ADRENALINE+

BMW M

De nieuwe BMW M4 Coupé. Radicaal meer.

ADRENALINE+

De nieuwe BMW M4 Coupé. Radicaal meer.

ADRENALINE+De nieuwe BMW M4 Coupé. Radicaal meer.

Een high-performance-sporter voor de weg en voor de racepiste, voor perfecte drifts, razendsnelle bochten en de lange rechte stukken daartussen. Voor rijervaringen vol adrenaline, wanneer de handen het stuur met goede grip omvatten en de vingers de snel reagerende schakelpaddles aantikken. De bestuurder in de M sportzetels wordt één met de wagen. Een sportwagen als hartslagversneller – de BMW M4 Coupé.

BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min 

317/431

Gecombineerd verbruik in l/100 km

8,8 (8,3)

Acceleratie 0-100 km/u in s

4,3 (4,1)

CO2-emissies in g/km

204 (194)

Max. Koppel in Nm bij t/min

550 / 1850 -5500

de nieuwe BMW M4 Coupé beschikt met de tot 450 pk (331 kW) sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de als optie verkrijgbare 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling en de adaptieve M ophanging over opwindend sportieve kwaliteiten en uiterst precieze rijeigenschappen. Ook in veeleisende omstandigheden. Fascinerende dynamiek, die in vervoering brengt.

DESIGN+

ATLEET+

Onvoorwaardelijk sportief, met de dynamische lijnvoering en een voelbare intensiteit, die op het asfalt ongeëvenaard is. De indrukwekkende voorkant met de grote luchtinlaten verraadt net als de expressieve lichtmetalen velgen en de gespierde achterkant het volledige krachtpotentieel van de BMW M4 Coupé.

VOLMAAKT GEVORMD+

De glooiende lijnen met voor een coupé typische, vlak aflopende daklijn getuigt in combinatie met de exclusieve lichtmetalen velgen en de aerodynamisch geperfectioneerde M buitenspiegels van pure sportiviteit. Het langgerekte silhouet loopt uit op een expressieve achterkant en straalt gebalde kracht uit.

INDRUKWEKKEND+

De voorzijde van de wagen die vooruit wil, met nieren met zwartgelakte, hoogglanzende dubbele spijlen en grote luchtinlaten wordt door full-LED-koplampen met een precieze grafische vormgeving geaccentueerd. Met hun ragfijn design en indrukwekkende lichtintensiteit maken ze overdag een zelfverzekerde indruk en zorgen ze ’s nachts voor een perfect verlicht asfalt.

EXPRESSIEF+

De verbrede wielkasten verraden de volle kracht van de nieuwe BMW M4 Coupé. De met koolstofvezel versterkte achterklep met geïntegreerde achterspoiler combineert functie met design. Nieuw vormgegeven LED-achterlichten accentueren zowel overdag als ’s nachts de stoere stand van de sportcoupé. M diffusor en de schuin afgevlakte M dubbele uitlaatpijpen passen perfect in de achterschort met kenmerkende luchtuitlaten.

AERODYNAMISCH+

De beide verticale inlaten van het Air Curtain en de M kieuwen aan de zijkanten met geïntegreerd sierelement Air Breather verminderen de luchtweerstand aan de wielkasten. Voor optimale aerodynamische waarden en geheel terloops voor een snellere de hartslag.

LICHT+

Als onderdeel van de intelligente BMW lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, om het wagengewicht te verminderen en om de wagen een lager zwaartepunt te bezorgen. Dat leidt tot een grotere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het accelereren en remmen.

BEKLEMTOOND+

Ook bij de achterlichten worden de lichtfuncties volledig door lichtdioden uitgevoerd. Hun langgerekte L-vorm met doorlopend lichtdesign loopt naadloos in de achterklep over en beklemtoont zo de opvallende lijnvoering van de achterkant.

M COMPETITION PACK.

Het M Competition Pack biedt merkbaar meer rijdynamiek dankzij een hoger motorvermogen en een speciaal afgestelde adaptieve M ophanging. Het M sportuitlaatsysteem met zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen creëert een krachtige motorsound. Daarbij komen nog lichte M sportzetels en exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, 20" met combinatie van verschillende bandentypes.

INTERIEUR+

COCKPIT+

Een interieur dat niet sportiever zijn kan: een ergonomisch geperfectioneerd lederen M stuur met twee M Drive-toetsen om uw persoonlijke set-up van de wagen te activeren. Een cockpit met specifieke M instrumentencombinatie. Perfecte M kuipzetels. Kortom: een sfeer die met dynamiek en technologische vooruitgang doordrenkt is.

OP DE BESTUURDER GERICHT+

Centraal in het gezichtsveld staan het instrumentendisplay in M design en het ergonomische lederen M stuur. De persoonlijke set-up wordt geactiveerd met de centrale M Drive-toetsen. Bij de uitvoering met M versnellingsbak met dubbele koppeling bevinden zich ook schakelpaddles vlak onder het stuur, dat met Walknappaleder bekleed is.

ZIJSTEUN+

De M kuipzetels met geïntegreerde hoofdsteunen en verlicht M logo ter hoogte van de schouders bieden perfecte zijsteun en zorgen voor nieuwe recordtijden. Want hun doorgedreven lichtgewicht constructie helpt het gewicht van de wagen te verlagen. Ter ondersteuning bij een sportieve rijstijl bevindt zich aan de bestuurderszijde een kniekussen tegen de middenconsole.

ACCENTEN+

Als we het M karakter nog eens scherper stellen, wordt het zichtbaar in de details: zoals op de middenconsole, waar zorgvuldig geselecteerde elementen zoals radio en aircobediening met chroom worden geaccentueerd.

EXCLUSIEF+

Tegen de limiet aan rijden en zich met sportieve exclusiviteit omgeven is in de BMW M4 Coupé geen tegenstrijdigheid. De M zetels zijn al even voortreffelijk vervaardigd als het hele interieur. Beste voorbeeld: het hier afgebeelde volleder Merino Feinnarbe Schwarz met BMW Individual contraststiksels in Sakhir Orange.

EYECATCHER+

Echte exclusiviteit is ook op het tweede gezicht duidelijk te herkennen. De M versnellingspook is al evenzeer een opvallend designelement als de als optie verkrijgbare decoratieve lijsten in Aluminium Carbon Fibre. Met hun perfect afgewerkt oppervlak vervolledigen ze het sportieve, progressieve design in het hele interieur.

DETAILS+

Nog voordat u in de BMW M4 Coupé in de ergonomische M zetels gaat zitten, valt het oog op de exclusieve deurdrempels van hoogwaardig aluminium met M4 typebenaming.

PAARDENKRACHT+

Met meer dan vier decennia ervaring in de ontwikkeling van high-performance-wagens streven wij voortdurend naar het perfecte samenspel van aandrijving, chassis, versnellingsbak en stuurinrichting – met de bestuurder als graadmeter. Alles wat BMW M onderscheidt, belichaamt de BMW M4 Coupé. Elk detail is op voortreffelijke prestaties en precisie gericht. Een set-up voor autocoureurs die moeilijk te overtreffen is.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 3,0 liter verenigt het beste uit twee werelden: de eigenschappen van een hoogtoerentalmotor – tot 7.600 t/min – en een superieur maximumkoppel van 550 Nm. De directe bi-turbo injectie en de voor M kenmerkende en precieze afstemming zorgen ervoor dat de motor meteen reageert, zelfs op de kleinste beweging van het gaspedaal, en een ongebreidelde en superieure trekkracht vrijgeeft. Talrijke innovaties, zoals een voeringloze constructie of een lichtere, gesmede krukas, zetten de intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren de dynamiek en het acceleratievermogen, verminderen het verbruik en maken een optimale gewichtsverdeling van haast 50:50 over de assen mogelijk. De beloning: een ongeëvenaard soepel rijgedrag dat door de onverwisselbare sound van de M motor indrukwekkend onderstreept wordt.

WENDBAARHEID+

BMW EfficientLightweight is een efficiënte lichtgewicht constructie met uiterst lichte materialen en heeft bij M wagens de allerhoogste prioriteit. Ze leidt tot een duidelijke gewichtsbesparing, terwijl het koetswerk even stijf blijft. Dat zorgt onder andere voor een aslastverdeling van ongeveer 50:50 en een laag zwaartepunt van de wagen. Resultaat: betere rechtuitstabiliteit en tractie en meer dynamiek en wendbaarheid.

  • Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).