BMW 8 Series Gran Coupé, side shot while driving, Inspire G16

THE 8

BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

Waar dynamiek en luxe samenkomen, ontstaat iets unieks: de BMW 8 Reeks Gran Coupé is een adembenemende sportwagen met vier deuren en een royaal gevoel van ruimte. Zijn design is esthetiek in haar meest meeslepende vorm. Het bepaalt een volledig nieuwe designtaal voor luxueuze sportwagens en straalt tomeloze kracht en indrukwekkende wendbaarheid uit. De BMW 8 Reeks Gran Coupé lost deze compromisloos sportieve belofte op elke meter asfalt in. Zodra de temperamentvolle motor de toerenteller in de hoogte jaagt, stijgt ook de hartslag van de passagiers. Op alle vier plaatsen – in een onweerstaanbaar exclusieve en tegelijk indrukwekkend sportieve sfeer.


BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8-11,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246-252

Meer lezen
THE 8BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  SPORTIVITEIT IN NIEUWE TOPVORM

  DE HIGHLIGHTS VAN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, sportwagendesign G16

  SPORTIEF ZONDER COMPROMISSEN

  HET EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  Dynamische sportcoupé met karakter: de designtaal van de BMW 8 Reeks Gran Coupé vormt met haar meeslepende esthetiek een nieuwe interpretatie van de luxueuze sportwagen. Van de atletische voorkant over het vloeiende coupésilhouet tot de opvallend vormgegeven achterkant: dit adembenemende design met zijn precieze contouren en krachtige proporties zorgt voor sensatie vanaf het eerste moment.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, rijdynamiek G16

  KRACHTIGE WENDBAARHEID

  SPORTWAGENPERFORMANCE IN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  De krachtige BMW TwinPower Turbo benzinemotoren van de BMW 8 Reeks Gran Coupé en de perfect op elkaar afgestemde aandrijvings- en ophangingscomponenten zorgen voor onvergetelijke rijervaringen. Want deze sportwagen is snel, krachtig en uiterst wendbaar, reageert absoluut zelfverzekerd in elke rijsituatie en beschikt steeds over reserves. Stadsverkeer, snelweg of bochtenwerk: de BMW 8 Reeks Gran Coupé heeft op alles een antwoord – en dat garandeert maximaal rijplezier.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, design interieuruitrusting G16

  RIJPLEZIER TOT DE VIERDE MACHT

  SPORTIEF RIJDEN VOOR VIER PASSAGIERS IN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  In de BMW 8 Reeks Gran Coupé genieten vier inzittenden van ultiem rijplezier. Want hier zitten de twee passagiers op de uiterst ruime achterbank in bijzonder comfortabele, afzonderlijke lederen zetels. Die bieden een aangenaam omhullend zitgevoel en zorgen voor een uitstekende zijdelingse ondersteuning, zelfs bij een dynamische rijstijl en in scherpe bochten, en een hogere hartslag op elk van de vier zitplaatsen.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, panoramisch doorschijnend schuifdak G16

  ROYALE SFEER

  HET RUIMTEAANBOD IN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  Achteraan in de BMW 8 Reeks Gran Coupé genieten twee volwassenen van een indrukwekkende hoofd- en beenruimte en een royaal plaatsaanbod. Zo zijn ook op lange reizen maximaal comfort en volledige ontspanning gegarandeerd. Het als optie verkrijgbare panoramisch doorschijnend schuifdak versterkt deze ruimtelijke ervaring en het gevoel van vrijheid nog extra door unieke uitzichten en een in licht badende sfeer.

  De BMW 8 Reeks Gran Coupé belichaamt de fascinatie voor auto’s in haar meest exclusieve en sportieve vorm. Hier ontmoeten buitengewone dynamiek en moderne luxe elkaar.
  Domagoj Dukec, hoofd BMW Design
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, design luxesportwagen

  MEESLEPENDE ESTHETIEK TOT DE VIERDE MACHT

  MEESLEPENDE ESTHETIEK TOT DE VIERDE MACHT

  De BMW 8 Reeks Gran Coupé is een indrukwekkende sportwagen met vier deuren die voor een revolutie zorgt in de designtaal van deze klasse. De gespierde en precieze contouren van de motorkap verwijzen naar het indrukwekkende potentieel eronder. Het gemodelleerde vlakkenspel van de flanken fascineert net als het consequente coupésilhouet. Dat vloeit over in een opvallende achterkant met gespierde schouders die al in stilstand tomeloze kracht aangeeft. De achterruit is ingebed tussen twee vinnen die in de achterklep uitmonden – een exclusief detail dat anders enkel van met de hand gemaakte wagens bekend is.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, design luxesportwagen
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, vrijheid achterin

  ABSOLUTE BEWEGINGSVRIJHEID

  ABSOLUTE BEWEGINGSVRIJHEID

  De BMW 8 Reeks Gran Coupé biedt achterin een verrassend royale ruimte die u van een sportwagen niet zou verwachten. Een lange wielbasis en een verhoogde daklijn creëren een uiterst comfortabele hoofd- en beenruimte voor de achterste passagiers. Comfortabeler kunt u in een luxueuze sportcoupé niet reizen.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, vrijheid achterin
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, sportwagenkarakter achterin

  INTERIEURRUIMTE VAN TOPKLASSE

  INTERIEURRUIMTE VAN TOPKLASSE

  De achterpassagiers van de BMW 8 Reeks Gran Coupé zitten in mooi beklede, uiterst comfortabele en afzonderlijke lederen zetels met een sportief karakter. Die bieden de passagier een aangenaam, omsluitend zitgevoel en daardoor een uitstekende zijdelingse ondersteuning, zelfs bij een dynamische rijstijl. Zo wordt elke rit op de achterbank een indrukwekkende rijervaring.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, sportwagenkarakter achterin
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, panoramisch doorschijnend schuifdak met grote glasoppervlakken

  LICHT. LUCHT. LUXE

  LICHT. LUCHT. LUXE

  Het optionele panoramisch doorschijnend schuifdak in de BMW 8 Reeks Gran Coupé biedt geopend frisse lucht en zorgt ook gesloten voor een sfeer met veel licht en een nog luxueuzer gevoel van ruimte. Het opent en sluit volledig automatisch en is uitgerust met schuif- en kantelfunctie. Bovendien kan bij krachtige zonnestraling het geïntegreerde zonnescherm traploos elektrisch worden gesloten.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, panoramisch doorschijnend schuifdak met grote glasoppervlakken

  INDIVIDUELE LUXE MET SPORTIEF KARAKTER

  INTERIEURHIGHLIGHTS VAN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  Het interieurdesign van de BMW 8 Reeks Gran Coupé straalt individuele luxe uit in elk detail, het ene nog mooier dan het andere, en is tegelijkertijd een duidelijk engagement voor ambitieuze sportiviteit. De hoogwaardige lederen bekleding is uiterst exclusief, alle materialen zijn van uitstekende kwaliteit met perfect afgewerkte oppervlakken. Gecombineerd met meesterlijk vakmanschap biedt het al even moderne als piekfijn afgewerkte interieur van de BMW 8 Reeks Gran Coupé maximaal comfort en een buitengewoon royale ruimte.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign bekleding G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, glasafwerking Crafted Clarity G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign achtercompartiment G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign cockpit G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign bekleding G16

  EXCLUSIEVE LOGEPLAATSEN

  De optionele multifunctionele zetels in de BMW 8 Reeks Gran Coupé kunnen optimaal aan de persoonlijke wensen worden aangepast via een actieve breedteverstelling van de rugleuning, een variabele lendensteun en een manuele verstelling van de zitdiepte. De zetels worden met het meest exclusieve leder bekleed, bijvoorbeeld in de BMW Individual uitrusting Merino Feinnarbe in Elfenbeinweiß/Nachtblau Bicolor met elegante contrastnaad.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, glasafwerking Crafted Clarity G16

  FIJNSTE DETAILS

  Hoogwaardige details zoals de hier afgebeelde BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz, exclusieve stiksels en gegalvaniseerde accenten op de bedieningselementen verlenen het interieur een luxueuze charme. De optionele met de hand gemaakte glasafwerking van de uitrusting ‘CraftedClarity’ sieren de keuzehendel, de iDrive Controller en de start-/stopknop. Ze verleent de hoogwaardige sfeer een buitengewone aantrekkingskracht – net als de verlichte 8 van de keuzehendel.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign achtercompartiment G16

  INDIVIDUELE VRIJHEDEN

  Ook de doorlopende middenconsole van de BMW 8 Reeks Gran Coupé is met exclusief leder bekleed en loopt in een vloeiende beweging door tot aan de achterbank. Het versterkt het gevoel van aparte zitplaatsen achterin en biedt passagiers de mogelijkheid om hun eigen comfortabele klimaat te creëren. Met een geïntegreerd bedieningselement kunnen de automatische airconditioning en de zetelverwarming voor elke passagier individueel worden ingesteld.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, interieurdesign cockpit G16

  EEN SPORTIEVE SFEER VAN LUXE

  De sportieve cockpit in de BMW 8 Reeks Gran Coupé straalt unieke elegantie uit en biedt een absolute oriëntatie op de bestuurder. Met het intuïtieve bedieningsconcept van de nieuwste generatie hebt u steeds relevante informatie in het oog en met het ergonomische lederen M stuur met schakelpaddles hebt u alles onder controle. Alle oppervlakken, toetsen en bedieningselementen hebben een eersteklas afwerking en ronden de sfeer van luxe stijlvol af.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, rijdynamiek xDrive

  COMPROMISLOZE RIJERVARING

  COMPROMISLOZE RIJERVARING

  Sensatie verzekerd: de BMW 8 Reeks Gran Coupé biedt met innovatieve aandrijvings- en ophangingscomponenten een maximum aan sportiviteit. De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk, en de adaptieve M ophanging zorgt op elke ondergrond voor superieure dynamiek. De Integral Active Steering met meesturende achteras vermindert de stuurinspanning en verhoogt vooral bij pittig bochtenwerk de rijstabiliteit en het comfort. Bovendien biedt de intelligente vierwielaandrijving xDrive maximale tractie en koersstabiliteit. Het lage zwaartepunt en de hoge basisstijfheid van het koetswerk zorgen daarnaast voor nog meer rijplezier.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, rijdynamiek xDrive
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo V8-motor

  HARTSLAGVERSNELLER

  HARTSLAGVERSNELLER

  De BMW TwinPower Turbo V8-benzinemotor jaagt met een cilinderinhoud van 4,4 liter en 390 kW (530 pk) de toerenteller en de hartslag van de bestuurder al even snel in de hoogte. De krachtige biturbo versnelt BMW M850i xDrive Gran Coupé met een koppel van 750 Nm in 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u. Dat zijn waarden die anders enkel door racewagens gehaald worden. Dat komt door talrijke componenten die hun oorsprong in de autosport hebben. Zo optimaliseren bijvoorbeeld twee TwinScroll-uitlaatgasturbo's het rendement en zorgen ze voor een indrukwekkende performance. Onder karaktervolle begeleiding van de rijke 8-cilindersound die ook nog voor kippenvel zorgt.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo V8-motor
  BMW 6 Reeks Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder motor

  INDRUKWEKKENDE POWER

  INDRUKWEKKENDE POWER

  De nieuw ontwikkelde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 3,0 liter en 250 kW (340 pk) pakt uit met een indrukwekkend vermogen, een hoge efficiëntie en een laag gewicht. Met een koppel van 500 Nm zorgt de motor in de BMW 840i met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,2 seconden voor maximaal rijplezier. Zowel in de sprint op de rechte stukken als op bochtige wegen. Bovendien biedt de motor door zijn zijdezachte loop ook op lange trajecten een superieure rijervaring van topklasse – altijd onder begeleiding van de fascinerende klank van de 6-cilinder bariton en een bescheiden verbruik.
  BMW 6 Reeks Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 6-cilinder motor

  DE LUXE HUN TIJD VOORUIT TE ZIJN

  INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN IN DE BMW 8 REEKS GRAN COUPÉ

  Met elke meter van vooruitgang genieten: de BMW 8er Gran Coupé zet niet alleen maatstaven op de weg, maar ook op het vlak van innovatieve technologieën. Van het personaliseerbare bedieningsconcept van de nieuwste generatie over een comfortabele Voice Control dankzij de BMW Intelligent Personal Assistant tot deels geautomatiseerd rijden: de innovatieve digitale diensten en hulpsystemen in deze luxueuze sportwagen maken elke rit nog persoonlijker en relaxter en tillen zo rijplezier naar nieuw niveau.
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, Experience Modes G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Driving Assistant Pack Professional G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional G16

  BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

  De BMW Live Cockpit Professional is een personaliseerbaar bedienings- en weergaveconcept dat bestaat uit het volledig digitale instrumentendisplay, het Control Display met hoge resolutie in de middenconsole en het Head-Up Display in uw gezichtsveld. Bediening is helemaal volgens uw persoonlijke voorkeuren mogelijk via aanraakscherm, gebaren, iDrive Controller of met de stem via de BMW Intelligent Personal Assistant.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant G16

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

  Moderne wagens worden alsmaar complexer. Waarom geen hulp van een persoonlijke assistent aannemen? De BMW Intelligent Personal Assistant ondersteunt u bij de bediening van uw BMW 8 Reeks Gran Coupé, of het nu voor navigatie, entertainment of autofuncties is. Een kort “Hey BMW” volstaat en u communiceert met uw BMW Intelligent Personal Assistant. Om hem beter te leren kennen, vraagt u gewoon: “Hey BMW, wie ben je?” Het activeringswoord kunt u trouwens personaliseren, zeg gewoon: “Hey BMW, verander het activeringswoord.”

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, Experience Modes G16

  EXPERIENCE MODES

  Met de Experience Modes kunt u het interieur van uw BMW 8 Reeks Gran Coupé aan uw huidige stemming aanpassen. De drie afzonderlijke modi “Expressive”, “Wellbeing” en “Executive” bieden u een optimaal afgestemd samenspel van interieurfuncties zoals airconditioning, zetelverwarming, verlichting en muziek. Dit stimuleert uw zintuigen en heeft een positief effect op uw welzijn. Voor nog meer echt rijplezier. Zeg dan gewoon: “Hey BMW, activeer de Expressive Mode.” en probeer het uit.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Driving Assistant Pack Professional G16

  DRIVING ASSISTANT PACK PROFESSIONAL

  Het als optie verkrijgbare Driving Assistant Pack Professional helpt u om de juiste afstand, snelheid en rijstrook te behouden en botsingen te voorkomen. Het systeem waarschuwt u bijvoorbeeld voor ongewenste veranderingen van rijstrook met trillingen in het stuur. Het zorgt er ook voor dat uw BMW 8 Reeks Gran Coupé automatisch remt wanneer de afstand tot voorliggers of personen op de weg te klein wordt. Bovendien waarschuwt het systeem voor moeilijk zichtbaar kruisend verkeer en maakt zo het weer wegrijden gemakkelijker. In een noodgeval ondersteunt het u ook om de wagen tot stilstand te brengen.

  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Individual driekwart vooraanzicht G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Individual driekwart achteraanzicht G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Individual cockpit G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Individual hemelbekleding G16
  BMW 8 Reeks Gran Coupé, BMW Individual interieuruitrusting G16

  BMW INDIVIDUAL – DE UITDRUKKING VAN INDIVIDUELE KLASSE

  Geef uw BMW 8 Reeks Gran Coupé uw eigen persoonlijke karakter. Met de exclusieve uitrustingsopties van BMW Individual: een groot aantal unieke lakken met spectaculaire changeer- of glanseffecten – bijvoorbeeld Tansanitblau metallic – verlenen de luxesportwagen een unieke uitstraling. De fijnste lederen bekledingen van de beste kwaliteit, waarbij de zetels volledig met de hand worden genaaid, verfraaien het edele interieur met talrijke kleurvarianten en fijne contrastnaden – bijvoorbeeld de BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe Elfenbeinweiß met contrast Tartufo. De sportieve, luxueuze sfeer wordt vervolmaakt door de exclusieve BMW Individual decoratieve lijsten in Pianolack Schwarz en een Individual hemelbekleding in Alcantara.

  Jonge vrouw staat voor een turquoise achtergrond

  BELEEF MODERNE LUXE

  BMW LUXEKLASSE

  BELEEF MODERNE LUXE

  BMW LUXEKLASSE

  Brandstofverbruik en CO2-emissie.

  BMW M850i xDrive Gran Coupé
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 10,8-11,0
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 246-252


  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik worden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 715/2007 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting van het gekozen model.


  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).


  De waarden zijn op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend.

  Meer lezen