DE BMW 7 REEKS.

Driving Luxury.

DE BMW 7 REEKS.

Driving Luxury.

DE BMW 7 REEKS.Driving Luxury.

Voorbeeld voor

BMW 730d

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

155/211

Gecombineerd verbruik in l/100 km

4,9–4,5

Acceleratie 0-100 km/u in s

6,1

CO2-emissies in g/km

119-129

Max. Koppel in Nm bij t/min

620/2.000-2.500

De BMW Group heeft een lange traditie wanneer het erop aan komt om de toekomst van de auto te bepalen. En we zijn ervan overtuigd dat je wat je zelf creëert, ook het best kunt voorspellen. En met de BMW 7 Reeks creëren we vandaag de luxe van morgen. Met baanbrekende innovaties, een comfortniveau dat nieuwe maatstaven stelt, een hedendaags design en een dynamiek die niet alleen indruk maakt, maar zich ook bijzonder efficiënt toont.
Ontdek de BMW 7 Reeks met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Dynamische proporties, precieze lijnen en sculpturaal gevormde vlakken: de BMW 7 Reeks vertoont het typische design van BMW in zijn meest elegante vorm. Zowel met zijn dynamisch voorwaarts dringende voorkant, zijn langgerekt zijaanzicht als zijn krachtige achterkant straalt de BMW 7 Reeks vanuit elke gezichtshoek een natuurlijke en zelfverzekerde présence uit.
Read more

INTERIEURDESIGN.

Waar u in de BMW ook gaat zitten, overal voelt u de eigentijdse en tegelijk op de toekomst gerichte sfeer van luxueus welbevinden. Een virtuoze compositie van materiaal, licht, vorm, kleur en innovatieve technologieën in dienst van mensen die vooruit willen – vanop de achterbank of de bestuurderszetel.
Read more

VEREDELD TOT IN HET DETAIL.

De BMW 7 Reeks is een toonbeeld van precisie en afwerkingskwaliteit van topniveau. Een bewijs daarvan is de Floating Design Mirror: de zijspiegels lijken organisch uit de venstervorm te groeien. Dat geeft een modern en elegant effect en verbetert bovendien de stroomlijn. Andere voorbeelden van echte verfijningen tot in het detail zijn de Active Air Stream nieren met spijltjes in chroom, de minutieuze afwerking en krachtige, markante vormgeving van de velgen en de naadloos afgewerkte Hofmeister-knik. In het interieur gaan hoogwaardige materialen zoals chroom harmonieus samen met decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering Pappel Maser grau en zetels die bijvoorbeeld met exclusief leder Nappa in Elfenbeinweiß bekleed zijn. Ook het instrumentenbord vertoont uitstekend vakmanschap: de elementen ervan worden tijdens het productieproces individueel op elkaar afgestemd en doen zo een naadloos totaalbeeld ontstaan. Nog meer uitgebreide mogelijkheden om de BMW 7 Reeks vorm te geven biedt de BMW Individual Collectie met een exclusief kleur- en materiaalconcept. Daartoe behoort de bekledingskleur van de BMW Individual vollederuitrusting Merino in mediterraan bruin Tartufo met ambachtelijke details zoals de stiksels in vlechtlook, met de hand gevlochten boorden en naden in contrastkleur.
Read more

M Driver’s Package.

Met het M Driver’s Package wordt de topsnelheid van de standaard 250 km/u tot 305 km/u verhoogd. Het M Driver’s Package kan direct bij aankoop van een nieuwe wagen besteld worden, maar kan ook achteraf op elk moment probleemloos geïnstalleerd worden. Alle andere technische gegevens blijven bij de installatie ongewijzigd. Bovendien is een bon voor een BMW M Intensive Training van BMW Driving Experience inbegrepen. Als het M Driver’s Package herhaaldelijk aangekocht wordt, kan de training bij de Driving Experience tegen meerprijs ook in een andere training omgezet worden.
Read more

EN VOGUE SINDS 1977.

Met de BMW 7 Reeks treedt ons een stijlicoon tegemoet, dat zichzelf al 40 jaar lang steeds opnieuw uitvindt. Sinds zijn première vormt hij de belichaming van exclusiviteit. En van indrukwekkende vernieuwingskracht. Hij bracht technologische mijlpalen in standaardmodellen, als eerste in zijn klasse met digitale motorelektronica, elektronische snelheidsmeter met Cruise Control en boordcomputer met diefstalbeveiliging. De BMW 7 Reeks – van bij het begin zijn tijd vooruit. Het eerste model van de luxeberline werd 280.000 maal verkocht en was daarmee niet alleen een symbool van zijn tijd, maar ook alomtegenwoordig. Een succesverhaal, dat nu met twee jubileummodellen wordt bekroond. Het ene in elegant Petrol Mica metallic, het andere in futuristisch Frozen Silver metallic. Allebei met een zelfbewuste attitude: stijl raakt nooit uit de mode.
Read more

INNOVATIEVE FUNCTIES.

BMW LASERLIGHT.

BMW Laserlight schijnt in de laser-grootlichtstand met maximaal 600 meter bijna tweemaal verder dan gewone koplampen. Met deze nieuwe koplamptechnologie verhoogt BMW Laserlight de veiligheid door een betere vooruitblik tijdens nachtelijke ritten. De uitrusting bestaat uit LED-dimlichten en LED-grootlicht met lasermodule. In tegenstelling tot gebruikelijke lichtbronnen haalt het zeer heldere en intense BMW Laserlight een aanzienlijk hogere lichtintensiteit. Voor een visueel onderscheid zijn de koplampen met BMW Laserlight voorzien van blauwe designaccenten in de buizen en het opschrift “BMW Laserlight”. Het BMW Laserlight omvat bovendien LED-standlichten, LED-dagrijlichten, LED-richtingaanwijzers, LED-hoekverlichting, Adaptive Headlights en BMW Selective Beam (niet-verblindende High Beam Assist).
Read more

BMW GESTURE CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunnen specifiek vastgelegde functies met behulp van bepaalde handbewegingen bediend worden. Eenvoudige bewegingen zoals “Vegen” of “Wijzen” worden in het herkenningsbereik boven de middenconsole vooraan herkend en activeren functies zoals bijvoorbeeld het weigeren en aanvaarden van een inkomende telefonische oproep, het verderzetten of afbreken van de navigatie en het starten en beëindigen van spraakopnames. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien ook het volume geregeld worden. De Gesture Control vervolledigt de bestaande bedieningssystemen zoals de iDrive Touch Controller.

Read more

BMW TOUCH COMMAND.

De BMW Touch Command bestaat uit een in de centrale armsteun achteraan geïntegreerde tablet met 7"-display, dat met de autosystemen verbonden is en uitgebreide mogelijkheden voor instelling en bediening biedt. Zo kunnen via de tablet bijvoorbeeld de achterbank en de passagierszetel worden ingesteld, kunnen de airconditioning, de verluchting en de zetelverwarming achteraan worden bediend, net als de interieurverlichting met sfeerverlichting, het rolscherm van het glazen dak en het zonnescherm. Bovendien kunnen de entertainmentfuncties bediend worden en kan mediacontent naar keuze zoals films op de displays in het achtercompartiment weergegeven worden. De draagbare BMW Touch Command kan in de comfortabele snap-in-adapter worden geladen.
Read more

REMOTE CONTROL PARKING.

Met de functie Remote Control Parking kan de bestuurder de wagen gemakkelijk verlaten en hem vervolgens met afstandsbediening voorwaarts of achterwaarts in een smalle parkeerruimte of garage parkeren en er weer uit laten rijden. De bestuurder kan de functie Remote Control Parking buiten de wagen activeren met behulp van de BMW Display Key.

Het volledige parkeermanoeuvre wordt door Park Distance Control (PDC), Park Assist en de sensoren van Surround View gecontroleerd. Om te parkeren met afstandsbediening moet de wagen frontaal in het midden en recht voor een parkeerplaats of garage worden geplaatst. Tijdens het inparkeren kan de bestuurder de wagen indien nodig gecontroleerd doen stoppen.

Na het parkeren kan de motor met de sleutel uitgeschakeld en bij het ophalen ook weer gestart worden. Bij het wegrijden met afstandsbediening rijdt de wagen zelfstandig uit de parkeerplaats of garage.

Read more

COMFORT & SFEER.

EXECUTIVE LOUNGE.

Op haast geen enkele andere plek kunt u onderweg zo heerlijk ontspannen als in de Executive Lounge van de BMW 7 Reeks. De achterpassagier aan passagierszijde geniet van optimaal zitcomfort dankzij talrijke instelmogelijkheden, een optionele massagefunctie met gecombineerd “Vitality programma” en een voetsteun voor een bijzonder comfortabele rusthouding. Ook kan de zetel van de voorpassagier elektrisch bijzonder ver naar voren worden geschoven en kan de rugleuning voor maximale beenruimte naar voren worden geklapt. Een uitklapbare tafel en het entertainmentsysteem Experience achteraan vervolledigen de persoonlijke cocon op de achterbank van de BMW 7 Reeks.
Read more

SFEERLICHTDESIGN.

Door licht ontstaat een hele wereld – in de natuur, in de kunst, in het design en in de BMW 7 Reeks. Verschillende rechtstreekse en onrechtstreekse verlichtingsbronnen verlenen het interieur van de BMW 7 Reeks zijn modern loungekarakter. Het lichtconcept wordt vervolledigd met het panoramisch glazen schuifdak Sky Lounge, als natuurlijke lichtbronnen met de kleurnuances van de sfeerverlichting tot een onvergetelijke atmosfeer versmelten.
Read more

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SOUND SYSTEM.

Het Bowers & Wilkins Diamond surround sound system biedt een uitstekende studiogeluidskwaliteit in de wagen. De doordachte plaats van de luidsprekers garandeert de bestuurder en de passagiers, onafhankelijk van hun zitplaats in de wagen, steeds maximaal luisterplezier. Samen zorgen 16 luidsprekers met een totaal vermogen van 1.400 watt voor een fascinerende luisterervaring. Geavanceerde luidsprekermaterialen bieden een perfecte verhouding tussen geluidskwaliteit en voertuiggewicht. De Diamant-hogetoonluidsprekers van het Bowers & Wilkins Diamond surround sound system zijn van zuivere synthetische diamant vervaardigd. Dit buitengewoon lichte en extreem stevige materiaal is ideaal voor de weergave van signalen met hoge frequentie. Andere highlights zijn de Nautilus™-technologie, die ongewenste geluidsgolven van de achterkant van de kap afleidt en een driedimensionaal geluidsbeeld doet ontstaan, midrangeluidsprekers met Kevlar®-technologie en centrale basluidsprekers met Rohacell®-technologie. De luidsprekerschermen van roestvrij staal zijn voorzien van het exclusieve Fibonacci-gatendesign. Wanneer het systeem is ingeschakeld, worden de luidsprekers bovendien zacht verlicht, wat de uitstekende geluidskwaliteit van het systeem ook voor het oog tot uiting brengt.
Read more

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

BMW iPERFORMANCE.

Een BMW berline van topklasse met de laagste verbruikscijfers en de volledige dynamische eigenschappen in alle rijmodi. Met zijn comfort en zijn dynamiek bevestigt de BMW 7 Reeks iPerformance alle verwachtingen. Aan de buitenkant onderscheidt het iPerformance model zich van de uitvoering met conventionele aandrijving o.a. door de aan beide zijden aangebrachte eDrive-badge op de C-stijlen en de i-badge aan de zijkanten vooraan. Ook verwijzen blauwe nierspijltjes en blauwe wielnaven naar de innovatieve aandrijftechnologie van de wagen. Wat hem vooral anders maakt, is het rijbereik in de zuiver elektrische modus. 44 tot 48 kilometer (41 tot 45 kilometer met xDrive) legt hij lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik af. Zelfs bij gecombineerde werking ligt het CO2-emissiecijfer van de BMW 7 Reeks iPerformance rond 51 tot 45 g/km (56 tot 49 g/km met xDrive). De hoogspanningsaccu is onder de achterbank ondergebracht, zodat in de 420 liter grote koffer nog voldoende ruimte overblijft voor omvangrijke bagage. Een toonaangevend voertuigconcept dat ongeëvenaard is.
Read more

CARBON CORE.

Centraal bestanddeel van BMW EfficientLightweight in de BMW 7 Reeks bij het koetswerk is een innovatieve gemengde constructie. Door het gebruik van staal, aluminium en vooral van het innovatieve materiaal Carbon (met koolstofvezels versterkte kunststof CFK) wordt niet alleen aan alle vereisten op het gebied van dynamiek en comfort voldaan, maar worden ook nieuwe maatstaven in de luxeklasse gevormd. Centraal in het alomvattende concept staat de Carbon Core, die zijn gewichtsvoordeel ten opzichte van staal in de torsiestijfheid van het koetswerk uitspeelt. Samen met de consequente gewichtsverlaging van het concept tot in het kleinste detail wordt zo een vrijwel perfecte aslastverdeling van 50:50 bereikt en wordt het zwaartepunt nog verder verlaagd. Uiteindelijk betekent dat: optimaal voertuig-DNA voor maximaal rijcomfort met tegelijkertijd een betere wegligging en wendbaarheid en een lager brandstofverbruik met minder emissie. Zo zorgt BMW met EfficientDynamics voor een intelligente combinatie van uiterste efficiëntie en maximale rijdynamiek, en bewijst het zijn technologische knowhow op het gebied van innovatieve lichtgewicht constructie.
Read more

BMW 730d/Ld.

De BMW 730d/Ld met TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor uit de nieuwe BMW EfficientDynamics motorengeneratie onderscheidt zich door superieure rijprestaties en toch een laag verbruik. Met een indrukwekkend koppel van 620 Nm brengt deze geavanceerde krachtbron tot 195 kW (265 pk) op de weg over – met gemiddeld slechts 5,0 tot 4,5 l/100 km (5,2 tot 4,8 l/100 km met xDrive) verbruik en 132 tot 119 g/km (137 tot 127 g/km met xDrive) CO2-emissie. Met deze motor heeft de BMW 730d/Ld voor de sprint van 0 tot 100 km/u slechts 6,2 tot 6,1 seconden (5,9 tot 5,8 met xDrive) nodig en haalt een topsnelheid van 250 km/u. De van licht aluminium vervaardigde dieselmotor van 3,0 liter imponeert met zijn hoog vermogen, fascinerende krachtontplooiing en een spontane respons in elk toerentalbereik. Hij combineert een Common Rail directe injectie en een eentraps turbocompressor met variabele turbinegeometrie.
Read more

DE BMW 7 REEKS 12-CILINDER BERLINES.

Met de BMW M760Li xDrive en de BMW M760Li xDrive model V12 Excellence stelt BMW M GmbH voor het eerst M Performance wagens op basis van de BMW 7 Reeks voor. De beide topmodellen van de reeks zijn uitgerust met de M Performance TwinPower Turbo 12-cilinder benzinemotor. De BMW M760Li xDrive is hierbij onbetwist de meest dynamische variant, terwijl in het model V12 Excellence het luxueuze karakter van de wagen nog duidelijker tot uiting komt. Voorts beschikken de beide modellen over luxueuze componenten voor exterieur en interieur uit het assortiment van BMW Individual. Zo zijn twee wagens ontstaan die fascineren door hun indrukwekkende combinatie van pure dynamiek, comfort en innovatie. Daarmee leveren de ingenieurs van BMW M GmbH andermaal het bewijs van hun jarenlange knowhow in de ontwikkeling van exclusieve sportieve wagens.

UITRUSTINGEN.

Uitgesproken sportiviteit of pure elegantie – met het M sportpakket en het Design Pure Excellence zijn twee exclusieve uitrustingspakketten voor uw BMW 7 Reeks beschikbaar. Extra speelruimte om aan uw persoonlijkheid uiting te geven brengt het exclusieve aanbod van BMW Individual. Creëer uit het aanbod van kleuren en materialen van de BMW Individual Collectie uw hoogstpersoonlijk meesterwerk of word zelf designer met de mogelijkheden van de BMW Individual Manufaktur. Ook vindt u in het aanbod van originele BMW accessoires tal van systemen voor transport, communicatie of het exterieur en interieur van de BMW 7 Reeks.

BMW 7 Reeks

INDIVIDUALISME+

Dankzij BMW Individual geniet u van bijkomende mogelijkheden om de BMW van uw dromen hoogwaardig uit te rusten en vooral een persoonlijke toets te geven. Ontdek de verschillende opties dankzij de BMW Individual Visualizer.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

Read more