BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic vooraanzicht rijdend in stedelijke omgeving

THE i3

BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic vooraanzicht rijdend in stedelijke omgeving

DE BMW i3: MODELLEN & UITRUSTINGEN

De BMW i3 zit vol innovatieve technologieën, waarmee hij zich onbekommerd door het dagelijks verkeer begeeft. Kom hier meer te weten over rijbereik, laden en efficiëntie van deze fascinerende elektrische wagen. En ontdek naast de aantrekkelijke BMW i3s Edition Roadstyle het aanbod aan digitale services en innovatieve rijhulpsystemen.

Meer lezen
THE i3DE BMW i3: MODELLEN & UITRUSTINGEN

RIJBEREIK, LADEN EN EFFICIËNTIE VAN DE BMW i3.

Sneller verder rijden. Met vreugdestroom en nul emissie.

De BMW i3 heeft alles om de uitdagingen van moderne mobiliteit eigentijds tegemoet te treden – en ze geruisloos te overtreffen. De accu kan aan een snellaadstation in ong. 45 minuten tot 80 procent opgeladen worden. Zijn intelligente energiebeheer maakt hem flexibel en uiterst efficiënt – zowel in het stadsverkeer als over lange afstanden.*
*De BMW i3 mag niet opgeladen worden met laadkabels die meer dan 30 meter lang zijn.
 

BMW i3s I01 2018 Fluid Black met accent BMWi Blau driekwart achteraanzicht voor garage met BMW Wallbox
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic driekwart achteraanzicht rijdend op secundaire weg

Rijbereik.

Zich verplaatsen was nog nooit zo eenvoudig: het toegenomen dagelijkse rijbereik van de BMW i3 bedraagt maximum 260 kilometer. De nieuwe krachtige accu levert de elektromotor nu nog meer energie. En u nog meer elektrisch rijplezier.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic opladend aan BMW Wallbox

Thuis opladen.

Thuis kunt u uw BMW i3 met de BMW Wallbox* Essential, de BMW Wallbox Plus of de BMW Wallbox Connect veilig, snel en comfortabel in ongeveer drie uur tot 80% van de laadcapaciteit opladen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het driefasige laadvermogen van de nieuwe BMW Wallbox* van 11 kW voor de BMW i3. Met de BMW installatieservice wordt uw BMW Wallbox door gekwalificeerde technici geïnstalleerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om groene stroom en zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken – om nog milieuvriendelijker op te laden. (*De Wallbox maakt een laadvermogen tot 22 kW mogelijk.)
Koppel laadt zijn BMW i3 op aan een openbaar laadstation I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic

Digital Charging Service.

Hoe kan ik mijn wagen overdag van stroom voorzien? En is mijn BMW wel op tijd opgeladen voordat ik moet vertrekken? Met de Digital Charging Service hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. De intelligente laadassistent zorgt ervoor dat het tanken van stroom via uw laadstation thuis, overdag of ’s nachts, of via het stopcontact volledig automatisch, efficiënt en vooral milieuvriendelijk verloopt. Voer in de BMW Connected App uw stroomtarieven, de gewenste vertrektijd en de laadmodus van uw voorkeur in. Aan de hand van deze informatie zorgt de Digital Charging Service ervoor dat uw BMW op de voordeligste momenten van stroom wordt voorzien en tijdig voor uw vertrek opgeladen is.* (*Is enkel mogelijk in combinatie met een BMW Wallbox.)
Koppel laadt zijn BMW i3 op aan een openbaar laadstation I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic

Publiek opladen.

Er zijn vele redenen om er met uw BMW i3 op uit te trekken – en al even veel gelegenheden om daarbij te tanken. Het praktische: met de BMW i3 kunt u aan openbare laadstations zowel met wisselstroom (AC) als met gelijkstroom (DC) opladen. Dat is flexibeler en stelt u in staat de wagen zo snel mogelijk op te laden. Want aan een openbaar DC-snellaadstation wordt de energie met een onveranderlijk sterke elektriciteitsstroom rechtstreeks aan de hoogspanningsaccu van de wagen toegevoerd. De BMW i3 kan zo in ong. 40 minuten tot 80% worden opgeladen. Als alternatief kunt u uw BMW i3 ook heel eenvoudig in ongeveer drie uur aan een AC-laadstation tot 80% opladen. Daardoor zijn de openbare AC-laadstations vooral geschikt voor langere parkeerperioden, bijvoorbeeld tijdens het shoppen.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

Met de nieuwe BMW Wallbox Essential, de BMW Wallbox Plus of de BMW Wallbox Connect laadt u snel, veilig en comfortabel op. De BMW Wallbox Connect biedt bovendien de mogelijkheid om groene stroom uit uw eigen zonne-installatie te gebruiken. Desgewenst monteert onze BMW installatieservice hem bij u thuis.

DUURZAAMHEID VAN DE BMW I3.

Laat niets weg. Geeft alles voor rijplezier zonder emissie.

De BMW i3 belichaamt een nieuwe houding tegenover mobiliteit. Die is gebaseerd op een totale aanpak, van de ontwikkeling over de productie tot de recyclage van de wagen. Vele van de materialen zijn van bijgroeiende grondstoffen gemaakt – en de BMW i3 wordt met 100% stroom uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. beter kan rijplezier niet aanvoelen.

Meer lezen
De duurzame kringloop van de BMW i3

DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is bij BMW i meer dan een woord. Het is het belangrijkste basisbeginsel. Daarom werd de volledige levenscyclus van de BMW i3 op het principe van maximaal behoud van de natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid afgestemd.

Meer lezen
Het innovatieve koetswerk van de BMW i3 lichtgewicht constructie Carbon

ONTWIKKELING.

Het volledige voertuigconcept werd van begin af voor elektrische mobiliteit ontwikkeld. Terwijl innovatieve aerodynamische ingrepen de luchtweerstand en het energieverbruik verlagen, sparen bijgroeiende en gerecycleerde materialen het milieu en vervangen ze traditionele materialen zoals kunststoffen.

Meer lezen
Windturbines

PRODUCTIE.

Bijzonder milieuvriendelijk: de voor de BMW i3 gebruikte koolstofvezels worden voor 100% met waterkracht geproduceerd. In de BMW fabriek in Leipzig wordt de BMW i3 voor 100% met windenergie geproduceerd. En voor zijn productie is in vergelijking met andere modellen van BMW slechts 50% van de energie nodig.

Meer lezen
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accent Frozen Grey metallic zijaanzicht met geopende deuren in het park

GEBRUIK.

In de BMW i3 rijdt u lokaal emissie-, geruis- en geurloos. Dat vermindert de luchtvervuiling in steden. Nog milieubewuster is het om met “groene stroom” op te laden of zelf stroom met zonnepanelen op te wekken. De ECO PRO-modus vergroot het rijbereik en vermindert het stroomverbruik.

Meer lezen
Gerecycleerde materialen van de BMW i3

RECYCLAGE.

De BMW i3 is voor 95% geschikt voor recyclage. De accumodules kunnen opnieuw worden gebruikt voor de opslag van zonne-energie. En de overtollige koolstofvezels kunnen opnieuw in het productieproces worden gebracht.

Meer lezen
BMW i3s Edition RoadStyle 2018 I01 Fluid Black met E-Copper-accenten driekwart vooraanzicht
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black met E-Copper-accenten zijdelingse voorkant met velg
BMW i3s Edition RoadStyle 2018 I01 Fluid Black met E-Copper-accenten driekwart achteraanzicht
BMW i3s Edition RoadStyle 2018 I01 interieur zetel met “Edition RoadStyle” stitching

BMW i3s EDITION ROADSTYLE.

Elektriserend rijplezier: de BMW i3s Edition RoadStyle vult het individuele karakter van de wagen aan met de bijzondere lakkleur Fluid Black met E-Copper-accenten, die de nierlijst, de luchtinlaten van de voorschort en de zijdrempels sieren. Imposante BMW 20" lichtmetalen velgen in dubbelspaakdesign in Jetblack en het zonnewerende glas onderstrepen de opvallende verschijning nog meer. Bij het instappen ontvangt de beperkte elektrische wagen u met hoogwaardige en duurzame materialen zoals de natuurledercombinatie Stellaric in Dalbergiabraun en houtoppervlakken in Eiche dunkel matt. Een bijzonder detail en een onmiskenbaar teken van de exclusieve Edition: de hoofdsteunen van de voorzetels zijn voorzien van de geborduurde Edition-benaming “Edition RoadStyle”.

RIJHULPSYSTEMEN & DIGITALE DIENSTEN VAN DE BMW i3.

Ondersteunt uw mobiliteit. Op nieuwe wegen en via alle kanalen.

Onderweg zijn en niets missen. Altijd up-to-date blijven. Precies dat biedt de BMW i3 met zijn talrijke digitale diensten en rijhulpsystemen. Geen wonder, tenslotte is hij de best in netwerk verbonden wagen van zijn segment. En staat zo als geen ander symbool voor ontspannen mobiliteit, waarin comfort en veiligheid samengaan.

Vrouw met zonnebril rijdt met een BMW i3

Amazon Alexa Car Integration.

“Alexa*, zet theezakjes op de boodschappenlijst.” “Alexa, speel een nummer af van Pink.” Met de Amazon Alexa Car Integration kunt u aan het stuur al even comfortabel gebruikmaken van de spraakservice van Amazon als u van thuis gewend bent. De antwoorden van Alexa worden ook als visuele feedback op het Control Display van uw wagen getoond. (*Amazon, Alexa en alle bijbehorende logo’s zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of de met haar gelieerde ondernemingen.)
Send to Car in de BMW Connected App op de smartphone

Send to Car.

U hebt een reisbestemming gevonden, wilt onmiddellijk vertrekken en geen tijd verliezen? Met Send to Car kan dat heel eenvoudig. Zoek naar interessante plaatsen, zoals uw favoriete restaurant of de volgende gewenste dagtrip, in de rubriek “Bestemmingen” van de BMW Connected App. Daar worden ook de dichtstbijzijnde laadpunten op uw route weergegeven. Vervolgens klikt u op “Start” of stuurt u de gegevens rechtstreeks naar het navigatiesysteem van uw BMW. Als u op “Start” hebt geklikt, start de navigatie automatisch zodra u instapt en de wagen via Bluetooth verbinding maakt met uw smartphone. Hebt u uw gewenste bestemming naar het navigatiesysteem gestuurd, dan vindt u het adres onder het menupunt “Berichten”. Van daaruit kunt u de routegeleiding onmiddellijk of op een later tijdstip activeren.
eDrive Remote Services in de BMW Connected App op de smartphone

Remote Services voor eDrive.

Is de laadstatus voldoende voor een ritje naar de stad, vind ik ter plekke een laadpaal? Met eDrive Remote Services kunt u dat comfortabel via de BMW Connected App op uw smartphone controleren. Bovendien kunt u vanop afstand de temperatuur regelen, de wagen vergrendelen of indien nodig het lichtsignaal bedienen om uw wagen bijvoorbeeld op een parkeerplaats te vinden.
Driving Assistant Pack Plus

Driving Assistant Pack Plus.

De uitrusting Driving Assistant Pack Plus zorgt voor duidelijk meer veiligheid en comfort. Ze omvat de bots- en personenwaarschuwing met City Braking Function, de Speed Limit Info, de cameragebaseerde Cruise Control, de Stop&Go functie en de Traffic Queue Assistant.
Park Assist Control Display BMW i3 interieur

Park Assist.

Park Assist vergemakkelijkt het inparkeren in parkeerplaatsen parallel met de rijweg. Geschikte parkeerplaatsen worden op het Control Display weergegeven en geselecteerd. Nadat de richtingaanwijzer geactiveerd is en de PDC-toets langdurig ingedrukt werd, neemt het systeem de bediening van de versnellingsbak, het stuur, het rijpedaal en de remmen over en parkeert het de wagen volautomatisch.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 13,1
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 359
  Autonomie in dagelijks verkeer in km: tot 260

  BMW i3s (120 Ah):
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 14,6–14,0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 330–345
  Autonomie in dagelijks verkeer in km: tot 260

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.