ORIGIN M.

De BMW M2 Coupé.

ORIGIN M.

De BMW M2 Coupé.

ORIGIN M.De BMW M2 Coupé.
BMW M

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min 

272/370

Gecombineerd verbruik in l/100 km

8,5 [7,9]

Acceleratie 0-100 km/u in s

4.5 [4.3]

CO2-emissies in g/km

199 [185]

Max. Koppel in Nm bij t/min

465/1.400-5.560

Het design en het concept van de eerste BMW M2 Coupé gaan terug tot de historische wortels van BMW M GmbH. Dit model combineert het grote prestatievermogen en de klassieke achterwielaandrijving met de precisie en wendbaarheid van een moderne M wagen. De kenmerkende voor- en achterschorten verbeteren de luchtdoorstroming en de aerodynamica. De sportief afgestelde ophanging en de krachtige M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor maken adembenemende prestaties mogelijk.
Ontdek de BMW M2 Coupé met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Een compacte wagen, perfect voor snelle sprints en veeleisend bochtenwerk – de BMW M2 Coupé geeft in elk detail blijk van een immense kracht, wendbaarheid en precisie. De grote luchtinlaten in de voorschort sturen de vereiste koellucht naar de krachtige M motor. De motorkap vormt de aanzet voor de atletische coupélijn, die pure dynamiek uitstraalt en zich door een bijzonder gespierd silhouet onderscheidt. Air Curtains en de M achterspoiler optimaliseren de uitstekende aerodynamica. Tegelijk versterken de klassieke dubbele M nieren en de M kieuwen nog de sportieve verschijning van de BMW M2 Coupé. De precieze achteras in een lichtgewicht constructie en de bijzonder brede banden zorgen voor een grote spoorbreedte. Daardoor ligt de wagen nog vaster op de weg. Een diffusorinzet in de achterschort met twee ingebouwde dubbele eindpijpen maakt het dynamische uiterlijk volledig.

INTERIEURDESIGN.

Het interieur van de BMW M2 Coupé verwelkomt de bestuurder en zijn passagiers met sportzetels in leder Dakota Schwarz. Alle zitplaatsen, met onder de hoofdsteun het gestempelde M logo, zijn voorzien van contrastnaden in Polarblau. De bedieningselementen zijn consequent op de bestuurder georiënteerd en garanderen een snelle en precieze toegang tot de belangrijkste functies. De decoratieve lijsten in openporig Carbon, het lederen M stuur en de twee ronde wijzerplaten met rode naalden onderstrepen de hoge sportieve ambities. Talrijke elementen, zoals de BMW Individual hemelbekleding in Anthrazit, maken het markante verschijningsbeeld nog aantrekkelijker.

BMW M PERFORMANCE ACCESSOIRES.

BMW M staat voor dynamiek, innovatieve technologieën en een decennialange ervaring in de autosport. BMW M Performance accessoires brengen die knowhow nog eens rechtstreeks van op de racepiste naar de weg: met onderdelen voor de aerodynamica, de aandrijving en de cockpit stelt u uw BMW M2 Coupé heel individueel af op een nog compromislozere sportiviteit.

RIJDYNAMIEK EN EFFICIËNTIE.

VERSNELLINGSBAKOPTIES.

De M DKG Drivelogic is een innovatieve 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling, die speciaal is ontworpen voor de BMW M hoogtoerentalmotoren. Het systeem beschikt over een automatische selectie van de versnelling voor optimale tractie, Launch Control, Low Speed Assistance en een Auto Start Stop functie. Zo kan hij snel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht. Met zijn licht en compact ontwerp leidt de manuele M 6-versnellingsbak tot een lager voertuiggewicht met alle daaraan verbonden voordelen op het gebied van dynamiek, wendbaarheid, acceleratievermogen en verbruik.

ACTIEF M DIFFERENTIEEL.

Het actieve M differentieel met volledig variabele verdeling van het aandrijfkoppel tussen de achterwielen verbetert de tractie en rijstabiliteit bij dynamische rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek, zelfs op sneeuw, grind en ijs. Zelfs bij extreme dwarsversnellingen staat het borg voor een precieze wegligging. De permanente, traploze regeling van het sperdifferentieel maakt het rijgedrag harmonieuzer en extreme rijsituaties daardoor beter controleerbaar. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie. Het uit de autosport afkomstige systeem is via een elektronische regeleenheid met Dynamic Stability Control (DSC) verbonden en zorgt in alle rijomstandigheden proactief voor een aan de situatie aangepaste benutting van de sperkracht tussen nul en 100 procent, waardoor zelfs de kleinste koppelverschillen tussen de aandrijfwielen geneutraliseerd worden – zonder neiging tot onderstuur. Op die manier zorgt het actieve M differentieel voor optimale grip en een stabiele, optimale wegligging en zet het de aandrijfkracht haast zonder verlies om in stuwkracht.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLOGIE.

Maximale prestaties of een minimaal verbruik – uiteindelijk draait alles bij BMW rond het voor BMW kenmerkende rijplezier. BMW EfficientDynamics is de strategie van BMW om het verbruik en de CO2-emissie tot een minimum te beperken en om tegelijk de dynamiek en het rijplezier maximaal te verhogen. Het is een pakket maatregelen dat de aandrijving, het energiebeheer en het voertuigconcept omvat – in elke BMW. De nieuwe generatie van de BMW TwinPower Turbo motorfamilie tekent voor een hoger vermogen bij tegelijk verminderde verbruikscijfers, en dat zowel bij de benzine- als de dieselmotoren. Naast de geoptimaliseerde aerodynamica levert ook BMW EfficientLightweight een bijdrage om de efficiëntie te verhogen. Dat houdt in dat het juiste materiaal op de juiste plaats gebruikt wordt om het gewicht te verlagen en de stijfheid van de wagen te verhogen.

SERVICES EN APPS.

BMW M LAPTIMER APP.

Met de BMW M Laptimer App kunnen op circuits rijgegevens bocht na bocht precies geregistreerd en vervolgens geanalyseerd worden om uw eigen rijprestaties te verbeteren. De app registreert hiervoor de precieze BMW sensorgegevens van de wagen en geeft daarbij geselecteerde waarden op het Control Display weer. De bediening gebeurt via de iDrive Controller.

Tijdens de meting registreert de BMW M Laptimer App de GPS-positie, de snelheid, de voorwaartse versnelling, de zijdelingse versnelling (g-krachten), de rondetijden en de acceleratie tot een bepaalde snelheid (bijv. van 0 tot 100 km/u). Afhankelijk van de uitrusting en het modeljaar van de wagen worden ook de stand van het gaspedaal, de stuurhoek, de vertraging, het motortoerental, de versnelling en het verbruik geregistreerd.

De gegevens kunt u als beeld op de sociale media plaatsen en de opgeslagen waarden kunt u via e-mail uitwisselen.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real Time Traffic Information (RTTI) registreert de actuele verkeerssituatie, zowel op snelwegen en expreswegen als op de belangrijkste verkeerswegen in de stad en geeft vrijwel in real time informatie over storingen en gevaren. Hierbij worden de beste omleidingen voorgesteld. Incl. On-Street Parking Information om efficiënter parkeerplaatsen te zoeken.

M COMPOUND-REMMEN.

Door de technologietransfer uit de autosport behouden de M compound-remmen ook onder hoge belasting een constante remwerking en fading-stabiliteit. Het gebruik van verschillende, hoog belastbare materialen leidt tot een hogere thermische stabiliteit en een lange levensduur, een precieze doseerbaarheid en een gewichtsvermindering, die een positieve invloed heeft op de wendbaarheid, de dynamiek, het acceleratievermogen en het brandstofverbruik. De geperforeerde, intern geventileerde remschijven (voor 380 mm, achter 370 mm) met vooraan een vast remzadel met 4 zuigers en achteraan een vast remzadel met 2 zuigers verbeteren zowel het reactievermogen bij regenweer als de hitteafvoer. De sportieve look van de remschijven en het unieke, authentieke M design worden opvallend geaccentueerd door remzadels in blauw metallic met het kenmerkende M logo.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,570 [1,595]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,010 [2,010]
Laadvermogen in kg
515 [490]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
970/1,080 [970/1,080]
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,979
Slag/boring in mm
89.6/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
272 (370)/6,500
Max. koppel in Nm bij t/min
465/1,400-5,560
Compressieverhouding: 1
10.2
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250 [250]
Acceleratie 0–100 km/u in s
4.5 [4.3]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
11.6-11.6 [10.5-10.5]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
6.7-6.7 [6.4-6.4]
Gecombineerd in l/100 km
8.5-8.5 [7.9-7.9]
CO2-emissies in g/km
199-199 [185-185]
Tankinhoud, ca. in l
52
Velgen
Bandenmaat vooraan
245/35 ZR19 (93Y)
Bandenmaat achteraan
265/35 ZR19 (98Y)
Velgmaat en materiaal vooraan
9 J x 19", EH2+ lichtmetaal
Velgmaat en materiaal achteraan
10 J x 19", EH2 lichtmetaal

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).