VERLEENT VRIJHEID EEN NIEUWE STIJL.‎

De BMW 6 Reeks Cabrio.

VERLEENT VRIJHEID EEN NIEUWE STIJL.‎

De BMW 6 Reeks Cabrio.

VERLEENT VRIJHEID EEN NIEUWE STIJL.‎De BMW 6 Reeks Cabrio.

Voorbeeld voor

BMW 640d

Max. vermogen in kW (pk) bij t/min

230/313

Gecombineerd verbruik in l/100 km

5,4-5,8

Acceleratie 0–100 km/u in s

5,5

CO2-emissie in g/km (650i)

144-153

Max. koppel in Nm bij t/min (650i)

630/1.500-2.500

De BMW 6 Reeks Cabrio biedt zowel op lange als op korte afstanden een maximum aan comfort, dynamiek en efficiëntie. Daarvoor zorgen onder meer de BMW TwinPower Turbo motoren van BMW EfficientDynamics. Uitrustingsversies zoals Design Pure Experience, Design Pure Excellence en het M sportpakket beklemtonen als optie de verschillende facetten van de BMW 6 Reeks Cabrio. Hierbij wordt u begeleid door innovaties van BMW ConnectedDrive zoals het Head-Up Display, de Concierge Service en Driving Assistant Plus. Met de beschikbare velgen, zoals bijvoorbeeld de BMW lichtmetalen velgen, multispaak 616, 20", worden sportieve, elegante of extravagante accenten gelegd.
Ontdek de BMW 6 Reeks Cabrio met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Elk facet van de BMW 6 Reeks Cabrio weerspiegelt levendigheid, rijwind en voorwaartse drang. Samen met de standaard LED-koplampen en de dagrijlichten boven de luchtinlaten vormen de expressieve, naar voren neigende nieren een impressionante voorkant. Van opzij gezien vallen de nieuwe zijspiegels met richtingaanwijzers en het brede wielspoor in het oog. De riblijn die daarboven naar de voorkant toeloopt, wekt de indruk alsof de cabrio in het asfalt kon duiken. De hele lijnvoering herinnert aan het vloeiende design van een speedboot. De achterkant staat met gespierde wielkasten en een krachtige, stevige stand in contrast met de voorzijde. Hier wordt het beeld vooral door de L-vormige achterlichten, de opvallende uitlaatpijpen en de bijkomende, horizontaal lopende chroomstrip bepaald. Vooral met geopende kap is al van op afstand onmiskenbaar duidelijk: hier hebt u te maken met de meest exclusieve cabrio onder de BMW modellen.

KAP.

De volautomatische kap heeft een uitstekende warmte- en geluidsisolatie. In gesloten toestand verleent ze de cabrio een coupéachtig silhouet. De elektrisch neerlaatbare, verwarmbare achterruit zorgt voor een doeltreffende verluchting van het interieur zonder tocht. Voor nog meer frisse lucht kan de kap met een druk op de knop in een vak in de bagageruimte opgevouwen worden. Tot een rijsnelheid van 40 km/u gaat ze in slechts 19 seconden open en in 24 seconden weer dicht. Ook in gesloten toestand wordt de inzittenden van de cabrio het gevoel van open rijden niet ontzegd. De vijf ruiten kunnen gelijktijdig worden geopend, terwijl de kap zelf gesloten blijft, bijvoorbeeld als bescherming tegen al te felle zonnestraling.

INTERIEURDESIGN.

Het interieur is elegant en sportief en zet het karakter van het exterieur consequent voort. Uitgebreide uitrusting van zacht exclusief leder 'Nappa' in Cognac/Schwarz, decoratieve lijsten in edelhoutuitvoering 'Fineline' braun en grote vlakken vullen elkaar in het Design Pure Experience harmonieus aan tot een bijzonder ruim en select interieur. Belangrijke informatie over de rit wordt weergegeven op het Control Display met hoge resolutie, dat met glas is afgedekt en in een hoogwaardig gegalvaniseerd frame is gevat. De middenconsole in Black-Panel-uitvoering en de keramiekelementen aan de iDrive Touch Controller en de keuzehendel creëren een sfeer van luxe. Handige vakken en bekerhouders vooraan en in de centrale armsteun achteraan bieden talrijke opbergmogelijkheden.

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Maximale prestaties of een minimaal verbruik – uiteindelijk draait alles bij BMW rond het voor BMW kenmerkende rijplezier. BMW EfficientDynamics is de strategie van BMW om het verbruik en de emissies tot een minimum te beperken en om tegelijk de dynamiek en het rijplezier maximaal te verhogen. Dat is een pakket maatregelen die de aandrijving, het energiebeheer en het op de BMW EfficientLightweight gebaseerde voertuigconcept omvatten – en die in elke BMW standaard toegepast worden. De huidige generatie van de BMW TwinPower Turbo motorfamilie tekent voor een hoger vermogen bij tegelijk verminderde verbruikscijfers, en dat zowel bij de benzine- als de dieselmotoren. Ook de verbeterde aerodynamische eigenschappen leveren een bijdrage tot een grotere efficiëntie.

SPORTUITLAAT.

De pittige klank van de sportuitlaat past mooi bij de algemene sportief georiënteerde ambities van de wagen. De klank wordt tegelijk beïnvloed door een geïntegreerde uitlaatkleppentechniek, die via de selecteerbare programma’s van de Driving Experience Control wordt gestuurd: zo worden de dynamisch georiënteerde rijprogramma’s SPORT en SPORT+ begeleid door een nog markanter geluid dat het gevoel aanspreekt, terwijl bij de meer comfortgerichte programma’s, passend bij de luxueuze rijervaring, een discretere akoestiek voorop staat, die ook tijdens lange reizen aangenaam blijft.

RIJDYNAMIEK.

Wat vlot werkt, is vaak het resultaat van hard labeur. De BMW 6 Reeks Cabrio vormt daar geen uitzondering op. De lichtheid waarmee hij wordt bestuurd, is alleen mogelijk met een tot in het laatste detail minutieus afgesteld chassis. BMW EfficientDynamics technologieën zoals de koppelrijke BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn en 8-cilinder motoren en de standaard 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maken deze open BMW 6 Reeks tot wat hij is: een dynamische cabrio, waarin u zich kunt overgeven aan de lichtheid van zon en rijwind.

UITRUSTINGEN.

DESIGN PURE EXPERIENCE.

De BMW lichtmetalen velgen, multispaak 616, 20" en de dubbele nieren in Schwarz hochglänzend maken al duidelijk: bij het uitrustingspakket Design Pure Experience staat sportiviteit duidelijk centraal. De uitlaatpijpen in zwart chroom in het koetswerk en talrijke indirecte LED-lichtbronnen in het interieur vervolledigen het elegant-sportieve uiterlijk van de BMW 6 Reeks Cabrio.

DESIGN PURE EXCELLENCE.

Misschien wel de meest stijlvolle manier om open te rijden ervaart u met het uitrustingspakket Design Pure Excellence. Uitrustingen zoals de BMW lichtmetalen velgen, V-spaak 366, 19" en edele keramiekelementen in het interieur verlenen uw BMW 6 Reeks Cabrio samen met het tijdloze exclusieve leder 'Nappa' Elfenbeinweiß/Schwarz een bijzonder stijlvolle touch. Alle details werden door de ontwerpers van BMW met de grootste zorgvuldigheid op elkaar afgestemd.

M SPORTPAKKET.

Alle componenten van het M sportpakket werden met één doel ontworpen: de BMW 6 Reeks Cabrio er nog dynamischer laten uitzien. Bijvoorbeeld de exclusieve decoratieve lijsten in Aluminium Hexagon of de al even exclusieve lakkleur in Carbonschwarz metallic, in koetswerkkleur uitgevoerde exterieurelementen of het lederen M stuur met multifunctionele toetsen – elk detail straalt pure sportiviteit uit.

BMW INDIVIDUAL.

De eigenheid van elk karakter blijkt uit de details. Want daar ligt de oorsprong van echte exclusiviteit. Geef uitdrukking aan uw streven naar perfectie. Met de BMW Individual uitrustingen voor de BMW 6 Reeks Cabrio.

ORIGINELE BMW ACCESSOIRES.

Leg extra sportieve accenten of verhoog de dagelijkse functionaliteit van uw BMW 6 Reeks Cabrio. Originele BMW accessoires bieden een brede waaier van hoogwaardige en praktische producten aan.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).