BMW Z4 Roadster (G29) op een helling bergop
Brandstofverbruik (gecombineerd)8,0–7,8 l/100 km
BrandstoftypeBenzine

THE Z4

DE BMW Z4 ROADSTER.

Brandstofverbruik (gecombineerd)8,0–7,8 l/100 km
BrandstoftypeBenzine
THE Z4DE BMW Z4 ROADSTER.

  Zeker wanneer de softtop opengaat, kent het rijplezier in de BMW Z4 geen grenzen meer. Een roadster zoals hij niet beter kon zijn: open, sportief en onaangepast. Met een krachtige rijdynamiek en een vooruitstrevend design kent hij maar één doel: vrijheid tussen weg en hemel.

  Meer lezen

  HET DESIGN VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  Het design van de BMW Z4 Roadster straalt zowel binnen als buiten een gevoel van ontspannen sportiviteit en aparte esthetiek uit. De BMW nieren in mesh-design, de elegante softtop en elementen van de M Shadow Line zijn sprekende kenmerken van het dynamische uiterlijk. Het interieur vervolledigt het coherente designconcept met opties zoals de M sportzetels of de sfeerverlichting.

  Meer lezen

  HET DESIGN IN HET EXTERIEUR EN INTERIEUR VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  BMW Z4 Roadster (G29) driekwart achteraanzicht vanuit vogelperspectief rijdend
  BMW Z4 Roadster (G29) met nieren in mesh-design

  BMW nieren in mesh-design.

  De afhankelijk van de motor verschillend uitgevoerde BMW nieren in mesh-design dragen bij tot het dynamische uiterlijk. Bij het basismodel is het mesh-rooster in Schwarz hochglänzend uitgevoerd, bij de Sport Line en het M Sportpakket in mat aluminium, telkens met een nierlijst in chroom. Het topmodel M40i is te herkennen aan de volledig in Ceriumgrau uitgevoerde BMW nieren.
  BMW Z4 Roadster met Air Breather en voorwiel

  Air Breather.

  Samen met het Air Curtain in de voorschort zorgen de achter de voorste wielkasten geplaatste Air Breathers voor een duidelijke vermindering van de luchtwervelingen in de wielkast en een doelgerichte kanalisering van de rijwind – daardoor wordt de luchtweerstand verminderd. Tegelijkertijd versterken ze als sierelement het atletische karakter van de wagen.
  BMW Z4 Roadster (G29) silhouet met gesloten stoffen kap

  Stoffen kap.

  De zwarte stoffen kap past harmonieus in de dynamische lijnen van de wagen. Met een druk op een knop opent en sluit hij in slechts tien seconden elektrisch, zelfs tijdens het rijden met een snelheid tot 50 km/u. Een van de uitstekende eigenschappen van deze zeer hoogwaardige kap is de prima geluidsisolatie.
  BMW Z4 Roadster (G29) zijspiegel met Shadow Line hochglänzend

  M Shadow Line hochglänzend.

  De M Shadow Line hochglänzend met bijkomende elementen omvat uitrustingsdetails in Schwarz: nierframe en BMW nieren in mesh-design in Schwarz hochglänzend en uitlaatpijpen in Schwarzchrom.
  BMW Z4 Roadster (G29) uitlaatpijpen met vrije vorm

  Uitlaatpijpen met vrije vorm.

  Uitlaatpijpen in vrije vorm rechts en links achteraan zetten de prestaties van de wagen visueel in de verf.
  BMW Z4 Roadster (G29) M sportzetels

  M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier.

  De M sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen, diepe zitgedeelten, hoge zijsteunen voor zitting en rugleuning bieden bestuurder en passagier betere steun, ook in snel wisselende bochten. Bovendien kan de bestuurderszetel en afhankelijk van de uitrusting de voorpassagierszetel dankzij de geïntegreerde breedteverstelling van de rugleuning individueel aan de lichaamsmaten worden aangepast.
  BMW Z4 Roadster (G29) cockpit met sfeerverlichting

  Sfeerverlichting.

  De sfeerverlichting doet een ontspannen, aangename lichtsfeer in het interieur ontstaan. Er zijn elf vooraf gedefinieerde lichtdesigns in zes verschillende kleuren met contour- en sfeerverlichting in het instrumentenbord, de deurbekleding en de middenconsole selecteerbaar.
  Luidsprekers in de cockpit van de BMW Z4 Roadster (G29)

  Harman Kardon surround sound system.

  Het Harman Kardon surround sound system met uitstekende geluidskwaliteit onderscheidt zich door een digitale versterker van 408 watt, zeven kanalen en twaalf luidsprekers. Het produceert een gedifferentieerd klankbeeld met een klank die de ruimte vult. Een wagenspecifieke en snelheidsafhankelijke equalizing compenseert subtiel de invloed van rijgeluiden.
  Zijaanzicht BMW Z4 Roadster (G29), kap gaat open

  CREËERT VRIJHEID.

  De stoffen kap van de BMW Z4 Roadster.

  CREËERT VRIJHEID.

  De stoffen kap van de BMW Z4 Roadster.

  DE RIJDYNAMIEK VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  Sportiviteit en wendbaarheid bepalen hem. De BMW Z4 Roadster toont zijn sportieve afkomst op de weg. Met de modernste technologie en innovatieve aandrijvings- en ophangingscomponenten levert hij indrukwekkende prestaties – en biedt hij rijdynamiek van topklasse.
  BMW Z4 Roadster (G29) achterkant, vogelperspectief

  M sportdifferentieel.

  Het M sportdifferentieel verbetert de tractie en rijstabiliteit bij rijstrookwissels, bij het accelereren vanuit een bocht, bij hoge bochtsnelheden en bij een verschillende staat van het wegdek links en rechts. Een elektronisch gestuurde lamellengrendel vermindert het verschil in toerental tussen de achterwielen en verbetert daardoor de tractie.
  BMW Z4 Roadster (G29) close-up van de M sportremmen

  M sportremmen.

  De M sportremmen met vaste remzadels met vier zuigers vooraan en zwevende remzadels met één zuiger achteraan in Blau en met M opschrift hebben grote remschijven en dus een bijzonder hoge remkracht.
  BMW Z4 Roadster (G29) adaptieve M ophanging

  Adaptieve M ophanging.

  De tien millimeter verlaagde adaptieve M ophanging kan steeds elektronisch gestuurd aan de wegomstandigheden en de rijsituatie worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder de karakteristiek van de ophanging met de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die hij op dat moment verkiest – van comfortabel tot bijzonder sportief met uitgesproken wendbare rijeigenschappen.
  Rijdende BMW Z4 Roadster (G29) langs achter in de bergen

  Variable Sport Steering.

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.
  BMW Z4 Roadster (G29) sportversnellingsbak Steptronic: Close-up van de middenconsole

  Sportversnellingsbak Steptronic.

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic met Launch Control maakt zeer sportief schakelen mogelijk, zowel automatisch als manueel met de keuzehendel of de schakelpaddles voor comfortabel cruisen of een dynamische rijstijl. In de modus SPORT of SPORT+ en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties.
  BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor

  M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

  Superieure kracht, een zijdezachte loop en een fascinerend geluid kenmerken de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor uit de nieuwe generatie van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll-turbocompressor toont hij zich bijzonder krachtig en efficiënt.

  DE RIJHULPSYSTEMEN VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  De BMW Z4 Roadster biedt zijn bestuurder een groot aantal intelligente hulpsystemen. Van Park Assist tot de persoonlijke spraakassistent verhogen de innovatieve technologieën het comfort en de veiligheid tijdens het rijden. Tegelijkertijd maken ze semi-autonoom rijden mogelijk, afhankelijk van de situatie.
  Zicht door de voorruit in het interieur van de BMW Z4 Roadster (G29)

  Driving Assistant Pack.

  Het veiligheidspakket Driving Assistant Pack omvat de cameragebaseerde systemen botswaarschuwing vooraan met remingreep, Speed Limit Assist incl. Speed Limit Info met No Passing Info en anticipatie, en Lane Departure Warning. Daarnaast omvatten de radargebaseerde uitrustingen de Crossing Traffic Warning achteraan, Lane Change Warning en waarschuwing voor kop-staartbotsingen.
  Parking Assistant Pack op het Control Display van de BMW Z4 Roadster (G29)

  Parking Assistant Pack.

  Parking Assistant Pack vergemakkelijkt het parkeren van de wagen. De achteruitrijcamera zorgt voor een beter zicht achteruit. Active Park Distance Control biedt extra bescherming tegen parkeerschade. Park Assist parkeert de wagen automatisch parallel of dwars ten opzichte van de rijbaan en rijdt ook weer weg uit parallelle parkeerplaatsen. De Reversing Assistant ondersteunt u bij het achteruitrijden, bv. in smalle steegjes.
  BMW Z4 Roadster (G29) met stuur, Head-Up Display en Control Display

  BMW Head-Up Display.

  Het BMW Head-Up Display in kleur projecteert de gegevens die voor de rit relevant zijn in het gezichtsveld van de bestuurder en verhoogt op die manier de concentratie op het verkeersgebeuren. Hier worden onder andere de actuele snelheid en – afhankelijk van de uitrusting – navigatieaanwijzingen, Speed Limit Info incl. No Passing Info, telefoon- en entertainmentinformatie weergegeven.
  BMW Z4 Roadster (G29) met scherm van de Intelligent Personal Assistant

  BMW Intelligent Personal Assistant.

  Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke auto-expert was? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Gebruik heel natuurlijke spraakcommando’s om talrijke voertuigfuncties te bedienen. Hij kan u ook onderwerpen over de wagen uitleggen en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
  Stuur van de BMW Z4 Roadster (G29) met toetsen

  Active Cruise Control met Stop&Go functie.

  De Active Cruise Control met Stop&Go functie houdt tussen 30 en 160 km/u de afstand tot de voorligger aan, incl. stoppen en weer vertrekken in stop-and-go-verkeer. Met Speed Limit Assist kunnen snelheidsbeperkingen in de Cruise Control overgenomen worden. De botswaarschuwing vooraan met remingreep reageert op stilstaande voertuigen, voetgangers en fietsers.
  BMW Operating System 7 BMW Z4 Roadster (G29)

  BMW Operating System 7.

  Het innovatieve bedieningsconcept van het BMW Operating System 7 maakt een nog eenvoudigere bediening van de voertuigfuncties mogelijk via bv. Voice Control, aanraakscherm en iDrive Controller – heel intuïtief. Daarvoor werd de functionaliteit van de Controller uitgebreid. Zo kan nu het appsmenu direct geselecteerd worden.
  Connected Music BMW Z4 Roadster (G29)

  Connected Music.

  Luister naar uw lievelingsmuziek, waar u ook bent. Klassiek op de autoweg, jazz in het spitsuur en pop bij het cruisen. Dankzij Connected Music met Spotify streamt u onbeperkt en rechtstreeks via de in de wagen ingebouwde simkaart miljoenen songs via de BMW muziekpartner Spotify.

  MODELLEN VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  Model Advantage

  Het Model Advantage onderscheidt zich aan de buitenkant en in het interieur door diverse functionele uitrustingen, die het comfort en de veiligheid ten goede komen.
  • Automatische airconditioning
  • Automatisch dimmende binnenspiegel
  • Opbergpakket
  • Park Distance Control (PDC)
  Silhouet van de BMW Z4 Roadster (G29) Model Advantage

  Model Sport

  Het Model Sport overtuigt met zijn dynamisch uiterlijk. Opvallende details in het exterieur en het interieur in Schwarz hochglänzend en aluminium gesatineerd accentueren zijn sportieve karakter. Voorzieningen zoals de sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca Schwarz en de automatische airconditioning met 2-zoneregeling verhogen het comfort.
  • BMW nieren in mesh-design in aluminium gesatineerd en nierlijst in hoogglanzend chroom
  • BMW M 18" lichtmetalen velgen, V-spaak 770 in Bicolor Orbitgrau met combinatie van verschillende bandentypes; andere velgen beschikbaar
  • M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca Schwarz met stitching; andere bekledingen beschikbaar
  • Deurdrempels in aluminium met opschrift “BMW
  Silhouet van de BMW Z4 Roadster (G29) Model Sport

  Model M Sport

  Het Model M Sport verleent de wagen een nog sportievere uitstraling. Naast een door vele details aangescherpt uiterlijk in exterieur en interieur zorgt het Model M Sport voor een stijging van het rijplezier. Zo optimaliseren de M sportophanging en het M aerodynamicapakket de dynamische rijkwaliteiten voelbaar.
  • BMW nieren in mesh-design in aluminium gesatineerd
  • BMW M 18" lichtmetalen velgen, dubbelspaak 798 M in Bicolor Ferricgrau met combinatie van verschillende bandentypes; als alternatief andere velgen beschikbaar
  • M deurdrempels, M exclusieve voetmatten, M pedalen en M voetsteun
  • M sportzetels voor bestuurder en voorpassagier in leder Vernasca/Alcantara-combinatie Schwarz met contrastnaad Blau; andere bekledingen beschikbaar
  Silhouet van de BMW Z4 Roadster (G29) Model M Sport
  • Model Advantage
  • Model Sport
  • Model M Sport

  TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  De BMW Z4 sDrive20i.

  Vermogen in kW (pk) bij t/min:

  145 (197) / 4500-6500

  Acceleratie van 0 tot 100 km/u in s:

  6,8

  Brandstofverbruik gecombineerd in l/100 km:

  6,8 - 7,2

  CO2-emissie gecombineerd in g/km:

  156 - 164

  BMW Z4 M40i Roadster G29 driekwart achteraanzicht met geopende kap en vrouw op de voorgrond

  PRIJZEN, FINANCIERING EN LEASING VAN DE BMW Z4 ROADSTER.

  BMW FINANCIAL SERVICES VOOR DE BMW Z4 ROADSTER.

  BMW Z4 Roadster (G29) zijaanzicht op weg

  Met financieringsproducten op maat van BMW Financial Services komt u snel en flexibel op uw bestemming. Financiering of leasing – elk van onze aanbiedingen wordt individueel aan uw behoeften en wensen aangepast. Kom meer te weten over aantrekkelijke financieringsoplossingen of de passende leasingformule voor uw nieuwe BMW Z4 Roadster.

  BMW SERVICES.

  ADVIES EN SERVICES VOOR DE BMW Z4 ROADSTER.

  BMW Serenity

  BMW Service Inclusive.

  #whateverhappens: volledig zorgeloos elektrisch onderweg: dit pakket biedt u 100% transparantie en laat u comfortabel plannen. U kiest zelf de looptijd van 4 of 6 jaar – of 3 jaar als leasingklant. De diensten:
  • Service voertuigcontrole
  • Service microfilter
  • Service remvloeistof
  Lees meer over BMW Service Inclusive
  BMW Teleservices

  BMW Teleservices.

  Met de innovatieve Teleservices van BMW ConnectedDrive houdt uw BMW uw hoofd vrij: als onderhoud vereist is of bij een defect zal de wagen de BMW Servicepartner van uw keuze alle relevante informatie geven. Die neemt dan contact met u op om een afspraak te maken. Zo kunt u op een snelle, ongecompliceerde service rekenen en hoeft u niet zelf aan alles te denken. De enige voorwaarde: u hebt uw wagen online geregistreerd in het BMW ConnectedDrive portaal en hebt een Servicepartner opgegeven. Ontdek nu hoe BMW Teleservices uw leven comfortabeler maken.
  Lees meer over BMW Teleservices
  BMW hulp bij pech en ongevallen

  BMW hulp bij pech en ongevallen.

  De gratis bijstand van BMW hulp bij pech en ongevallen is beschikbaar voor elke BMW bestuurder dag en nacht, 365 dagen per jaar. Een telefoontje, en onze specialisten staan u met raad en daad bij, via de telefoon of indien nodig ter plaatse.
  Lees meer over BMW hulp bij pech en ongevallen
  BMW medewerker adviseert een klant

  WENST U PERSOONLIJK ADVIES?

  Voor vragen, gedetailleerde informatie of concrete aanbiedingen over de BMW Z4 Roadster kunt u terecht bij een BMW Partner in uw buurt. Onze competente BMW servicemedewerkers geven u graag individueel advies per telefoon of direct ter plaatse.

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,2–6,8
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 165–155

   BMW Z4 Roadster sDrive30i:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,3–6,9
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 166–157

   BMW Z4 Roadster M40i:
   Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,0–7,8
   CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 182–177

   De afbeeldingen tonen opties.

   De officiële gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie, stroomverbruik en elektrisch rijbereik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure en voldoen aan verordening (EU) 715/2007 in de geldende versie. De WLTP-waarden houden rekening met alle extra uitrustingen. Voor wagens met een nieuwe typegoedkeuring sinds 01/01/2021 bestaan de officiële gegevens enkel nog volgens WLTP. Meer informatie over de testprocedures NEDC en WLTP vindt u op www.bmw.com/wltp