LAAT NIETS WEG. GEEFT ALLES VOOR RIJPLEZIER ZONDER EMISSIE.

Duurzaamheid van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

LAAT NIETS WEG. GEEFT ALLES VOOR RIJPLEZIER ZONDER EMISSIE.

Duurzaamheid van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

LAAT NIETS WEG. GEEFT ALLES VOOR RIJPLEZIER ZONDER EMISSIE.Duurzaamheid van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3s.

De BMW i3 belichaamt een nieuwe houding tegenover mobiliteit. Die is gebaseerd op een totale aanpak, van de ontwikkeling over de productie tot de recyclage van de wagen. Vele van de materialen zijn van bijgroeiende grondstoffen gemaakt – en de BMW i3 wordt met 100% stroom uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. beter kan rijplezier niet aanvoelen.

Read more
BMW i

DUURZAAMHEID VOLLEDIG DOORDACHT.

MET GRENZELOZE MEERWAARDE.

Duurzaamheid is bij BMW i meer dan een woord. Het is het belangrijkste basisbeginsel. Daarom werd de volledige levenscyclus van de BMW i3 op het principe van maximaal behoud van de natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid afgestemd.
Read more

ONTWIKKELING.

Het volledige voertuigconcept werd van begin af voor elektrische mobiliteit ontwikkeld. Terwijl innovatieve aerodynamische ingrepen de luchtweerstand en het energieverbruik verlagen, sparen bijgroeiende en gerecycleerde materialen het milieu en vervangen ze traditionele materialen zoals kunststoffen.
Read more

PRODUCTIE.

Bijzonder milieuvriendelijk: de voor de BMW i3 gebruikte koolstofvezels worden voor 100% met waterkracht geproduceerd. In de BMW fabriek in Leipzig wordt de BMW i3 voor 100% met windenergie geproduceerd. En voor zijn productie is in vergelijking met andere modellen van BMW slechts 50% van de energie nodig.
Read more

GEBRUIK.

In de BMW i3 rijdt u emissie-, geruis- en geurloos. Dat vermindert de luchtvervuiling in steden. Nog milieubewuster is het om met “groene stroom” op te laden of zelf stroom met zonnepanelen op te wekken. De ECO PRO-modus vergroot het rijbereik en vermindert het stroomverbruik.

Read more

RECYCLAGE.

De BMW i3 is voor 95% geschikt voor recyclage. De accumodules kunnen opnieuw worden gebruikt voor de opslag van zonne-energie. En de overtollige koolstofvezels kunnen opnieuw in het productieproces worden gebracht.
Read more

MATERIALEN MET TOEKOMST.

ONDERDELEN VAN NATUURVEZELS.

Zichtbaar milieuvriendelijk: het doorgedreven gebruik van kenaf vervangt kunststoffen op oliebasis en verlaagt het gewicht van de BMW i3, want kenafvezels wegen tot 30% minder dan gangbare materialen. Het wordt uit een malveplant gewonnen, die bovengemiddeld veel CO2 in zuurstof omzet.
Read more

ZETELS VAN 40% SCHEERWOL.

Een bijgroeiende grondstof met hoog comfort is de gecertificeerde scheerwol, die wordt gebruikt voor 40% van de zetelbekledingen van het interieurdesign Lodge. De luchtdoorlatende wolmengeling regelt de temperatuur tussen lichaam en zitvlak, zodat de zetels bij hoge temperaturen koel blijven.
Read more

DECORATIEVE LIJSTEN VAN EUCALYPTUSHOUT.

Eucalyptus voelt van nature zijdeachtig aan en heeft een natuurlijk poriënbeeld, zodat het oppervlak ongeveer 90% minder moet worden bewerkt dan bij gebruikelijke houtsoorten. Het gebruikte eucalyptushout in de decoratieve lijsten is afkomstig van plantages met FSC®-certificaat, dat garant staat voor een duurzame bosbouw.

Read more

100% MET OLIJFBLADEREN GELOOID LEDER.

Het leder van de BMW i3 is temperatuurmilderend en wordt voor 100% milieuvriendelijk met het natuurlijk extract van olijfbladeren gelooid. Zo behoudt het leder zijn natuurlijke glans. bij de olijfoogst blijven bovendien de olijfbladeren over als afval, dat nu zinvol kan worden gebruikt.

Read more

GREEN ENERGY.

De BMW i3 maakt het u heel eenvoudig om milieuzorg in het dagelijkse leven toe te passen – want tijdens het rijden worden er geen emissies uitgestoten. Dat vermindert de luchtvervuiling in steden en geeft u meer frisse lucht om te ademen. Als u “groene stroom” tankt of zelf met zonnecellen uw eigen stroom opwekt, bent u volkomen emissievrij onderweg. De ECO PRO-modus vergroot het rijbereik en vermindert het stroomverbruik aanzienlijk.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,3–15,2
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 310–285
  Klantgerichte autonomie enkel op elektriciteit in km: tot 260

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,2–16,1
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 285–270
  Klantgerichte autonomie op elektriciteit in km: tot 260

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).