ADRENALINEVERSNELLER MET VIER ZITPLAATSEN.

BMW M

De nieuwe BMW M4 CS.

ADRENALINEVERSNELLER MET VIER ZITPLAATSEN.

De nieuwe BMW M4 CS.

ADRENALINEVERSNELLER MET VIER ZITPLAATSEN.De nieuwe BMW M4 CS.

Acceleratie 0–100 km/u in s

3,9*

Motorvermogen in kW (pk)

338 (460)/6.250*

Verbruik in l/100 km, gecombineerd

8,4*

CO2-emissie in g/km, gecombineerd

197*

De nieuwe BMW M4 CS behoort als speciaal model van BMW M GmbH tot een traditie van high-performance-wagens, die ooit door de legendarische BMW M3 Evolution van het model E30 werd gegrondvest. De BMW M4 CS wordt in slechts een beperkt aantal geproduceerd en verenigt het DNA van de BMW M4 GTS met de functionaliteit van de BMW M4 Coupé vierzitter. Met tal van innovatieve M technologieën en efficiënte lichtgewicht componenten van carbon rijdt de modelatleet de legendarische Nordschleife rond in een opmerkelijke 7:38 minuten, terwijl zijn kwaliteiten in het dagelijks gebruik onaangetast blijven. High performance voor op de weg. Geherdefinieerd.
 

BMW M4 CS:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,4*
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 197*
 

* Voorlopige, nog niet bevestigde gegevens, wijzigingen voorbehouden.
 

De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ECE-rijcyclus. Afbeeldingen tonen opties.

OPWINDEND DESIGN. ADEMBENEMENDE RIJEIGENSCHAPPEN.

Pure dynamiek.

De markante voorkant laat door de vlakke dubbele nieren met zwartgelakte spijltjes en kenmerkende dubbele LED-koplampen onvervalste sportiviteit blijken. De driedelige voorschort met grote luchtinlaten accentueert de dynamische kracht en dient voor een efficiënte koeling van de krachtige 6-cilindermotor en de M compound-remmen of de als optie verkrijgbare M carbon-keramische remmen*. De nieuwe frontsplitter, specifiek voor het model, van licht, zichtbaar carbon is ook op de openbare weg toegelaten en vermindert de opwaartse kracht op de vooras om de rijdynamiek nogmaals te verhogen.

* Als gevolg van de specifieke eigenschappen van het materiaal kunnen afhankelijk van situatie en gebruik werkingsgeluiden ontstaan, vooral in natte weersomstandigheden kort voordat de wagen tot stilstand komt. Door de invloed van vocht en strooizout kan de werking van de remmen overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit kan kortstondig als gereduceerde remwerking waargenomen worden en indien nodig gecompenseerd worden door een hogere pedaaldruk.
Read more

Drijvende kracht.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M4 CS levert rijprestaties op het niveau van een supersportwagen. De high-performance-motor versnelt de extreemsporter met 460 pk en een koppel van 600 Nm in 3,9* seconden van 0 tot 100 km/u en geeft hem een begrensde topsnelheid van 280 km/u.

* Voorlopige, nog niet bevestigde gegevens, wijzigingen voorbehouden.
Read more

Atletische lichtgewicht constructie.

Innovatieve lichtgewicht componenten bepalen de atletische lijnen van de BMW M4 CS. De reeds van de BMW M4 GTS bekende motorkap van CFK is nog 25 procent lichter dan de aluminium motorkap van de BMW M4 Coupé, waarvan het gewicht ook al werd geoptimaliseerd. Het centraal licht naar binnen getrokken CFK-dak is zes kilogram lichter dan een metalen dak en verlaagt het zwaartepunt voor een verbluffende wendbaarheid. De functionele, eveneens van carbon vervaardigde Gurney op het kofferdeksel vermindert de opwaartse kracht op de achteras duidelijk nog meer dan bij de M4 met Competition Pack.
Read more

Perfect contact met het wegdek.

De voor de BMW M4 CS nieuw ontwikkelde lichtmetalen velgen met tien spaken in de kleur Orbit Grey zijn geënt op het design van de succesvolle M4 racewagen uit de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). De gesmede velgen met geoptimaliseerd gewicht zijn standaard voorzien van een combinatie van verschillende bandentypes van het type Michelin Pilot Sport Cup 2 in de maten 265/35 R 19 vooraan en 285/30 R 20 achteraan. Voor nog meer dagelijkse functionaliteit zijn naar keuze ook Michelin sportbanden met dieper profiel beschikbaar.
Read more

Karaktervolle achterkant.

De gespierde achterkant van de BMW M4 CS wordt gekenmerkt door een Gurney van zichtbaar carbon, die de opwaartse kracht aan de achteras vermindert en zo de rijeigenschappen vooral bij hogere snelheden optimaliseert. De M diffusor van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFK) sluit de achterkant op indrukwekkende wijze af. De dubbele roestvrijstalen M uitlaatpijpen van de dubbele sportuitlaat van de BMW M4 CS zijn van het M logo voorzien. De L-vormige achterlichten zijn net als bij de BMW M4 GTS in geavanceerde OLED-techniek uitgevoerd en fascineren met hun dynamische lichtanimatie en 3D-effect.
Read more

DOOR EN DOOR SPORTIEF

Ook in het interieur overtuigt de BMW M4 CS met zijn sportieve exclusiviteit. Zelfs al voor het instappen – met de stijlvolle deurdrempels van aluminium met M4 CS typebenaming. Centraal in de op de bestuurder gerichte cockpit staat het lederen M stuur. Als optie is het M alcantarastuur verkrijgbaar met exclusief, antracietkleurig alcantara en blauw-rode M siernaden inclusief 12 uur-merkteken, dat in alle rijsituaties maximale grip biedt. Het zorgt voor een goed zicht op de ronde instrumenten met typische M vormgeving. De edele, met Alcantara beklede decoratieve lijsten pronken fraai ingewerkt met het exclusieve "CS"-opschrift.

De reeds uit de BMW M4 Coupé met Competition Pack bekende lichtgewicht M sportzetels zijn in de BMW M4 CS met leder Merino en Alcantara bekleed. Ze garanderen ook bij extreem rijden op het circuit een perfect zijsteun en bieden bovendien een uitstekend comfort over lange afstanden. Het interieur van de BMW M4 CS is van nog andere innovatieve lichtgewicht componenten voorzien. De middenconsole met geoptimaliseerd gewicht weegt ongeveer 30 procent minder dan het vergelijkbare standaard onderdeel en is bekleed met Alcantara met contrastnaden in donkergrijs. De in gewicht sterk verlaagde deur- en zijbekledingen en deursluitlussen met M strepen ronden de sfeer van het speciale model karaktervol af.

INCLUSIEF GEANIMEERDE HIGHLIGHT.

OLED-lichtdesign.

 

De achterlichten van de BMW M4 CS zijn in geavanceerde lichttechniek met organische lichtdioden (OLED) uitgevoerd, die hun licht vlak en uiterst homogeen verspreiden. Met hun dynamische 3D-lichtanimatie accentueren de achterlichten de breedte van de achterkant, laten ze de sportcoupé optisch nog imposanter en krachtiger lijken en maken ze hem zowel overdag als ’s nachts onmiskenbaar herkenbaar.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW M4 CS:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,4*
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 197*

  * Voorlopige, nog niet bevestigde gegevens, wijzigingen voorbehouden.

  De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ECE-rijcyclus. Afbeeldingen tonen opties.

  Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De gegevens hebben geen betrekking op een afzonderlijke wagen en maken geen deel uit van een aanbod, maar dienen alleen om de verschillende autotypes met elkaar te vergelijken. Bij de berekening van de CO2-emissies overeenkomstig richtlijn 1999/94/EG wordt geen rekening gehouden met CO2-emissies die ontstaan door de productie en de beschikbaarstelling van de brandstof of andere energiedragers.