SNELLER VERDER RIJDEN. MET VREUGDE EN NUL EMISSIE.

Rijbereik, laden & efficiëntie van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

SNELLER VERDER RIJDEN. MET VREUGDE EN NUL EMISSIE.

Rijbereik, laden & efficiëntie van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

SNELLER VERDER RIJDEN. MET VREUGDE EN NUL EMISSIE.Rijbereik, laden & efficiëntie van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

De BMW i3 heeft alles om de uitdagingen van moderne mobiliteit eigentijds tegemoet te treden – en ze geruisloos te overtreffen. De accu kan aan een snellaadstation in ong. 45 minuten tot 80 procent opgeladen worden. Zijn intelligente energiebeheer maakt hem flexibel en uiterst efficiënt – zowel in het stadsverkeer als over lange afstanden.

Read more
BMW i

STERKER. LANGER. VERDER.

Zich verplaatsen was nog nooit zo eenvoudig: het toegenomen dagelijkse rijbereik van de BMW i3 bedraagt ruim 260 kilometer. De nieuwe krachtige accu levert de elektromotor nu nog meer energie. En u nog meer elektrisch rijplezier.

OVERAL SNEL EN EENVOUDIG OPLADEN.

Opladen was nog nooit zo gemakkelijk: de intelligente laadmogelijkheden van de BMW i3 zorgen voor flexibiliteit en comfort van het hoogste niveau. Met digitale services maakt u het laadproces overzichtelijker dan ooit – om het even of u uw wagen thuis of onderweg oplaadt.

 • Thuis opladen

  Wallbox Connect veilig, snel en comfortabel in ong. drie uur tot 80% van de laadcapaciteit opladen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het driefasige laadvermogen van de nieuwe BMW i Wallbox* van 11 kW voor de BMW i3. Met de BMW i installatieservice wordt uw BMW i Wallbox door gekwalificeerde technici geïnstalleerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om groene stroom en zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken – om nog milieuvriendelijker op te laden.

  * De Wallbox maakt een laadvermogen tot 22 kW mogelijk.

 • BMW Digital Charging Service: maakt opladen intelligent

  Zo intelligent en individueel kan opladen zijn: met de BMW Digital Charging Service (DCS) laadt u op basis van uw energietarief automatisch op de voordeligste ogenblikken. Dat spaart kosten uit en maakt het mogelijk om doelbewust duurzame energiebronnen te gebruiken. DCS regelt het laadproces zelfstandig en zorgt ervoor dat uw wagen op de gewenste vertrektijd volledig is opgeladen. Nog milieuvriendelijker laadt u op met zelfgeproduceerde stroom uit uw eigen zonne-installatie en de BMW i Wallbox Connect. DCS zorgt voor een duurzaam gebruik van hernieuwbare energiebronnen met volledige transparantie. Met de BMW Connected App is DCS heel eenvoudig met uw mobiele toestel te bedienen. In het BMW laadportaal krijgt u ook informatie over uw huidige laadplan en over de stroomhoeveelheid die al is opgeladen, en kunt u eenvoudig uw laadgeschiedenis exporteren.

 • Publiek opladen

  Er zijn vele redenen om er met uw BMW i3 op uit te trekken – en al even veel gelegenheden om daarbij te tanken. Het praktische: met de BMW i3 kunt u zowel aan openbare laadstations met wisselstroom (AC) als met gelijkstroom (DC) opladen. Dat is flexibeler en stelt u in staat de wagen zo snel mogelijk op te laden. Want aan een openbaar DC-snellaadstation wordt de energie met een onveranderlijk sterke elektriciteitsstroom rechtstreeks aan de hoogspanningsaccu van de wagen toegevoerd. De BMW i3 kan zo in ong. 45 minuten tot 80% worden opgeladen. Als alternatief kunt u uw BMW i3 ook heel eenvoudig in ongeveerdrie uur aan een AC-laadstation tot 80% opladen. Daardoor zijn de openbare AC-laadstations vooral geschikt voor langere parkeerperioden, bijvoorbeeld tijdens het shoppen.

CONNECTIVITY & RIJHULPSYSTEMEN.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,3–15,2
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 310–285
  Klantgerichte autonomie enkel op elektriciteit in km: tot 260

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,2–16,1
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 285–270
  Klantgerichte autonomie op elektriciteit in km: tot 260

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).