ICOON+

BMW M

De nieuwe BMW M3 Berline. Radicaal meer.

ICOON+

De nieuwe BMW M3 Berline. Radicaal meer.

ICOON+De nieuwe BMW M3 Berline. Radicaal meer.

Een compromisloze 4-deurs high-performance-sportwagen met een adembenemend design. Met talrijke technologische innovaties, afkomstig uit de autosport. Voor nog meer dynamiek en nog soepelere rijeigenschappen. Voor rijmomenten vol adrenaline, waarbij meteen duidelijk wordt: hier worden records gebroken – de BMW M3 Berline.

BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min 

317/431

Gecombineerd verbruik in l/100 km

8,8 (8,3)

Acceleratie 0-100 km/u in s

4,3 (4,1)

CO2-emissies in g/km

204 (194)

Max. Koppel in Nm bij t/min

550 / 1850 -5500

De nieuwe BMW M3 Berline is een 4-deurs high-performance-sportwagen en biedt met de tot 331 kW (450 pk) sterke M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor een spontane krachtontplooiing bij elk toerental. Talrijke innovaties uit de autosport garanderen een adembenemende dynamiek en uiterst precieze rijeigenschappen. Een modelatleet die grenzen verlegt.

 

DESIGN+

KARAKTER+

De BMW M3 Berline: extreem sportief, met een iconische vormgeving en een prestatiedrang die door efficiënte dynamiek wordt gekenmerkt. Elk designelement, van de grote luchtinlaten over de expressieve lichtmetalen velgen tot de atletische achterkant, beklemtoont de volle kracht van deze high-performance-sportwagen.

VOLMAAKT GEVORMD+

Van opzij bekeken combineert de BMW M3 het DNA van een high-performance-wagen met de dagelijkse functionaliteit van een 4-deurs berline.

INDRUKWEKKEND+

De naar voren dringende voorkant met de nieren met zwartgelakte hoogglanzende dubbele spijlen met M3-embleem en de grote luchtinlaten wordt afgerond met dynamisch uitziende, full-LED-koplampen. Met hun ragfijn design en indrukwekkende lichtintensiteit maken ze overdag een zelfverzekerde indruk en zorgen ze ’s nachts voor een perfect verlicht asfalt.

EXPRESSIEF+

Het achteraanzicht met grote spoorbreedte maakt indruk. Progressief vormgegeven LED-achterlichten accentueren de stoere stand, samen met de brede high-performance-sportbanden. De M achterspoiler zorgt voor meer neerwaartse druk en een betere aerodynamica. En de M diffusor en de schuin afgevlakte M dubbele uitlaatpijpen passen perfect in de achterschort met kenmerkende luchtuitlaten.

AERODYNAMISCH+

De beide verticale inlaten van het Air Curtain en de M kieuwen aan de zijkanten met geïntegreerd sierelement Air Breather verminderen de luchtweerstand aan de wielkasten. Dat geeft optimale aerodynamische waarden en laat geheel terloops de hartslag versnellen.

LICHT+

Als onderdeel van de intelligente BMW lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, om het wagengewicht te verminderen en om de wagen een lager zwaartepunt te bezorgen. Dat leidt tot een grotere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het accelereren en remmen.

BEKLEMTOOND+

Ook bij de achterlichten worden de lichtfuncties volledig door lichtdioden uitgevoerd. Hun langgerekte L-vorm met doorlopend lichtdesign loopt naadloos in de achterklep over en beklemtoont zo de opvallende lijnvoering van de achterkant.

M COMPETITION PACK.

Het M Competition Pack biedt merkbaar meer rijdynamiek dankzij een hoger motorvermogen en een speciaal afgestelde adaptieve M ophanging. Het M sportuitlaatsysteem met zwart verchroomde dubbele uitlaatpijpen creëert een krachtige motorsound. Daarbij komen nog lichte M sportzetels en exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, 20" met combinatie van verschillende bandentypes.

INTERIEUR+

COCKPIT+

Een interieur dat niet sportiever zijn kan: een ergonomisch geperfectioneerd lederen M stuur met twee M Drive-toetsen om uw persoonlijke set-up van de wagen te activeren. Een cockpit met specifieke M instrumentencombinatie. Perfecte M kuipzetels. Kortom: een sfeer die met dynamiek en technologische vooruitgang doordrenkt is.

OP DE BESTUURDER GERICHT+

Centraal in het gezichtsveld staan het instrumentendisplay in M design en het ergonomische lederen M stuur. De persoonlijke set-up wordt geactiveerd met de centrale M Drive-toetsen. Bij de uitvoering met M versnellingsbak met dubbele koppeling bevinden zich ook schakelpaddles vlak onder het stuur, dat met Walknappaleder bekleed is.

ZIJSTEUN+

De M kuipzetels met geïntegreerde hoofdsteunen en verlicht M logo ter hoogte van de schouders bieden perfecte zijsteun en zorgen voor nieuwe recordtijden. Want hun doorgedreven lichtgewicht constructie helpt het gewicht van de wagen te verlagen. Ter ondersteuning bij een sportieve rijstijl bevindt zich aan de bestuurderszijde een kniekussen tegen de middenconsole.

ACCENTEN+

Als we het M karakter nog eens scherper stellen, wordt het zichtbaar in de details: zoals op de middenconsole, waar zorgvuldig geselecteerde elementen zoals radio en aircobediening met chroom worden geaccentueerd.

EXCLUSIEF+

Tegen de limiet aan rijden en zich met sportieve exclusiviteit omgeven is in de BMW M3 Berline geen tegenstrijdigheid. De M zetels zijn al even voortreffelijk vervaardigd als het hele interieur. Beste voorbeeld: het hier afgebeelde leder Merino Feinnarbe Opalweiß uit de BMW Individual Collectie.

EYECATCHER+

Echte exclusiviteit is ook op het tweede gezicht duidelijk te herkennen. Bijvoorbeeld aan de als optie verkrijgbare, stijlvolle decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz uit de BMW Individual Collectie. Met hun hoogglanzend afgewerkt oppervlak vervolledigen ze het sportieve, progressieve design in het hele interieur.

RIJDYNAMIEK+

Overtuigt op de racepiste. Maakt indruk op de weg. Pas echt met het als optie verkrijgbare M Competition Pack. Met een motorvermogen van 450 pk en een hele reeks op de autosport geïnspireerde innovaties, die het sportieve karakter van de wagen nog scherper stellen. De speciaal afgestelde adaptieve M ophanging, het actieve M differentieel, M Servotronic of de 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling herdefiniëren het grensgebied – en de bestuurder van de BMW M3 Berline als extreemsporter.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

M TWINPOWER TURBO 6-CILINDER-IN-LIJN BENZINEMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 3,0 liter verenigt het beste uit twee werelden: de eigenschappen van een hoogtoerentalmotor – tot 7.600 t/min – en een superieur maximumkoppel van 550 Nm. De directe bi-turbo injectie en de voor M kenmerkende en precieze afstemming zorgen ervoor dat de motor meteen reageert, zelfs op de kleinste beweging van het gaspedaal, en een ongebreidelde en superieure trekkracht vrijgeeft. Talrijke innovaties, zoals een voeringloze constructie of een lichtere, gesmede krukas, zetten de intelligente lichtgewicht constructie voort, verbeteren de dynamiek en het acceleratievermogen, verminderen het verbruik en maken een optimale gewichtsverdeling van haast 50:50 over de assen mogelijk. De beloning: een ongeëvenaard soepel rijgedrag dat door de onverwisselbare sound van de M motor indrukwekkend onderstreept wordt.

WENDBAARHEID+

BMW EfficientLightweight is een efficiënte lichtgewicht constructie met uiterst lichte materialen en heeft bij M wagens de allerhoogste prioriteit. Ze leidt tot een duidelijke gewichtsbesparing, terwijl het koetswerk even stijf blijft. Dat zorgt onder andere voor een aslastverdeling van ongeveer 50:50 en een laag zwaartepunt van de wagen. Resultaat: betere rechtuitstabiliteit en tractie en meer dynamiek en wendbaarheid.

  • Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).