicht van door de autosport geïnspireerde aandrijf- en ophangingstechnologieën.

Hoe wordt het enorme vermogen van de nieuwe BMW M5 ogenblikkelijk en precies in maximale rijdynamiek omgezet? Met innovatieve technologieën, geïnspireerd op de autosport.
BMW M5 Competition high-performance-benzinemotor.

High-performance M TwinPower Turbo V8-benzinemotor.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en een koppel van 750 Nm accelereert de M TwinPower Turbo V8-benzinemotor in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u. Geweldige stuwkracht vanaf stationair toerental, een directe respons en een enorme trekkracht dankt de motor van 4,4 liter aan twee TwinScroll-turbocompressoren, een High Precision Injection en de volledig variabele klepsturing Valvetronic.
BMW M5 ophanging.

BMW M5 ophanging.

De aan de BMW M5 aangepaste ophanging laat het enorme dynamische potentieel volledig tot zijn recht komen. De wagen heeft een breder wielspoor vooraan, aangepaste veren en hardere stabilisatoren, evenals een specifieke afstelling voor de variabele schokdempers, die samen een uitgesproken sportieve rijstijl mogelijk maken.
BMW M5 Competition dynamisch zijaanzicht.

M xDrive.

BMW M xDrive met actief M differentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek in het dagelijks verkeer en op de racepiste. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de sereniteit van vierwielaandrijving.
BMW M5 Competition cockpit detail schakelhendel.

8-traps M versnellingsbak Steptronic.

De 8-traps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic munt uit door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot comfortabel en zuinig. De automatische versnellingsbak kan ook met de hand worden geschakeld via de keuzehendel of de schakelpaddles aan het stuur.
BMW M5 Competition detailaanzicht M carbon-keramische remmen.

M carbon-keramische remmen.

Bij de optionele M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf zijn corrosievrij en nog beter tegen hitte en slijtage bestand dan hun voorgangers. Bovendien dragen ze bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De bijzonder technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door remzadels in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen bij het remmen verhoogde werkingsgeluiden ontstaan, bv. bij langere beperkte belasting of in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Deze geluidsontwikkeling, die inherent is aan de constructie, kan vermeden worden door de remmen na een belasting in vochtige omstandigheden droog te remmen of na een langere, beperkte rembelasting opnieuw sterker te belasten. Door de invloed van vocht en strooizout, bijv. na het gebruik van wasstraten, nachtelijke condensatie, rijden in de regen enz., kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze gereduceerde remwerking kan indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van de remmen.
BMW M5 Competition detailaanzicht lederen M stuur.

M Servotronic.

De M Servotronic zorgt in elke rijsituatie voor het passende stuurkoppel door de stuurkracht optimaal aan de rijsnelheid aan te passen. Ook verschaft het systeem bij elke snelheid een direct en precies stuurgevoel. Het systeem is M specifiek afgesteld en beschikt over drie verschillende curves, die met een druk op een toets kunnen worden opgeroepen.
BMW M5 Competition detailaanzicht M sportuitlaat.

M sportuitlaat.

De M sportuitlaat produceert een kenmerkend geluid dat met de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek aangepast kan worden. De programma’s SPORT en SPORT+ die u via de Driving Experience Control voor de motor inschakelt, gaan gepaard met een nog intenser geluid, terwijl in het comfortgerichte programma een discreet sportieve klank te horen is.

BMW M5 COMPETITION.

M specifiek design in het exterieur en interieur.

Heeft niets dan exclusieve aanzichten: ontdek geselecteerde designhighlights van het exterieur en het interieur.
BMW M5 Competition driekwart vooraanzicht in beweging.
 • Exterieur
 • Interieur
BMW M5 Competition detailaanzicht M nieren.

M5 Competition nieren.

De M nieren met de nierlijst in Schwarz hochglänzend verlenen de M5 Competition een opvallende aparte look.
BMW M5 Competition detailaanzicht buitenspiegel.

M5 Competition buitenspiegel.

De in Schwarz hochglänzend afgewerkte M specifieke buitenspiegel verleent de M5 Competition een bijzonder sportief karakter.
BMW M5 Competition detailaanzicht M kieuwen.

M kieuwen.

Het typische M kieuwelement in Schwarz hochglänzend met M5 modelopschrift accentueert als uitgesproken driedimensionaal sportief accent de dynamische combinatie van technische perfectie en emotionele vorm, die M wagens altijd al typeerde.
BMW M5 Competition detail M carbondak.

Intelligent lichtgewicht concept.

Als onderdeel van het doordachte lichtgewicht concept helpen het M carbondak van met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) en de motorkap van aluminium het voertuiggewicht te verlagen en zo de dynamiek te verhogen. De zichtbare carbonstructuur en de M specifieke designlijn op dak en motorkap accentueren het sportieve potentieel van de wagen.
BMW M5 Competition detail achterschort.

Achterschort in Schwarz hochglänzend.

De in Schwarz hochglänzend afgewerkte achterschort van de M5 Competition onderstreept zijn sportieve karakter en verleent de wagen een onmiskenbare identiteit.
BMW M5 Competition detail M achterspoiler.

M achterspoiler in Schwarz hochglänzend.

De M achterspoiler in Schwarz hochglänzend benadrukt het sportieve silhouet van de wagen en vermindert de ongewenste liftkracht voelbaar. Door neerwaartse kracht te produceren verleent hij de wagen bij hogere snelheden meer tractie op de achteras en zo meer rijstabiliteit.
BMW M5 Competition detail dubbele uitlaatpijpen.

M specifieke dubbele uitlaatpijpen.

De M specifieke dubbele uitlaatpijpen met sierstuk in chroom leveren het zichtbare en hoorbare bewijs van de sportieve prestaties van de wagen.
BMW M5 Competition detail multifunctionele M zetels.

Multifunctionele M zetels.

De multifunctionele M zetels voor bestuurder en voorpassagier in een exclusief design en met verlicht M5 logo weerspiegelen het sportieve karakter van de wagen. Diepe zitvlakken en hoge zijkussens accentueren de kuipzetelvorm en garanderen een perfecte zijsteun. Uitgebreide instelmogelijkheden zorgen daarbij voor een verregaand comfort.
BMW M5 Competition detail M keuzehendel.

M keuzehendel met Drivelogic.

Naast het M logo boven op de M keuzehendel bevindt zich ook de wipschakelaar om de drie Drivelogic-schakelprogramma’s te selecteren, met vlak daaronder de P-toets voor de parkeerblokkering. In de manuele modus “S” kan typisch voor M met de keuzehendel worden geschakeld, in de modus “D” verloopt het schakelen automatisch.
BMW M5 Competition detail M specifieke instrumentencombi.

M specifieke instrumentencombi.

De M specifieke instrumentencombinatie omvat vijf analoge wijzers voor snelheid, toerental, tankinhoud, motorolietemperatuur en brandstofverbruik, en statusweergave van de specifieke M systemen voor optimalisatie van de rijdynamiek – stuurinrichting, ophanging, motor, Drivelogic en M xDrive. Een Info Display geeft bv. buitentemperatuur en functies van de boordcomputer weer.
BMW M5 Competition detail lederen M stuur.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo, chroominleg, de M1- en de M2-toetsen en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in dubbelspaakdesign uitgevoerd. Met een stuurkrans in zwart leder met gekleurde contrastnaden en voorgevormde duimsteunen ligt het perfect in de hand.
BMW M5 Competition detail start-/stopknop in rood.

Start-/stopknop in rood.

Het pittigere karakter is in de BMW M5 zelfs in details terug te vinden: de rode start-/stopknop beklemtoont net als de rode M1/M2-toetsen op het lederen M stuur en de rode accenten op de M keuzehendel het autosport-DNA van de BMW M5.
BMW M5 vooraanzicht.
BMW M5 achteraanzicht detail M5 markering.
BMW M5 detail lichtmetalen velgen en M carbon-keramische remmen.
BMW M5 detail deurdrempel.
BMW M5 detail M schakelhendel.
BMW M5 detail M Sportstoelen.

DE BMW M5 DESIGNHIGHLIGHTS.

De nieuwe BMW M5 is de compromisloze combinatie van elegante businessberline en doorgedreven prestatiegerichte highperformance-wagen: grote luchtinlaten in de sportieve voorkant voorzien de M V8-krachtbron van verkoelende lucht. De lijnen van de karaktervolle motorkap van aluminium met twee M specifieke ribben worden visueel voortgezet in de contouren van het dak van zeer lichte en stevige met koolstofvezel versterkte kunststof (CFK). De discrete M achterspoiler beklemtoont de sportief-krachtige verschijning en is een belangrijk onderdeel van het aerodynamische totaalconcept. Form follows Performance – consequent in elk detail.

BMW M5 Edition 35 Jahre driekwart achteraanzicht in beweging.
BMW M5 Edition 35 Jahre zijaanzicht in beweging.
BMW M5 Edition 35 Jahre zijaanzicht.
BMW M5 Edition 35 Jahre driekwart zijaanzicht.
BMW M5 Edition 35 Jahre vooraanzicht.
BMW M5 Edition 35 Jahre detail M schakelhendel.
BMW M5 Edition 35 Years, cockpit with M Leather steering wheel.

DE 'BMW M5 EDITION 35 JAHRE': BIJZONDER AANTREKKELIJK EN STRENG GELIMITEERD.

De 'BMW M5 Edition 35 Jahre' viert het erfgoed van de BMW M5. De in 1985 voor het eerst voorgestelde BMW M5 introduceerde een nieuw voertuigsegment: een 'high-performance-berline' die de topprestaties van een sportwagen combineert met het comfort en de functionaliteit van een businessberline – een perfecte combinatie van autosporttechnologie en dagelijkse bruikbaarheid. Elke generatie van de M5 had meer vermogen en een nog dynamischer exterieurdesign. De huidige BMW M5 reeks beschikt over het krachtigste seriemodel tot nog toe, de BMW M5 Competition, met een M TwinPower Turbo V8-motor, maar liefst 625 pk en een koppel van 750 Nm. De wereldwijd op 350 stuks gelimiteerde 'BMW M5 Edition 35 Jahre' is exclusief als Competition model in de koetswerkkleur Frozen Dark Grey II metallic verkrijgbaar. De editie omvat unieke designelementen die de stijlvolle sportieve look nog verder onderstrepen, waaronder 20" lichtmetalen velgen in Graphitgrau en zwarte remzadels. Het exclusieve karakter van de wagen wordt verder versterkt door de vollederuitrusting Merino Schwarz met beige contrastnaden, unieke sierlijsten in geanodiseerd goud en een opvallend editielogo op bekerhouders en deurdrempels.

BMW M550i xDRIVE EN BMW M550d xDRIVE.

Geselecteerde design- en rijdynamiekuitrustingen van de M550i en M550d.

De BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive maken indruk met sportiviteit, comfort en dagelijkse bruikbaarheid. Maak kennis met aantrekkelijke uitrustingen voor het design, de aandrijving en de ophanging.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive design.
 • Design
 • Rijdynamiek
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive detail LED-koplampen.

Adaptive LED Headlights.

De Adaptive LED Headlights omvatten BMW Selective Beam, hoekverlichting en Adaptive Headlights. De lichtkleur die het daglicht benadert en de optimale, homogene verlichting van de rijweg verbeteren het zicht en maken het rijden in het donker minder vermoeiend. Het iconische lichtdesign met vier lichtringen maakt de wagen ook 's nachts herkenbaar als een BMW.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive M design.

M specifiek design.

Het design van de BMW M550i en BMW M550d accentueert visueel en functioneel het dynamische potentieel van deze M wagens. Aan de buitenkant verwijzen het M aerodynamicapakket en exclusieve designdetails naar de buitengewone sportieve kwaliteiten. Het interieur overtuigt met extra M specifieke details zoals de deurdrempels met modelopschrift.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive detail M lichtmetalen velgen.

BMW M lichtmetalen velgen, dubbelspaak 664 M.

BMW M 19" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 664 M Ceriumgrau matt glansgedraaid, met combinatie van verschillende bandentypes, vooraan 8 J x 19, banden 245/40 R 19, achteraan 9 J x 19, banden 275/35 R 19.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive M aerodynamicapakket.

M aerodynamicapakket.

Het M aerodynamicapakket accentueert optisch het sportieve karakter van de wagen en past de luchtgeleiding aan. Het omvat een voorschort met vergrote luchtinlaten, specifieke zijdrempels en een achterschort met diffusorinzet. De uitlaatpijpen zijn in chroom uitgevoerd.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive detail lederen M stuur.

Lederen M stuur.

Het multifunctionele lederen M stuur met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is in 3-spakig design uitgevoerd. Met een lederen stuurwielkrans in leder Walknappa Schwarz met zwarte naad en gevormde duimuitsparingen geeft het een sportief direct stuurgevoel.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive adaptieve M ophanging Professional.

Adaptieve M ophanging Professional.

De adaptieve M ophanging Professional combineert de technologieën adaptieve M ophanging, rolstabilisatie en Integral Active Steering. Het resultaat: een maximum aan stabiliteit en rijdynamiek in de BMW M550i xDrive en M550d xDrive.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive detail xDrive embleem.

BMW xDrive.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel over de voor- en achterwielen – om in alle verkeerssituaties meer tractie, rijdynamiek en veiligheid te bieden. Voor een nog betere wendbaarheid onderdrukt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook onder- en overstuur in bochten.
BMW M5 wagens M550i xDrive en M550d xDrive detail M sportremmen.

M sportremmen.

De M sportremmen met remzadels met meerdere zuigers in donkerblauw en met M opschrift beschikken over een bijzonder hoge remkracht. Aangepast aan de bijzonder hoge dynamische mogelijkheden van de wagen garanderen ze ook bij een uitgesproken sportieve rijstijl en in natte omstandigheden uitstekende remprestaties.

BMW M550i: DYNAMISCHE MOTOR MET 530 PK EN 750 NM.

BMW M550i xDrive M Performance TwinPower Turbo 8-cilinder benzine motor.

BMW M550i: DYNAMISCHE MOTOR MET 530 PK EN 750 NM.

De M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor in de BMW M550i xDrive biedt een indrukwekkende dynamiek door superieure prestaties. Met twee turboladers, volledig variabele Valvetronic klepbediening en hoge precisie-injectie, levert hij 390 kW (530 pk) en heeft een maximale torsie van 750 Nm.

BMW M550d DIESELMOTOR: GEBALDE PERFORMANCE EN EFFICIËNTIE.

BMW M550d xDrive M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor.

BMW M550d DIESELMOTOR: GEBALDE PERFORMANCE EN EFFICIËNTIE.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor in de BMW M550d is in elk opzicht buitengewoon. Uiterst geavanceerde techniek zoals de fasecompressie met vier turbocompressoren en een Common Rail hogedrukinjectie zorgt met een maximum van 760 Nm voor een indrukwekkende kracht in elke rijsituatie.

BMW M5 WAGENS: CONNECTIVITY EN RIJHULPSYSTEMEN.

Innovatieve technologieën en rijhulpsystemen voor een maximum aan comfort en veiligheid.

De BMW M5 wagens verleggen de grenzen op het gebied van netwerkverbinding en rijassistentie. Of u nu afspraken wilt organiseren, mails wilt bekijken of op het circuit nieuwe recordtijden wilt vastleggen. Het innovatieve bedieningsconcept, de multifunctionele instrumentencombinatie en het Head-Up Display overtuigen met hun uiterst intuïtieve bediening, digitale services en volledig nieuwe M specifieke instrumenten. Zodat u alle belangrijke rijinformatie in fracties van seconden in u opneemt: van de weergave van versnelling, navigatie, snelheid en vierwielaandrijving tot de weergave van uw persoonlijk ingestelde set-up. Talrijke als optie verkrijgbare intelligente hulpsystemen staan u indien gewenst bij als copiloot.
BMW M5 wagens detail Head-Up Display.

Head-Up Display.

Het Head-Up Display in kleur projecteert alle gegevens die relevant zijn voor de rit direct in het gezichtsveld van de bestuurder. Met een druk op de toets schakelt u over op de M specifieke weergave die o.a. de ingeschakelde versnelling, een dynamische toerentalband met Shift-Lights voor het optimale schakelpunt en navigatieaanwijzingen omvat. In de BMW M5 Competition en de BMW M5 is het Head-Up Display bijkomend voorzien van een M specifieke indeling (zie afbeelding).
BMW M5 wagens detail bedieningsconcept.

Bedieningsconcept.

De bediening van het infotainmentsysteem van de wagen is nu nog eenvoudiger, overzichtelijker en informatiever. De bestuurder kan de volgorde van de zes rubrieken voor Navigatie, Media, Communicatie, ConnectedDrive, Mijn wagen en Mededelingen met de touchbediening vrij kiezen. In plaats van als een statisch menuvenster zijn de rubrieken live rubrieken.
BMW M5 wagens detail Driving Assistant Pack Plus.

Driving Assistant Pack Plus.

Het Driving Assistant Pack Plus biedt meer comfort en veiligheid in monotone en onoverzichtelijke rijsituaties zoals file, vastlopend verkeer of lange ritten in de stad, op het platteland of op autosnelwegen en op kruispunten of bij veranderingen van rijstrook.
BMW M5 wagens detail Parking Assistant Pack Plus.

Parking Assistant Pack Plus.

Het uitrustingspakket Parking Assistant Pack Plus vergemakkelijkt het parkeren van de wagen. Het omvat Surround View incl. Top View, Remote 3D View, PDC alsook een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active PDC en Park Assist met begeleiding in lengterichting, dat de wagen volledig automatisch parallel of dwars op de rijbaan parkeert.
BMW M5 wagens detail telefonie met draadloos laden.

Telefonie met draadloos laden.

De telefonie met draadloos laden omvat een oplaadhouder met draadloze laadfunctie en extra USB-aansluitingen. Een dakantenne zorgt voor een betere mobiele ontvangst. Met Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijkertijd verbonden worden. Daarbij komen nog Bluetooth Office en WiFi-hotspotvoorbereiding.
BMW M5 wagens detail WiFi-hotspot.

WiFi-hotspot.

Neem op een tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw lievelingsserie op de smartphone. De WiFi-hotspot brengt u via de in de wagen ingebouwde simkaart online met LTE-snelheid (indien beschikbaar op het net). Zo surfen u en uw passagiers met maximaal tien toestellen tegelijk.

TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE BMW M5 WAGENS.

Gewicht
Leeggewicht in kg (EU)
1950
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2.440
Laadvermogen in kg
565
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1.215/1.260
Volume bagageruimte min. (zetels opgeklapt of dak gesloten) in l
530
Volume bagageruimte max. (zetels neergeklapt of dak open) in l
-
Aanhangwagengewicht (ongeremd) in kg
750
Aanhangwagengewicht 8% (geremd) in kg
2000
Aanhangwagengewicht 12% (geremd) in kg
2000
Verbrandingsmotor
Cilinders/kleppen
8/4
Cilinderinhoud in cm³
4.395
Slag/boring in mm
88,3/89,0
Vermogen in kW (pk) bij t/min
441 (600)/6.000-6.000
Maximumkoppel in Nm bij t/min
750/1.800-5.600
Compressie :1
10,0
Rijprestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
3,4
Verbruik
Binnen de bebouwde kom in l/100 km
14,7-14,5
Buiten de bebouwde kom in l/100 km
8,2-8,1
Gecombineerd in l/100 km
10,6-10,5
CO2-emissie gecombineerd in g/km
241-238
Tankinhoud (ca.) in l
68
Wielen
Bandenmaat vooraan
275/40 ZR19 105Y XL
Bandenmaat achteraan
285/40 ZR19 107Y XL
Velgmaat en -materiaal vooraan
9,5 J x 19", lichtmetaal
Velgmaat en -materiaal achteraan
10,5 J x 19", lichtmetaal
Gewicht
Leeggewicht in kg (EU)
1950
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2.440
Laadvermogen in kg
565
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1.215/1.260
Volume bagageruimte min. (zetels opgeklapt of dak gesloten) in l
530
Volume bagageruimte max. (zetels neergeklapt of dak open) in l
-
Aanhangwagengewicht (ongeremd) in kg
750
Aanhangwagengewicht 8% (geremd) in kg
2000
Aanhangwagengewicht 12% (geremd) in kg
2000
Verbrandingsmotor
Cilinders/kleppen
8/4
Cilinderinhoud in cm³
4.395
Slag/boring in mm
88,3/89,0
Vermogen in kW (pk) bij t/min
460 (625)/6.000
Maximumkoppel in Nm bij t/min
750/1.800-5.860
Compressie :1
10,0
Rijprestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
3.3
Verbruik
Binnen de bebouwde kom in l/100 km
14.8-14.4
Buiten de bebouwde kom in l/100 km
8.1
Gecombineerd in l/100 km
10,6-10,5
CO2-emissie gecombineerd in g/km
241-238
Tankinhoud (ca.) in l
68
Wielen
Bandenmaat vooraan
275/35 ZR20 102Y XL
Bandenmaat achteraan
285/35 ZR20 104Y XL
Velgmaat en -materiaal vooraan
9,5 J x 20", lichtmetaal
Velgmaat en -materiaal achteraan
10,5 J x 20", lichtmetaal
Gewicht
Leeggewicht in kg (EU)
1945
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2480
Laadvermogen in kg
610
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1.250/1.310
Volume bagageruimte min. (zetels opgeklapt of dak gesloten) in l
530
Volume bagageruimte max. (zetels neergeklapt of dak open) in l
-
Aanhangwagengewicht (ongeremd) in kg
750
Aanhangwagengewicht 8% (geremd) in kg
2.000
Aanhangwagengewicht 12% (geremd) in kg
2.000
Verbrandingsmotor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2998
Slag/boring in mm
94,6/82,0
Vermogen in kW (pk) bij t/min
390 (530)/5.500-6.000
Maximumkoppel in Nm bij t/min
750/1.800-4.600
Compressie :1
10,5
Rijprestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
3.8
Verbruik
Binnen de bebouwde kom in l/100 km
13,9-13,5
Buiten de bebouwde kom in l/100 km
7,8-7.6
Gecombineerd in l/100 km
10,0-9,9
CO2-emissie gecombineerd in g/km
227-225
Tankinhoud (ca.) in l
68
Wielen
Bandenmaat vooraan
245/40 R19 98Y XL
Bandenmaat achteraan
275/35 R19 100Y XL
Velgmaat en -materiaal vooraan
8 J x 19", lichtmetaal
Velgmaat en -materiaal achteraan
9 J x 19", lichtmetaal
Gewicht
Leeggewicht in kg (EU)
1935
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2.470
Laadvermogen in kg
610
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1.230/1.325
Volume bagageruimte min. (zetels opgeklapt of dak gesloten) in l
530
Volume bagageruimte max. (zetels neergeklapt of dak open) in l
-
Aanhangwagengewicht (ongeremd) in kg
750
Aanhangwagengewicht 8% (geremd) in kg
2.000
Aanhangwagengewicht 12% (geremd) in kg
2.000
Verbrandingsmotor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2.993
Slag/boring in mm
90,0/84,0
Vermogen in kW (pk) bij t/min
294 (400)/4.400
Maximumkoppel in Nm bij t/min
760/2.000-3.000
Compressie :1
16,0
Rijprestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
4,4
Verbruik
Binnen de bebouwde kom in l/100 km
7.6
Buiten de bebouwde kom in l/100 km
5,7-5,6
Gecombineerd in l/100 km
6,4-6,3
CO2-emissie gecombineerd in g/km
168-166
Tankinhoud (ca.) in l
66
Wielen
Bandenmaat vooraan
245/40 R19 98Y XL
Bandenmaat achteraan
275/35 R19 100Y XL
Velgmaat en -materiaal vooraan
8 J x 19", lichtmetaal
Velgmaat en -materiaal achteraan
9 J x 19", lichtmetaal

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW M5 Competition:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 241–238

  BMW M5:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,6–10,5
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 241–238

  BMW M550i xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,0–9,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 227–225

  BMW M550d xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,4–6,3
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 168–166

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.