ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.

De BMW 3 Reeks Berline.

ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.

De BMW 3 Reeks Berline.

ECHT RIJPLEZIER, ONGEËVENAARD.De BMW 3 Reeks Berline.

Voorbeeld voor

BMW 318d

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

100/136

Gecombineerd verbruik in l/100 km

4 - 4,4 

Acceleratie 0-100 km/u in s

8,6 [8,4]

CO2-emissies in g/km

106-116

Max. Koppel in Nm bij t/min

320/1.500-3.000

Het origineel sinds 1975: de BMW 3 Reeks is het toonbeeld van een sportieve berline. De onweerstaanbare combinatie van dynamisch design, onnavolgbare wendbaarheid en een hoog dagelijks gebruikscomfort fascineert al in de zesde generatie. Een optimale gewichtsverdeling, de klassieke aandrijving op de achterwielen en de krachtige en uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren met BMW EfficientDynamics technologie zorgen voor een indrukwekkende dynamiek bij een laag verbruik. De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive zorgt steeds voor een optimale tractie. En met de uitrustingen van de Sport Line, de Luxury Line of met het M sportpakket laat de BMW 3 Reeks Berline zich helemaal aan uw persoonlijke stijl aanpassen.
Ontdek de BMW 3 Reeks Berline met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Het sportief-elegante exterieur vormt een harmonieuze eenheid en straalt al van op het eerste gezicht schoonheid en dynamiek uit. De slank gevormde luchtinlaten in de voorschort met hun horizontale spijlen zorgen samen met de verlichting vooraan voor een brede stand op de weg. De dubbele ronde koplampen met geïntegreerde coronaringen zijn in LED-techniek uitgevoerd.
 

Maar niet alleen de voorkant springt in het oog. De markant gevormde achterbumper is met twee horizontale lijnen versierd en de breed naar buiten staande achterlichten zijn met LED-techniek uitgevoerd. Daarmee blijft de BMW 3 Reeks Berline ook ’s nachts duidelijk herkenbaar.
 

De uitvoering met Sport Line in Mediterranblau metallic en BMW lichtmetalen velgen van 19" is daarbij maar een van de vele varianten om de BMW 3 Reeks Berline een persoonlijke toets te verlenen. Elke uitvoering accentueert het unieke sportieve karakter.

Read more

INTERIEURDESIGN.

Al bij het instappen merkt u de oriëntatie op de bestuurder en de hoge kwaliteit van de materialen in de BMW 3 Reeks Berline: met zijn praktische opbergvakken is het interieur ruim bemeten, het instrumentenbord is overzichtelijk en functioneel. Tegelijkertijd heersen elegantie en dynamiek in de ruimte. Talrijke highlights in chroom en in Schwarz hochglänzend uitgevoerde vlakken accentueren de hoogstaande kwaliteit. De cockpit is daarbij zoals typisch voor BMW consequent op de bestuurder gericht en daardoor bijzonder gemakkelijk te bedienen. Elke ergonomische uitdaging werd met zorgvuldigheid opgelost. Mooiste voorbeeld: het 8,8" grote display van het optionele navigatiesysteem Professional. Het staat vrij boven de middenconsole en straalt kwaliteit uit. In de middenconsole is een houder voor twee drankjes ondergebracht, waarvan het rolscherm in gesloten toestand als opbergvak kan worden gebruikt. Dat zijn maar twee van vele details in een totaalconcept, dat sportiviteit aan moderniteit koppelt.
Read more

LED-LICHTDESIGN.

Naast de standaard koplampen en achterlichten in LED-techniek zijn als optie ook de mistlampen vooraan van de BMW 3 Reeks Berline met LED-lichtunits uitgerust.

Read more

EDITIONS.

Edition Sport Line Shadow.

De BMW 3 Reeks Berline Edition Sport Line Shadow belichaamt pure sportiviteit. Donkere voor- en achterlichten in LED-techniek, de zwarte nierlijst en talrijke designelementen in Schwarz hochglänzend leiden de blik naar het exterieur. Het interieur krijgt een sportieve uitstraling door als optie verkrijgbaar contrastrijk leder, details in carbonuitvoering en een contrastnaad op het instrumentenbord.
Read more

Edition M Sport Shadow.

In de Edition M Sport Shadow maakt de BMW 3 Reeks Berline indruk met toegenomen dynamische kwaliteiten. De exclusief vormgegeven, opvallende BMW nieren in Schwarz zijn omgeven door direct aansluitende donkere LED-koplampen. De talrijke elementen van het M sportpakket voor binnen en buiten zorgen voor een extra portie rijplezier. Extreem sportief: als optie verkrijgbare BMW M lichtmetalen velgen van 19" en uitlaatpijpen in Schwarzchrom.
Read more

Edition Luxury Line Purity.

De Edition Luxury Line Purity toont de BMW 3 Reeks Berline zowel aan de buitenkant als binnenin van zijn meest elegante zijde. Mat glimmende designapplicaties passen harmonieus naast de typische BMW nieren met elf exclusief vormgegeven spijltjes in Aluminium gesatineerd. Bijpassende BMW lichtmetalen velgen, multispaak 708, 19", Bicolor Ferricgrau en standaard stijlvolle lederuitrustingen vervolledigen het luxueuze karakter.
Read more

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

8-TRAPS SPORTVERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

De automatische 8-traps sportversnellingsbak Steptronic past zich aan de individuele rijstijl aan. Het bereik daarbij gaat van comfortabel cruisen tot een zeer dynamisch rijgedrag. Naast de automatische selectie van de versnelling heeft de bestuurder uiteraard op elk moment de mogelijkheid om met schakeladvies van Shift Point Display manueel te schakelen. Daarbij wisselt u met de verkorte keuzehendel of met de schakelpaddles op het lederen sportstuur van versnelling. In de SPORT-modus worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties. De kleine toerentalsprongen tussen de versnellingen zijn voordelig voor krachtig accelereren. Bovendien wordt de motor altijd in een toerentalbereik gehouden waar veel vermogen beschikbaar is. De functie Launch Control regelt het ideale toerental om weg te rijden en maakt zo maximale acceleratie vanuit stilstand mogelijk. De achtste versnelling beperkt het toerental en het verbruik bij hoge snelheid. Daar draagt ook de nieuw ontwikkelde en efficiëntere koppelomvormer toe bij. De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic levert in combinatie met de motor de beste waarden op het vlak van efficiëntie, krachtoverbrenging en schakelcomfort.
Read more

BMW 340i BERLINE.

Een superieure krachtontplooiing en een zijdezachte loop zijn de kenmerken van de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor uit de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. De krachtige motor met een cilinderinhoud van 3,0 liter combineert de volledig variabele kleppensturing Valvetronic incl. dubbele VANOS, High Precision Injection en een TwinScroll-turbocompressor voor een optimale cilindervulling. Het resultaat: een maximumvermogen van 240 kW (326 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm bij 1.380–5.000 t/min. Daarmee versnelt de turbobenzinemotor de BMW 340i Berline in een adembenemende 5,2–5,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u. Dankzij de intelligente technische vernieuwingen blijft het brandstofverbruik daarbij beperkt tot gecombineerd slechts 7,7 tot 6,5 liter per 100 km met een CO2-emissie van slechts 179 tot 152 g/km. Precies zo wil de bestuurder zijn aandrijving: met maximale efficiëntie en kracht over een breed toerentalbereik met ogenblikkelijke reacties, ook bij lage toerentallen – een typische BMW motor.
Read more

DRIVING EXPERIENCE CONTROL INCL. ECO PRO.

De Driving Experience Control biedt de bestuurder de keuze uit verschillende rijmodi: de modus COMFORT met standaardinstellingen voor motor en versnellingsbak, de op een maximale efficiëntie afgestemde ECO PRO-modus, de modus SPORT die een sportieve en dynamische rijstijl mogelijk maakt, of de modus SPORT+, die de dynamische grenzen nogmaals verlegt. De ECO PRO-modus past de kenmerken van een ingebouwde versnellingsbak Steptronic alsook de verwarmings- en aircostrategie aan om tot een zo zuinig mogelijke rijstijl te komen. Hij doet het brandstofverbruik met tot 20 procent dalen. De functies "Coasting" en ECO PRO-route houden nog een bijkomend besparingspotentieel in. Zij bieden de bestuurder, afhankelijk van de verkeersdrukte, de individuele rijstijl en de plaatselijke omstandigheden, een op een maximale efficiëntie afgestemd traject aan en helpen zo om het brandstofverbruik nog te verminderen. Met de functie "Coasting" glijdt de wagen zonder aandrijving met snelheden tot 160 km/u over de weg zodra de bestuurder het gaspedaal lost en niet remt. De modus COMFORT met passend afgestelde chassiscomponenten garandeert een bijzonder comfortabele rijervaring. In de modi SPORT en SPORT+ zijn alle instellingen voor aandrijving en chassis op een sportievere rijstijl berekend. De motor reageert spontaner, de versnellingen van de automatische versnellingsbak worden hoger opgeschakeld resp. de schakelmomenten bij de manuele versnellingsbak worden later aangegeven en de wagen reageert in het algemeen duidelijk directer en sportiever.
Read more

VEILIGHEID & COMFORT.

HANDENVRIJ OPENEN VAN DE ACHTERKLEP.

Wie na het winkelen met de handen vol boodschappen voor de wagen staat en de bagageruimte wil openen, moet met de nodige moeite op zoek gaan naar de autosleutel in de zakken. Dat is nu niet meer het geval met de innovatieve comforttoegang waarmee het mogelijk is de kofferklep te openen zonder die aan te raken: een korte gerichte voetbeweging onder de achterbumper volstaat en een sensor activeert het openen van de kofferklep. Die ontgrendelt en zwaait vervolgens zelfstandig open. Om personen te detecteren, zijn sensoren op verschillende hoogten in de bekleding van de achterbumper gemonteerd die de beweging van het been registreren. Zo verhoogt deze innovatieve uitrusting het bedienings- en laadcomfort van de bagageruimte. De toegang tot de koffer wordt alleen maar vrijgegeven wanneer het systeem tegelijk de autosleutel die de gebruiker in zijn bezit heeft, herkent.
Read more

FUNCTIONALITEIT.

De koffer van de BMW 3 Reeks Berline is met ong. 480 liter ruim genoeg voor alle gebruik in het dagelijkse leven. Met het als optie verkrijgbare doorlaadsysteem biedt een in de verhouding 40:20:40 deelbare achterbankleuning extra vervoermogelijkheden. Zo kan de configuratie van zetels en bagageruimte naar behoefte individueel worden aangepast. Het middelste zetelsegment en het segment aan de passagierszijde kunnen afzonderlijk worden neergeklapt. Het zetelsegment aan de bestuurderszijde kan samen met het middelste segment worden neergeklapt. Daardoor kan de BMW 3 Reeks Berline uiterst flexibel in en uit worden geladen. Zo biedt de achterbank bijvoorbeeld comfortabel plaats aan twee passagiers, terwijl lange voorwerpen zoals ski- en snowboardzakken getransporteerd kunnen worden.
Read more

PASSIEVE VEILIGHEID.

Een pakket intelligente veiligheidsmaatregelen vermindert bij elk model van BMW op een gerichte manier het risico op een ongeval en geeft u het goede gevoel dat u steeds optimaal beschermd bent. Hoogbelastbare, volumineuze draagstructuren en het intelligente gebruik van ultrastevig speciaal staal bieden de veiligheidspassagiersruimte maximale stevigheid, ondanks hun lage gewicht. De botsingsenergie wordt van de passagierskooi naar andere koetswerkdelen afgeleid, zoals de bodemplaat, de zijframes, het schutbord en het dak, en wordt door de kreukelzones vooraan en achteraan geabsorbeerd. Bij een zijdelingse botsing zorgen versterkte structuren in de B-stijlen en zijdrempels, en uiterst sterke verstevigingsbalken in de deuren en stabiele dwarsbalken in de zetels voor bescherming. Vooraan bevinden zich verschillende systemen om voetgangers te beschermen. Tussen de drager en de bekleding van de bumpers is een botsingdemper ingebouwd, die bij een botsing verwondingen aan de benen beperkt. Ook is de motorkap van vervormingselementen voorzien, die de botsingsenergie afbouwen en zo als kreukelzone dienen.
Read more

BMW iPERFORMANCE.

De combinatie van elektromotor en BMW TwinPower Turbo brengt het beste van twee werelden samen in een uitgesproken dynamische en comfortabele berline: de BMW 330e iPerformance. Innovatie wordt meesterlijk gecombineerd met de sportiviteit en de elegantie van een BMW 3 Reeks. Indrukwekkende dynamische kwaliteiten met uiterste efficiëntie en milieuvriendelijkheid door lokaal emissievrij rijden – een uniek concept, perfect toegespitst op de kwaliteiten van de BMW 3 Reeks Berline.

  • Voertuigconcept

    Een BMW 3 Reeks met de verbruikscijfers van een kleine wagen. Dankzij de BMW eDrive-technologie van BMW EfficientDynamics is in de zuiver elektrische modus een rijbereik tot 35 kilometer mogelijk – lokaal emissievrij en zonder brandstof te verbruiken. De hoogspanningsaccu is veilig onder de koffer ondergebracht. Die blijkt met een inhoud van ong. 370 liter bijzonder praktisch – zonder beperkingen in comfort, functionaliteit en ruimte. Aan de buitenkant verschilt het iPerformance model bijvoorbeeld van de conventioneel aangedreven modellen met de eDrive-badge op de C-stijlen aan de zijkanten, en ook met de i-badge op de zijpanelen vooraan. De blauwe nierspijltjes en blauwe wieldeksels duiden ook onmiskenbaar op de innovatieve aandrijftechnologie van de wagen. Ook levert de plug-in-hybride een optimale tractie en wendbaarheid dankzij het sportief afgestelde chassis en in alle rijmodi de dynamische eigenschappen voor de volle 100%. Zo overtreft de BMW 330e Berline ook in dynamiek alle verwachtingen. Een toonaangevend voertuigconcept dat ongeëvenaard is.

  • Opladen

    Aan een gewoon huishoudelijk stopcontact of aan de BMW i Wallbox uit het uitgebreide 360° ELECTRIC product- en serviceaanbod – de hoogspanningsaccu opladen kon niet eenvoudiger zijn. Voor de energievoorziening onderweg zijn talrijke openbare ChargeNow-laadstations beschikbaar.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,475 [1,500]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
1,975 [2,000]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
905/1,155 [905/1,155]
Motor
Cilinders/kleppen
3/4
Cilinderinhoud in cm³
1,499
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
100 (136)/4,400
Max. koppel in Nm bij t/min
220/1,250–4,300
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
210 [210]
Acceleratie 0–100 km/u in s
8.9 [9.1]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
7.0–6.4 [6.7–6.2]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.7–4.3 [4.6–4.3]
Gecombineerd in l/100 km
5.5–5.1 [5.4–5.0]
CO2-emissies in g/km
129–119 [126–116]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92H
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92H
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, steel
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, steel
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,505 [1,525]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,005 [2,025]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
935/1,155 [935/1,155]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
135 (184)/5,000
Max. koppel in Nm bij t/min
290/1,350–4,250
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
235 [235]
Acceleratie 0–100 km/u in s
7.2 [7.3]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
7.9–7.3 [7.6–6.9]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.8–4.5 [4.7–4.4]
Gecombineerd in l/100 km
5.9–5.5 [5.8–5.3]
CO2-emissies in g/km
138–128 [134–124]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,595 [1,605]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,095 [2,105]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
990/1,180 [990/1,180]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
135 (184)/5,000
Max. koppel in Nm bij t/min
270/1,350–4,600
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
232 [230]
Acceleratie 0–100 km/u in s
7.5 [7.6]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
9.0–8.4 [8.0–7.4]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
5.5–5.2 [5.0–4.7]
Gecombineerd in l/100 km
6.8–6.4 [6.1–5.7]
CO2-emissies in g/km
159–149 [142–132]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,545 [1,570]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,045 [2,055]
Laadvermogen in kg
575 [560]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
945/1,180 [945/1,180]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
185 (252)/5,200
Max. koppel in Nm bij t/min
350/1,450–4,800
Compressieverhouding: 1
10.2
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250 [250]
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.9 [5.8]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
8.4–7.9 [7.4–7.0]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
5.4–5.1 [4.9–4.7]
Gecombineerd in l/100 km
6.5–6.1 [5.8–5.5]
CO2-emissies in g/km
151–143 [136–129]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,640
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,115
Laadvermogen in kg
550
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,010/1,170
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
185 (252)/5,200
Max. koppel in Nm bij t/min
350/1,450–4,800
Compressieverhouding: 1
10.2
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.8
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
7.8–7.5
Buiten bebouwde kom in l/100 km
5.2–5.0
Gecombineerd in l/100 km
6.2–5.9
CO2-emissies in g/km
144–138
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,605 [1,615]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,090 [2,100]
Laadvermogen in kg
560 [560]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
990/1,175 [990/1,175]
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
240 (326)/5,500
Max. koppel in Nm bij t/min
450/1,380–5,000
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250 [250]
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.2 [5.1]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
10.4–10.0 [9.1–8.6]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
6.1–5.9 [5.5–5.3]
Gecombineerd in l/100 km
7.7–7.4 [6.8–6.5]
CO2-emissies in g/km
179–172 [159–152]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,675 [1,690]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,150 [2,165]
Laadvermogen in kg
550 [550]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,055/1,180 [1,055/1,180]
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
240 (326)/5,500
Max. koppel in Nm bij t/min
450/1,380–5,000
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250 [250]
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.0 [4.9]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
10.7–10.4 [9.7–9.2]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
6.3–6.1 [5.9–5.6]
Gecombineerd in l/100 km
7.9–7.7 [7.3–6.9]
CO2-emissies in g/km
185–179 [169–162]
Tankinhoud, ca. in l
60
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,495 [1,505]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
1,995 [2,005]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
910/1,150 [910/1,150]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
85 (116)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
270/1,250–2,750
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
205 [204]
Acceleratie 0–100 km/u in s
10.7 [10.6]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.1–4.6 [5.1–4.6]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
3.8–3.5 [3.8–3.5]
Gecombineerd in l/100 km
4.3–3.9 [4.3–3.9]
CO2-emissies in g/km
113–102 [113–102]
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92H
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92H
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, steel
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, steel
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,505 [1,525]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,005 [2,025]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
915/1,170 [915/1,170]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
110 (150)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
320/1,500–3,000
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
215 [212]
Acceleratie 0–100 km/u in s
8.6 [8.4]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.3–4.9 [5.3–4.8]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
3.9–3.5 [3.9–3.6]
Gecombineerd in l/100 km
4.4–4.0 [4.4–4.0]
CO2-emissies in g/km
116–106 [116–106]
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92V
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92V
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, steel
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, steel
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,575
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,075
Laadvermogen in kg
575
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
965/1,170
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
110 (150)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
320/1,500–3,000
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
212
Acceleratie 0–100 km/u in s
8.8
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.9–5.4
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.2–3.9
Gecombineerd in l/100 km
4.8–4.5
CO2-emissies in g/km
127–117
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92V
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92V
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, steel
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, steel
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,495 [1,505]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
1,970 [1,980]
Laadvermogen in kg
550 [550]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
915/1,140 [915/1,140]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
120 (163)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
400/1,750–2,250
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
230 [225]
Acceleratie 0–100 km/u in s
7.9 [7.8]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.2–4.7 [5.0–4.6]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
3.8–3.4 [3.6–3.3]
Gecombineerd in l/100 km
4.3–3.9 [4.1–3.8]
CO2-emissies in g/km
113–102 [99–104]
Tankinhoud, ca. in l
55
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,505 [1,525]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,005 [2,025]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
925/1,145 [925/1,145]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
140 (190)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
400/1,750–2,500
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
235 [230]
Acceleratie 0–100 km/u in s
7.3 [7.2]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.3–4.9 [5.2–4.8]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
3.9–3.5 [3.9–3.6]
Gecombineerd in l/100 km
4.4–4.0 [4.4–4.0]
CO2-emissies in g/km
116–106 [116–106]
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,590 [1,610]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,090 [2,110]
Laadvermogen in kg
575 [575]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
990/1,180 [990/1,180]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
140 (190)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
400/1,750–2,500
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
233 [228]
Acceleratie 0–100 km/u in s
7.4 [7.3]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.8–5.3 [5.5–5.1]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.2–3.9 [4.2–3.8]
Gecombineerd in l/100 km
4.8–4.4 [4.7–4.3]
CO2-emissies in g/km
126–116 [123–112]
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,570 [1,580]
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,055 [2,065]
Laadvermogen in kg
560 [560]
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
960/1,180 [960/1,180]
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,995
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
165 (224)/4,400
Max. koppel in Nm bij t/min
450/1,500–3,000
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
245 [245]
Acceleratie 0–100 km/u in s
6.5 [6.1]
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
5.9–5.6 [5.4–5.0]
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.3–4.0 [4.3–4.1]
Gecombineerd in l/100 km
4.9–4.6 [4.7–4.4]
CO2-emissies in g/km
129–121 [124–116]
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,615
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,090
Laadvermogen in kg
550
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
990/1,170
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,993
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
190 (258)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
560/1,500–3,000
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.6
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
6.0–5.8
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.6–4.3
Gecombineerd in l/100 km
5.0–4.9
CO2-emissies in g/km
131–129
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94 W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94 W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,690
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,165
Laadvermogen in kg
550
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,050/1,180
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,993
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
190 (258)/4,000
Max. koppel in Nm bij t/min
560/1,500–3,000
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
5.3
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
6.1–6.0
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.8–4.8
Gecombineerd in l/100 km
5.3–5.2
CO2-emissies in g/km
139–137
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,705
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,180
Laadvermogen in kg
550
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,060/1,190
Motor
Cilinders/kleppen
6/4
Cilinderinhoud in cm³
2,993
Slag/boring in mm
90.0/84.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
230 (313)/4,400
Max. koppel in Nm bij t/min
630/1,500–2,500
Compressieverhouding: 1
16.5
Prestaties
Topsnelheid in km/u
250
Acceleratie 0–100 km/u in s
4.8
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
6.5–6.4
Buiten bebouwde kom in l/100 km
4.9–4.9
Gecombineerd in l/100 km
5.5–5.4
CO2-emissies in g/km
145–143
Tankinhoud, ca. in l
57
Velgen
Bandenmaat vooraan
225/50 R17 94W
Bandenmaat achteraan
225/50 R17 94W
Velgmaat en materiaal vooraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7.5 J x 17 inches, light-alloy
Gewicht
Leeggewicht EU in kg
1,735
Toelaatbaar totaalgewicht in kg
2,195
Laadvermogen in kg
535
Toelaatbare asbelasting vooraan/achteraan in kg
1,000/1,260
Motor
Cilinders/kleppen
4/4
Cilinderinhoud in cm³
1,998
Slag/boring in mm
94.6/82.0
Max. vermogen in kW (pk) bij t/min
135 (184)/5,000–6,500
Max. koppel in Nm bij t/min
290/1,350–4,250
Compressieverhouding: 1
11.0
Prestaties
Topsnelheid in km/u
225
Acceleratie 0–100 km/u in s
6.1
Brandstofverbruik
Binnen bebouwde kom in l/100 km
n/a
Buiten bebouwde kom in l/100 km
n/a
Gecombineerd in l/100 km
2.1–1.9
CO2-emissies in g/km
49–44
Tankinhoud, ca. in l
41
Velgen
Bandenmaat vooraan
205/60 R16 92W
Bandenmaat achteraan
205/60 R16 92W
Velgmaat en materiaal vooraan
7 J x 16 inches, light-alloy
Velgmaat en materiaal achteraan
7 J x 16 inches, light-alloy

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).

Read more