DE NIEUWE BMW iX: PIONIER VAN EEN NIEUWE TIJD.

Ontstaan uit een visie. Gemaakt voor elektrische mobiliteit. De BMW iX haalt dankzij de efficiënte BMW eDrive-technologie en zijn elektrische vierwielaandrijving een buitengewoon rijbereik en een indrukwekkende acceleratie vanuit stilstand. De gereduceerde vormtaal verleent hem een moderne en expressieve uitstraling. Ondertussen zorgt de hoogwaardige luxueuze sfeer gecombineerd met de modernste technologieën voor maximaal comfort op de vijf zitplaatsen in het ruime interieur. Ontdek uw persoonlijke lievelingsplek op wielen – de BMW iX.

Meer info

DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW iX.

BMW iX Aventurinrot i20 driekwart zijaanzicht exterieur

MONOLITHISCH EXTERIEURDESIGN.

BMW iX i20 cockpit interieur

MEER RUIMTE VOOR LEVENSKWALITEIT:

BMW iX Kaschmirsilber i20 vooraanzicht op de weg

MEER DAN 600 KM* RIJBEREIK.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vogelperspectief op de weg

ELEKTRISCH RIJPLEZIER.

BMW iX Aventurinrot i20 driekwart zijaanzicht exterieur

MONOLITHISCH EXTERIEURDESIGN.

Grote oppervlakken en een minimalistisch design verlenen de BMW iX zijn karaktervolle présence.

BMW iX i20 cockpit interieur

MEER RUIMTE VOOR LEVENSKWALITEIT:

Een hoogwaardige luxueuze sfeer, gecombineerd met de modernste technologieën, verleent de BMW iX een ongekend gevoel van ruimte en maakt hem tot uw nieuwe lievelingsplek.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vooraanzicht op de weg

MEER DAN 600 KM* RIJBEREIK.

Ontworpen voor lange afstanden en gebouwd voor elektrische mobiliteit – de BMW iX zet dankzij zijn elektrische vierwielaandrijving met een rijbereik van meer dan 600 km* nieuwe maatstaven op het vlak van dagelijkse bruikbaarheid.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vogelperspectief op de weg

ELEKTRISCH RIJPLEZIER.

Twee uiterst efficiënte BMW elektromotoren katapulteren de BMW iX met een traploze acceleratie en meer dan 500 pk meteen vrijwel geruisloos in minder dan vijf seconden van 0 tot 100 km/u.

BMW iX i20 video

"De BMW Group streeft er voortdurend naar om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is een centraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. En de BMW iX brengt deze aanpak in een bijzonder geconcentreerde vorm tot uitdrukking."


Oliver Zipse, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG

Meer info

MONOLITHISCH DESIGN.

Het exterieurdesign van de nieuwe BMW iX.

Het gezicht van een nieuwe generatie. Voor het designconcept van de BMW iX wilden we de volgende stap zetten en daarvoor een volledig nieuwe designtaal creëren – expressief, maar niet overladen. Intelligent, maar niet ingewikkeld. Kortom: een design dat op het eerste gezicht een nieuwe vorm van echt rijplezier symboliseert. Het resultaat is de toekomstgerichte SAV met zijn iconische monolithische vorm, karaktervolle details en intelligente Shy Tech-kenmerken: de nieuwe BMW iX.
BMW iX i20 exterieurdesign video
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht met model
Het monolithische design met spaarzame maar heldere lijnen geeft blijk van karakter en komt modern voor de dag. De BMW iX ziet er krachtig en tegelijkertijd clean en elegant uit.
Domagoj Dukec – hoofd BMW Design
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand
BMW iX i20 Kaschmirsilber driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht stilstaand
BMW iX i20 exterieurdesign video
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht met model
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand
BMW iX i20 Kaschmirsilber driekwart achteraanzicht stilstaand
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht stilstaand

MY FAVOURITE SPACE.

Het interieurdesign van de nieuwe BMW iX.

In een symbiose van hightech en ontspanning ontstaat een ruimte vol levenskwaliteit. Laat u fascineren door het interieur van de BMW iX. Zijn edele minimalisme en de modernste Shy Tech-kenmerken zorgen in combinatie met het panoramisch doorschijnend schuifdak voor een uniek gevoel van ruimte, dat van reizen een volledig nieuwe ervaring maakt. Met zijn duidelijke vormtaal, hoogwaardige materialen en de modernste technologie wordt het interieur uw absolute lievelingsplek.
BMW iX i20 interieurdesign video
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea
We hebben de BMW iX van binnen naar buiten vormgegeven. Een modern, huiselijk en gereduceerd interieurdesign met een royaal ruimtegevoel vonden we heel belangrijk.
Domagoj Dukec – hoofd BMW Design
BMW iX i20 interieurdesign Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 achterzetels Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign video
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 interieurdesign Loft Stonegrey
BMW iX i20 interieurdesign Suite Castanea
BMW iX i20 achterzetels Loft Stonegrey

UNIEKE LIEFDE VOOR HET DETAIL.

Shy Tech en de modernste technologieën in de nieuwe BMW iX.

Met zijn design, zijn luxueuze loungesfeer in het interieur en innovatieve Shy Tech-kenmerken is de BMW iX als lokaal emissievrije wagen een belevingsruimte voor comfortabele mobiliteit in het dagelijkse leven en op reis. Het Shy Tech-concept stelt de inzittenden centraal en laat de technologie daarbij op de achtergrond treden tot wanneer ze nodig is: een onzichtbare intelligentie die in heel bijzondere en unieke details in de hele BMW iX terug te vinden is.

BMW iX Aventurinrot en Kaschmirsilber i20 vogelperspectief met model
BMW iX Aventurinrot i20 driekwart achteraanzicht

Monolithische vorm.

Grote gevormde oppervlakken, krachtige verhoudingen en innovatieve details die perfect in het koetswerk geïntegreerd zijn, zorgen voor een minimalistisch designkarakter en het iconische, monolithische uiterlijk van de BMW iX.
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht

Gereduceerde oppervlakken.

De krachtige présence van de BMW iX wordt in de verf gezet door royaal gemodelleerde en helder gestructureerde vlakken en het minimalistische gebruik van precieze karakterlijnen. Dat zorgt voor een moderne uitstraling en onderstreept het monolithisch gevormde koetswerk.
BMW iX Aventurinrot i20 vooraanzicht

Frontdesign.

De voorkant van de BMW iX kreeg een nieuwe interpretatie in toekomstgerichte stijl en verschaft hem een expressieve présence. Vooral de verticale BMW nieren onderstrepen in combinatie met de smalste dubbele koplampen die ooit door BMW in serie werden vervaardigd, de vooruitstrevende verschijning van de SAV.
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht

Zijaanzicht.

Het zijaanzicht van de BMW iX: dynamische SAV-proporties gekenmerkt door heldere vlakken zonder karakterlijnen. De grote rechthoekige contouren rond de wielkasten zetten de wielen zelfbewust in het middelpunt en doen denken aan de eerste BMW X-modellen. De buitenspiegels, de deuropeners en de naar de achterkant smaller wordende venstervorm, de “Streamflow”, zijn harmonieus in het uiterlijk geïntegreerd.
BMW iX Kaschmirsilber i20 achteraanzicht

Design van de achterkant.

De achterkant van de BMW iX belichaamt het exterieurdesign in zijn puurste vorm: minimalistisch en expressief. Grote vlakken, de smalste achterlichten van de BMW Group en de naadloos geïntegreerde achterklep zorgen voor een moderne présence. De grote diffusorelementen optimaliseren de aerodynamica en verbeteren samen met de vlakke onderkant het rijbereik.
BMW iX Aventurinrot i20 driekwart vooraanzicht

Sportpakket.

Het Sportpakket geeft een extraverte nieuwe interpretatie aan de minimalistische designtaal: in tegenstelling tot de lakkleur is het onderste deel van de wagen over de hele breedte in Schwarz hochglänzend uitgevoerd. Sportieve details zoals de dynamische trapeziumvorm van de centrale elementen benadrukken het expressieve design van de voorkant.
BMW iX i20 zetels interieurdesign Suite Castanea

Uw lievelingsplek op wielen.

Het interieur van de BMW iX valt op door zijn open en luchtig ruimtegevoel. De sfeer in het hele interieur wordt gekenmerkt door een edel minimalisme en creëert extra beenruimte door het weglaten van een middentunnel, zowel voor- als achterin. De vrijstaande, zwevende middenconsole lijkt bijna op een canapétafeltje van een luxueus boetiekhotel.
BMW iX i20 cockpit interieurdesign Suite Castanea

Gereduceerd interieurdesign.

Het interieurdesign wordt gekenmerkt door maximale vereenvoudiging en door de beperking van toetsen waar ze niet nodig zijn. In de heldere en naadloze middenconsole vervangen sensorvlakken conventionele toetsen, terwijl de iDrive Touch Controller in hoogwaardige look in glas doorzichtig werd vormgegeven. Net als de nieuw ontworpen elegante tuimelschakelaar om de versnelling te kiezen.
BMW iX i20 achtercompartiment interieurdesign Suite Castanea

Loungezetels achterin.

De achterbank is ontworpen voor drie passagiers en biedt maximaal comfort. De zetels beschikken allemaal over hoofdsteunen en kunnen optioneel worden verwarmd en uitgerust met geïntegreerde luidsprekers. Bovendien kan de rugleuning van de achterbank in een verhouding van 40: 20: 40 gedeeld worden en zo de grote bagageruimte groter maken.
BMW iX i20 panoramisch doorschijnend schuifdak interieur

Panoramisch doorschijnend schuifdak.

Het doorlopende panoramisch doorschijnend schuifdak Sky Lounge zorgt voor een open gevoel van ruimte en een ontspannen loungesfeer in het interieur. Het kan elektrochromatisch donkerder gemaakt worden om te beschermen tegen direct zonlicht en biedt dankzij het ontbreken van een binnenhemel nog meer hoofdruimte voor alle passagiers.
BMW iX i20 bekleding interieurdesign Loft Stonegrey

Moderne materialen.

Een bijzondere samenstelling van materiaal- en kleurpatronen onderstreept het uiterst moderne interieur van de BMW iX. De asymmetrische, diagonale vormgeving, de buitengewone stiksels en extra contrasterende siernaden zorgen voor een sfeer die doet denken aan een luxueus boetiekhotel.
BMW iX i20 BMW Curved Display interieur

BMW Curved Display.

Het voor het eerst in serie ingebouwde BMW Curved Display wordt als centraal weergave- en bedieningselement het volledig digitale podium in de BMW iX en zorgt voor een innovatieve vorm van oriëntatie op de bestuurder. Het 12,3" informatiedisplay versmelt met het 14,9" Control Display tot een enkele weergave-eenheid en ziet eruit als een moderne fotolijst op het instrumentenbord.
BMW iX i20 stuur interieur

Hexagonaal stuur.

Met zijn op de racesport geïnspireerde geometrie optimaliseert het eerste hexagonale stuur van BMW het instap- en zitcomfort en het gezichtsveld op alle belangrijke rij-informatie. Nieuw vormgegeven multifunctionele toetsen met hoogwaardige look in glas zorgen voor een uiterst intuïtieve bediening. Ook is een als optie verkrijgbare stuurverwarming beschikbaar, voor het eerst drietraps.
BMW iX i20 zetels interieurdesign Loft Stonegrey

Zetels voor bestuurder en voorpassagier.

De BMW iX is standaard uitgerust met nieuw ontwikkelde zetels, die voor een maximaal ontspannen zithouding en een loungesfeer zorgen. Als optie worden voor het eerst luidsprekers en een shaker voor 4D-sound in de zetelconstructie geïntegreerd, die voor een bijzonder intense geluidservaring zorgen.
BMW iX i20 intelligente nieren voorkant close-up

Intelligente nieren.

Omdat de elektrische aandrijving van de BMW iX slechts een beperkte toevoer van koellucht vereist, zijn de BMW nieren volledig gesloten en vormen ze een intelligentievlak. Cameratechniek, radarfuncties, ultramoderne sensortechniek en hun reinigingssystemen en verwarmingselementen zijn hier ondergebracht.
BMW iX i20 BMW logo motorkap close-up

BMW logo op de motorkap.

Via het BMW logo vooraan kan het sproeiwater van de sproeierinstallatie bijzonder schoon en gemakkelijk worden bijgevuld. Het kan met een korte druk geopend worden en na het vullen weer dichtgeklapt worden.
BMW iX i20 achteruitrijcamera close-up

Achteruitrijcamera.

De achteruitrijcamera is onopvallend geïntegreerd in de zwarte krans van het BMW logo aan de achterkant van de wagen. De cameralens wordt automatisch gereinigd met een watersproeisysteem dat eveneens direct in het logo geïntegreerd is en indien nodig uitschuift.
BMW iX i20 luidsprekers close-up

Luidsprekers.

De luidsprekerschermen van het Surround Sound System zijn onzichtbaar achter de stof van de deurbekledingen en direct in de hoofdsteunen geïntegreerd en bieden een unieke klankervaring.
BMW iX i20 cockpit close-up

BMW Head-Up Display.

De projector van het BMW Head-Up Display is voor het eerst vlak, frameloos en daardoor bijna onzichtbaar in het oppervlak van het instrumentenbord geïntegreerd.

FEITEN OVER DE NIEUWE BMW iX.

 • 01 Meer dan 600 km actieradius
 • 02 Elektrische vierwielaandrijving met twee elektrisch aangedreven assen en meer dan 500 pk (370 kW)
 • 03 In minder dan 5,0 seconden van 0 naar 100 km/h
 • 04 Meer dan 120 km opladen in 10 minuten
 • 05 Snelladen van 10-80% in minder dan 40 minuten
BMW iX Kaschmirsilber i20 zijaanzicht stilstaand

EEN NIEUWE DIMENSIE VAN PRAKTISCH GEBRUIKSGEMAK.

De BMW iX ontketent een revolutie in het segment van premium SAV's. Met een actieradius van meer dan 600 km* is hij bij uitstek geschikt voor zowel de dagelijkse ritten als lange afstanden. Deze topprestaties worden mogelijk gemaakt door zijn unieke gewichtbesparende carrosserieconcept, dat is gerealiseerd dankzij onze jarenlange ervaring met lichtgewicht constructies en innovatieve materialen zoals aluminium, staal en carbon.

INDRUKWEKKENDE PRESTATIES VAN DE BMW iX.

BMW iX Kaschmirsilber i20 vooraanzicht op de weg

Innovatieve aandrijving.

De BMW eDrive-technologie van de vijfde generatie omvat naast twee elektromotoren de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de laadtechnologie van de BMW iX. De beide krachtige elektromotoren verlenen de BMW iX in combinatie met een elektrische vierwielaandrijving een uiterst efficiënt krachtpotentieel: meer dan 500* pk en een geruisloze acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan vijf seconden tillen de BMW iX naar het sportwagenniveau.  

BMW iX Kaschmirsilber i20 vogelperspectief op de weg

Efficiënt rijcomfort.

Het individueel instelbare recuperatiesysteem zorgt in combinatie met de adaptieve luchtvering op 2 assen niet alleen voor een groter rijbereik, maar geeft de bestuurder de mogelijkheid om het rijgedrag van de BMW iX naar wens zelf te bepalen. Sportief, gericht op het rijbereik of comfortabel – met als summum de “One-Pedal-Feeling”, waarbij de wagen bij het loslaten van het gaspedaal zelfstandig remt en het typisch zwevende gevoel van elektrisch rijden met zich meebrengt.  

BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart vooraanzicht
BMW iX Kaschmirsilber i20 driekwart zijaanzicht stilstaand

INNOVATIEVE AERODYNAMICA VAN DE BMW iX.

De BMW iX brengt het principe “Form follows Function” in de praktijk in elke millimeter van zijn dynamische design. Dat is vooral te zien aan het gladde koetswerk met zijn naar achteren geplaatste passagierscompartiment en gereduceerde voegen en aan de vlakke onderkant. In combinatie met de gesloten voorkant, de diffusor achteraan en buitengewone details zoals de vlak ingebedde deurgrepen of de in de venstergootlijsten geïntegreerde buitenspiegels bereikt de BMW iX een uitstekende Cx-waarde van slechts 0,25. Zo combineert hij rijbereik en efficiëntie met innovatief SAV-design.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

 • * gemeten volgens de WLTP-testcyclus

  BMW iX(1):
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): minder dan 21
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 0

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (1) zijn voorlopig.

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

  De waarden werden reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.