BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot voor kust

THE iX

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot voor kust

De nieuwe BMW iX.

THE iX De nieuwe BMW iX.

DE EERSTE BMW iX: PIONIER VAN EEN NIEUWE TIJD.

Ontstaan uit een visie. Gemaakt voor elektrische mobiliteit. De BMW iX bereikt dankzij de efficiënte BMW eDrive-technologie en zijn volledig elektrische vierwielaandrijving een buitengewoon rijbereik en een indrukwekkende acceleratie vanuit stilstand.&;nbsp;Het intelligente BMW Operating System 8 houdt zichzelf steeds up-to-date en kan volledig intuïtief bediend worden.

Meer lezen

VERGELIJK DE BMW iX xDRIVE40 EN BMW iX xDRIVE50.

BMW iX xDrive50

 • Meer dan 600 km* rijbereik
 • Van 0 tot 100 km/u in minder dan 5 seconden
 • Meer dan 120 km snel opladen in 10 minuten
BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 feiten

BMW iX xDrive40

 • Meer dan 400 km* rijbereik
 • Van 0 tot 100 km/u in minder dan 6 seconden
 • Meer dan 90 km snel opladen in 10 minuten
BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive40 feiten
 • BMW iX xDrive50
 • BMW iX xDrive40

WEES BIJ DE EERSTEN.

Kies nu al uw favoriete bestelmogelijkheid voor een van de eerste BMW’s iX. Uw BMW Partner zal hiervoor contact met u opnemen. Of registreer u om exclusief nieuws over de BMW iX te ontvangen.

Meer lezen

MEER DAN 600 KM* RIJBEREIK.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot op de weg rijdend rijbereik

Met een rijbereik van meer dan 600 km* is de BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: 400 km*) perfect geschikt voor zowel de stad als lange afstanden en dus een wagen voor elke dag. Dankzij zijn uiterst efficiënte constructie heeft hij uitstekende aerodynamische eigenschappen. Dat blijkt ook uit zijn lage energieverbruik van minder dan 21 kW/u en zijn uitstekende Cx-waarde van slechts 0,25, die in zijn voertuigsegment ongeëvenaard is.

MEER DAN 500 PK*.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot op de weg rijdend performance

De BMW iX biedt met twee krachtige elektromotoren en de elektrische vierwielaandrijving BMW xDrive superieure elektrische prestaties: een vermogen van meer dan 500 pk* versnelt de BMW iX xDrive50 in minder dan 5 seconden van 0 tot 100 km/u (BMW iX xDrive40: meer dan 300 pk*; 0–100 km/u in 6 seconden). Het meteen beschikbare koppel en de traploze acceleratie vanuit stilstand laten de BMW iX heel precies en spontaan op elke beweging van het gaspedaal reageren. Tegelijkertijd vertoont de SAV een opvallend superieur en typisch elektrisch rijgedrag.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV laadtijd

120 KM RIJBEREIK IN MINDER DAN 10 MINUTEN.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot aan een BMW Wallbox opladen laden

Met een laadvermogen tot 200 kW (BMW iX xDrive40: tot 150 kW) laadt u de accu van de BMW iX aan openbare snellaadstations in minder dan 40 minuten van 10 tot 80% van de totale capaciteit op. Thuis kunt u uw BMW iX xDrive50 eenvoudig aan uw BMW Wallbox met maximaal 11 kW in minder dan 11 uur weer tot 100% opladen (BMW iX xDrive40: in minder dan 8 uur). De BMW Flexible Fast Charger voor thuis opladen, de Mode 3-laadkabel voor publiek opladen en de BMW Charging-kaart als toegang tot het openbare laadnetwerk van BMW Charging tegen aantrekkelijke voorwaarden zijn al in de levering inbegrepen.

DESIGN OPNIEUW UITGEVONDEN.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot zijaanzicht exterieur

Grote vlakken met spaarzame karaktervolle lijnen verlenen de BMW iX zijn unieke monolithische vorm. Elk detail past naadloos in de moderne vormtaal en geeft de indruk alsof de wagen als uit één stuk is gemaakt. Deze aerodynamisch uiterst efficiënte vormgeving van de vlakken is samen met specifieke kenmerken zoals de naar achteren toe smaller wordende venstervorm aan de zijkant, de “Streamflow”, in belangrijke mate verantwoordelijk voor de uitstekende Cx-waarde van slechts 0,25. Voor het eerst heeft een BMW SAV vlakke deurgrepen en frameloze deuren, die zijn pioniersgeest op het eerste gezicht duidelijk maken.

SHY TECH-CONTEPT.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iX xDrive50 Aventurinrot vooraanzicht BMW nieren Shy Tech

Het Shy Tech-concept stelt de passagiers centraal en plaatst de moderne technologie in de BMW iX op de achtergrond, tot ze nodig of expliciet gewenst is. Deze onzichtbare intelligentie is in vele details aan buiten- en binnenkant zichtbaar: bijvoorbeeld in de nieren, die als intelligentievlak fungeren en de cameratechniek, radarfuncties, uiterst moderne sensortechniek en verwarmingselementen herbergen. Of in de onzichtbaar ingebedde luidsprekers van het audiosysteem en het gereduceerde toetsconcept in het interieur.

Highlights in het exterieurdesign van de BMW iX.

BMW iX elektrische SUV Aventurinrot i20 vooraanzicht

Frontdesign.

De voorkant van de BMW iX kreeg een nieuwe interpretatie in toekomstgerichte stijl. Vooral de verticale BMW nieren onderstrepen in combinatie met de smalste dubbele koplampen die ooit door BMW in serie werden vervaardigd, de vooruitstrevende verschijning van de SAV.
BMW iX elektrische SUV Aventurinrot i20 zijaanzicht

Zijaanzicht.

De grote rechthoekige contouren rond de wielkasten zetten de wielen zelfbewust in het middelpunt en doen denken aan de eerste BMW X-modellen. De vlakke deurgrepen, de frameloze deuren en de naar de achterkant smaller wordende venstervorm, de “Streamflow”, zijn harmonieus in het uiterlijk geïntegreerd en zorgen voor moderniteit.
BMW iX elektrische SUV Aventurinrot i20 achteraanzicht

Design van de achterkant.

Grote vlakken, de smalste achterlichten van de BMW Group en de naadloos geïntegreerde achterklep zorgen voor een moderne présence. De grote diffusorelementen optimaliseren de aerodynamische eigenschappen en verbeteren samen met de vlakke onderkant het rijbereik.

LIEVELINGSPLEK OP WIELEN.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV interieur Suite leder Castanea

Het interieur van de BMW iX is een unieke plek om te ontspannen met een architectuur die aanleunt bij het moderne interieurdesign. Zijn elementen, zoals het vlakke instrumentenbord, het daarop geplaatste grote BMW Curved Display of de slanke zetels, lijken met hun waardevolle kleur- en materiaalkeuze op meubelstukken. De vrijstaande zwevende middenconsole, het ontbreken van een middentunnel en het grootste ooit in een BMW ingebouwde panoramisch doorschijnend schuifdak creëren een indrukwekkend gevoel van ruimte, dat uitnodigt om te ontspannen.

BMW iDRIVE.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV BMW iDrive Controller interieur Suite cockpit

De nieuwe BMW iDrive dompelt u onder in een volledig nieuwe holistische interieurervaring en communiceert voor het eerst op een natuurlijke en emotionele manier met uw BMW. Maak kennis met uw intelligente digitale assistent, die op uw stem en uw gebaren reageert en uw verblijf in de BMW iX zo aangenaam mogelijk maakt. Naast de haptische bedieningsinterface van BMW iDrive bedient u het volledige infotainmentsysteem van uw BMW iX natuurlijker dan ooit.

Highlights in het interieurdesign van de BMW iX.

BMW iX i20 elektrische SUV cockpit interieurdesign Suite Castanea

Gereduceerd interieurdesign.

Het interieurdesign wordt gekenmerkt door moderniteit en beperking tot de essentie, bijvoorbeeld de weergave- en bedieningselementen. Als centraal bedieningselement is de iDrive Controller met look in glas op de middenconsole omgeven door een hoogwaardig bedieningspaneel van FSC-gecertificeerd hout. Dat vervangt conventionele toetsen door actieve haptiek en aanraakbediening voor de keuze van de iDrive-menu's.
BMW iX i20 elektrische SUV achtercompartiment interieurdesign Suite Castanea

Loungezetels achterin.

Door het wegvallen van de middentunnel en de homogene overgang van de zetels aan de zijkanten in de deurbekleding biedt de zitbank achteraan veel ruimte en een ontspannen loungesfeer. Als optie beschikken ook de achterzetels over zetelverwarming en in de hoofdsteunen geïntegreerde 3D-luidsprekers. De leuning van de achterbank kan in de verhouding 40: 20: 40 gedeeld worden, zodat de bagageruimte kan worden uitgebreid.
BMW iX i20 elektrische SUV panoramisch doorschijnend schuifdak interieur

Panoramisch doorschijnend schuifdak.

Het doorlopende panoramisch doorschijnend schuifdak Sky Lounge zorgt voor een royaal gevoel van ruimte en een ontspannen loungesfeer in het interieur. Het kan elektrochromatisch donkerder gemaakt worden voor meer privacy en biedt de passagiers dankzij het ontbreken van een binnenhemel nog meer hoofdruimte en een moderne sfeer.
BMW iX i20 elektrische SUV BMW Curved Display interieur

BMW Curved Display.

Het voor het eerst in serie ingebouwde BMW Curved Display wordt als centraal weergave- en bedieningselement het volledig digitale podium in de BMW iX. Het 12,3" informatiedisplay versmelt met het 14,9" Control Display tot een enkele weergave-eenheid en ziet eruit als een vrij zwevende fotolijst op het instrumentenbord.

BELEEF DE BMW iX IN DE VIDEO.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV video

GLOBAAL DUURZAAMHEIDSCONCEPT.

BMW iX i20 2021 elektrische SUV interieur Suite duurzaamheid

Dankzij het doorgedreven duurzaamheidsconcept is de uitstoot van broeikasgassen van de BMW iX over de hele levenscyclus 45% lager dan bij een even krachtige SAV met dieselmotor. De reden hiervoor is o.a. het gebruik van uitsluitend hernieuwbare energiebronnen tijdens de productie en het gebruik van natuurlijke en gerecycleerde materialen in het interieur. Voorbeelden zijn het natuurlijk met olijfbladeren gelooide leder Castanea of de 100% van Econyl vervaardigde voetmatten.

STROOMVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.


* gemeten volgens de WLTP-testcyclus

BMW iX xDrive40(1):
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 20
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

BMW iX xDrive50(1):
Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): minder dan 21
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

De gegevens voor de wagens aangeduid met (1) zijn voorlopig.

De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.

Meer lezen

Stroomverbruik en CO2-emissie.

 • * gemeten volgens de WLTP-testcyclus

  BMW iX xDrive40⁽¹⁾:
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 19,5 – 22,0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

  BMW iX xDrive50⁽¹⁾:
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 20,0 – 22,5
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

  De gegevens voor de wagens aangeduid met ⁽¹⁾ zijn voorlopig.

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.