ICOON VAN EEN NIEUWE TIJD.

De eerste BMW i8 Roadster.

ICOON VAN EEN NIEUWE TIJD.

De eerste BMW i8 Roadster.

ICOON VAN EEN NIEUWE TIJD.De eerste BMW i8 Roadster.

De toekomst krijgt gestalte – in de vorm van de allereerste BMW i8 Roadster. Inspirerend, fascinerend en klaar voor een nieuwe interpretatie van vrijheid. Voor onvoorwaardelijk rijplezier zover de weg reikt. Alleen al de aanblik van het iconische design doet de adrenaline stijgen. Al even bliksemsnel schiet ook de toerenteller de hoogte in: de innovatieve plug-in-hybridemotor levert 374 pk en 570 Nm. En laat de BMW i8 Roadster in 4,6 seconden van 0 tot 100 km/u versnellen. Zo ervaart u in recordtempo een nieuwe vorm van vrijheid.

BMW i

DE ULTIEME UITSTRALING.

De BMW i8 Roadster ziet er tot in de puntjes futuristisch uit. Uit de progressieve lijnen spreekt een designtaal die nauwelijks dynamischer kan zijn. Het opvallendste kenmerk: de indrukwekkende vleugeldeuren van lichtgewicht carbon, die comfortabel te openen zijn. De atletische voorkant versterkt het individuele karakter nog meer en pronkt trots met de dubbele BMW nieren, geflankeerd door full-LED-koplampen en nieuw ontworpen Air Curtains. Vanaf de motorkap strekt de kenmerkende V-vormige Black Belt zich over de hele wagen uit en accentueert hij zo het vlakke silhouet. Het indrukwekkende Streamflow-design optimaliseert ook de luchtstroom en creëert een ongeëvenaarde aerodynamica. Zo is de BMW i8 Roadster een perfecte symbiose van vorm en functie die slechts één doel kent: ultieme vrijheid.
Ook het interieur van de BMW i8 Roadster getuigt van ultieme exclusiviteit. Zoals de exclusieve uitrustingsversie Accaro Amido/E-Copper al op het eerste gezicht duidelijk maakt. Het interieur neemt ook de karakteristieke lijnen van het exterieurdesign over, wat in de hele cockpit een futuristische dynamiek creëert. De middenconsole staat schuin naar de bestuurder toe en de bedieningselementen zijn intuïtief geplaatst – voor een maximale oriëntatie op de bestuurder en een optimale overzichtelijkheid. De nieuwe elektrisch verstelbare sportzetels met geheugenfunctie bieden optimale zijsteun en maximaal comfort. Achter de zetels bevinden zich vakken voor extra opbergruimte. Het als optie verkrijgbare Travel-pakket bevat opvouwbare scheidingselementen en een extra kaartentas van leder Nappa.
In het donker zorgt de LED-interieurverlichting voor een luxueuze sfeer. Zo kunnen de contourlijnen van de deuren, het instrumentenbord, de middenconsole en het stuur naar keuze en afwisselend in de kleuren EfficientDynamics Blau, Bernsteingelb en Weiß worden gedompeld.

REVOLUTIEVERSNELLER.

De BMW i8 Roadster beneemt zelfs de tegenwind de adem. Dit komt niet alleen door de atletische uitstraling, maar vooral ook door het gestroomlijnde koetswerk, de extreme lichtgewicht constructie en het layering-design van de LED-achterlichten waar de rijwind door stroomt.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

BMW i8 Roadster:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 2,1
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 46
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,5

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

De gegevens hebben geen betrekking op een afzonderlijke wagen en maken geen deel uit van een aanbod, maar dienen alleen om de verschillende autotypes met elkaar te vergelijken. Bij de berekening van de CO2-emissies overeenkomstig richtlijn 1999/94/EG wordt geen rekening gehouden met CO2-emissies die ontstaan door de productie en de beschikbaarstelling van de brandstof of andere energiedragers.