HET PRINCIPE VREUGDE. PAST BIJ HET LEVEN.

De eerste BMW 2 Reeks Active Tourer.

HET PRINCIPE VREUGDE. PAST BIJ HET LEVEN.

De eerste BMW 2 Reeks Active Tourer.

HET PRINCIPE VREUGDE. PAST BIJ HET LEVEN.De eerste BMW 2 Reeks Active Tourer.

Voorbeeld voor

BMW 216d

Max. Vermogen in kW (pk) bij t/min

85/116

Gecombineerd verbruik in l/100 km

3,8-3,9 [3,9-4,1]

Acceleratie 0-100 km/u in s

10,6 

CO2-emissies in g/km

99-104 [103-108]

Max. Koppel in Nm bij t/min

270/1.750

De BMW 2 Reeks Active Tourer bewijst dat compacte afmetingen, functionaliteit en variabiliteit vakkundig met dynamisch design kunnen worden verenigd. Daardoor is deze wagen altijd startklaar voor sportieve activiteiten, reizen en dagelijks gebruik – met de dynamiek die u van een BMW verwacht.
Ontdek de BMW 2 Reeks Active Tourer met alle uitrustingsopties in de configurator.

DESIGN.

EXTERIEURDESIGN.

Het rijdende bewijs dat functionaliteit en esthetica optimaal verenigd kunnen worden: het exterieur van de BMW 2 Reeks Active Tourer geeft in zijn wagensegment nooit eerder geziene dynamische accenten. Aan de voorkant bekeken, vallen onmiddellijk de geprofileerde schort, de lage voorruit en de hoge motorkap in het oog. In zijaanzicht zorgen pittige lijnen voor een dynamische lichaamstaal die de wagen al in stilstand versnelt. Daarbovenop beloven de hogere daklijn en de grote deuren een comfortabele instap naar alle zitplaatsen. De geraffineerde vormgeving van de achterzijde met grote L-vormige achterlichten en brede wielkasten geeft de BMW 2 Reeks Active Tourer ondanks zijn hoogte een zeer sportieve uitstraling. Tegelijkertijd biedt de grote achterklep met lage laadkant en brede opening comfortabel toegang tot de bagageruimte.

INTERIEURDESIGN.

Hoe zwaar de royale interieurruimte ook is gepakt, in de BMW 2 Reeks Active Tourer heerst altijd een gevoel van lichtheid. Hoogwaardige materialen en sierlijsten in subtiele kleuren worden met grote vensterruiten en het optioneel verkrijgbare panoramisch glazen schuifdak gecombineerd om een lichtovergoten sfeer te creëren. Het instrumentenbord maakt bovendien een zorgeloze indruk en lijkt te zweven in de interieurruimte, terwijl dit heel het interieur een moderne schoonheid geeft. De hoge zitpositie zorgt voor nog meer zicht rondom. In heel het interieur van de BMW 2 Reeks Active Tourer is veel plaats voor functionaliteit. Voorin bevinden zich in de middenconsole met een markante vormgeving, in de binnendeuren en in de optioneel verkrijgbare middenarmsteun talrijke opberg- en ruimtemogelijkheden, zoals een afsluitbaar vak voor smartphone of bril en opbergmogelijkheden voor bekers en grote flessen. De optioneel verkrijgbare neerklapbare passagierszetel verhoogt de variabiliteitsfactor. In de bagageruimte zorgt de vrijwel vlakke laadbodem voor optimale belaadbaarheid en de driepersoonsachterbank, die optioneel in de lengte versteld kan worden en een neerklapbare rugleuning in de verhouding 40:20:40 heeft, biedt optimale flexibiliteit voor zowel passagiers als bagage.

PANORAMISCH GLAZEN SCHUIFDAK.

Het panoramisch glazen schuifdak onthult betoverende uitzichten. Ook legt de grotere lichtdoorstroming nog meer de nadruk op de heel bijzondere sfeer in het interieur van de wagen. En als de zon te krachtig schijnt, kan het zonnescherm eenvoudig traploos elektrisch worden gesloten. Met zijn schuif- en kantelfunctie vooraan biedt het panoramisch glazen schuifdak extra mogelijkheden om het interieur te verluchten. Wanneer het glazen dak in de verluchtingsstand wordt gezet, glijdt het scherm automatisch achteruit voor de nodige luchtverversing. Via geïntegreerde en automatisch openschuivende windgeleiders blijft de rit ondanks het open dak aangenaam windvrij.

COMFORT & VEELZIJDIGHEID.

HANDENVRIJ OPENEN VAN DE ACHTERKLEP.

Wie na een winkeltochtje met volle tassen voor de wagen staat en de bagageruimte wil openen, heeft geen handen vrij om met veel moeite naar de autosleutel te zoeken. In dit soort situaties helpt de innovatieve comforttoegang waarmee het mogelijk is de achterklep te openen zonder die aan te raken. Een korte gerichte voetbeweging onder de achterbumper en een sensor activeren het openen. Hiervoor hoeft u enkel de autosleutel op zak te hebben. De achterklep wordt ontgrendeld en zwaait dan zelfstandig open. Om personen te detecteren zijn sensoren op verschillende hoogten in de bekleding van de achterbumper gemonteerd die de beweging van het been registreren. Deze innovatieve uitrusting van BMW ConnectedDrive verhoogt het bedienings- en laadcomfort van de bagageruimte.

VERHOOGDE ZITPOSITIE.

De verhoogde zitpositie combineert meerdere voordelen met elkaar. Ze zorgt voor een fundamenteel beter overzicht in alle richtingen en voor alle inzittenden, waardoor ook de veiligheid toeneemt dankzij meer overzichtelijkheid. De verhoogde zitpositie maakt bovendien ook het in- en uitstappen voor alle inzittenden duidelijk comfortabeler. Ook de waarneming van het interieur is anders – u ervaart de grootte en het ruimteaanbod beter.

COMFORTABEL INLADEN.

Goed ingepakt is half op vakantie. En met de flexibiliteit van de BMW 2 Reeks Active Tourer begint de ontspannen tijd zelfs nog voordat u vertrekt. Dankzij grote deuren, een achterklep die ver opengaat, een optioneel verkrijgbare neerklapbare passagierszetel, variabele achterbank en een laadbodem die geniaal plaats creëert, kunt u vakantiebagage, sportuitrusting en reisspullen probleemloos opbergen in het royale interieur.

RIJDYNAMIEK & EFFICIËNTIE.

BMW TWINPOWER TURBO-TECHNOLOGIE.

De innovatieve BMW benzine- en dieselmotoren maken dankzij de BMW TwinPower Turbo-technologie een merkbaar temperamentvollere krachtontplooiing mogelijk, net als een spontaan reactievermogen, en dat al in het lage toerentalbereik. Tegelijkertijd komen ze uitermate zuinig en schoon voor de dag. Om de efficiëntie en dynamiek te verhogen, combineren de motoren uit de nieuwe generatie van de EfficientDynamics motorfamilie de nieuwste injectietechnologieën en volledig variabel vermogensbeheer met innovatieve turbocompressortechnologie.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW vierwielaandrijving xDrive biedt altijd een optimale tractie doordat ze zich perfect aan het wegdek aanpast, zelfs als dat in slechte staat is. Met xDrive en Dynamic Stability Control (DSC) blijft de BMW stabiel en spoorvast. Met behulp van de sensoren van DSC kan xDrive de aandrijfkracht ruim op tijd over de assen verdelen en vroegtijdig ingaan tegen eventueel over- of onderstuur in bochten. Daardoor neemt ook de spoorvastheid van de wagen toe. Ook vlot en veilig wegrijden gaat moeiteloos, zelfs op een gladde ondergrond en steile hellingen. DSC zelf moet op wegen in slechte staat minder vaak ingrijpen. BMW xDrive combineert zo efficiënt de voordelen van vierwielaandrijving – tractie, stabiliteit en veiligheid – met de typische wendbaarheid van BMW.

ECO PRO-MODUS.

Afhankelijk van het individuele rijgedrag maakt de ECO PRO-modus een vermindering van het verbruik met tot 20% mogelijk, zoals bleek uit een interne verbruiksstudie van BMW. Nog meer besparingspotentieel bieden de functies Coasting (enkel met 8-versnellingsbak Steptronic) en ECO PRO-route (enkel met navigatiesysteem plus).

BMW i PERFORMANCE.

De BMW 225xe iPerformance Active Tourer biedt door de combinatie van BMW eDrive en een BMW TwinPower Turbo motor zowel elektrisch rijplezier als een onbeperkte mobiliteit. Door de intelligente samenwerking van de beide aandrijfsystemen kan de klant de elektrische xDrive kiezen. Dit systeem wordt automatisch gestuurd en biedt in elke rijsituatie optimale tractie en wendbaarheid bij geoptimaliseerde verbruiks- en CO2-cijfers van 2,1 tot 2,0 l/100 km resp. 49 tot 46 g/km.

LINES & UITRUSTINGEN.

Pas de BMW 2 Reeks Active Tourer aan uw persoonlijke wensen aan – met het aanbod uitrustingspakketten van BMW. De BMW 2 Reeks Active Tourer is verkrijgbaar met de BMW Lines Luxury en Sport. Daarnaast zijn het M sportpakket en andere pakketten beschikbaar.

TECHNISCHE GEGEVENS.

Meer informatie over het officiële energie- en brandstofverbruik en over de officiële specifieke CO₂-uitstoot van nieuwe personenwagens is opgenomen in de "Gids CO₂", die gratis te verkrijgen is in elk verkooppunt of bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Directoraat-Generaal Leefmilieu (Victor Hortaplein 40 bus 10 te 1060 Brussel).