PAARDENKRACHT+

BMW M

De rijdynamiek van de BMW M4 Coupé.

PAARDENKRACHT+

De rijdynamiek van de BMW M4 Coupé.

PAARDENKRACHT+De rijdynamiek van de BMW M4 Coupé.

Met meer dan vier decennia ervaring in de ontwikkeling van high-performance-wagens streven wij voortdurend naar het perfecte samenspel van aandrijving, chassis, versnellingsbak en stuurinrichting – met de bestuurder als graadmeter. Alles wat BMW M onderscheidt, belichaamt de BMW M4 Coupé. Elk detail is op voortreffelijke prestaties en precisie gericht. Een set-up voor autocoureurs die moeilijk te overtreffen is.

BMW M4 Coupé (1):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,1 (8,3)
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 209 (194)

Read more
BMW M

OP DE IDEALE LIJN.

De BMW M4 Coupé heeft honderden tests op de racepiste afgewerkt om talrijke van de autosport afgeleide innovaties rijp te maken voor serieproductie. Het resultaat mag gezien worden: gebalde kracht met een adembenemend acceleratievermogen wordt gecombineerd met uiterst soepele en precieze rijeigenschappen. In elke rijsituatie. Op elk wegdek. Inclusief gegarandeerde adrenalinestoot – en een beterwetend glimlachje.

M COMPETITION PACK.

Puur racegevoel: met het M Competition Pack brengt de BMW M4 Coupé dankzij het grotere motorvermogen, een speciaal afgestelde adaptieve M ophanging, een nieuwe afstelling van Dynamic Stability Control (DSC), het actieve M differentieel en de BMW M lichtmetalen velgen van 20" met combinatie van verschillende bandentypes nog meer performance op de weg over.
 

Het vermogen van de M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor is tot 331 kW (450 pk) opgevoerd. De M sportuitlaat produceert een bijzonder krachtige, karaktervolle motorsound die u gegarandeerd kippenvel bezorgt. De in de breedte verstelbare rugleuningen van de lichte M sportzetels zijn van verticale openingen voorzien. De M veiligheidsgordels zijn met fijne M strepen versierd. De speciaal afgestelde adaptieve M ophanging zorgt voor een optimaal contact met de weg, een betere tractie en een soepeler rijgedrag. Aan de buitenkant imponeert het M Competition Pack met de exclusieve gesmede en glansgedraaide BMW M lichtmetalen velgen, sterspaak 666 M, 20" met combinatie van verschillende bandentypes. Het sportieve karakter wordt nog versterkt door de Shadow Line hochglänzend met uitgebreide uitrusting, die van de sierroosters vooraan over de kieuwen tot het modelopschrift in Schwarz hochglänzend doorloopt en in de zwart verchroomde uitlaatpijpen tot een krachtig slot komt.

 • Highlights van rijdynamiek in het M Competition Pack

  Het vermogen van de M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor is tot 331 kW (450 pk) opgevoerd. De M sportuitlaat produceert een bijzonder krachtige, karaktervolle motorsound die u gegarandeerd kippenvel bezorgt. De speciaal afgestelde Adaptieve M ophanging zorgt voor een optimaal contact met de weg, een betere tractie en een soepeler rijgedrag.

 • Highlights van het exterieur in het M Competition Pack

  Aan de buitenkant imponeert het M Competition Pack met de exclusieve gesmede en glansgedraaide BMW M lichtmetalen velgen, sterspaak 666 M, 20" met combinatie van verschillende bandentypes. Het sportieve karakter wordt nog versterkt door de BMW Individual Shadow Line hochglänzend met uitgebreide uitrusting, die van de sierroosters vooraan over de kieuwen tot het modelopschrift in Schwarz hochglänzend doorloopt en in de zwart verchroomde uitlaatpijpen tot een krachtig slot komt.

BMW M4 COUPÉ VERSNELLINGSBAKKEN.

In de BMW M4 Coupé kunt u met de manuele M 6-versnellingsbak en de 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling kiezen hoe u uw hartslag van 0 tot 180 kunt laten versnellen. Ultiem rijplezier garanderen ze allebei.

 • Manuele M 6-versnellingsbak

  Met een 12 kg lager gewicht in vergelijking met de voorganger en zijn compacter ontwerp is de manuele M 6-versnellingsbak van de BMW M4 Coupé een toonbeeld van intelligente lichtgewicht constructie. Binnenin zorgen nieuwe frictievoeringen van carbon bij de synchromesh-ringen voor meer schakelcomfort en een drysump-smering zorgt voor een efficiëntere olievoorziening.

 • 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling

  Schakelen zonder verlies van de trekkracht, zonder te koppelen, zonder het gaspedaal te lossen: de 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic maakt het mogelijk. Schakelen gebeurt automatisch of manueel met schakelpaddles aan het stuur resp. de schakelpook. Launch Control staat garant voor optimale acceleratie vanuit stilstand.

ACTIEF M DIFFERENTIEEL.

ACTIEF M DIFFERENTIEEL.

Het actieve M differentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.

ADAPTIEVE M OPHANGING.

ADAPTIEVE M OPHANGING.

Door de elektronische regeling van de schokdempers zorgt de Adaptieve M ophanging automatisch en in overeenstemming met de rijsituatie voor de optimale aanpassing. Via de instellingen COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de bestuurder de afstemming van de ophanging aanpassen – van comfortabel tot bijzonder sportief-dynamisch.

VOOR 365 DAGEN AUTOSPORTGEVOEL.

De overheveling van innovatieve autosporttechnologie naar de productie van seriesportwagens behoort tot de kerncompetentie van BMW M GmbH. Daarom vormt de BMW M4 Coupé het perfecte evenwicht tussen prestaties vol adrenaline en dagelijkse functionaliteit.

 • Launch Control

  De Launch Control zorgt voor maximale acceleratie vanuit stilstand. Daarbij wordt automatisch het ideale vertrektoerental van de motor ingesteld, en de M versnellingsbak met dubbele koppeling bepaalt de schakelpunten steeds zo dat bij het opschakelen telkens het optimale aansluitende toerental klaarstaat.

 • M Driver’s Package

  Met het M Driver’s Package wordt de topsnelheid tot 280 km/u verhoogd. Het M Driver’s Package kan bij aankoop van een nieuwe wagen besteld worden, maar kan ook achteraf op elk moment geïnstalleerd worden. Alle andere technische gegevens blijven bij de installatie ongewijzigd. Bovendien is een bon voor een BMW M Intensive Training van BMW Driving Experience inbegrepen.

 • M Drive

  Met M Drive kunnen individuele instellingen worden gemaakt van de DSC-modus, het uitzicht van het Head-Up Display en persoonlijke rijprofielen van comfortabel cruisen tot een sportief-directe set-up, door aanpassing van de motor-, schokdemper- en stuurkarakteristiek en door de instelling van de versnellingsbak. Om ze in te schakelen volstaat het om een van de beide M toetsen op het multifunctionele stuur in te drukken.

 • M Servotronic

  De M Servotronic past de stuurbekrachtiging optimaal aan de snelheid aan en zorgt voor een direct en precies stuurgedrag, ook bij hoge snelheden. Daarnaast verhoogt het systeem het comfort door de stuurinspanning te verminderen bij parkeer- en andere manoeuvres, en bij ritten door smalle, bochtige straatjes of op bochtige trajecten.

 • M Dynamic mode

  De M Dynamic mode als functie van Dynamic Stability Control (DSC) laat een bepaalde mate van wielslip toe en verhoogt de rijdynamiek zo voelbaar. Terwijl de DSC gericht onder- en overstuur compenseert, maakt de M Dynamic Mode het mogelijk om het maximale potentieel van dwars- en langsdynamiek volledig te benutten. De ondersteuning door DSC blijft echter behouden.

KRACHTIG BIJTENDE REMMEN.

Belangrijk voor een uiterst dynamische rijervaring in de BMW M4 Coupé: de remsystemen. Met hun precisie en remvermogen maken de M compound-remmen en de optionele M carbon-keramische remmen topprestaties in dynamiek en performance mogelijk.

 • M compound-remmen

  Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgen de M compound-remmen niet alleen uitstekende vertragingswaarden, maar ook een hoge standvastigheid en levensduur en een lager gewicht, wat een positief effect heeft op de wendbaarheid, de dynamiek en de acceleratie. De remzadels in Blau metallic met M logo kenmerken het specifieke M high-performance remsysteem.

 • M carbon-keramische remmen

  Bij de M carbon-keramische remmen grijpt de remkracht nog directer aan. De remmen zelf zijn corrosievrij en nog beter tegen hitte en slijtage bestand dan hun voorgangers. Bovendien dragen ze bij tot de gewichtsbesparing, wat een positief effect op de wendbaarheid, de dynamiek en het acceleratievermogen heeft. De bijzonder technische uitrusting is aan de buitenkant herkenbaar door remzadels in de kleur Gold matt met M logo.


  Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen afhankelijk van situatie en gebruik werkingsgeluiden ontstaan, vooral in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Door de invloed van vocht en strooizout kan de werking van de remmen overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit kan kortstondig als gereduceerde remwerking waargenomen worden en indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • De gegevens tussen haakjes hebben betrekking op de wagen met 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling en Drivelogic.

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).