WEG UIT HET LEVEN VAN ALLEDAG.

Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 2 Reeks Cabrio.

WEG UIT HET LEVEN VAN ALLEDAG.

Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 2 Reeks Cabrio.

WEG UIT HET LEVEN VAN ALLEDAG.Rijdynamiek en efficiëntie van de BMW 2 Reeks Cabrio.

Voelbaar sportief, uiterst dynamisch. Krachtige aandrijfsystemen en de minutieus afgestelde ophanging creëren in de sportiefste cabrio van zijn klasse een unieke rijervaring onder de open hemel – onverstoorbaar, rebels, kernachtig. Bijzondere bijverschijnselen: sensationele acceleraties, uiterst precieze rijeigenschappen en nog meer efficiëntie dankzij talrijke BMW EfficientDynamics technologieën. Dat is vrijheid.

BMW 230i Cabrio (1):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 6,2–6,0
CO2-emissie in g/km (gecombineerd):143–138

Read more

MEESLEPEND VANAF HET EERSTE MOMENT.

Onder zijn fraaie bolster fascineert de BMW 2 Reeks Cabrio met een dynamische pit. De rijervaring wordt voelbaar bepaald door het onmiskenbare DNA van BMW: achterwielaandrijving, perfecte aslastverdeling en directe, sportieve stuureigenschappen. Het resultaat: optimale wegligging, opwindende wendbaarheid, bloedstollende acceleraties. Compromisloos gebundeld.

 • Wegligging

  In de BMW 2 Reeks Cabrio zorgen de voor BMW typische achterwielaandrijving, de Driving Experience Control, de als optie verkrijgbare Sport Steering en een in deze klasse unieke 50:50-aslastverdeling voor een bijzonder wendbare dynamiek en een soepel rijgedrag. Vooral ook bij een uitdrukkelijk sportieve rijstijl.

 • Adaptieve M sportophanging

  Sportieve levendigheid, voelbaar tot in het detail. De adaptieve M sportophanging past zich dankzij elektronisch gestuurde schokdempers optimaal aan de rijstijl en de staat van het wegdek aan. De tien millimeter verlaagde ophanging verhoogt de sportieve wendbaarheid nog meer, en wanneer de modus Sport met de Driving Experience Control geactiveerd wordt, krijgen de schokdempers een voelbaar stuggere afstelling. In de modus Sport+ is in plaats van DSC (Dynamic Stability Control) DTC (Dynamic Traction Control) actief, wat door late ingrepen van de DSC een nog sportievere rijstijl mogelijk maakt.

 • Variable Sport Steering

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.

SOEPELHEID IN HAAR ZUIVERSTE VORM.

De BMW TwinPower Turbo motoren.

SOEPELHEID IN HAAR ZUIVERSTE VORM.

De BMW TwinPower Turbo motoren.

De krachtige BMW TwinPower Turbo motoren van de BMW 2 Reeks Cabrio bieden een spannende mix van ontzagwekkend vermogen, krachtige acceleraties en indrukwekkende efficiëntie. Onmiskenbare handelsmerken van het onbeperkte rijplezier zijn de spontane respons en de temperamentvolle krachtontplooiing, die al bij lage toerentallen voelbaar zijn. De BMW 230i ontwikkelt een maximumvermogen van 185 kW (252 pk). Met de TwinScroll-turbocompressor met Valvetronic, dubbele VANOS en directe benzine-injectie geeft deze motor al vanaf een toerental van 1.450 t/min een maximumkoppel van 350 Nm. Een groot aantal BMW EfficientDynamics maatregelen zorgt bovendien voor een laag brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

Read more

8-VERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

8-VERSNELLINGSBAK STEPTRONIC.

De 8-versnellingsbak Steptronic biedt een bijzonder hoog schakel- en rijcomfort omdat de versnellingen dicht bij elkaar liggen waardoor de toerentalsprongen beperkt blijven. Daardoor wordt optimaal comfort met indrukwekkende dynamiek en een laag brandstofverbruik gecombineerd.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Minder verbruik, meer rijplezier. Dat is BMW EfficientDynamics. Daarachter gaat een innovatief technologiepakket schuil, dat met de aandrijving, het energiebeheer en het voertuigconcept te maken heeft. Voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot met toch meer dynamiek en rijplezier. Standaard in elke BMW – en natuurlijk ook in de BMW 2 Reeks.

Read more

CONNECTIVITY EN RIJHULPSYSTEMEN.

CONNECTIVITY EN RIJHULPSYSTEMEN.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  (1) De waarden gelden tot 15/04/2018. Raadpleeg uw BMW Partner voor precieze informatie over de beschikbaarheid.

  De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).