RUGRILLINGEN ALS BIJVERSCHIJNSEL.

De BMW M240i Cabrio.

RUGRILLINGEN ALS BIJVERSCHIJNSEL.

De BMW M240i Cabrio.

RUGRILLINGEN ALS BIJVERSCHIJNSEL.De BMW M240i Cabrio.

Geïnspireerd door BMW M, geoptimaliseerd voor het dagelijkse verkeer. De BMW M240i Cabrio overschrijdt de gangbare limieten van de versnelling: de drukgevulde 6-cilinder-in-lijn benzinemotor katapulteert de wagen in 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u, de M sportophanging zet het verbluffende vermogen in een aangrijpende rijervaring om. Wendbaar, ademloos en opwindend om te aanschouwen. Exclusieve M Performance designkenmerken vervolledigen de consequent doorontwikkelde look van deze topsporter.

BMW M240i Cabrio (1):
Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,3
CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 189

Read more

HARTKLOPPINGEN STANDAARD.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

HARTKLOPPINGEN STANDAARD.

De M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

Welkom in het walhalla van rijplezier: de BMW M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M240i is met een cilinderinhoud van 3,0 liter een topatleet in het cabriosegment. Als haast geen andere koppelt hij indrukwekkende acceleraties aan pure wendbaarheid en een hoge dagelijkse functionaliteit. De indrukwekkende bewijzen van zijn uitzonderlijke vermogen vormen zijn uiterst spontaan reactievermogen, zijn hoog koppel bij lage toerentallen en het breed nuttige toerentalgebied.

Read more

HEM ZIEN DOET HET HART AL SNELLER SLAAN.

Het exterieur van de BMW M240i Cabrio bekoort buiten het M sportpakket met een groot aantal specifieke M Performance kenmerken. De sportieve voorkant met de volledig in LED-techniek uitgevoerde koplampen en grotere luchtinlaten straalt pure dynamische kracht uit. Deze indruk wordt nog versterkt door de exclusieve BMW M lichtmetalen velgen, dubbelspaak 436 M, 18", in Ferric Grey in combinatie met de M sportremmen met blauwe remzadels. Uitlaatpijpen in zwart chroom aan beide zijden en de in donker chroom geaccentueerde modelbenaming drukken hun stempel op de atletische achterkant van de BMW M240i Cabrio. Een aantrekkelijk detail in zijaanzicht zijn de aerodynamisch geoptimaliseerde spiegelbehuizingen in Ferric Grey.

RACEGEVOEL ONDER DE OPEN HEMEL.

RACEGEVOEL ONDER DE OPEN HEMEL.

In het naar de bestuurder gerichte interieur van de BMW M240i Cabrio leggen hoogwaardige details sportieve accenten. Zoals bij voorbeeld de digitale modelbenaming en de fijne chrono-schaalverdeling in de instrumentencombinatie. Specifieke M Performance elementen zoals het lederen M sportstuur, ergonomische M sportzetels en de gecapitonneerde kneepads bieden volmaakt stuur- en zitcomfort. En exclusieve details zoals de deurdrempels met modelbenaming ronden de sportieve, stijlvolle sfeer op indrukwekkende wijze af.

PAKKENDE PERFORMANCE. MAXIMALE PRECISIE.

Het dynamische concept van de BMW M240i Cabrio biedt nog intenser rijplezier met een onbeperkte dagelijkse functionaliteit. De uitgebalanceerde afstelling van alle componenten maakt het rijgedrag uiterst levendig en precies, de op pure prestaties gerichte eigenschappen van de ophanging en stuurinrichting zijn tot in het detail geperfectioneerd en versterken de sportieve rijervaring achter het stuur. Op elk afzonderlijk moment.

 • Voelbaar precies: de Variable Sport Steering

  De Variable Sport Steering incl. Servotronic zorgt voor een directer en wendbaar rijgedrag met minder stuurinspanningen. Het systeem reageert met verschillende stuuroverbrengingsverhoudingen op de stuurinslag. Het verbetert zo de wegligging bij een sportieve rijstijl en vermindert de stuurinspanning bij het parkeren en afslaan.

 • Sportiever afgesteld: de M sportophanging

  De M sportophanging die bij wagens met achterwielaandrijving ongeveer tien millimeter lager ligt, onderscheidt zich door een sportieve afstelling. Ze beschikt over korte veren, een stuggere demperinstelling en hardere stabilisatoren. Dat samenspel resulteert in een nog directere afstelling van de ophanging, wat een uitdrukkelijk sportieve rijstijl ten goede komt.

 • Meer trekkracht: BMW xDrive

  De intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive verdeelt de aandrijfkrachten volgens de heersende wrijvingswaarden permanent en optimaal over de vier wielen. Het resultaat is een duidelijke stijging van de dynamiek, de tractie en de wendbaarheid, ook in veeleisende rijsituaties. De configuratie van de vierwielaandrijving met nadruk op de achterwielen werd ontworpen om aan de bijzondere eisen aan de rijdynamiek van de BMW M240i Coupé te voldoen.

 • Sneller schakelen: de 8-traps sportversnellingsbak Steptronic

  De 8-traps sportversnellingsbak Steptronic maakt zeer sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als manueel met de schakelhendel of schakelpaddles – comfortabel glijden of zeer dynamisch rijden. In de SPORT-modus en met de schakelhendel in de linker schakelhendelstanden S/M worden de schakelbewegingen gekozen voor de best mogelijke prestaties.

RIJPLEZIER INTENSER GEMAAKT.

BMW MPerformance

RIJPLEZIER INTENSER GEMAAKT.

M Performance wagens maken indruk met hun krachtige prestaties. Leveren maximale rijdynamiek zonder aan comfort in te boeten. En geven ondanks alle sportieve kenmerken blijk van een maximum aan stijl met een vooruitstrevend design. BMW M Performance. Rijplezier intenser gemaakt.

Read more

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • BMW M240i Cabrio (1):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,3
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 189

  BMW M550i xDrive Berline (1):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 9,1–8,9
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 209–204

  BMW M760Li xDrive (1):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 12,8
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 294

  BMW X4 M40i (2)(3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 8,6
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 199

  BMW X6 M50d (3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gecombineerd): 7,9–7,8
  CO2-emissie in g/km (gecombineerd): 209–205

  De gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik werden berekend op basis van de voorgeschreven testprocedure VO (EU) 2007/715 in de geldende versie. De gegevens hebben betrekking op een wagen in standaarduitvoering in België en Luxemburg. De waarden houden rekening met verschillen in de gekozen velg- en bandenmaat en de optionele extra uitrusting en kunnen tijdens de configuratie veranderen.

  (1) De waarden gelden tot 15/04/2018. Raadpleeg uw BMW Partner voor precieze informatie over de beschikbaarheid.

  De gegevens voor de wagens aangeduid met (2) zijn voorlopig.

  De waarden voor de van een (3) voorziene modellen zijn reeds op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus berekend en voor een betere vergelijkbaarheid omgerekend naar NEDC. [Bij deze modellen kunnen voor het berekenen van belastingen en andere voertuiggerelateerde heffingen die (ook) rekening houden met de CO2-emissie andere dan de hier vermelde waarden gelden.]

  De CO2-efficiëntiewaarden beantwoorden aan de richtlijn 1999/94/EG en de Pkw-EnVKV in de huidige versie en voldoen aan de verbruiks- en CO2-waarden van de NEDC.

  Meer informatie over de officiële CO2-uitstoot en brandstofwaarden van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO2", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).