ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.

De BMW 3 Reeks Touring.

ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.

De BMW 3 Reeks Touring.

ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.De BMW 3 Reeks Touring.

Met zijn onweerstaanbare combinatie van sportief design, dynamiek en hoge functionaliteit fascineert de BMW 3 Reeks Touring al van oudsher. Een optimale gewichtsverdeling, de klassieke aandrijving op de achterwielen en de krachtige en uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren met BMW EfficientDynamics technologie zorgen voor een indrukwekkende dynamiek bij een laag verbruik. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt steeds voor een optimale tractie. En met de uitrustingen van de Sport Line, de Luxury Line of met het M sportpakket laat de BMW 3 Reeks Touring zich helemaal aan uw persoonlijke stijl aanpassen.
Ontdek de BMW 3 Reeks Touring met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Het sportief-elegante exterieur vormt een harmonieuze eenheid en straalt al van op het eerste gezicht schoonheid en dynamiek uit. De slank gevormde luchtinlaten in de voorschort met hun horizontale spijlen zorgen samen met de verlichting vooraan voor een brede stand op de weg. De dubbele ronde koplampen met geïntegreerde coronaringen zijn in LED-techniek uitgevoerd.
 

Maar niet alleen de voorkant springt in het oog. De markant gevormde achterbumper is met twee horizontale lijnen versierd en de breed naar buiten staande achterlichten zijn met LED-techniek uitgevoerd. Daarmee blijft de BMW 3 Reeks Touring ook ’s nachts duidelijk herkenbaar.
 

De uitvoering met Luxury Line in Platinsilber metallic en BMW lichtmetalen velgen van 18" is daarbij maar een van de vele varianten om de BMW 3 Reeks Touring een persoonlijke toets te verlenen. Elke uitvoering accentueert het unieke sportieve karakter.

Read more

INTERIEURDESIGN.

Al bij het instappen merkt u de oriëntatie op de bestuurder en de hoge kwaliteit van de materialen in de BMW 3 Reeks Touring: met zijn praktische opbergvakken is het interieur ruim bemeten, het instrumentenbord is overzichtelijk en functioneel. Tegelijkertijd heersen elegantie en dynamiek in de ruimte. Talrijke highlights in chroom en in Schwarz hochglänzend uitgevoerde vlakken accentueren de hoogstaande kwaliteit. De cockpit is daarbij zoals typisch voor BMW consequent op de bestuurder gericht en daardoor bijzonder gemakkelijk te bedienen. Elke ergonomische uitdaging werd met zorgvuldigheid opgelost. Mooiste voorbeeld: het 8,8" grote display van het optionele navigatiesysteem Professional. Het staat vrij boven de middenconsole en straalt kwaliteit uit. In de middenconsole is een houder voor twee drankjes ondergebracht, waarvan het rolscherm in gesloten toestand als opbergvak kan worden gebruikt. Dat zijn maar twee van vele details in een totaalconcept, dat sportiviteit aan flexibiliteit koppelt.
Read more

PANORAMISCH GLAZEN SCHUIFDAK.

Het panoramisch glazen schuifdak biedt toegang tot fascinerende uitzichten en laat veel licht in het interieur, dat hierdoor een bijzonder genereuze en open sfeer krijgt. En als de zon te krachtig schijnt, kan het elektrisch binnenschuifdak met zonnegordijn eenvoudig traploos elektrisch worden gesloten. Met zijn schuif- en kantelfunctie vooraan biedt het panoramisch glazen schuifdak extra mogelijkheden om het interieur te verluchten. Wanneer het glazen dak in de verluchtingsstand wordt gezet, glijdt het binnenschuifdak automatisch achteruit voor de nodige luchtverversing. Dankzij de geïntegreerde windgeleider blijft de rit ondanks het geopende dak aangenaam windvrij.
Read more

EDITIONS.

Edition Sport Line Shadow.

De BMW 3 Reeks Touring Edition Sport Line Shadow belichaamt pure sportiviteit. Donkere voor- en achterlichten in LED-techniek, de zwarte nierlijst en talrijke designelementen in Schwarz hochglänzend leiden de blik naar het exterieur. Het interieur krijgt een sportieve uitstraling door als optie verkrijgbaar contrastrijk leder, details in carbonuitvoering en een contrastnaad op het instrumentenbord.
Read more

Edition M Sport Shadow.

In de Edition M Sport Shadow maakt de BMW 3 Reeks Touring indruk met toegenomen dynamische kwaliteiten. De exclusief vormgegeven, opvallende BMW nieren in Schwarz zijn omgeven door direct aansluitende donkere LED-koplampen. De talrijke elementen van het M sportpakket voor binnen en buiten zorgen voor een extra portie rijplezier. Extreem sportief: als optie verkrijgbare BMW M lichtmetalen velgen van 19" en uitlaatpijpen in Schwarzchrom.
Read more

Edition Luxury Line Purity.

De Edition Luxury Line Purity toont de BMW 3 Reeks Touring zowel aan de buitenkant als binnenin van zijn meest elegante zijde. Mat glimmende designapplicaties passen harmonieus naast de typische BMW nieren met elf exclusief vormgegeven spijltjes in Aluminium gesatineerd. Bijpassende BMW lichtmetalen velgen, multispaak 708, 19", Bicolor Ferricgrau en standaard stijlvolle lederuitrustingen vervolledigen het luxueuze karakter.
Read more

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

8-TRAPS SPORTVERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

De automatische 8-traps sportversnellingsbak Steptronic past zich aan de individuele rijstijl aan. Het bereik daarbij gaat van comfortabel cruisen tot een zeer dynamisch rijgedrag. Naast de automatische selectie van de versnelling heeft de bestuurder uiteraard op elk moment de mogelijkheid om met schakeladvies van Shift Point Display manueel te schakelen. Daarbij wisselt u met de verkorte keuzehendel of met de schakelpaddles op het lederen sportstuur van versnelling. In de SPORT-modus worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties. De kleine toerentalsprongen tussen de versnellingen zijn voordelig voor krachtig accelereren. Bovendien wordt de motor altijd in een toerentalbereik gehouden waar veel vermogen beschikbaar is. De functie Launch Control regelt het ideale toerental om weg te rijden en maakt zo maximale acceleratie vanuit stilstand mogelijk. De achtste versnelling beperkt het toerental en het verbruik bij hoge snelheid. Daar draagt ook de nieuw ontwikkelde en efficiëntere koppelomvormer toe bij. De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic levert in combinatie met de motor de beste waarden op het vlak van efficiëntie, krachtoverbrenging en schakelcomfort.
Read more

BMW 340i TOURING.

Een superieure krachtontplooiing en een zijdezachte loop zijn de kenmerken van de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor uit de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. De krachtige motor met een cilinderinhoud van 3,0 liter combineert de volledig variabele kleppensturing Valvetronic incl. dubbele VANOS, High Precision Injection en een TwinScroll-turbocompressor voor een optimale cilindervulling. Het resultaat: een maximumvermogen van 240 kW (326 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm bij 1.380–5.000 t/min. Daarmee versnelt de turbobenzinemotor de BMW 340i Touring in een adembenemende 5,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u. Dankzij de intelligente technische vernieuwingen blijft het brandstofverbruik daarbij beperkt tot gecombineerd slechts 7,0 tot 6,8 liter per 100 km met een CO2-emissie van slechts 164 tot 158 g/km. Precies zo wil de bestuurder zijn aandrijving: met maximale efficiëntie en kracht over een breed toerentalbereik met ogenblikkelijke reacties, ook bij lage toerentallen – een typische BMW motor.
Read more

DRIVING EXPERIENCE CONTROL INCL. ECO PRO.

De Driving Experience Control biedt de bestuurder de keuze uit verschillende rijmodi: de modus COMFORT met standaardinstellingen voor motor en versnellingsbak, de op een maximale efficiëntie afgestemde ECO PRO-modus, de modus SPORT die een sportieve en dynamische rijstijl mogelijk maakt, of de modus SPORT+, die de dynamische grenzen nogmaals verlegt. De ECO PRO-modus past de kenmerken van een ingebouwde versnellingsbak Steptronic alsook de verwarmings- en aircostrategie aan om tot een zo zuinig mogelijke rijstijl te komen. Hij doet het brandstofverbruik met tot 20 procent dalen. De functies "Coasting" en ECO PRO-route houden nog een bijkomend besparingspotentieel in. Zij bieden de bestuurder, afhankelijk van de verkeersdrukte, de individuele rijstijl en de plaatselijke omstandigheden, een op een maximale efficiëntie afgestemd traject aan en helpen zo om het brandstofverbruik nog te verminderen. Met de functie "Coasting" glijdt de wagen zonder aandrijving met snelheden tot 160 km/u over de weg zodra de bestuurder het gaspedaal lost en niet remt. De modus COMFORT met passend afgestelde chassiscomponenten garandeert een bijzonder comfortabele rijervaring. In de modi SPORT en SPORT+ zijn alle instellingen voor aandrijving en chassis op een sportievere rijstijl berekend. De motor reageert spontaner, de versnellingen van de automatische versnellingsbak worden hoger opgeschakeld resp. de schakelmomenten bij de manuele versnellingsbak worden later aangegeven en de wagen reageert in het algemeen duidelijk directer en sportiever.
Read more

COMFORT & FUNCTIONALITEIT.

HANDENVRIJ OPENEN EN SLUITEN VAN DE ACHTERKLEP.

Wie na het winkelen met de handen vol boodschappen voor de wagen staat en de bagageruimte wil openen, moet met de nodige moeite op zoek gaan naar de autosleutel in de zakken. Dat is nu niet meer het geval met de innovatieve comforttoegang waarmee het – in combinatie met de automatische achterklepbediening – mogelijk is de kofferklep te openen zonder die aan te raken: een korte gerichte voetbeweging onder de achterbumper volstaat en een sensor activeert het openen van de kofferklep. In de bekleding van de achterbumper zijn op verschillende hoogten sensoren gemonteerd, die personen detecteren en de beweging van het been registreren. Ook kan de achterklep op deze manier automatisch worden gesloten. Zo verhoogt deze uitrusting het bedienings- en laadcomfort van de bagageruimte. Het systeem geeft echter alleen vrije toegang als het de overeenkomstige autosleutel heeft geïdentificeerd.
Read more

OPBERGCONCEPT.

Smartphone, drankjes of kleine bagage: in het interieur van de BMW 3 Reeks Touring is er ruim plaats voor al wat u graag meeneemt. In de middenconsole bevindt zich een houder voor twee drankjes. Het bijbehorende rolscherm kan in gesloten toestand als extra opbergvak worden gebruikt. In de binnenkant van de voordeuren kan telkens een fles met een inhoud tot één liter worden ondergebracht. Met het als optie verkrijgbare opbergpakket hebt u nog meer opbergmogelijkheden tot uw beschikking: het omvat een openklapbaar vak aan de bestuurderszijde in het dashboard, netjes tegen de rugleuning van de voorzetels en twee tashaakjes. In de koffer zorgen een opbergnet en een spanriem voor orde. Daar komen nog een flexibel net bij voor bijvoorbeeld de koffervloer, een kofferkuip voor het vak daaronder en een stopcontact van 12 volt achterin.
Read more

FUNCTIONALITEIT.

De kofferruimte van de BMW 3 Reeks Touring is volkomen klaar voor elke uitdaging – van kleine spullen tot grote pakken. Met de rugleuning van de achterbank opgericht is al een volume van 495 liter beschikbaar. Volledig neergeklapt stijgt dat tot een indrukwekkende 1500 liter. Met het standaard doorlaadsysteem kan de rugleuning van de achterbank in een verhouding van 40:20:40 worden neergeklapt. Zo kan de configuratie van zetels en bagageruimte naar behoefte worden aangepast. Het middelste zetelsegment en het segment aan de passagierszijde kunnen afzonderlijk worden neergeklapt. Het zetelsegment aan de bestuurderszijde kan samen met het middelste segment worden neergeklapt. Daardoor kan de BMW 3 Reeks Touring uiterst flexibel in en uit worden geladen. Zo biedt de achterbank bijvoorbeeld comfortabel plaats aan twee passagiers, terwijl tegelijkertijd lange voorwerpen zoals ski- en snowboardzakken getransporteerd kunnen worden. Bovendien beschikt de BMW 3 Reeks Touring als enige in zijn segment over een afzonderlijk opengaande achterruit, die het laden enorm vergemakkelijkt.
Read more

CONNECTED DRIVE SERVICES.

De uitrusting ConnectedDrive Services is de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de wagen en de intelligente BMW ConnectedDrive diensten die de bestuurder onderweg van een ruim informatie- en entertainmentaanbod voorzien. Het aanbod omvat bijvoorbeeld toegang tot actuele informatie op basis van de locatie, zoals weer en nieuws, online zoekopdrachten powered by GoogleTM en praktische Office-functies. Bovendien kunnen diensten en kenmerken zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgidsen in het menu ConnectedDrive zonder smartphone direct in de wagen gebruikt worden. Ook inbegrepen is het comfortabele en in de tijd onbegrensde gebruik van geselecteerde smartphone-apps. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt ook toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waarin u altijd en overal diensten en apps eenvoudig kunt boeken, verlengen en helemaal volgens uw individuele behoeften laten samenstellen. Daarbovenop biedt de uitrusting ConnectedDrive Services nog veel meer, wat van elke rit in een BMW een belevenis maakt.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

Read more