VREUGDE MOET U DELEN.

De eerste BMW 2 Reeks Gran Tourer.

VREUGDE MOET U DELEN.

De eerste BMW 2 Reeks Gran Tourer.

VREUGDE MOET U DELEN.De eerste BMW 2 Reeks Gran Tourer.

Voorbeeld voor

BMW 216d

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

85/116

Gecombineerd verbruik in l/100 km

3,9–4,1 [4–4,3]

Acceleratie 0-100 km/u in s

11,1 [10,9]

CO2-emissies in g/km

104-111[106-114]

Max. Koppel in Nm bij t/min

270/1.750

De BMW 2 Reeks Gran Tourer bewijst dat compacte afmetingen, functionaliteit en variabiliteit vakkundig met dynamisch design kunnen worden verenigd. Daardoor is deze wagen altijd startklaar voor sportieve activiteiten, reizen en dagelijks gebruik – met de dynamiek die u van een BMW verwacht.
Ontdek de BMW 2 Reeks Gran Tourer met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

De verhoudingen van de BMW 2 Reeks Gran Tourer maken al op het eerste gezicht het veelzijdige karakter van de wagen duidelijk. In vooraanzicht maakt hij een sportief lage indruk. De brede nieren vormen een optisch middelpunt en liggen lager dan de koplampen. Dat creëert een dynamische uitstraling die in dit autosegment uniek is. In zijaanzicht wijzen de hoge daklijn, de grote deuren en de rechtopstaande Hofmeister-knik op het ruime interieur. Tegelijkertijd maken precieze lijnen en een langgerekte venstervorm de wagen visueel langer. In de vormgeving van de achterkant wordt het plaatsaanbod in het interieur extra benadrukt. De horizontale oriëntering van de lijnen en vlakken en de langgerekte, ver uit elkaar liggende lichten accentueren de brede stand van de wagen.

INTERIEURDESIGN.

Als u met de BMW 2 Reeks Gran Tourer de wijde wereld in wilt trekken, moet u niet eens wegrijden – alleen instappen is al genoeg. Want in het interieur heerst pas echt vrije ruimte. Door de grote voorruit en het als optie verkrijgbare panoramisch glazen dak wordt een open, in licht badende sfeer gecreëerd, die als optie met het lichtpakket kan worden aangevuld. Als optie verkrijgbare zetelbekledingen van geperforeerd leder en sierlijke naden op zetels, instrumentenbord en middenconsole zorgen voor een luxueuze uitstraling. Dankzij de hogere zitpositie en het bijkomende driehoekige venster genieten bestuurder en voorpassagier van een beter overzicht in alle richtingen. Als optie is ook het Head-Up Display verkrijgbaar, dat alle belangrijke informatie rechtstreeks in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. In het achtercompartiment van het interieur is veelzijdigheid troef. De zitvlakken van de achterbank kunnen naar wens in een verhouding van 60:40 in de lengte worden verschoven. Ook kunnen de rugleuningen in een verhouding van 40:20:40 worden versteld en neergeklapt. Een als optie verkrijgbare derde zetelrij biedt plaats voor twee extra passagiers.

VRIJSTAAND DISPLAY.

Zoals dat voor BMW kenmerkend is, zijn alle belangrijke bedieningselementen in de cockpit van de BMW 2 Reeks Gran Tourer duidelijk op de bestuurder georiënteerd. De optische kers op de taart is het 8,8" grote vrijstaande Control Display, dat samen met de zwevende middenconsole uiting geeft aan het kwaliteitsvolle en modern-lichte karakter van het interieur. Het display bevindt zich exact op ooghoogte en geeft bv. in combinatie met een navigatiesysteem belangrijke informatie weer in een uitstekende kwaliteit, zelfs in ongunstige lichtomstandigheden.

COMFORT & FUNCTIONALITEIT.

DERDE ZETELRIJ.

Als optie kan de ruimte in de BMW 2 Reeks Gran Tourer door een uitklapbare derde zetelrij met twee extra zitplaatsen worden uitgebreid. Deze zetelrij, die in de inlegvloer kan verdwijnen als ze niet wordt gebruikt en zo een vlakke laadvloer vormt, biedt heel wat extra mogelijkheden.

BAGAGERUIMTE.

Door de wijd openslaande achterklep van de BMW 2 Reeks Gran Tourer, die als optie zonder aanraken kan worden geopend en gesloten, kunnen ook de meest omvangrijke bagagestukken op de vlakke laadvloer van de koffer worden geplaatst.

VARIABEL ACHTERCOMPARTIMENT.

Het achtercompartiment van de BMW 2 Reeks Gran Tourer biedt meer plaats dan u wellicht nodig hebt. Afhankelijk van wat u wilt vervoeren, kunt u de drie volwaardige zitplaatsen gewoon door trekken, schuiven en neerklappen snel en eenvoudig tot extra bagageruimte omvormen. De in een verhouding van 40:20:40 neerklapbare rugleuning van de achterbank met instelbare helling brengt een uitzonderlijk laadcomfort en variabiliteit.

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Maximale prestaties of een minimaal verbruik – uiteindelijk draait alles bij BMW rond het voor BMW kenmerkende rijplezier. BMW EfficientDynamics is de strategie van BMW om het verbruik en de CO2-emissie tot een minimum te beperken en om tegelijk de dynamiek en het rijplezier maximaal te verhogen. Het gaat om een pakket maatregelen die de aandrijving, het energiebeheer en het voertuigconcept omvatten – en die in elke BMW standaard toegepast worden. De nieuwe generatie van de BMW TwinPower Turbo motorfamilie tekent voor een hoger vermogen bij tegelijk verminderde verbruikscijfers, en dat zowel bij de benzine- als de dieselmotoren. Naast de geoptimaliseerde aerodynamica levert ook BMW EfficientLightweight een bijdrage om de efficiëntie te verhogen. Dat houdt in dat het juiste materiaal op de juiste plaats gebruikt wordt om het gewicht te verlagen en de stijfheid van de wagen te verhogen. Dat bewijst de indrukwekkende innovatievoorsprong bij BMW, de enige grote autoconstructeur die gebruikmaakt van ultralichte en uiterst stijve koolstofvezels (CFK) als belangrijkste materiaal. Tot het uitgebreide maatregelenpakket behoren ook een intelligent energiebeheer en de door de bestuurder in te stellen ECO PRO-modus, die een zo zuinig mogelijke rijstijl bevordert.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive biedt altijd een optimale tractie doordat ze zich perfect aan het wegdek aanpast, zelfs als dat in slechte staat is. Met xDrive en Dynamic Stability Control (DSC) blijft de BMW stabiel en spoorvast. Met behulp van de sensoren van DSC kan xDrive de aandrijfkracht ruim op tijd over de assen verdelen en vroegtijdig ingaan tegen eventueel over- of onderstuur in bochten. Daardoor neemt ook de spoorvastheid van de wagen toe. Ook vlot en veilig wegrijden gaat moeiteloos, zelfs op een gladde ondergrond en steile hellingen. DSC zelf moet op wegen in slechte staat minder vaak ingrijpen. BMW xDrive combineert zo efficiënt de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, stabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van BMW.

WENDBAARHEID EN RIJCOMFORT.

Levendig in de stad en relaxed op lange vakantiereizen: de BMW 2 Reeks Gran Tourer past zich optimaal aan de heersende rijomstandigheden aan en biedt steeds maximaal rijplezier. Altijd op het juiste spoor blijft u ook dankzij de elektromechanische stuurbekrachtiging, die een direct stuurgevoel geeft en tegelijkertijd de wendbaarheid en het rijcomfort bevordert. Ze is perfect op het nieuwe aandrijfconcept afgestemd en overtuigt met haar hoge precisie, haar directe reactievermogen en de verminderde stuurinspanningen tijdens het parkeren. De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een direct en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Daarbij verbetert het de rijeigenschappen bij een sportieve rijstijl en het comfort bij het parkeren en afslaan.

LINES & UITRUSTINGEN.

Maak uw BMW 2 Reeks Gran Tourer nog eleganter en sportiever. De wagen is verkrijgbaar met de Luxury Line, Sport Line of het M sportpakket. Ook andere uitrustingsvarianten en originele BMW accessoires zijn beschikbaar.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).