GEEFT ELEGANTIE EEN NIEUWE VORM.

De BMW 6 Reeks Gran Coupé.

GEEFT ELEGANTIE EEN NIEUWE VORM.

De BMW 6 Reeks Gran Coupé.

GEEFT ELEGANTIE EEN NIEUWE VORM.De BMW 6 Reeks Gran Coupé.

Voorbeeld voor

BMW 640d xDrive

Max. vermogen in kW (pk) bij t/min

230/313

Gecombineerd verbruik in l/100 km

5,6-6

Acceleratie 0–100 km/u in s

5,2

CO2-emissie in g/km

149-158

Max. koppel in Nm bij t/min (650i)

630/1.500-2.500Een langgerekt silhouet, geprononceerde wielkasten en riblijnen, omlijstingen van chroom – de BMW 6 Reeks Gran Coupé laat zien wat hij te bieden heeft: elegantie, exclusiviteit en temperament. De cockpit biedt een blik op zorgvuldig geselecteerde materialen: fijn verwerkt leder en ergonomisch perfect opgestelde weergave-instrumenten. Uiterst exclusieve uitrustingselementen van BMW Individual maken van de wagen een unicum. Een totaalkunstwerk, dat dankzij 4+1-zitplaatsen op korte afstanden plaats biedt voor maximaal vijf personen. De ideale plek om met volle teugen van de krachtontplooiing van de bekroonde BMW TwinPower Turbo motoren met BMW EfficientDynamics-technologie te genieten. Uitgebreide camera- en hulpsystemen bieden extra ondersteuning in elke rijsituatie. Het resultaat: onbeperkt rijplezier in een ruime, comfortabele omgeving.
Ontdek de BMW 6 Reeks Gran Coupé met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Een brede, karakteristieke lijn loopt van de voorkant over de langgerekte motorkap omhoog aan de voorruit en gaat dan van het dak in de krachtige achterkant over. Fijn uitgewerkte riblijnen in de flanken accentueren met een indrukwekkend spel van licht en schaduw de exclusieve en dynamische elegantie van de BMW 6 Reeks Gran Coupé. Accenten zoals de verchroomde uitlaatpijpen, de zijspiegels en de nieren zorgen voor een elegante en ronduit sportieve verschijning. Vooral de spijltjes van de nieren werden zorgvuldig gemodelleerd en hun aantal werd verminderd. Daardoor ziet de voorkant met de grote luchtinlaten in de nieuw gevormde voorschort er nog volumineuzer uit. De doelgerichte LED-koplampen verlenen hem nog meer karakter. Samen met de negen koetswerkkleuren zoals het hier weergegeven BMW Individual Frozen Brilliant White metallic staan ze steeds garant voor een imposante verschijning.

ADAPTIVE LED HEADLIGHTS.

De Adaptive LED Headlights met geïntegreerde dimlichten en grote lichten onderscheiden zich door een lichtspreiding die automatisch aan de snelheid wordt aangepast (dynamische verlichting van de rijweg). Ze omvatten naast de richtingaanwijzers en de dagrijlichten de functies Adaptive Headlights met variabele verlichting van stad en snelweg, hoekverlichting en BMW Selective Beam (niet-verblindende High Beam Assist) met automatische dimfunctie. Op die manier zorgt het systeem in alle omstandigheden voor een optimale verlichting van de weg. De draaibare koplampen laten u in het donker ver in de bocht kijken, zodra u instuurt. De hoekverlichting om de nabije omgeving beter te zien, wordt zelfs in stilstand automatisch geactiveerd door de richtingaanwijzers in te schakelen of aan het stuur te draaien. De Adaptive Headlights zorgen zo ook in deze situaties voor een optimale verlichting van de nabije omgeving en verhogen daardoor de actieve veiligheid. Met BMW Selective Beam rijdt u permanent met grote lichten, die ’s nachts voor een optimale zichtbaarheid zorgen. Het systeem houdt voor- en tegenliggers in het oog en voorkomt feilloos dat ze worden verblind, door de grote lichten te dimmen.

INTERIEURDESIGN.

De BMW 6 Reeks Gran Coupé streeft één doel na: sportieve elegantie nog exclusiever interpreteren. Dat komt zeer duidelijk tot uiting in het interieur. Lange lijnen en gewelfde vlakken creëren een exquis gevoel van ruimte. Optionele uitrustingselementen zoals de BMW Individual edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß of de BMW Individual vollederuitrusting Amarobraun zetten zijn exclusief karakter luister bij. Belangrijke informatie over de rit wordt weergegeven op het Control Display met hoge resolutie, dat met glas is afgedekt en in een hoogwaardig gegalvaniseerd frame is gevat. Het staat vrij op het instrumentenbord. De naadloze overgang tussen display en omlijsting maakt hier een bijzonder luxueuze indruk. Op de middenconsole vallen de hoogglanzende vlakken in Black-Panel-look op. De keuzehendel en de iDrive Touch Controller zijn in keramiek gevat. Achterin nodigt de achterbank met twee optisch afzonderlijke zitplaatsen uit tot relaxen. Met de centrale armsteun omhooggeklapt is er tijdens korte ritten ook plaats voor een vijfde persoon. Nieuw zijn de beide uitrustingspakketten Design Pure Experience en Design Pure Excellence. Met het al even nieuwe exclusieve leder 'Nappa' met uitgebreide uitrusting in Cognac/Schwarz of Elfenbeinweiß/Schwarz en talrijke andere details stellen ze de sportieve of luxueuze uitstraling nog scherper.

COMFORT.

MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY.

Het multifunctionele instrumentendisplay in Black-Panel-technologie en met een schermdiagonaal van 10,25" biedt een indrukwekkend beeld van de ronde en voor BMW kenmerkende instrumenten. Tegelijk helpt het de bestuurder om zich op het rijden te concentreren door informatie die bij elkaar hoort, weer te geven. Daardoor wordt vermeden dat de bestuurder wordt afgeleid. Drie verschillende modi en hun specifieke kenmerken, telkens met aangepaste grafieken en kleuren, kunnen op de instrumentencombinatie weergegeven worden: COMFORT, ECO PRO en SPORT. In tegenstelling tot de modus COMFORT, die in grote mate met het tot nu toe vertrouwde beeld overeenstemt, domineren in de ECO PRO-modus de blauwe kleuren waarbij de nieuwe aanduidingen voor EfficientDynamics en het bonusrijbereik de bestuurder helpen om een zo zuinig mogelijke rijstijl aan te houden. In de modus SPORT, die aan de vormgeving met rode kleuren herkenbaar is, komt daar de vermogensaanduiding bij. Daarnaast kan op het multifunctionele display ook navigatie-informatie weergegeven worden, met inbegrip van aanduidingen van de Preview Assist, alsook lijsten voor de entertainment- en telefoonfuncties.

RUIMTEGEVOEL.

Elk detail in het interieur van de BMW 6 Reeks Gran Coupé is op maximaal comfort gericht. Terwijl de bestuurder en de voorpassagier in de cockpit van sportieve flair genieten, worden de gasten achterin verwend met ergonomisch gevormde zitplaatsen en veel vrije ruimte. In de centrale armsteun van de achterbank worden drankjes veilig vastgehouden. Kleinere voorwerpen kunnen gemakkelijk worden opgeborgen en het klimaat op de eigen zitplaats kan dankzij de automatische airconditioning met 4-zoneregeling individueel worden geregeld. Voor meer privésfeer en schaduw op hete zomerdagen zorgen elektrische zonnegordijnen aan de achterruit en de zijruiten. En indien nodig kan een vijfde persoon op de derde zitplaats van de achterbank op korte ritten meerijden. Als eens wat meer bagage moet worden vervoerd, kan de 460 liter grote koffer dankzij het doorlaadsysteem en de in verhouding van 40:60 neerklapbare achterbank moeiteloos tot 1.265 liter worden uitgebreid.

GERICHT OP DE BESTUURDER.

De luxe van zekerheid: in de BMW 6 Reeks Gran Coupé is elke schakelaar, elk instrument en elk bedieningselement altijd waar u ze intuïtief verwacht. Links naast het stuur vindt u de schakelaars voor rijhulpsystemen en lichtinstellingen, recht voor u de instrumentencombinatie met alle voor het rijden en de veiligheid relevante informatie, die het Head-Up Display in kleur indien gewenst ook in uw gezichtsveld projecteert. Van de bestuurder uit gezien even naar rechts is plaats voor het als optie verkrijgbare, vrijstaande 10,25"-kleurendisplay. Daaronder volgen de snelkeuzetoetsen, waarmee u zelf bepaalde functies en voorinstellingen rechtstreeks kunt oproepen. Wat lager bevinden zich de functietoetsen van de airconditioning. In de onmiddellijke omgeving en voor de bestuurder intuïtief te bereiken bevindt zich de keuzehendel met de Driving Experience Control in de middenconsole. Daarnaast – en ook voor de voorpassagier gemakkelijk met één hand te bedienen – bevindt zich de iDrive Touch Controller.

UITRUSTINGEN.

BMW INDIVIDUAL.

De eigenheid van elk karakter blijkt uit de details. Want daar ligt de oorsprong van echte exclusiviteit. Geef uitdrukking aan uw streven naar perfectie. Met de BMW Individual uitrustingen voor de BMW 6 Reeks Gran Coupé.

DESIGN PURE EXCELLENCE.

Met het uitrustingspakket Design Pure Excellence roept u in het interieur van uw BMW 6 Reeks Gran Coupé een bijzonder exclusieve sfeer op. Alle uitrustingskenmerken zoals bijvoorbeeld de decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering of de BMW lichtmetalen velgen, V-spaak 366, 19" werden door de designers van BMW met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en op elkaar afgestemd – zowel aan de buitenkant als in het interieur.

DESIGN PURE EXPERIENCE.

Met de zwarte exterieurdetails en de als optie verkrijgbare BMW lichtmetalen velgen, multispaak 616, 20" ziet de BMW 6 Reeks Gran Coupé er in combinatie met het uitrustingspakket Design Pure Experience uitgesproken sportief uit. De zwarte hoogglanzende nieren in het koetswerk en talrijke indirecte LED-lichtbronnen in het interieur vervolledigen het bijzonder dynamische uiterlijk.

M SPORTPAKKET.

Het verschil tussen sporter en topatleet: het M sportpakket. Hier vindt u alle uitrustingskenmerken die u nodig hebt om op het gebied van autosportflair en atletisch design het uiterste uit uw BMW 6 Reeks Gran Coupé te halen.

ORIGINELE BMW ACCESSOIRES.

Leg extra sportieve accenten of verhoog de dagelijkse functionaliteit van uw BMW 6 Reeks Gran Coupé. Originele BMW accessoires bieden een brede waaier van hoogwaardige en praktische producten aan.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).