ADRENALINE+

BMW M

De BMW M4 Coupé. Radicaal meer.

ADRENALINE+

De BMW M4 Coupé. Radicaal meer.

ADRENALINE+De BMW M4 Coupé. Radicaal meer.
BMW M

Acceleratie 0–100 km/u in s

4,3 (4,1)

Motorvermogen
in kW (pk) bij t/min

317 (431)/5.500–7.300

Verbruik in l/100 km, gecombineerd

8,8–8,3

CO2-emissie in g/km, gecombineerd

204 (194)

Een high-performance-sporter voor de weg en voor de racepiste, voor perfecte drifts, razendsnelle bochten en de lange rechte stukken daartussen. Voor rijervaringen vol adrenaline, wanneer de handen het stuur met goede grip omvatten en de vingers de snel reagerende schakelpaddles aantikken. De bestuurder in de M sportzetels wordt één met de wagen. Een sportwagen als hartslagversneller – de BMW M4 Coupé.

FASCINERENDE VORMTAAL.

Opwindend design.

Onvoorwaardelijk sportief, met de dynamische lijnvoering en een voelbare intensiteit, die op het asfalt ongeëvenaard is. De indrukwekkende voorkant met de grote luchtinlaten verraadt net als de expressieve lichtmetalen velgen en de gespierde achterkant het volledige krachtpotentieel van de BMW M4 Coupé.

Atletische coupélijn.

De glooiende lijnen met voor een coupé typische, vlak aflopende daklijn getuigt in combinatie met de exclusieve lichtmetalen velgen en de aerodynamisch geperfectioneerde M buitenspiegels van pure sportiviteit. Het langgerekte silhouet loopt uit op een expressieve achterkant en straalt gebalde kracht uit.

Krachtige voorkant.

De voorzijde van de wagen die vooruit wil, met nieren met zwartgelakte, hoogglanzende dubbele spijlen en grote luchtinlaten wordt door full-LED-koplampen met een precieze grafische vormgeving geaccentueerd. Met hun ragfijn design en indrukwekkende lichtintensiteit maken ze overdag een zelfverzekerde indruk en zorgen ze ’s nachts voor een perfect verlicht asfalt.

Opvallende achterkant.

De verbrede wielkasten verraden de volle kracht van de nieuwe BMW M4 Coupé. De met koolstofvezel versterkte achterklep met geïntegreerde achterspoiler combineert functie met design. Nieuw vormgegeven LED-achterlichten accentueren zowel overdag als ’s nachts de stoere stand van de sportcoupé. De M diffusor en de schuin afgevlakte M dubbele uitlaatpijpen passen perfect in de achterschort met kenmerkende luchtuitlaten.

Aerodynamische elementen.

De beide verticale inlaten van het Air Curtain en de M kieuwen aan de zijkanten met geïntegreerd sierelement Air Breather verminderen de luchtweerstand aan de wielkasten. Voor optimale aerodynamische waarden en geheel terloops voor een snellere de hartslag.

Exclusief carbondak.

Als onderdeel van de intelligente BMW lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, om het wagengewicht te verminderen en om de wagen een lager zwaartepunt te bezorgen. Dat leidt tot een grotere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het accelereren en remmen.

Volledig uit LED’s bestaande lichten.

Ook bij de achterlichten worden de lichtfuncties volledig door lichtdioden uitgevoerd. Hun langgerekte L-vorm met doorlopend lichtdesign loopt naadloos in de achterklep over en beklemtoont zo de opvallende lijnvoering van de achterkant.

M COMPETITION PACK.

Het M Competition Pack biedt merkbaar meer rijdynamiek dankzij een hoger motorvermogen en een speciaal afgestelde Adaptieve M ophanging. Het M sportuitlaatsysteem met zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen creëert een krachtige motorsound. Daarbij komen nog lichte M sportzetels en exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, 20" met combinatie van verschillende bandentypes.

OP DE IDEALE LIJN.

BMW M

OP DE IDEALE LIJN.

De BMW M4 Coupé heeft honderden tests op de racepiste afgewerkt om talrijke van de autosport afgeleide innovaties rijp te maken voor serieproductie. Het resultaat mag gezien worden: gebalde kracht met een adembenemend acceleratievermogen wordt gecombineerd met uiterst soepele en precieze rijeigenschappen. In elke rijsituatie. Op elk wegdek. Inclusief gegarandeerde adrenalinestoot – en een beterwetend glimlachje.

M TWIN POWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 3,0 liter verenigt het beste uit twee werelden: de eigenschappen van een hoogtoerentalmotor – tot 7.600 t/min – en een superieur maximumkoppel van 550 Nm. De directe biturbo-injectie en de voor M kenmerkende en precieze afstemming zorgen ervoor dat de motor meteen reageert, zelfs op de kleinste beweging van het gaspedaal, en een ongebreidelde en superieure trekkracht vrijgeeft. Talrijke innovaties, zoals een voeringloze constructie of een lichtere, gesmede krukas, zetten de intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren de dynamiek en het acceleratievermogen, verminderen het verbruik en maken een optimale gewichtsverdeling van haast 50:50 over de assen mogelijk. De beloning: een ongeëvenaard soepel rijgedrag dat door de onverwisselbare sound van de M motor indrukwekkend onderstreept wordt.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ECE-rijcyclus. Afbeeldingen tonen opties.

    Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

    De gegevens hebben geen betrekking op een afzonderlijke wagen en maken geen deel uit van een aanbod, maar dienen alleen om de verschillende autotypes met elkaar te vergelijken. Bij de berekening van de CO2-emissies overeenkomstig richtlijn 1999/94/EG wordt geen rekening gehouden met CO2-emissies die ontstaan door de productie en de beschikbaarstelling van de brandstof of andere energiedragers.