VISIONAIR VANUIT ELK GEZICHTSPUNT.

Het design van de nieuwe BMW i3.

VISIONAIR VANUIT ELK GEZICHTSPUNT.

Het design van de nieuwe BMW i3.

VISIONAIR VANUIT ELK GEZICHTSPUNT.Het design van de nieuwe BMW i3.

De BMW i3 volgt geen enkele trend, hij is de uiting van een zelfbewuste levensstijl. Ontworpen in een progressieve designtaal, die aan de buitenkant helderheid en binnenin een loungesfeer uitstraalt. Voorzien van een luchtigheid die overtuigt met duurzame materialen en functionele details. Een wagen waarmee individualiteit de toon aangeeft.

Read more
BMW i

TIJDGEEST IN EEN MODERNE INTERPRETATIE.

DYNAMISCH RONDOM.

Het exterieur van de BMW i3 straalt al op het eerste gezicht sportiviteit uit. Korte overhangen en in twee kleuren gelakte oppervlakken geven het moderne design vorm. Het als optie verkrijgbare sportpakket maakt dit duidelijk met tal van details. Bijvoorbeeld met lichtmetalen velgen van 20" in Jetblack of Bicolor en met een grotere spoorbreedte om het zelfverzekerde sportieve karakter op indrukwekkende wijze op de weg over te brengen. De tien millimeter verlaagde sportophanging en de Aeroflap-drempels aan de zijkanten maken het dynamische uiterlijk compleet.

Read more

MET INGEBOUWDE RUIMTE VOOR ONTPLOOIING.

Het unieke gevoel van ruimte in de BMW i3 is al meteen zichtbaar met geopende Coach Doors. De open, uitnodigende constructie geeft de instap vorm en maakt het inladen eenvoudig en comfortabel. Zonder de veiligheid te verwaarlozen, want de beschermende functie van de B-stijl wordt door de gesloten deur overgenomen.

Read more

BOEIT MET EEN BLIK.

Dynamiek staat de BMW i3 op het gezicht geschreven. De standaard U-vormige LED-koplampen bevinden zich aan weerszijden van het handelsmerk: de gesloten nieren. Daaronder trekt de bumper de voorkant met grote designrichtingaanwijzers visueel uit in de breedte en verleent ze zo een uiterst krachtige expressie.

Read more

SPORTIVITEIT GEBUNDELD.

De spoilervormige achterbumper is 40 millimeter groter dan bij het vorige model en domineert de breedte van de achterkant. De op de glazen achterklep aangebrachte opschriften “eDrive” en “i3” zijn zo veel mogelijk naar buiten geplaatst en benadrukken de sportieve en stabiele stand nog meer. Kleuraccenten in BMW i Blau in het logo contrasteren met de kenmerkende Black Belt en brengen het sportieve karakter nog meer tot uiting.

Read more

DE ALGEMENE INDRUK LIGT IN HET DETAIL.

Uitgelezen accenten ronden het design af. Dat toont de BMW i3 in zijn puurste vorm. De A-stijlen en de dakstijlen in Schwarz hochglänzend met een lijst in mat chroom zijn voorbeelden van deze elegante details. Ze accentueren het innovatieve design van de wagen en verlenen hem een heel bijzondere elegantie.

Read more

STRALENDE PRÉSENCE.

Van de dagrijlichten over de richtingaanwijzers tot de dim- en grote lichten zijn alle functies van de koplampen uitgevoerd in energiebesparende LED-technologie. De LED Headlights zijn uitgerust met automatische lichthoogteregeling en verhogen de veiligheid ’s nachts en bij slecht weer met uitstekende verlichting en een lichtkleur die vergelijkbaar is met daglicht.

De als optie verkrijgbare LED-koplampen met uitgebreide functies omvatten een matrixmodule met dimlicht, groot licht en hoekverlichting.

Read more

BRENGEN DAGLICHT IN DE NACHT.

De LED-lichten aan de achterkant in typische BMW i U-Shape-look omvatten de achterlichten, de remlichten en de richtingaanwijzers. De lichten zorgen ook in slechte zichtomstandigheden voor een goede zichtbaarheid en lopen van de koetswerkflanken door tot in de glazen achterklep. Achteruitrijlichten, achterste mistlampen en reflectoren zijn in de bumper geïntegreerd.

Read more

HOE LICHTER, HOE DYNAMISCHER.

Als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie helpt het carbondak, dat uit met koolstofvezels versterkte kunststof (CFK) vervaardigd is, om het wagengewicht te verminderen en om de wagen een lager zwaartepunt te bezorgen. Dat leidt tot een grotere wendbaarheid en dynamiek in bochten en bij het accelereren en remmen.

Read more

DYNAMIEK VANUIT DE ONDERBUIK.

Het sportpakket onderstreept de dynamiek van de BMW i3. Het bestaat uit 20'' grote BMW i lichtmetalen velgen, dubbelspaak in Bicolor of als optie Jetblack met combinatie van verschillende bandentypes, een 10 mm verlaagde sportophanging, brede wielkastomlijstingen en Aeroflap-drempels aan de zijkanten, telkens in Schwarz glänzend.

Read more

UNIEK KARAKTER MET VELE FACETTEN.

Individualiteit kent vele uitingsvormen. Net als het moderne kleurenuniversum van de BMW i3, dat zes schitterende koetswerkkleuren omvat. Bijvoorbeeld elegant Imperialblau en krachtig Melbourne Rot, allebei met accent Frozen Grey metallic. Voor het eerst verkrijgbaar is de nobele kleur Jucarobeige. Bijpassende BMW lichtmetalen velgen van 19" en 20" met verschillende velgdesigns geven de vooruitstrevende verschijning extra meerwaarde.

BLIKSEMSNEL. EN BELADEN MET EMOTIE.

BLIKSEMSNEL. EN BELADEN MET EMOTIE.

   

RIJBEREIK, LADEN & EFFICIËNTIE.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 16,3–15,2
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 310–285
  Klantgerichte autonomie enkel op elektriciteit in km: tot 260

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (2):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 17,2–16,1
  Autonomie, elektrisch, in km (gecombineerd): 285–270
  Klantgerichte autonomie op elektriciteit in km: tot 260

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).